Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dekatlon

0 bejegyzést írt és 1890 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerencsések ismerik azt az átmeneti érzést, amit szerelemnek hívunk. Szinte semmi másra nem tudunk koncentrálni, csakis szerelmünk tárgyára. Ennek következtében megváltozik étvágyunk, máshogy alszunk, állandóan izgatottak vagyunk, legszívesebben mindig csak a szerelmünkről beszélnénk, vele…..
1848-ban a magyar katonák alig állomásoztak hazánkban, a legtöbben az olasz Lombard-Velencei Királyság területén álltak harcra készen. A Santa Lucia-i csatában pedig több magyar katona is vitézül harcolt, az osztrák parancsnokaik pedig elismerően nyilatkoztak róluk. Ez a cikk nekik állít emléket...
Képzeld, kihívtam a rendőrt, erre közölte, hogy az a pofon, amitől leestem a székről, az semmi. Ha nem ököllel ütött, az semmi… Mindezt a fiúk előtt… Hányingerem lett. Feltört bennem a rég eltemetett düh, az a harag, amit akkor érzel, ha igazságtalanul bántanak valakit, főleg, ha az a valaki…..
  Horváth Csaba is hozzászólt az elektronikus jegyrendszer fiaskójához, amivel sikeresen bebizonyította, hogy mindössze két dolgot nem ért: hogy mi történik a fővárosban és, hogy mit gondolnak a választók. Miközben az establishment-baloldal folyamatosan azt mondogatja, hogy de Budapesten még…..
Dekatlon 2018.12.05 14:53:36
@maxval balcán bircaman: a hülyeség oldalfüggetlen :)
semmilyen rombolást nem akar semmilyen politikai orientáltságú értelmes ember
a kérdés az,
mit viselnek még el, csak azért, hogy nehogy a "másik" tábor nyerjen
A kiadónk által biztosított szakmai alapokra támaszkodva, "Asztalos:" címmel rovatot indítunk. Első témánk az olcsó és könnyen elérhető faanyag, a fenyő hazánkban elterjedtebb fajtáinak bemutatása. Legyen az tetőgerenda, lambéria vagy polc, a fenyő sokoldalúságával mindenhol feltűnik. A képanyag…..
Dekatlon 2018.11.19 11:16:56
@kkm.furdancs: ne már! ha nem ismerem az alapokat, bele se kezdjek az alapok megismerésébe? :)
akkor most eltanácsoltál?
Dekatlon 2018.11.19 11:18:49
@kkm.furdancs: fura ez, mert ha valóban ennyire alap, akkor fejből 3 mondatban le is írhatnád, vagy ez valami szabadkőműves titok? :P
Dekatlon 2018.11.22 10:11:36
@kkm.furdancs: engem az töltene el büszkeséggel, ha valahogy rá tudnálak venni, hogy leírd :)
"Menekültügyi szempontból rengeteg sebből vérzik a történet. Ami a külképviseleten benyújtott menedékkérelmet, illetve a kérelem benyújtására vonatkozó szándéknyilatkozatot (a kormány állítása szerint ezt tette a tiranai magyar nagykövetségen Nikola Gruevszki) illeti, vannak olyan államok, amelyek…..
"Az oktatásban  is szükséges gondolkodásmód-váltás egyik kulcsa az, ha olyanok választják a tanári pályát, akik nemcsak kereseti lehetőségnek tekintik a pedagógusi pályát..." (Bódis József oktatási államtitkár) Érlelgessük még egy kicsit Bódis József oktatási államtitkár szavait, és ugorjunk…..
Dekatlon 2018.11.19 11:06:33
@MACISAJT1: szerencsére annyira túltolod a fröcsögést, hogy átcsap önamgad kritikájába
Dekatlon 2018.11.19 11:12:58
@szepipiktor:
- a releváns információ fellelésének kompetenciája
- az információ minőségének megállapítása

