Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nuuk

500 bejegyzést írt és 550 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan távolról sem reprezentatív a mintánk, de 15 szerkesztőségi tagunk szavazatai alapján összeállt év végi listánk az esztendő legjobb filmjeiről. Tegnap a csalódásainkat osztottuk meg veletek, hát íme, miket imádtunk! 25. Így neveld a sárkányodat 2. / How to Train Your…..
Nuuk 2014.12.31 00:24:30
Sziasztok!

Talán kicsit túlzó a lelkesedésem, de ez egy igen jó év volt filmes szempontból. Korábban is volt mindig 2-3 alkotás, amiről tudtam, hogy évek múltán is emlékezni fogok rájuk, de most szerencsére ennél némileg több is van.

A listátokkal nagyrészt egyet tudok érteni, pár erősen szubjektív kommentem lenne csak, hogy mely filmeket raknám hátrébb és melyek kapnának jobb helyezést, mint nálatok. Először a mínuszos lista:

Dallas Buyers Club - Egy dolog zavart, de az nagyon: a film alapvetése tudományos szempontból nem csak kérdéses, hanem egyenesen nem igaz. Sorry, de ez végig ott kalapált a fülemben, ami jócskán levont az élvezeti értékéből.

Her - A S1m0ne sem tetszett, ez ugyan némileg jobb annál, de a 11. hely túlzás.

Majmok bolygója: Forradalom - különösebb bajom nincs vele, csak nálam nem férne be a TOP10-be. A TOP15-be már igen.

A galaxis őrzői - roppant szórakoztató, simán TOP5-ös film, de az aranyérmet más(ok)nak szánom

No és akkor akiket feljebb tolnék:

-INS 2. - azért 25.-nél jobb.

-Éhezők viadala 3/1 - Az elsőnél csak a Battle Royalra tudtam gondolni, a másodiknál meg csak az elsőre. Ennek a nézése közben pedig a való világra. Ezért feljebb tolnám.

Holtodiglan - én beletenném a legjobb tízbe, de azért nem túl előre.

Interstellar és GBH - Ez az a két alkotás, amit megnéztem/meg fogok nézni újra. És újra. És aztán tuti megveszem az erdeti DVD-t is, extrákkal. Nincs szívem dönteni, nálam aranyérmes mindkettő.

No ennyit akartam csak, keep up the good work!
Bár úgy tűnhet, hogy a médiát, az információ-áramlást és a globalizációt már minden oldalról megkritizálták, Az éhezők viadala harmadik részének első felvonása még az eddigieknél is érzékletesebben veszi elő a kérdést. Ugyan ezúttal is a személyesség és a…..
Évek óta október első hétvégéje, vagyis a Budapest Maraton időpontja messze az ősz legmelegebb, szinte nyári hőmérsékletét produkálja. Megy is a sírás-rívás, hogy így a meleg, meg hogy nem készültem erre! Ez részben jogos lehet, hiszen évek óta a hetekig hűvös időt…..
A NATO futást harmadik alkalommal rendezték meg most vasárnap. Az első két évben ezt a versenyt csillagos ötösre értékeltem (tavalyi posztom itt). Nekem nincsenek nagy igényeim, ha a pálya biztosított és a rajt is pontos, akkor minden egyéb hozzáadott apróság már csak hab a…..
A Marvel Studios bizonyára érezni kezdte, hogy a kedves moziba járó közönség már icipicit talán unhatja a nagyon szuper embereket, akik a nagyon szuper képességeiknek köszönhetően nagyon szuperül újra és újra megmentik a világot. Ennek érdekében nemhogy befejezte önnönmaga…..
A platformjátékok között sokféle meghatározó címet lehet felsorolni, ám kétségtelen, hogy Jordan Mechner munkássága mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni. Egy olyan – nem csak hatásában máig tartó – szériát rakott le az asztalra '89-ben, ami a következő 20-25…..
Futóblog Unfair play 2014.06.20 08:31:20
Kell-e a versenyszervezőknek a csalásra készülni? Kellenek-e az amatőr versenyeken bírók? Kell-e a bizalom vagy egy két csaló nem számít? Vagy mennyire mindegy, hogy 100. vagy 101. helyen végzel, vagy az 1000. vagy 1001. vagy? Minden fordítóba kell időmérő kapu? Szerinted? Sajnos…..
A Fidesz-KDNP a listás szavazatok 43,57 százalékát szerezte meg, ami jelentősen eltér a 2010-es eredményétől (52,7 százalék), mégis megint sikerült a mandátumok kétharmadát megszereznie, köszönhetően a győzteskompenzáció bevezetésének.  Modelleztük, hogy a jelenlegi…..
Nuuk 2014.04.22 09:36:32
@Nuuk: Bocs, én is elírtam, 167 helyett 169-et :)
Nuuk 2014.04.23 09:24:53
@Ténytár: Az alábbi térkép alapján összesen két MJV-ben nyert a baloldal (Salgótarján - bár ahhoz korábban is hozzá volt csapva pár falu - és Szeged), persze bizonyos városok egyes részeiben ettől még simán nyerhettek volna (pl. pécsi balos városrészek), esetleg Szeged vagy Miskolc esetében a most megnyert 1-1 mellé jöhetett még egy-egy. De igazán akkor lennék elégedett, ha lennétek szívesek felsorolni ha nem is mind mind a 21-et, de legalább a vidékieket, hogy ugyanarra gondolunk-e.

u.i.: és hol nyert volna a Jobbik? Valószínűsítem, hogy valamelyik hevesi vagy BAZ megyei vk.-ban.

