Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raskolnikoff

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Walt Whitman verse jutott szembe mikor olvastam, Eklemovics Nikola lett a magyar férfi kézilabda válogatott új csapatkapitánya. Leszögezem, rajongóként semmi kifogásom ellene. Eklemovics kvalitásaihoz kétség nem fér, a két utóbbi világversenyen és klubjában a Veszprémben eleget…..
Miután Pörzse Sándor lelépett az Echo tévétől, azt nyilatkozta, hogy "nehéz volt elviselni, hogy a televízió elfogult politikai kérdésekben, és legtöbbször egyoldalúan működik". Amit mi nem egészen értünk, hiszen ez az a televízió, ami annyira sokszínű és…..
addict Fuck 2009! 2009.12.31 13:40:00
Velem együtt sokan vannak, akiknek ez az év nem a legjobban sült el, és akkor még finom voltam és nőies. Bár történtek velem jó dolgok is, bizonyos szempontból ez volt életem legrosszabb éve, így boldogan veszek tőle búcsút, és bízom benne, hogy 2010 több szerencsét hoz majd.…..
Az újságok egy része már biztosra veszi, a politika hátsó udvarán is erről beszélnek: eldőlt, Mesterházy Attila lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Mások azonban esküdöznek: Kovács László esélyei egyre jobbak. A hivatalos tájékoztatás úgy szól: semmi sem dőlt el. Arra a…..
raskolnikoff 2009.11.15 21:24:45
Teljesen mindegy ki lesz az mszp minelnök jelöltje. Ez a párt 1990 óta nem tudott egy normális vezéregyéniséget kitermelni. Horn ugyan vezéregyéniség is volt, kormányképes is volt, vitte is a dolgokat, ahogy vihette, de a múltjába mindig belekötöttek. Medgyessy egy kívülről jött ember volt (már akkor nem volt igazi, saját jelöltjük), meg is buktatták. A puccs alatt felmerült ugye Kiss Péter neve is, mint utód (rettenetes), kiszes volta még talán nem is lett volna akadály, de ott betöltött funkciójánál fogva ő még az mszmp politikai bizottságának is a tagja volt. Hát jött a semmiből Gyurcsány: ki tudja, hogy mit ügyködött akkoriban az ISM élén - most járhat magyarázkodni a bíróságra a Zuschlag ügyben.

Na és akkor ott van Szekeres Imruska! A 2006-os választások előtt, sőt még a jelölés előtt megkérdezték egy tv műsorban, elvállalná-e a minelnöki jelölést? Ő akkor azt válaszolta, ez most nem aktuális - nagyon jól megnyomva a "most" szót. Szerintem ez a "most" még ma is időszerű.

Volt még egy pillanatig szó Glatz Mindentudó Ferencről: akkoriban egy rádióriportban kétszer is elmondta valamire, hogy "ez miatt". Ő, aki az akadémia elnöke is volt, meg miniszter, meg egyetemi tanár. Vértes András már annyira komolytala volt - és különben is iszonyú a fogsora.

Más nem marad hátra, minthogy az mszp írjon ki pályázatot a minelnöki jelöltségre. Vagy - ha végképp nyugdíjba akarják küldeni - dobják be Kovácsot.
Havas Henrik augusztusban azt bizonygatta a blogjáról Verebes Istvánnak a megboldogult Nap-keltében, hogy "megnéztük, hogy Amerikában hogy csinálják" ezt a blog műfajt és megcsináltuk mi is a havasblogot. Soha egy rossz megjegyzést nem kaptam, imádják, rajongótáborom van,…..
Gigászok csatája, amikor King Kong vidáman ráfingik egy felhőkarcolóra, erre Godzilla kacagva hozzávág egy víztornyot, ja nem is, a Táncsics-díját. Havas Henrik ugyanis visszavágott Fábry Sándornak.Az előzményekről annyit kell tudni, hogy a legutóbbi Esti Showderben Fábry…..
raskolnikoff 2009.10.16 00:48:07
Havasnak pályája csúcsán vitathatatlanul volt egy-két közepesen elfogadható éve a médiában - a rendszerváltás után. Akkor azt hitte, levetkőzheti az azt megelőző éveket. Előtte - mint sokan mások - szépen meghúzta magát a rádióban. A szerkesztőségi értekezleteken nem egyszer hangzott el a szájából: a hibák tudatos bemutatásával szolgáljuk a szocialista embertípus megteremtését mi, újságírók. (Ennek persze semmi értelme nem volt már akkor sem, de jól hangzott.)

Külön fejezet az életében az EGYETEM, amit ő - jó néhány akkori rádiós kollegájával ellentétben - tényleg elvégzett. De ha ezt egyszer megírná valaki, hogy hogyan - hát az lenne igazán bestseller. A nagy nyomulásban sokan "segítettek" neki, no nem önszántukból. A szegedi egyetemen ma is sokan elsápadnak a jogi karon, amikor eszükbe jut a egy-két úgynevezett "vizsgája" a tanár úrnak. De inkább megtűrik periférián, mert szegény az egyetem, és nekik is csurran-cseppen valami a Havas-féle műintézet működéséből.

