Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cheradenine Zakalwe (törölt)

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyanúgy jellemző rájuk a politikától való elfordulás jelensége, mint Magyarországon. Ugyanúgy elégedetlenek a politikai érdekképviseletükkel, mint az anyaországi választók a magukéval. Ugyanúgy a közösségi portálok és a televíziócsatornák a legfőbb médiafogyasztási…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2013.01.08 23:34:46
@vizipipa:

Azért szerencsére a legtöbb hírportál megelőzi. A rangsorban valahol ott van ahova illik: a napiszar.com környékén.

www.alexa.com/topsites/countries;3/HU
Fónagy János Vilmos 1942. július 11-én született Budapesten. Fónagy János a rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt 1985-ig. Fónagy János 1981-tól 1988-ig az Ózdi Kohászati Művek vezető jogtanácsosa volt. Fónagy János 1993-tól a Fidesz…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2013.01.05 21:27:04
@abdelkader: @Anyád, a szúnyogok!!!: Azért nem kéne mentegetni a kommunista eszmét sem.
Decemberben ismét a nagyközönség elé lépett a Vágtázó Halottkémek – eredeti nevével ráadásul, hiszen ne feledjük, hogy az utóbbi években Vágtázó Életerő néven működött a formáció aktuális felállása. A zenekar ott folytatta, ahol éppen abbahagyta, a lendület…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2013.01.05 20:28:23
Fizessenek a nyugdíjasok is egészségügyi járulékot - mondta Bodrogi József egészségügyi közgazdász, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős egykori miniszteri biztos. Mert mi is ma a helyzet hazánkban, miért lenne erre oly égető szükség? Az…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.11.21 18:49:04
Néhány adat innen:
mandiner.blog.hu/2012/11/09/a_nyugdijemeles_koszontese#more4889496

"Az EU-27 egészét tekintve 2009-ben a 65. életévét betöltött népesség medián jövedelme a 65 év alatti népesség medián jövedelmének megközelítőleg 86 %-a volt. Az uniós tagállamok közül csak Magyarországon és Luxemburgban volt magasabb az idősebbek jövedelme a 65 évesnél fiatalabbakénál."

"a 65 év felettiek körében a szegénységi ráta bármely más korcsoporténál alacsonyabb. Ott áll feketén-fehéren: „A szegénység kockázata a kisgyerekek, a többgyermekes családban, illetve az egyszülôs családban élô gyermekek esetében a legmagasabb."
A keddi megemlékezős-tüntetős nap után – ha megkésve is – megint lehet egy kicsit matekozni. Mind a NER barátai (a köztársaság nembarátai), mind a NER nembarátai (a köztársaság barátai) szép számban ünnepeltek/tüntettek '56 56. évfordulóján. Hogy mennyien? A…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.10.26 20:08:55
@tevevanegypupu: "Idos emberek nem vadithatoak be konnyeden"

Ezt mintha már hallottam volna valami maszopos szájából. Ugye amikor meg kell indokolni, hogy miért az inaktívak az értékes támogatók.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.10.26 20:28:53
@Chicano: Eltaláltad, valóban arra gondoltam, hogy a Fidesz a november 7-ére esedékes hepajt rendezte október 23-án. Ebben bizony van némi dehonesztáló. És nem is beszéltem normális emberekről. Semmiképp sem normális, hogy a Kádárizmus a jelenlegi úgynevezett jobboldalban is olyan mélyen lakozik, hogy annak rendezvényét nem lehet megkülönböztetni a munkáspárti mozgalomtól.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.10.26 20:48:05
@Chicano: Ki is riogatott a KISZ/Fidelitas előtt ellenforradalmi kísérletekkel?
index.hu/belfold/2012/07/24/ellenforradalmi_kiserleteket_lat_orban/
Ha valóban éltél a Kádár-rendszerben, talán emlékszel mire is hasonlít mindez.
Mandiner blog Arab katyvasz 2012.09.19 07:01:00
„The days of rage, yeah, nothing's changed” (Massive Attack: False Flags) Hiába minden tiszteletem az iszlám, mint történelmi vallás, az emberiség egy korszakának kiemelkedő, kultúrafenntartó civilizációja, a világ egy régiójának hagyományos rendezőelve iránt: az arab tavasz…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.09.19 11:40:01
@Pigsy: @jose maria padilla:
A hőbörgő muszlim úriembereknek nem okozna problémát hogy azokat is felkoncolják, akik nyugati/keresztény létükre fintorognak a liberálisokra. Ezek proli muszlimok, akiknek tőszavakra lerövidített vallás kell. A szúfizmus pedig gyakorlatilag kihalt.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.09.19 11:44:02
@libertard: Csak azért sulykolják, hogy kisebbség, mert nem akarják, hogy a nyugati fél is partner legyen a civilizációs háborúban. Az USában már így is sokan vannak, akik mennének muszlimot lincselni.
Micsoda? Rendszerkritikus zsenge lánykákat vet börtönbe Putyin rendszere? – horgadhattak fel sokan nemrégiben, amikor a világ körül elterjedt a Pussy Riot punkbanda akciójának és az azt követő bírósági eljárásnak, majd az ítéletnek a híre. Sokan megrekedtek az első…..
  „Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a…..
  Kedvenc gyermekvédő szervezetünk, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete ismét hallat magáról, a téma természetesen most is a nyelvvizsgával nem rendelkező tanulóifjúság kirekesztettsége a diplomások klubjából. A felnőtt emberek szüleit (is) tömörítő…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.07.24 09:52:28
@bbjnick: A helyzet az, hogy te egy tetves kommunista vagy, aki az egyéni felelősségvállalás ellen agitál. Hiányzik talán a kulákverés, proletár?
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.07.24 09:57:58
@kunzoo: "Ami a külföldi szakirodalmat illeti: Kíváncsiság kielégítésére jó ..."

