Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Damján

6 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai témám több szempontból is rekorder: ilyen kis épületet még nem mutattam be, és olyat sem, amely ennyire közel lenne a lakóhelyemhez. Mindössze egyetlen megállónyit kellett vonatoznom, hogy ide jussak. Kisebb még esetleg kerülhet sorra, közelebbi biztosan nem - hacsak el nem költözöm. A…..
A közelmúltban bemutattam Németország legnagyobb kapacitású kötélvasútját Koblenzből, valamint legrégebben üzemelő fogaskerekű vasútját Königswinterből. Ismét egy leg-ről lesz szó, ezúttal az ország legnagyobb acél szerkezetű vasúti hídja van soron. A Wupper völgye és a híd...
Follow The Wind Ha a turizmusban dolgozol, akkor számodra az a nehéz, hogy amíg mindenki más nyaral, te a munkádat végzed. Hiába a 40 fok és a tenger a lábaid előtt, ritkán tudod kihasználni és élvezni a lehetőségeket. A kitesurf oktatók életében sincs ez másként, annyi különbséggel, hogy mi…..
Damján 2015.10.29 10:48:11
@PonDrow: Persze, Romániában járva sem nézzük meg Erdélyt, sem a Bácskát Jugo...Szerbiában. Szlovákia - hmm, ott nincs is olyan négyzetméternyi föld, ahova betehetnénk a lábunkat!
Az Economist készített egy érdekes infografikát az Iszlám Állam média tevékenységéről, amelyből kiderül, mivel is próbálják növelni a szimpatizánsaik számát.   (Milyen témák kerülnek elő az IÁ médiájából; f.: economist.com) Annak ellenére, hogy a nyugati médiát…..
“Nem építünk völgyhidat oda, ahol nincsen völgy, nem építünk alagutat oda, ahol nincsen hegy. A kormány nem pazarol és nem presztízsberuházásokra költ, oda irányítja a forrásokat, ahol azok felhasználására a legnagyobb szükség van.” - lepte meg a XIV.…..
„A Véleményvezér azt viszont már nehezen tudja értelmezni, hogy ebbe a sorba hogyan lenne beilleszthető egy Kövér László, egy Áder János vagy egy Szájer József. Ezen emberek önéletrajzában ugyanis az egyetlen kiemelkedő tétel, hogy az első szabadon választott…..
(Az szerző az [origo] főszerkesztője.)Az [origo] – a lap, amelynek dolgozom – 2004. május 1-én kivételt tett egy maga felállította műfaji szabályával: szerkesztőségi állásfoglalásban örült Magyarország EU-csatlakozásának. Mit örült, lelkesedett! Elég kínos egy…..
Damján 2011.05.16 18:46:50
Éééés hét éve törtlen az eufória. Ez már döfi. És arra alapozva, hogy nincs útlevélellenőrzés a határon - ez persze tényleg király, de ekkora örömet azért nem kéne okozzon -, illetve nincs háború - ami megint csak nagy jóság, de, hogy ez tényleg csak az EU intézményrendszerének köszönhető-e, legalábbis erősen kétséges.

Éééés tovább tart az eufória, hisz látjuk - le is írjuk - hol vannak a gondok, illetve mennyi a be nem teljesült vágyálom, de oda se neki!

Én is oda vagyok meg vissza, hisz az elszakított Rajka is nemsokára újra Bratislava része lehet. Sajnos ez a folyamat kicsit lassabb keletre, de igyekszik is Komárno-Juh visszacsatlakozni Komárnóhoz, s Ostrihom Sturovóhoz. Mit nekünk Görlitz és Gorizia!

Valahogy a honlapok nem csak csodálatos Forbachban egynyelvűek, Oradea, Kosíce, Novi Sad sem tájékoztat minket az amúgy is mikro-regionális magyar nyelven. Mégis csak azé a vallás, akié a föld?

Drukkolunk hát továbbra is a katalánoknak, hisz vidékünkön már teljes a megbékélés, minden szomszédunk egységes nemzetállam, mire fel lenne itt nemhogy elszakadás, de autonómia sem.