Egy normális polgári demokráciában egy ilyen alak csak a politikailag legszélsőségesebb (és a társadalom által kellőképpen megvetett) sajtóban vagy a pornografikus irodalom harmadik vonalában kapna nyilvánosságot. Magukra valamit is adó tv csatornák és rádiók még a nevét sem ejtenék ki, nemhogy műsort adjanak neki. Mérhetetlen exhibícionizmusa azonban ebben a gyengén kondicionált társadalomban tág teret kap az érvényesüléshez. Jobb lett volna neki is, nekem is, ha soha ki nem mászik a szerelőaknából. De megtette, így azután most el van ájulva magától, hogy titkárnői vannak, meg sofőrje. És ami a legszörnyűbb, hogy mindenkitől elvárja ezt a nagy elájulást.

Ez a szánalmas kis talpnyaló azt hiszi magáról, hogy a társadalmi elit odafigyel rá, hogy vagyona révén ő is közéjük tartozik. Ez azonban tévedés, kedves Henrik: maga maradjon csak az útszéli kurvák társaságában, mert odavaló - ezt üzenték neki.
Az elmúlt hetekben több esetben is olyan dolgok történtek a honi (profi) fociban, ami nem tesz jót a sportág megítélésének. Bobby Davison hetek óta nem áll szóba még saját magával se, emellett csak úgy halmozza a bunkó megnyilvánulásokat. Gera Zoltánnál is elszakadt a cérna,…..
Most, hogy a Napkelte átmenetileg eltávozott az örök vadászmezőkre, a Heti Hetes meg éppen a napokban ünnepli a 10 éves fennállását, érdemes számba venni az utóbbi évek olyan közéleti-politikai műsorait, melyek országtudat befolyásoló erőként igyekeztek irányt mutatni. Ez…..
raskolnikoff 2009.10.15 01:17:33
A 7i7es valójában Teddy egyszemélyes nevelő célzatú politikai műsora. A kisöreg iszonyú erőfeszítéseket tesz azért, hogy mindig és mindenütt ő legyen a szellemi vezér. Baromi jó, hogy görcsös igyekezetében véresen komoly és bonyolult kérdéseket tesz fel, amire ő és csakis ő tudja a választ - ez a partnerek sorozatos lealázása, akik ugyan nem veszik komolyan, de egy magára valamit is adó tv ezt nem engedhetné meg. Sokszor annyira idióta a viselkedése, mint akinek egy ló volt az apja.

Hernádi, Bajor és Gálvölgyi profi színészek, soha nem akarják kisajátítani a közönséget maguknak. Nagyon lazára veszik a figurát, és ez az egyetlen, amiért (időnként) nézni is lehet a műsort.

Hajós egy más kategória: valójában egy komoly intellektus, aki itt engedi magát szabadjára. Ezt hol jól, hol rosszul teszi. "Sztív" láttán azonban rögtön más csatornára kapcsolok. Az a hihetetlenül mély sötétség, amely belőle árad, egyálatlán nem véletlen. Poénjai egy hatéves gyermek szellemi szintjén ülnek, s hozzá az állandó, önelégült mosoly a hátborzongtatóan primitív emberek különlegesen pontos jellemzője.

Akik ritkábban jutnak szóhoz: Kern és Csapó üdítő ellenpontjai a társaságnak.

És akkor akik végleg elkoptak: Havas - róla szót sem érdemes ejteni, csak annyit, hogy jobb lett volna, ha a szerelőaknából soha nem mászik ki az egyetem padjaiba meg a rádióba; Verebes - ő legalább belátta, hogy egyszerűen elfáradt.
Felhozták a raktárból a Szólás szabadsága régi díszleteit, már azokat, amiket nem építettek még be a Híradó stúdiójába, aztán találtak még ott pár kék neoncsövet, meg néhány kerti széket is, jó lesz az is valamire, a lényeg hogy fehér legyen. Mert a fehér az nagyon…..
raskolnikoff 2009.09.28 20:09:25
@blackpearl55: Hát nem mindegy, hogy melyik "kultúrcsoport" díszfaszai töltik be reggel a képernyőt? Teljesen idejét múlt szerkezet mindegyik, csupa felesleges ömlengés.

Közvetítsenek helyette inkább sakkversenyt!
BUKSZ Hős született a BKV-nál 2009.09.03 15:55:00
Ilyen szerintem nincs is, és csak hallucinálom, hogy a BKV teljes kommunikációs csapata áll egy pofonfa alatt, bámul felfelé és fogcsikorgatva rázza, csak rázza, csak rázza, amíg a nyakába nem szakad az egész. Mint amikor a Die Hard 3.-ban John McClane kiáll egy „I Hate…..