www.geoindex.hu/wp-content/uploads/Partlista_eredmeny-1024x724.png
Az Amerika Kapitány: A tél katonája és a Rio 2. nálunk is megmérkőzött; a csatából határozottan előbbi emelkedett ki győztesen, ami némileg talán meglepő, ismerve a képregényhősök és az animációs folytatások hazai kedveltségének mérlegét. Ezalatt az Isten fia című…..
Vajon mennyire erős gyomor kell egy viszonylag hosszú humoristakarrierrel rendelkező párosnak, hogy a biztos munkahelyért cserébe arcon köpjék saját magukat, és felvegyék a köztévé Obersovszky-tempóját? Bevallom, fogalmam sincs, de amit tegnap véletlenül elkaptam az M1 Szálka,…..
Nuuk 2014.04.04 12:43:53
@yaksi: Az első? Akkor te nem túl régóta vagy itt. :D

Amúgy a köztévé semlegességét siratóknak annyit mondok, hogy Napkelte 2002-2010.
Uj Péter, a Futóblog egyik alapítója (!) sajnos nem érti, mire való a Margitsziget: Egy olyan társadalmi-szociális jellegű problémáról vagyok most kénytelen tollat, azaz hogy billentyűzetet ragadni, amelyet, annak égető mivolta ellenére (vagy talán éppen azért) hiába is…..
Nuuk 2014.03.21 12:43:39
@Zöld_Dani: Kb. így látom én is. Ironikus az írás, az fix. Az egy külön kérdés, hogy a minősége nem a legjobb.
A hétvégén lezajlott a krími népszavazás, amelynek eredményeképpen a félsziget egy lélegzetvételnyi időre független lesz, majd rögtön csatlakozik is az Oroszországi Föderációhoz. A referendumról már nagyjából mindenki előre megmondta, hogy az szerinte jogszerű lesz-e, vagy…..
A KARD Vita 2014.03.17 06:30:00
A Fidesz szerint a kormányfőjelöltek vitája hozzátartozik egy demokratikus ország választási mizériájához. Magyarországon nem lesz ilyen vita. A többi már csak maszlag - igazságtartalmától függetlenül. Merthogy a kormányfőjelölti vita épp azért a demokrácia veleje, mert nem…..
Nuuk 2014.03.17 15:51:10
@Peszt Lajos: A "(>20000fő)" mintaelemszámtól önmagában még egyáltalán nem lesz reprezentatív a minta.
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
Vajon milyen mélyek az Ukrajnán keresztülhúzódó törésvonalak? Van-e hatása a történelmi határoknak a mai konfliktusokra? Eláruljuk: van. A független Ukrajna mai formájában 1991-ben jött létre, miután kikiáltotta függetlenségét a Szovjetuniótól, amelynek 1922 óta volt a…..
Nuuk 2014.03.12 12:59:07
@unionista: Izlandot is? :D
Olvasom, hogy a legújabb Medián-felmérés szerint gyengült a Fidesz, erősödött a Jobbik, miközben stagnál a baloldali összefogás. Mióta tudjuk, hogy a Századvég is rengeteg közpénzen méri a közvélemény pulzusát, az ember fenntartásokkal próbál értelmet keresni ezekben és a…..
A dead giveaway mikroblog tette közzé a fenti logót, a következő kísérőszöveggel: „nincs többet összefogás-logó, aki érti tudja miért, kormányváltás-logó van bazmeg, amit mi millások eleve akartunk..” Más jele is van, hogy a baloldali pártok elengedik a januári…..
Nuuk 2014.03.05 23:45:43
Magyarország rosszabbul teljesít. A makroadatokon kívül ezt bizonyítják a legkülönbözőbb puha mutatók (mint a boldogság-index, a Gini-mutató meg még húsz), de különösen fájó a régiótól való folyamatos leszakadásunk, ami egyértelműen felveti a politikai felelősség…..
Pócs János fideszes országgyűlési képviselő nemrég az alábbi bejegyzést tette ki a Facebook-oldalára:   Mivel Pócs a Parlamentben dolgozik, pontosan tudnia kell, hogy az őrség rendszeresen tart ilyen bemutatót, nem csak a jázsfényszaruiak kedvéért. Biztos mindenki…..
Amikor elkezdtem ezt a blogot, azt terveztem saját felfedezéseim mentén írok majd társadalomról, gazdaságról, kultúráról, fejlődésről, fejlesztésről. Egy gyorsan fejlődő demokráciáról. Az élet felülírja a terveket. Nem jön át nekem a sajtóból, hogy Magyarországon…..
Nuuk 2014.03.03 09:55:44
@milliliteratura: Gyakorlatilag most az zajlik, hogy visszaállnak az évszázados érdekszférák. Kelet-Ukrajna és a Krím eddig soha sem tartozott a nyugathoz, a Baltikum és Nyugat-Ukrajna esetében viszont volt keleti és nyugati orientáció is.

Tessék ezt végigkattintgatni: brenocon.com/ukraine_maps/
2014. április 6-án kerül tesztelésre az új választási rendszer. Az új játékszabályok több fontos strukturális változást hoztak. Egyrészt hangsúlyeltolódás ment végbe a vegyes rendszeren belül a többségi rendszer irányába: eddig a 386 képviselő 46%-a, azaz 176 fő, egyéni…..
Budapest Főváros Önkormányzata elfogadta a margitszigeti futókör felújítására vonatkozó javaslatot, és olyan pályát épít, mely nem csak a szabadidő-, de a versenysport számára is alkalmas lesz nemzetközi szinten is. Molnár Zoltánnal, a MOB volt főtitkárával, a Budapest…..
Nuuk 2014.02.26 10:04:38