Ekkora egy hülyét.
  Sorozatunk eddigi részeiben elsősorban a szlovák-magyar viszonyt elemeztük, most azonban eljött az idő, hogy a szlovák nemzetépítés néhány egyéb, vasbetonba öntögetett elemét is megvizsgáljuk.   Az ember az (egykori) 1000 koronásról, Andrej Hlinka kétségkívül a XX.…..
  A magyar jobboldalt elemző Mi a jobb? sorozatunkban Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatója írását olvashatják. „1789 és 1917 még dátumok, de már nem példák.” (Camus)  Rövid volt a huszadik század, ahogy a…..
A napokban egy olvasónktól érdekes körlevelet kaptunk, a következő kísérőlevéllel: "Sziasztok! Nemrég kaptam ezt a felháborodott levelet egy ismerőstől, akit én a "véranya" kategóriába sorolok, ezért elég szkeptikusan fogadtam azt, hogy a naptej ilyen káros lenne, hogy senki…..
Május 9.-én az Európa-nap alkalmából mondott nem éppen ünnepi beszédet Nigel Farage az UKIP, az angol függetlenségi párt európai parlamenti képviselője. Egy függetlenség-párti képviselő általában hivatalból szkeptikus az unióval kapcsolatban kapcsolatban, Farage azonban…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.05.12 12:08:26
  Bűbájos propagandafilmre akadtam a világháborút épp győztesként lezáró, a hidegháború előtt álló, ereje teljében lévő Egyesült Államokból, 1948-ból. A szabadság hazájában a kamaszok szabadon bugizhatnak, a nagypapa nyugodtan aludhat a verandán, a jámbor anyuka…..
 „Aki értelmesen néz a világra, arra a világ is értelmesen néz vissza." (Hegel)   A mellékhadszínterek – amilyen Schmitt Pál doktorija is – csinnadrattája eltakarja a főhadszíntereken folyó ütközeteket. A Schmitt-ügyben nem a plágium az igazi…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.04.16 17:57:47
@aristo: Nekem úgy tűnik, nem döntötted el, mire akarsz választ kapni. Így legalább értetlenül mutogathatsz valami másra.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.04.16 18:14:48
@aristo: A szcientista pöffeszkedés mellé tessék odarakni ezt a fajta pöffeszkedést:

"Javaslom Feyerabend, Khun, Lakatos és társaik tanulmányozását, én sajnos nem érek rá, hogy tudományfilozófiai szemináriumot tartsak."

