Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szomjas Gödény

55 bejegyzést írt és 1748 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évekig kutatták őket Liverpooli tudósok egy frissen napvilágott látott felmérésben bebizonyították: az eddigi hiedelmekkel ellentétben Manchesterben valóban mindenki cigány. „Nagyon régen sejtettük már ezt, de csak most sikerült minden kétséget kizáróan bizonyságot…..
Az indiaiak éppen belőtték középre a várakozásokat. A gyenge kezdés ellenére, miután Vijay pont nélkül kiesett a harmadik labdára, következett másnap az ezen a túrán debütáló Rahul 110-e, mellé Kohli ütött 140* pontot kiesés nélkül, de Rohit Sharma is eljutott 53-ig, így…..
Az utolsó nap megspórolta a meglepetéseket és váratlan fordulatokat, Új-Zéland ki tudta használni a jelentős, 390 pontos célt, ami Sri Lanka előtt tornyosult. Igazából nagyon jól dobtak, az első skalpot még a 4. nap estéjén megszerezték, a továbbiak pedig sorra jöttek az 5.…..
A második nap meghozta a kívánt válaszokat, az ausztrálok valóban befejezték az esti szakaszban az ütést, és átadták a pályát Indiának. Ekkor már 572 pontnál jártak, szédítő, 3,75 pont/kör tempóra jött ki az átlagsebességük, és mind a 6 specialista ütőjük elérte az 50…..
Megkezdődött az utolsó, 4. meccs a sorozatból, immár tét nélkül, mert a sorozatot megnyerte Ausztrália, hisz jelenleg 2-0-ra vezet. Mitchell Johnsont sérülés miatt pihentetik az ausztrálok, helyette Mitchell Starc kapott lehetőséget, az indiaiak ellenben 4 helyen változtattak a…..
Hát, finoman szólva sem erre számít az ember, ilyen napokban legfeljebb reménykedni lehet. Vagy rettegni tőlük, attól függ kinek szurkol az ember. A negyedik nap ugyanis egyetlen ütőjátékos sem esett ki, az utolsó igazi ütők alkotta páros, Watling és Williamson végigütötte a…..
Nem sokat lehet mondani erről a napról, Zivatar Kapitány nem jött el, a dél-afrikai ütők gyorsan, még ebéd előtt végeztek az utolsó napra hagyott munkával, két kiesővel megszerezték a győzelemhez szükséges 124 pontot, vége a sorozatnak. Elmaradt a nagy meglepetés, egy karibi…..
Nos, a 4. napnak az elejét vitte el az eső, úgy néz ki tényleg nehéz ez a téli időszak Dél-Afrikában a krikett számára. A maradék időben azért lehetett játszani, 53 kör maradt a napból a bírók döntése szerint, ezt 3 rövid ivó-frissítő szünet szakította meg, hosszabb…..
Az izgalmak folytatódnak, ismét Új-Zéland üt, ismét egy jó eredmény kellene, és ismét egy mini-összeomlással kezd az ütősor eleje. Az első 75 pontig egészen biztatóan alakultak a dolgok, aztán gyors egymásutánban 3 játékos is kiesett, és utánuk McCullum (22) és Neesham (19)…..
Nos, lassan látszik is, hogy miért nagyszerű játék a krikett: néha egyszerűen csak nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy a helyzet és a korábbi napok, hetek sugallják, és minden a visszájára fordul. A gyengén kezdő hazaiak után a még gyengébben folytató vendégek következtek, és…..
Nos, úgy nez ki, hogy arculatot vált a sorozat, mert mostanra is maradt az első nap után remélt kiegyenlített küzdelem, ami tökéletes ellentéte az első két meccsnek. (Oké, a második, döntetlenbe ázó meccs azért biztatóbban indult, mint az első nagy verés.) A harmadik nap…..
A második nap Dél-Afrikáé volt, a karibiak félidejének gyors befejezése után nekiálltak felhalmozni egy újabb óriási első félidei vezetést. A napot 227/3-tal zárták, és a korábbi 100-asokkal ellentétben egyelőre inkább a karibiak első félidejére hasonlít a dél-afrikai is.…..
