Regisztráció Blogot indítok
Adatok
betya

199 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van ugye nekünk ez a kiváló Noé Zárkája rovatunk, amelynek keretében végre [volt,] van [és lesz] indokunk végiglátogatni a szűkebb és tágabb környék vadrezervátumait, aztán mindenki legnagyobb bánatára/örömére (a megfelelőt kérjük aláhúzni) írásba önteni élményeink, nézeteink, és ami legfontosabb: a…..
1. A gyászjelentés Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, vagy utaztak benne, hogy a Kisautó, ismertebb nevén a Dödimobil életének 25. évében váratlanul elhunyt.    2. A helyszíni szemle [Betti: A magyar nyelv bármely szabályára és a helyesírásra való tekintet nélkül,…..
Valamiért szükségét érzem egy világ nagy igazságaival telezsúfolt giccses lezáró fejezetnek a Máltán tett utazásunkkal kapcsolatban. Ehhez hozzájárulhatnának a csodálatos képek, amelyeket készítettünk (ja, várj...mégsem), de a feltételes módból elég egyértelmű, hogy nem fognak. Ennek két oka van…..
PaciKaPacitás MalTrip 6. nap 2020.01.15 22:18:58
Kevés annál lelkesítőbb reggelt tudnék felsorolni életemből, mint mikor reggelire az előző napi vacsora maradékát ehetem meg hidegen, szárazon, de legalább gyárilag reszelt borzasztó ízű sajttal. [Zsolt: De legalább mindenki csendben majszolta a papit. Igen, még én is.] Miután az élelmezést egészen…..
PaciKaPacitás MalTrip 4. nap 2019.11.10 23:56:12
Habár alcímünk megtévesztő lehet, a cominoi paradicsom kivételesen nem az Ónodi-féle rendszertan újabb eleme. [Zsolt: Még. Még.] Reggel közepesen késve keltünk. Én már megszoktam, hogy kávé nélkül indul a napom, viszont vannak mások, akiknek anélkül nem indul a napja. Miután az első máltai reggelen…..
PaciKaPacitás MalTrip 2. nap 2019.10.31 16:34:07
A reggelt rögtön egy tanulság levonásával kezdtük, ugyanis az első Máltán töltött éjszaka beigazolta, hogy a mediterrán környéken untig elegendő a vékony ágytakarót használni alváshoz, minden egyébtől megsülnénk. Egyébként verőfényes napreggel virradt ránk mindenféle madárcsiviteléssel,…..
PaciKaPacitás MalTrip 2019.10.25 21:13:05
Hűséges olvasóink azt gondolhatták, hogy a tavalyi NordTrip életünk teljes besülése volt [Zsolt: Cípni meg fogharapóval!], így már nem is maradt több úticélpont a bakancslistánkon. Kiábrándításként elárulom, hogy de. Ott van például Izland. Izlandra télen kell menni, és nagyon sok pénzednek kell…..
Elég sokat morfondíroztunk azon, hogy szükség van-e még egy értelmetlenül hosszú bejegyzésre a NordTripről, de aztán meggyőztem magunkat, ennek pedig több oka van, és egyik sem a folyó. (Na Paci, most büszke vagy rám?) [Zsolt: Hajaj! Erre talán még Viktor is felkapja a fejét, ha egyszer valaha eljut…..
PaciKaPacitás NordTrip 14. nap 2018.08.01 21:20:59
Még fel sem keltünk az utolsó autóban töltött éjszaka után, nekem szinte máris hiányozni kezdett, hogy sokáig nem lesz részem ebben az élményben. Na jó, mégsem. Reggel iszonytató melegre és fényre ébredtünk már az ébresztő megszólalása előtt. Ebből a fény így két hét után már kevésbé volt szokatlan,…..
PaciKaPacitás NordTrip 12. nap 2018.07.23 21:31:12
Az előző estét ugye úgy zártuk, hogy habár még haladtunk volna, de igazából nem mertünk, mert tudtuk, hogy valahol nem sokára előttünk le van zárva az út. Így a szóba jöhető pihenők közül álltunk meg az egyetlenben, ami kimondottan rekreációs céllal épült és mosdót is tartalmaz. Azt meg ugye Igor…..
PaciKaPacitás NordTrip 10. nap 2018.07.19 00:04:59
Az előző esti alakításom után nyilván mindenki jól aludt. Reggel - dacára a szélnek és szötymörgésnek - bevállaltunk egy teafőzést. Az eredmény elég érdekes lett. A tea, amit még Uppsalában vettünk, amúgy is elég nagy mellényúlásnak bizonyult, de maradjunk annyiban, hogy nem segített rajta az sem,…..
PaciKaPacitás NordTrip 8. nap 2018.07.11 00:03:37
Éjjel aludtunk egy hatalmasat, legalábbis ami engem illet. Arra sem emlékszem, hogy Zsolt mikor oltotta le a villanyt. Mindenesetre reggel megint időben fel kellett kelni, és mivel az előző este megbeszéltek alapján eldobtuk a lehetőségét annak, hogy újra próbálkozzunk a Svartisen gleccsernél, ezért…..
PaciKaPacitás NordTrip 6. nap 2018.07.08 19:11:23
A sarkkörön túli nyaralás azért nagyon jó dolog, mert egy normál dolgos hétköznappal ellentétben ilyenkor magunktól fel tudunk kelni, ráadásul jóval az ébresztő előtt is. Így történt ez ezen a reggelen is. Habár a környező járművekben még aludtak (legalábbis ezt feltételezem), mi boldogan…..