Ideje tehát magadba nézni, eldönteni, mit hiszel el, és mit nem, mi győz meg és mi nem, mikor öltöd fel a szkeptikusoknak felrótt szokásokat stb...
  A cikk első része itt olvasható. – Az, hogy mi egymás haját vágjuk, Józsi meg etet minket, eddig tartható volt. A mostani világgazdasági válsággal azonban ez a rend összeomlott. Nézzük csak meg: azok a gazdaságok sínylették meg a legkevésbé az eseményeket, amelyek…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.03.01 08:33:18
@Vhailor: Ezt meg is lehetne lovagolni a jelenlegi felsőoktatási érveléssel:

Nyugdíjasokból túlképzés van, túl sokat költ az állam rájuk. Csökkenteni kéne a keretszámot.
Vastagbőr Háromból három se 2012.01.07 10:31:00
Szerintem kipróbálták, mit használnak a szemét brókerek...... szerintük, aztán....hát ez lett belőle. Vagy tényleg meghirdették köztük a Nagyotmondó Versenyt. Akárhogy is, Giró-Szász mérföldekkel lekörözte Gabikát. "A kormányszóvivő a bankbetétek biztonságáról…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2012.01.07 13:48:46
@anonymand:

"Tisztelt Olvtársak!

2008-2009-ben is ilyen gondolatok forogtak a fejetekben?"

Igen. Képzeld, vannak emberek, akik egyik rezsimmel sem szimpatizálnak. Ez belefér a világképedbe? Esetleg nézd meg ennek a blognak a bejegyzéseit azokból az időkből!
Kedves Praxis blog! Nekem egy szekszárdi ügyeleten volt problémám az éppen ügyelö orvossal. A történet úgy kezdődött hogy elmentem a forma 1- es pálya melletti élményfürdőbe ahol az egész napos szórakozás után hazatértem. Másnap felkeltem és egy enyhe fejfájással indult a…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.30 15:47:55
@szabidoki: @adamantium:
A legtöbb ember nem találkozik ilyennel, és nyilván megijed. Ez baj? Ki kell röhögni, hogy a szerencsétlen, hát ezt sem tudja? Legyen elvárás, hogy a diagnózissal menjen az ügyeletre? A piros csík mibenléte annak sem egyértelmű, aki egyébként tájékozott, de nem szakmabeli.

Persze, olvasson utána, de ha meg más esetben ezen felbátorodva öndiagnózisokat hajt végre a szerencsétlen átlagember ki tudja milyen forrásokból, akkor meg az a baj ugye?
Ezen el kéne gondolkodni.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.30 16:07:27
@adamantium:
Igen, a piros csík egy kiragadott példa.

"mégis mit vár a beteg mi fog történni vele? adj valami értelmes magyarázatot arra, hogy mi lehet az a szörnyűség ami ha bejut a szívedbe megöl? és az orvos mivel tudja megállítani?"

A beteg nem tudja mi fog történni vele, azt látja hogy történik valami látványos, és megijed.
A dologra nem tud magyarázatot találni, ezért keres ilyenkor orvost.

Lehetnek elméletei (valami bejut a szívége, tetanusz stb.) de ezek lényegtelenek. Ha az orvos ismerteti vele, hogy nincs gond, akkor el fogja hinni, és megnyugszik.

Nem a szerencsétlen feltételezéseire adott választ kifogásoltam, hanem azt, hogy ellentmondásos egy beteg ijedtségére az ijedtséget számonkérve reagálni. Ez esetben csak az orvos tudja hoggy aggodalomra nincs ok.
Ha egy beteg ezek után úgy vélné, hogy ő is el tudja dönteni, akkor kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem fordul orvoshoz, amikor már tényleg kéne aggódni. Egyébként nagyon sok ilyen van, gondolom találkoztál már vele.
Véleményvezér Mi a baj Istennel? 2010.05.26 08:10:00
Pont a tolerancia és a sokszínűség hívői próbálják megkérdőjelezni, hogy mások saját istenükre hivatkozzanak. Pedig ez is egy teljesen legitim értékválasztás. A jelenkori magyar történelemben először jelent meg Isten neve egy törvényben, mégpedig a Fidesz-KDNP-nek a…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.26 16:29:53
@droid_:

"Ez csak annyit bizonyít, hogy a kereszténység általános közvetítő közegként működött valamikor, és nemhogy megerősítené, hanem inkább megkérdőjelezi az értékteremtő szerepet."

Nem csak valamikor, hanem ma is ezen filozófia mentén értelmezünk értékeket, tehat ma is közvetítő közeg.
Értékteremtő szerepről ki beszélt? Azt nem teremteni kell, hanem megőrizni. Az európai kultúra számára ezt a kereszténység biztosította eddig, és még ma is a legfontosabb tényező, ahonnan az értékeket öröklünk.
Persze az utóbbi időben - mint ahogy te is képviseled - ezt is le akarják bontani, hogy helyette gyökértelen és idegen kultúra telepedjen meg Európában.