A kedvenc párharcom az éppen futó három sorozatból mindenképp az Új-Zéland - Sri Lanka, pláne így, új-zélandi pályán. A némileg gyengébb helyezéssel, de kiváló csapattal bíró hazaiaknak sokat számít a haza pálya, főként a gyors dobóik miatt, és meggyőző…..
Ismét a tengerpart a helyszín, ezúttal Fokváros, a harmadik meccs első napja pedig igazi versengést ígér: a karibiak nyerték a pénzfeldobást, ütést választottak, és ezúttal teljesítettek is az ütőik. Devon Smith majdnem ötvenig jutott, 47-nél dobta ki Harmer, az újonc…..
Az ötödik napról szóló cikkeket lespóroltam, kiábrándítóak voltak, és egyébként is jött a szilveszter. A karibiak legjobb játékosa eddig az eső volt, és ő vezette utolsó nap is az ellenállást, az egész napot a pályán töltötte. A mérkőzés így eldöntetlennel ért…..
Itt alig egy töredék nap maradt ki, a játékidő nagyobb részét ugyanis elvitte az eső. Ez jó hír a karibi vendégeknek, ugyanis ha megmarad az eső, az segíthet elkerülni az újabb csúfos vereséget, és az eldöntetlen végeredmény felé tolhatja a mérkőzést. Az eső pedig…..
Egy nap kimaradt, míg Ausztrália bevégezte India első félidejét, és 65 pontos vezetésre tett szert. A második félidőt a szokásos ausztrál vehemenciával kezdték, és a nap végére egy meggyőző, 261/7-es eredménnyel 326 pontos vezetést halmoztak fel. Ez akár arra is elég lehet,…..
Egy nap kimaradt, és ezzel elszöktek az izgalmak is, az első nap végére tapinthatóvá vált új-zélandi fölény végül győzelemmé érett. A harmadik napon valóban 5 kiesőig sikerült eljutni az új-zélandi dobóknak, ami még mindig 2 napot hagyott Sri Lanka utolsó 5, gyengébb…..
Egyelőre minden Új-Zélandról szól. Az első nap kiváló ütőteljesítményt láthattunk, McCullum 195-je után egy hajszálnyit kiábrándító 441-et halmozott fel a csapat, tehát a 429-es első nap után villámgyorsan kiesett az utolsó 3 ember. A kiábrándító jelzőt az indokolja…..
A második napon nem haladt sokat a történet: Faf du Plessis megcsinálta a maga százasát, aminek a kapujában állva zárta az első napot, aztán kiesett gyorsan, utána pedig érkezett az eső, és jól elverte a napot. Maradt hát a 290/2 Dél-Afrika első félidejében, a karibiak pedig…..
530. Ennyi. Végül annyira jól kitartottak az ausztrálok, hogy nem csak 400, hanem 500 fölé tudtak menni, akárcsak az előző két meccsen. Smith ügynök még mindig teljes körűen kontrollálja a Mátrixot, és csak a saját türelmetlenségének köszönheti, hogy nem sikerült 200 pontot…..
Ez ígérkezik a karácsonyi mérkőzések legizgalmasabbikának. Két, közel azonos játékerőt képviselő csapat, mindkettő kiváló ütőjátékosokkal, néhány klasszis dobóval, ráadásul nagy formában. Új-Zéland mellett szól a hazai pálya előnye, a helyi viszonyokhoz kifejezetten…..
Az eddigi két mérkőzést a négyből Ausztrália nyerte, egy harmadik győzelemmel bezsebelhetné az egész sorozatot is. Ugyanakkor az ausztrálok egykori legendás kapitánya, Ricky Ponting azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy ha Indiának van esélye meccset nyerni, akkor ezt most,…..
Hogy is mondhatnám szépen... Úgy tűnik, hogy a karibiak számára katasztrofális első meccs után a feltámadás egyelőre elmarad. Ígéretesen indult a nap, ők nyerték a feldobást, dobást választottak és az egyik dél-afrikai nyitót sikerült viszonylag korán, 47 pontnál kiejteni.…..
A krikettben az a jó, ami a fociban: van karácsonyi forduló, karácsony másnapjára időzítve. Idén rögtön 3 válogatott meccs is kezdődik 26-án éjjel, jól fog telni az idő szilveszterig. Előtte apró visszatekintésként: itt hagytam abba ezt a lassan induló krikettblogot, nyilván…..