PaciKaPacitás NordTrip 4. nap 2018.07.08 12:26:44
A pihe-puha ágyban ébredés keltette egészen szokatlan érzések után reggel próbáltuk magunkat viszonylag ügyesen és hamar összeszedni, de azt hiszem, ez nem ment túl jól. A szűk keresztmetszet általában én vagyok, mert (1) olyan jó meleg van az ágyban, (2) nem akarok felkelni, (3) Zsolt már úgyis…..
PaciKaPacitás NordTrip 2. nap 2018.07.05 21:22:37
Az előző esti, lefekvés előtti sokk ("Ez most komolyan világosodik, mielőtt lefeküdtünk volna aludni?!") hamar elmúlt. A magam részéről csak annyit tudnék hozzátenni, hogy egészen érdekes érzéseket ébreszt az emberben, amikor ébredéskor az az első gondolatod, hogy "elaludtunk, vagy mi?!", aztán…..
PaciKaPacitás NordTrip 2018.07.03 23:41:13
Őszintén szólva nem emlékszem már, hogy mikor született meg a fejünkben az a gondolat, hogy menjünk el a Nordkappra (gyengébbek kedvéért: az Északi-fok néven elhíresült hely, geográfusok kedvéért: 71°10′20.95″É, 25°47′8.85″K), de az biztos, hogy években számoljuk, és a kelleténél annyival többször…..
PaciKaPacitás SwissTrip 11. nap 2017.09.04 23:17:05
Éjjel volt egy szúnyog az autóban. Egyszer hallottam zümmögni, de nem sikerült lecsapni, és mire hazaértünk, legalább öt csípésem volt, így az a gyanúm, hogy egész úton velünk utazott. Persze ahhoz képest, hogy a Duna partján aludtunk, egy szúnyog nem szúnyog. Meg nem is voltak olyan durvák a…..
PaciKaPacitás SwissTrip 8. nap 2017.09.02 14:02:10
Az alcímet Zsolt választotta, feltehetően arra utalva, hogy ez volt az a nap, amikor sok kis "apróságot" néztünk. Én lehet, hogy a Zürich zurück címet adtam volna. De azért jó így is. Tényleg! :) [Zsolt: A Zürich zurück is nagyon jó, főleg mert az én selejtes agysejtjeim szüleménye, biztos vagyok…..
PaciKaPacitás SwissTrip 6. nap 2017.08.31 19:24:03
Miután előzetes várakozásaink ellenére napok óta aszalódtunk a világ egyik legtöbb hegycsúcsával büszkélkedő országában, péntek este leesett az eső. Ennek következtében szombat reggel végre már klímaügyileg is Svájciában érezhettük magunkat. (Értsd: Mindenki vastag pulcsiban/kabátban/széldzsekiben…..
PaciKaPacitás SwissTrip 4. nap 2017.08.30 21:48:54
Kellemesnél kicsit később fekvés, majd kelleténél kicsit korábban kelés [Zsolt: Azt hiszem, ezt úgy érti, hogy a kellemesnél korábban.] után nekivágtunk leghosszabb napunknak. A cél eljutni Genfig és vissza. A tervezett 7 órás indulás helyett úgy 7:45 körül kezdtük el gurulni a kilométereket, melyek…..
PaciKaPacitás SwissTrip 2. nap 2017.08.28 22:48:26
Van egy Berchtesgaden névre hallgató alpesi település az osztrák-német határ német oldalán, mely méltán lehetne híres gyönyörű környezetéről, ide értve a környező hegyeket és a Königssee nevű tavat. Nem véletlen jött létre a nemzeti park, na. Meg volt egyszer egy apró bajszos őrült, aki úgy…..
Vallomás 1998-ban ismertem meg Ónodi-Kellermájer Bettinát (leánykori nevén Kellermájer Bettinát). Akkor még nem sejtettem, hogy egy nap a nappalimban fog egyáltalán nemhivatalos nászutazni a férjével, Zsolttal. Az egész ötlet még valamikor tavasszal jött, nem tudom kinek a fejéből és milyen…..
PaciKaPacitás SwissTrip 2017.08.27 19:53:44
Két napja megérkeztünk a svájci utunkról, és most már nagyon nyomja a vállunkat a teher, hogy írjunk is az ott történtekről (mert ami Svájcban történt, az a blogon marad [Zsolt: meg remélem, valamennyire a fejünkben is megmarad azért]). Ehhez képest én már vagy öt perce bámulom a laptopot, hátha jön…..
Folytatva méltán elhíresült és megkezdett sorozatunkat, ezúttal úgy alakult, hogy ellátogatunk a Gyöngyösi Állatkertbe. Ha röviden el szeretnénk mondani, milyen volt, azt mondanánk: .... nem tudom, mit mondanánk, merthogy azóta sem igazán találtuk meg a megfelelő szót. Bár talán a feledhető lenne a…..
PaciKaPacitás IreTrivia 2016.11.09 22:31:34
Nos, aki azt hitte, hogy a hazatéréssel és a cicakiengeszteléssel vége a történetnek, az rosszul hitte. Zsoltnak támadt egy olyan fantasztikus ötlete, hogy csináljunk egy amolyan "Így éld túl Írországban" bejegyzést is. Mindenki nagy bánatára jelentem, hogy Zsolt ezt most annyira nem akarja…..