"A világ nagy részén a kereszténység ismerete nélkül is nyilvánvaló volt, hogy ne ölj, meg ne lopj"

Nem volt mindenhol egyértelmű, de nyilván a világ más részein más volt a "klíma". Azt kéne észrevenni, hogy a kereszténység a miénk.

"más egyházak nem kényszerültek arra, hogy saját tanításaikat időről időre felülvizsgálják vagy újramagyarázzák"

Egyrészt ez nem igaz. A 20. században már nem maradt olyan egyház, amelynek ne kellett volna átalakítania a nézeteit.
Másrészt az újra és újraértelmezés már miért lenne hátrány? Inkább előnyösnek mondanám, egy megváltozott világban sokmindent át kell gondolni, hogy ugyanazt a gondolatot át lehessen adni.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.26 17:05:42
@lyesmith:

"Egyébként nem igaz hogy Magyarország lakosságának 2/3-a hívő lenne. Az nem vallásosság hogy megkereszteltetik a gyereket és elmennek a karácsony misére."

Akkor mi? A lakosság 90%-a megünnepli a keresztény ünnepeket, és kereszténységen alapuló világnézettel rendelkezik. Ott van az az emberekben, még ha nem is tudatosan élik meg.

@Rive:

"ateista gyanakvó. Mivel nem lebeg a szeme előtt a fényességes köd, ezért történelemből, meg más effélékből készül, nem a Bibliából"

Ez nem ilyen egyszerű. Aki hisz, annak sem feltétlenül lebeg köd a szeme előtt.
Aki meg azt gondolja, hogy ő nem hisz, hanem mindennek utánajár, az csak azért nem ütközik a ködbe, mert nem jár mindennek a végére. Mert bizony a megismerés végén köd van. Az olyan fogalmak, amiket magabiztosan használ, a nagy titokzatos semmin alapulnak. Vagy hiten.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.27 15:13:15
@antiszociális exlúzer:

Ugyanazt ismételted meg, amit én csak megfeledkeztél róla, hogy én ezt az erkölcsiséggel kapcsolatban írtam.
Feljebb az volt a vita tárgya, hogy az ateizmus/agnosztikus gondolkodás nem nélkülözi az értékeket, csak máshonnan vezeti le azokat.
Ezúttal te is kiemelted, hogy ilyen dolgokat nem lehet levezetni, mert ahonnan származnak, ott az ateista számára homály van, az ismeretlen birodalma, a fantáziáé, amire nem lehet építeni, mert az már vallásosság lenne.

Éppen ezért, mint írod, sok "ateista nem ilyen" mert ott van az "emberi természet negatív oldala". Az erkölcsi indokláshoz, az értékek igazolásához kénytelenek odaképzelni valamit a homályba. Jobb híján, ha már a keresztény kultúrkörben élnek, kereszténység homályba visszaszorított összefüggésrendszere lapul ott alapként.
Ha tényleg beismernék, hogy értékeik a semmin alapulnak, akkor jogos lenne a feltételezés, hogy az erkölcsi értékeket semmibe veszi ez a fajta hozzáállás.

Aki vallásos, az legalább a nem evilági irracionális dolgokból nyugodt lelkiismerettel levezetheti az értékrendjét. Nem kényszerül arra, hogy önmagával ellentmondásban legyen.
Ki kell végre mondani: Trianonról, a vészkorszakról és a Kádár-rendszerről csakis egyetlen legitim álláspont lehetséges. A Fidesz benyújtotta törvényjavaslatát, melynek értelmében "az Országgyűlés június 4-ét, az 1920. évi trianoni békediktátum napját a Nemzeti…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.21 18:44:55
@Közöd???:

Mellesleg Ady antiszemita volt. Petőfi kb. mint egy jobbikos.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.21 19:30:37
@Bereznay András:
Valóban, rosszul emlékeztem egy költeményre, amit Adynak tulajdonítottam. Elnézést.
Petőfi viszont jakobinus volt, erre jött a jobbik párhuzam.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.21 19:33:59
@tölgyes: Irónia
Nagyobb térképre váltás Budapest legfontosabb sportlétesítményeinek szerencsés konstellációját ajánlották figyelmembe a minap. A felfedezés egyáltalán nem új - ez a poszt például majd egy éves -, de azért megörültem neki és nem csak az olyan szellemes kommentek miatt, hogy…..
MedIQ Laboreszközök a konyhában 2010.05.19 07:31:00
A BiteSizeBio manapság az egyik legjobb olyan tudományos blog, mely nem csak kutatóknak szól. Legutóbbi bejegyzésükben arról írtak, milyen laboratóriumi eszközöknek vehetnénk hasznát egy konyhában. Íme a példák:1) Parafilm, amivel nagyon könnyű bármilyen tubust, üveget biztosan…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.19 16:22:59
@páter Bundagh: A lakmusz papír vagy kék, vagy piros. Nem minden pH tesztpapír lakmuszpapír, amit te mondasz, az sem az. Van többféle pH tesztpapír, mindegyik más pH tartományt tud kimutatni különböző színskálával.

