Regisztráció Blogot indítok
Adatok
j.mara

12 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Hosszú az út lélektől lélekig/Közöttünk roppant, jeges űr lakik" Remélem sikerült helyesen idéznem egyik kedvenc soromat Tóth Árpádtól.Annak idején mikor elkezdetem Kosztolányi prózájával foglalkozni,úgy éreztem, h ez a sor adja leginkább vissza Kosztolányi…..
Ezzel az ötössel nem titkolt és vágyott célom, hogy hátha fellendíthetem a MP iránti érdeklődést. Persze tudom hogy nem mindenkinek tetszik ez az angol fekete humor, de sztem olyan hihetetlen lelemény és intelligencia van benne, hogy legalább egy biccentést megér az utálóktól is.…..
j.mara 2010.04.21 22:20:11
@csipkerózsa: azóta megnéztem többet is, és feljött kedvencek közé az exploding penguin meg vmi animáció ami vmi brucey meg vki és ilyen hülyén mozognak:) sírtam a röhögéstől.=D elolvastam azóta a 2 MP könyvet, és graham önéletrajzát, és azóta egész más fényben van számomra a MP. és most belehergeltem magam, nekem is kell MP csengőhang!! Te honnan szerezted?
J.Mara kommentjén továbbhaladva, teljesen igaz: a női lélek (és élet) megmérgezője a túlzott gondolkodás. Az a női tulajdonság, ami szokszor előny is: az előretervezés. Hétvégén baromira kiröhögtem Bridget Jonest, aki, amint összejött Markkal, már Lady és Lord Darcyként…..
Megdöbbentő élettapasztalatokkal bővültem. Asszem most érzem át igazán a felvilágosodásból a romantikába való átlépés jelentőségét. A felvilágosodásban az ember a rációban, az észben hitt, abban, hogy ezek a dolgok megadják a világ irányításának lehetőségeit. Aztán a…..
Az elmúlt három napban én készítettem családnak (4-5 fő, változó) az ebédet. Tegnapelőtt túróscsuszát, tegnap hurka-kolbászt káposztával és krumplival, ma pedig korfu levest és rizsfelfújtat csokipudinggal. Mivel ez utóbbi teljes egészében ÉN, (meg márcsak…..
A BBC Londont hallgatom gyakorlásként, már végigjátszottam a facebookon egy csomó tetrist, meguntam, mi más is lehetne csinálni, mint a naplóba irogatni.A múlt heti Rammstein koncerttel kapcsolatban elég vegyes érzelmeim vannak. Először is borzasztóan örülök, hogy…..
Majdnem tíz perces videoklip, elképesztő "öltözékekkel"...
j.mara 2010.03.13 18:37:29
@Zsüli: én nem botránkozom meg. már az a generáció vagyok, akinek olyan alacsonyan (magasan?) van az ingerküszöbe, h szinte semmi se hoz ki a sodromból. rammstein klipen se akadtam ki, annak ellenére, h nagyon szeretem a zenekart, csak néztem, h ez most mi? innen nem tudok komolyan venni egy zenekart, m szánalmas próbálkozás. megszünt együttesnek lenni. na, azért a koncerten még ott leszek:)
hasonlóképpen nem érdekel egyik bige se, mert igen, van véleményem, de ezt a két menedzsment nem fogja készpénzre váltani nálam, ergó nem értek célt. és "jó hangja van" mind2-nek? na és? attól még fos és gagyi. és "össze van rakva, el lehet adni". ez a szomorú, h ezt el lehet adni. a zenében a szart is el lehet adni, de rohadt gyümölcsöt nem veszel, érted. ez a különbség. hol vannak a felelősök, akik hibáztathatók azért, h a mai popzene+és a hozzá tartozó klipek így néznek ki? ja, ott ülnek a kiadók bőrfoteljeiben, az MTV-nél, és röhögnek azokon, akik ezt a szart megnézik/letöltik/koncertre mennek, mert belőlük van medencéjük, nyaralójuk meg volvójuk.
j.mara 2010.03.13 18:38:56
@Scala: a követi a trendet kategória már messziről bűzlik nekem. ő is csak pénzből él. gondolom neki is megvolt gaga:D
j.mara 2010.03.13 20:09:59
@marverk: én csak inkább a rövid frappáns kis káromkodásokat szeretem, mint a sh*t, vazze, v a fent említett p*na. Istent nem venném a számra:)
Megint csak nem voltam elájulva. De az első 3 az NAGYON tetszik, az utolsó kettő az már megalkuvás. Runner up volt Sarah Jessica Parker.1.Maggie Gyllenhall Dries Van Notenben. Ez a vibráló kék annyira szép.2.Charlize Theron Diorban, mások szerint az egyik legcsúnyább ruha volt. Azok…..
