Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kálmánattila

62 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megyei lapok piacának letarolása mellett kevesebb figyelmet kapott, hogy a Bors is kormányközelbe került, miután július végén Andy Vajna megvette a Lapcom kiadót. Az üzlettel az egyik legolvasottabb tabloiddal bővült a kormányhoz köthető bulvárportfólió, ami 2015 óta soha nem látott méretűre…..
Beperli az LMP a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, mert közérdekű adatigénylésük ellenére nem kapták meg a tiszteletbeli konzulok (tb-konzul) szakmai életrajzait. A Külügy arra hivatkozott elutasításában, hogy a tb-konzulokkal nem létesül kormányzati jogviszony, ezért életrajzuk személyes…..
A héten ismét megjelent Simicska Lajos köztéri reklámfelületein egy olyan plakát, ami pártlogó nélkül hirdeti a Jobbik elképzeléseit. Mind a jobbikosok, mind Simicska mossa kezeit, hogy nekik ehhez semmi közük, a plakátok egy magánszemély társadalmi célú hirdetései. Szabó Gábor, a Jobbik…..
„Szerinted mit lehet erről gondolni? Szerintem csak azt, hogy menjenek a picsába” – írta cseten Gábor, egy budapesti PhD-hallgató ismerősöm, amikor arról kérdeztem, mit szól ahhoz, hogy MNB-közeli figurák havi 300 ezer forint ösztöndíjat kapnak egy pécsi doktori iskolában. Több más doktori iskolába…..
A tavaszi és az őszi parlamenti ülésszak közötti holtszezon, főleg ha néhány hónap van csak a következő választásig, remek alkalom a pártoknak, hogy rendezzék soraikat. És arra is, hogy bedobjanak olyan javaslatokat, amik egyébként elvesznének a mozgalmasabb időszakok hírözönében. A Jobbikban úgy…..
Magyarország büszke és erős európai ország? Sajnos nem, sokkal inkább borúlátó, őrlődő és helyét kereső ország. Legalábbis ez derült ki egy frissen publikált kutatásból, amit egy amerikai intézet és az Ipsos csinált idén márciusban. Kelet vagy Nyugat? Stabilitás vagy változás? Ilyen és ehhez hasonló…..
„Újságírókkal akar háborúzni a Fidesz” -- írja a Magyar Nemzet. A cikk arról szól, hogy állítólag ősztől már nem csak komplett médiumok lejáratásán fognak munkálkodni a fideszesek, hanem „megpróbálják aláásni a Fidesz belső viszonyait firtató, a gazdasági hátország üzleteit feltáró újságírók…..
Ha Orbán Viktor tényleg a történelemkönyvhöz beszél Tusnádfürdőn, akkor idén nagyon gyengén teljesített. Hiába csinált úgy a miniszterelnök, mintha Európát érintő sorskérdésekről mondaná meg a tutit, valójában csak egy kampánybeszédet préselt ki magából. Abból is egy igen laposat és gyengét...
„Amit eddig szovjet birodalomnak neveztek, azt most Soros-birodalomnak hívják” – mondta mosolyogva Soros György 1994 telén egy amerikai újságírónak egy magángépen, valahol Románia felett. Ez nem egy Habony Árpád fejéből kipattant, közmédián futó kormányzati kisfilm, hanem a valóság. De ne elégedjünk…..
„Enyhébb civil törvényt terveznek, mint az amerikai” címmel ment le egy propagandaanyag az M1-en egy hónapja, ami azt a kormányzati hazugságot reklámozta, hogy a magyar civil törvényt az amerikai civil törvényről másolták. Ezt a hazugságot előszeretettel hangoztatják fideszes beszelő fejek Gulyás…..
Vasárnap délután ismét körülbelül tízezer ember vonult keresztül Budapesten: tüntetve a CEU, a civilek és a szabad sajtó elleni kormányzati támadások, valamint az unióellenes külpolitika miatt. Ez nem számít az utóbbi idők legnagyobb tüntetésének, de érdemes levonni néhány fontos tanulságot...
A lakhatáshoz való jogot nem ismeri el a magyar jogrend alapjogként, az Alaptörvény mégis úgy fogalmaz: Magyarország „törekszik", hogy „az emberhez méltó lakhatás feltételeit biztosítsa." A lakhatással kapcsolatos állami költések négyötöde mégsem a rászorulókhoz, hanem döntően a tulajdonszerzésre…..