A sav-bázis egyensúlyról szóló linken olvasottakat meg felejtsd el. Úgy ahogy van baromság. Az egész fogyasztók megtévesztése, hogy minél több pénzt kiszedjenek belőlük.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.19 16:27:55
@Doryyka: Ez is hülyeség. Akik nem jártasak a témában, azoknak üzenem: az ilyen módon, stílusban megfogalmazott szövegek valóságtartalma igencsak kétes. Attól még, hogy valaki egy ilyen 3 oldalas írást kapar össze állítólagos szaktekintélyekre való hivatkozással, és felpakolja az internetre, attól még nem lesz igaz.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.19 16:30:02
@Doryyka: Ja elnézést, csak most vettem észre, hogy nem gondoltad komolyan.
 „A pápa kijelentette csütörtökön, hogy az abortusz és az egyneműek házassága a két "legalattomosabb és legveszélyesebb" fenyegetés a mai világra nézve.” Nem könnyezek egy percig sem. A katolikus egyházat nem támadják, nem üldözik, mégis csendben…..
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.19 10:11:21
@Cheradenine Zakalwe: ezt a mondatot javítanám:

"De emellett olyan intelmei vannak, hogy az egyház komoly dolog,"

De emellett olyan intelmei vannak, hogy a házasság komoly dolog,

Emellett elnézést a nem megfelelő nagybetű-kisbetű használat miatt.
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.19 15:57:20
@Balance Of Power:

"Lehet hogy ma mar nem mondjak, hogy pl. a maszturbalas nyomorekka tesz, de azert bunnek szamit. A hazassag elotti szex is."

Valóban, nagyon sok minden bűnnek számít. A bűn nélküliség egy idea, amit vallás követője az erkölcsösség mintájának tekint. A kereszténység szerint marha nehéz bűn nélkül élni, de meg kell próbálni.

És ha már a buddhistákhoz hasonlítunk: ott is megvan ennek a megfelelője, van egy idea, amit az ember példának tekint (pl. buddha), és egész életében arra törekszik, hogy magával (a bűneivel) megbirkózva közelebb kerüljön hozzá. A karma-bűn hasonlóság egyébként nem tűnt fel?

"Azt csinalsz, amit akarsz. A buddhistak tisztelik az individuumot is."

Ilyen alapon a kereszténység is tiszteli az individuumot. Egyik sem mondja meg mit csinálj. Viszont mindegyik megmondja mit csinálj ahhoz, hogy közelebb kerülj a vallás által definiált ideához. Mi ezzel a probléma?

"Ami a valast illeti: nyilvan nem kuldik maglyara az elvalt asszonyt, de a falu azert megszolja."

Lehet, hogy megszólja, de ez esetben mi köze van ehhez az egyháznak? Hiszen az egyház nem szólja meg, sőt megbocsájtást hirdet, nem pedig bíráskodásra buzdít.

A nép efajta ítélkezését nem az egyházon kéne számonkérni, hanem az emberiségen magán. Az emberi zsigeri ítélkezés a kereszténység szerint ugyanúgy bűn, amivel kapcsolatban egyértelműen megvannak az intelmek a Bibliában. (Pl. Jézus vagy Mária Magdolna tömegek általi megítélése kapcsán.)
Cheradenine Zakalwe (törölt) 2010.05.19 16:07:04
@Balance Of Power:
"A hazasulandok a sajat kapcsolatukat akarjak (onzo modon) egy mas szintre emelni. Biztos sokan gondolnak a Tarsadalomra is nagy T-vel, de elsosorban a sajat eletukkel foglalkoznak."

Senki nem mondta, hogy a "Társadalomra" gondoljanak. Ideális esetben elég ha a családalapításra gondolnak. Erről szól a házasság, nem többről: a családról. Ugyan nem az individuumokról, hanem azok utódairól. Ezek nyilvánvalóan felelősségteljes hozzáállást igényelnek, ezt fejezi ki az egyház is.