ezen múlik minden.
ha egy tanár ezt megtanítja, már nem dolgozott hiába

a konkrét tényadatok is fontosak, de lenginkább úgy, mint a testépítőnek a súlyemelés:
nem az a lényeg, hogy átpakolta a súlyt innen oda (a végén többnyire úgyis visszarakja a helyére), hanem hogy közben edzette az izmait... diákok esetében az egyát
A diákhitelek irreális mértékben emelkednek az elmúlt években, a rendszer néhol átláthatatlan és a hallgatók jó része soha nem tudja majd visszafizetni a tartozását, és így még diplomája sem lesz. Az amerikai "diákhitel-válság" még mindig nem mutat érdemi…..
Dekatlon 2018.11.16 10:26:04
@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: nosss.... akkor még sokáig itt lesz
Azok a rajongók, akik szerint egy film csak akkor jó, ha az utolsó vesszőig szolgaian követi a megfilmesített könyvet, már akkor sopánkodtak Tom Cruise 1,7 méteres magasságán, amikor bejelentették, hogy elkészül az első film Lee Child Jack Reacher-sorozatából, mert a szerző történetesen 195 centis…..
Dekatlon 2018.11.16 08:35:28
1929. Nudista strand Moszkvában..
A száraz november kampány kapcsán összegyűjtöttünk 7 tényt az alkoholfüggőkről...
Dekatlon 2018.11.07 14:41:08
@furious ewok: honnan tudod?
tipikus sztori
nem ismered, levezeted valami ismertből, elképzeled, félsz tőle
Vannak közhelyek, melyek ugyan nagy általánosítással, de valósan írnak le egy jelenséget. A médiában és a női blogokon gyakran előforduló, általában nők által megfogalmazott toposz, miszerint a férfiakat taszítják az okos nők, nem ebbe a kategóriába tartozik. Először is néhány fogalmat nem árt…..
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Dekatlon 2018.09.16 21:06:22
Történet egy matematikusról, aki két hegedűdarab eljátszása közben kardélre hányta a nehézlovasság teljes tisztikarát.  ..
Dekatlon 2018.09.13 05:11:48
@csúti csüngőhasú tolvaj: na jó, az nem meglepő, hogy nyer, de hogy 13-at zsinórban? :D
Csak azért nem vesszük figyelembe, hogy a mobiltelefon veszélyezteti az egészségünket, mert a rák és a mobilhasználat kapcsolatáról szóló tanulmányokat a mobilipar kétségbe vonja? A brit Guardian beszámolója érdekes megállapításokat rejt...
Dekatlon 2018.07.30 22:49:57
@LittleIdiot: van mobilod?
    Móricz Zsigmond regénye ezer sebből vérzik. Nyomasztó, komor és nem hozza el a kellő katarzist; arra viszont mindenképpen alkalmas, hogy az olvasóban kétségeket ébresszen a valódi "jóság" természetét illetően. (Móricz mentségére szolgáljon, hogy művét nem gyermekregénynek szánta, ezzel szemben…..
Közismert, hogy a magyarok szeretnek inni, és szeretnek sokat inni. Az is, hogy kevés ország előz meg minket egy főre jutó alkoholfogyasztás tekintetében. Elfogadjuk azt is, hogy lassan az egymillió alkoholista országa leszünk, jóllehet valamirevaló statisztikánk sincs erről, csak becsléseink.…..
A szavak eredetének meghatározása komplex tudomány, az etimológia (szavak eredetének kutatása) a nyelvészet önálló ágát képezi. Főként a filológia (régi szövegek tanulmányozása) segítségével, vagy különböző nyelvek összahasonlításával jutnak el egy adott szó eredetéhez. Köztudottan a magyar nyelv…..
Dekatlon 2018.06.13 14:20:27
@Grand Prix 1800: milyen szép, amikor olyan követel megalapozottságot, aki maga semmit nem alapoz meg :)

nyelvészekkel vitatkozol? hazafiságból? :D

és te mi vagy? taxisofőr? bolti eladó?
Hozzám hasonlóan te is szorgalmasan járod az esküvői ruhaszalonokat, de sehol sem találod álmaid menyasszonyi ruháját? Akkor ideje neked is felkeresned egy profi ruhatervezőt, akinek nem okoz gondot egy egyedi kérés megvalósítása! Sok menyasszony beleesik abba a hibába, hogy ha nem…..
„Ma a gyerekek egy klikkel mindenhez hozzáférnek. A fiam 12 éves és rémülten  gondolok arra, hogy az internetről ismeri meg a szexet” – mondta Gwyneth Paltrow a Good Morning America tv-műsorban. Sok szülő él ugyanebben a félelemben. A pornográfia megtalálja a 12 éveseket is, lehet, hogy egy haver…..
Azt gondolod, hogy mindennek tudatában vagy, ami körülötted történik? Bizony ez nagy tévedés! Ugyanis agyunk a beérkező információk csupán töredékét képes feldolgozni, és tudatos szinten kezelni. Minden más adat elveszik, mi pedig élünk az általunk optimálisra szelektált világunkban. Ha…..
Dekatlon 2018.04.21 14:03:45
@maxval bircaman szeredőci anyabaszó: csak a fehérek átadásait kellett
Szombaton kiderült, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalverseny idei döntőjében, így nem meglepő, hogy Balázsék, a Rádió 1 reggeli műsorában hétfőn reggel foglalkoztak ezzel és felhívták a győztes AWS énekesét is, hogy gratuláljanak neki. Az egy fokkal már meglepőbb, hogy az egész…..
Dekatlon 2018.02.26 17:29:24
@Marmegin: áruló gecik?
ha nem mennek oda, ez nem hangzik el egy országos hallgatottságú rádióban
ülhentének otthon, vagy rádiózhatnának 200 embernek valahol az Isten háta mögött

jelenleg ők a legnagyobb közönséget megszólítani képes ellenzéki média!
kínos ez valahol, mert Balázs tényleg jó nagy paraszt, de árulónak nem mondanám
Egy férfi elsüti pisztolyát, a fogoly arca összerándul, a golyó a koponyájába hatol és megöli. Egy másodperc ötszázad része, amelyet Eddie Adams lefényképezett egy saigoni utcán. Egyike azoknak az erőszak-képeknek, amelyekből Vietnam 1968-ban annyit produkált. 1968.február 1-én Saigon volt a…..
Dekatlon 2017.11.24 09:30:36
@szani12inda: csak a saját feleségének a vallomása támasztja alá
Fotó: Alessandro Di Meo - MTI / EPA A Blikk írta meg, kik fognak szerepelni az RTL Klub "túlélős" valóságshow-jának következő évadában, azaz kiket küldenek ki a dzsungelbe a kamerák elé. A lista egy ideig elég magától értetődő, aztán a vége felé hirtelen félrenyel az ember, habitustól függően ki…..
Dekatlon 2017.11.17 20:04:18
@hunter84: szerintem összejönnek