Először is szögezzük le, hogy egy olyan országban élek, ahol nem tudtam nézni az Oscart.Az RTL klub anyagi keretébe nem fért be, gondolom utolsó tartalékaikat is kimerítették, hogy összefogjanak embereket a Maunika sóba.Még kedvenc német csatornám a Pro Sieben lehetett volna…..
j.mara 2010.03.09 09:42:10
Egyre jobbak a címek. Szerény meglátásom szerint blogom nagy eséllyel pályazhatna a "legérdektelenebb blog" címre.:) Rájöttem, hogy mégse kalandos az életem. Na de majd!!:DNagyon örülök a tavasznak, akármennyire is riogatnak, hogy jön vissza a hideg. Kimenni a…..
A videót az Oscar-díjas Paul Haggis rendezte, érdekes szórakozás "kit ismerek fel"-t játszani :)..
Ma sportcsoki-sütit csináltam, remélem, hnap elnyeri a család tetszését. Elkezdtem olvasni monty python önéletrajzát, már az eleje meglepett. Este a köntörfalakra megyek. Kitaláltam, hogy jó lenne vmi rövid, gyorstalpaló önvédelmi tanfolyamra járni. Tegnap próbálkoztam…..
Egy átlagos élet kalandjai Unom 2010.02.09 11:23:00
Tulajdonképpen ez annyira jellemző rám, h elkezdek vmit nagy svunggal (ezt így kell írni?), majd megunom. Nem is tudom miért kezdtem el írni, főleg itt.Viszont az angol+némettel magamat is meglepve, haladok. Rákaptam a Poirot novellákra. A héten jelentkeznem kell a munkaügyi…..
Apokalipszis máshogy Az eget felettünk meg is érinthetnénk,A kezem után nyúlsz, az éjszaka csillagfényes.Magunk vagyunk, csak egy zongora szól valahol, Nem kell beszélnünk, így is megértjük egymást. Boldog vagyok, hogy itt vagy, így nem vagyok egyedül, Kezeddel a kezemben…..
1. Még nem adtam fel, hogy egyszer Julien király felesége legyek!:)http://www.youtube.com/watch?v=bb71tbeEJNU2. Tegnap elkészítettem életem első levesét (tojáslevest), és egyre nagyobb késztetést érzek, hogy ha egyszer önálló háztartásom lesz, főzzek és süssek, és ne mindent…..
Ma pizzás csigát sütöttem:Futtatunk 5 dag élesztőt 1.5 dl cukros langyos tejben. Míg "kikel", kimérünk 0,5 kg lisztet, 0,5 dl olajat, kis sót a lisztbe. Aztán az élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, dagasztjuk, még kb. 2,5 dl langyos tejet fokozatosan…..
Emlékeztek még arra, amikor a gyerekek szórakoztatása más volt mi a mai limonádé? Amikor Weöres Sándor verseit olyan kiváló zenészek vették kezelésbe és zenésítették meg, mint Bródy János, Dolák-Saly Róbert, és gyerekszerető énekesnők énekelték, mint Peremartoni Krisztina…..
   A kép csak illusztráció!   ..
A világon semmi Vége, és az ég is fekete, mert a Nap többé itt nem süt.Vége, de remélem, hogy ami szétszakított, újra összehoz minket.Vége, és a világon semmi sem teheti jóvá.Vége – ha tudnék, most elfutnék az életem elől. Becsuknám a szemem, és…..
"Ha én utca volnék, mindig tiszta lennék,Minden áldott este fényben megfürödnék,És ha egyszer rajtam lánckerék taposna,Alattam a föld is sírva beomolna."Már hetek óta olvasom A.S. Byatt Mindenem c. könyvét. Még évekkel ezelőtt kaptam, egyszer neki is futottam, de…..
Tegnap fél órát néztem este a havazást az ablakomon ki. Nincs különösebben szép kilátásom, a szemközti két családi házat látom, köztünk az egyirányú utca és egy villanyoszlop áll. Babzsákomat úgy tettem, hogy rálássak a lámpára, aminek glóriájában esett a hó, szép…..
A költészet gyógyír, vagy ha sebeket nem is gyógyít, elönti az ember szívét valami egészen különleges érzéssel, amit nem lehet megfogalmazni, legfeljebb a költők tudnak róla verset írni.Legalább amíg olvassa az ember, azt hiheti, hogy az élet mégis kínál valamit számunkra.…..