A magyar társadalom a legkevésbé mobil, vagyis a legzártabb társadalom az összes EU-s ország társadalma közül. Ráadásul ebben semmi változás nincs, mintha évtizedek óta befagyott volna ez az állapot: az Unió egyik országában sem számít ennyire az, hogy ki hová születik. Ez derült ki az Európai…..
Mindent visz a CEU-ügy és a civil törvény vitája, de amíg mindenki ezekre figyel, a magyar sajtó koporsójára is készülnek rászögelni a fedelet. Emlékezzünk meg erről is, mert ez finomabb, aljasabb húzás, mint egyszerűen bezárni az egyik legjobb magyarországi egyetemet. Ez csendes lesz, senki nem fog…..
Mészáros Lőrinc 96 milliárd forinttal gazdagodott egyetlen év alatt. Azaz átlagosan minden nap keresett 263 milliót, ami 183 ezer forintot jelent percenként. Percenként túlszárnyalni a havi magyar átlagbért, ez már valami! Nincs még egy magyar ember, aki ilyen mértékben gazdagodott volna, Mészáros…..
Az Európai Parlament ismét napirendre vette Magyarországot, ezért Orbán Viktornak Brüsszelben kellett bizonyítania, hogy nincs baj a lex CEU-val, a civil törvénnyel, a menekültek bebörtönzésével és a Brüsszel-ellenes nemzeti konzultációval sem. A miniszterelnök kicsit sem erőltette meg magát:…..
Simicska Lajosnak valóban volt opciója az Indexre. Ez a pletyka ma beigazolódott, de azzal, hogy egy kérdésre választ kaptunk, egy rakás új merült fel. Első körben az, hogy sikerült-e tényleg zsebre raknia a legnagyobb magyar hírportált, ugyanis emellett és ez ellen is látszanak jelek. Mindenesetre…..
Nagyon úgy tűnik, hogy a jobboldali értelmiség jelentős részének elege van Orbán Viktorból és a rendszeréből. Legalábbis nem telik el nap anélkül, hogy ne kritizálnák nyilvánosan olyanok a miniszterelnököt, akik korábban a szavazói voltak. Ezek fontos megszólalások, viszont nem fogják meghatni…..
Orbán Viktor nagyon ért a politikához, viszont most rendesen benézte a dolgokat és addig pattogott, míg végül keményen helyre lett rakva. Úgy néz ki, kénytelen lesz meghátrálni CEU-ügyben, és hiába voltak korábban durvább lépései, ebből az apropóból iskoláztatják nála  fajsúlyosabb szereplők, amitől…..
A CEU ügye fontos, de itt már sokkal többről van szó. Vasárnap már nem akadémiai szabadságot követeltek a tüntetők és az örökzöld “szabad ország, szabad egyetem” is szórványosabban szólt. 70-80 ezer ember nem azért dugította be a belvárost, mert annyira érdekelné őket egy magánegyetem sorsa. Ez már…..
Itt a tranzitzóna, nézzék meg jól, minden rendben, Magyarország betartja a törvényeket. Ezt akarta egy nagy csapat újságíró fejébe verni a Pintér Sándor belügyminiszter vezette delegáció a kibővített tompai tranzitot bemutató sajtóbejáráson. Arra vajon már nem gondoltak, hogy átnéz valaki Szerbiába,…..
Lényegében egy nap alatt elintézte a kormány, hogy bezárják a CEU-t, az egyik legjobb magyar egyetemet, az ország és a régió egyik büszkeségét. A fideszesek jogi- és bürokratikus hazudozással maszatolnak, a valódi ok mindegy is (ideológiai háború? tényleg Putyin szólt le?), bezárták és kész. Szartak…..
Érzi úgy bárki, hogy Magyarország háborúban áll? És az feltűnt, hogy a kormánypártiak élükön Orbán Viktorral mégis folyamatosan úgy beszélnek, mintha ez igaz lenne, és egyedül ők lennének a béke és a biztonság letéteményesei? Sok cikk kezdődött így az elmúlt években és mind arról szólt, hogy ennek a…..
Elkaszálta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az LMP mind az öt Paks 2-ről szóló népszavazási kérdését. Csoda lett volna, ha átmegy bármelyik: nyilvánvalóvá vált az elmúlt években, hogy Magyarországon csak akkor lesz népszavazás, ha a kormány azt szeretné. Most viszont az is teljesen világossá…..
Gyurcsány Ferenc ismét nekirohant Botka Lászlónak, de saját magát nyársalta fel. “Csak az idei évben 460 millió forint adót fizettem be. Több adót fizettem be idén, mint amit Botka László egész életében keresni fog” – mondta a DK-elnök az ATV-ben, és így két mondattal igazolta, hogy az MSZP…..