Életünkben nem jöl el ugyan, s ezzel is erősen hajaz a mennyországra, de drukkolunk a helyi, regionális döntéshozatal megerősödésének, s ezzel a múlt évezredi, avítt határok és nemzetek eltűnésének. Nem kell ide radikális átalakítás, haladjunk fontolva! Igaz, még nem volt olyan a történelemben, hogy erődemonstálás nélkül kezébe vehesse sorsát bárki is - majd most a kormányok és brüsszel egymással versengve fog jogokat és bevételeket átadni a régióknak. Úgy legyen!

Osztom a határtalan örömöt, tartson még 70 évig!
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
A közösségi közlekedés összehangolásában látjuk a megtakarítás lehetőségét, de ez nem egy év alatt következik majd be. Jövőre [tehát idén] elkezdjük a felülvizsgálatot, a legkisebb zsákfalutól a fővárosig, a szárnyvonalaktól a BKV-ig megnézzük, hogyan lehetne…..
25%-os kvótával színleg lesz csak több a rádióban a magyar könnyűzene: leginkább azokból az előadókból lesz több, akik annyira hazaiak, mint az itthon gyártott Big Mac. A hétfőn a Parlamentnek benyújtott új törvénytervezet minden magyar rádiónak előírná, hogy „a…..
"A 40 évnyi kádárizmussal és 20 évnyi posztkádárizmussal szakítva létrejöhet a negyedik Magyar Köztársaság" - jelentette ki tavaly Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum szóvivője a szervezet 1956-os ünnepségén a Hősök terén. A felvetés egyre…..
Damján 2010.11.23 18:21:00
@török gábor:
Bocs, nem vártam tőled, hogy a kérdést így söpörd le, biztos a kérdésfelvetésemben volt a hiba.
Tudom, hogy ez ugyan nem tartozott a bejegyzés fő gondolatához szorosan, de feltételeztem, a gondolatmeneted alapján (mikortól számít új rendszenek egy megújult rendszer), hogy foglalkoztat a téma. De ezek szerint a jelenlegi (10-20-40 évvel ezelőttivel jogfolytonos) történetírás dogmáihoz te sem nyúlsz szívesen. Kár.
Omnibusz Bécsi buszkavalkád 2010.11.21 21:10:00
Mától új rovatot indítunk blogunkon. Ezentúl úti beszámolókat is közzé teszünk; természetesen az autóbuszos közlekedésre kihegyezve. Az első "áldozatunk" Bécs. Sok évvel ezelőtt jártam utoljára Bécsben és emlékeimből kiindulva azóta igencsak megváltozott a…..
Damján 2010.11.21 23:41:27
Pozsony nemzetközi reptere: www.airportbratislava.sk/

A railjet 2 perccel hamarabb ott van és kényelmesebb, igaz, drágább. (A 2 perc nyilván a MÁV szégyene, vicc; legalább egy órával kéne gyorsabbnak lennie...)
Ha valaki nagy leleplezésre számít, minden bizonnyal csalódni fog. Könnyen lehet, a MAL tényleg minden jogszabályt betartott, minden ellenőrzésnek megfelelt. Csak éppen... (Fotó: Pörneczi Bálint/AFP) A közvélemény az iszapkatasztrófa után a felelősök megnevezését várja. És…..
Az MSZP még mindig nem tudta eldönteni, hogy az LMP kell nekik, vagy csupán a szavazótáboruk, hogy édesgessenek vagy riogassanak. Most azonban az LMP visszavágott. (Fotó: MTI) Mit akar az MSZP? Az MSZP milliónyi stratégiai problémája közül a legsürgetőbb a budapesti önkormányzati…..
Damján 2010.08.17 18:50:02
@Sir Kommentor:
"A Népszabi nem most leplezte le magát, hanem már 8-10 éve folyamatosan."
1942 óta a Párt lapja. Igaz, azóta a lap 1x, a párt meg többször nevet váltott. Szemléletet persze nem. Aki szerint húsz éve független lap, az keressen rá a Szabad Sajtó Alapítványra. ;)

A cikkhez: az LMP ezzel a remek húzással (ismét) bebizonyította, hogy
1) nem lehet más a politika, max. mások csinálják.Hamar kinőtték a naiv gyerekkorukat...
2) ugyan ők az új szdsz, de újra kívánják tárgyalni a hatalommegosztás _arányát_ a (poszt)kommunistákkal