Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Botond99

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai számban egész oldalas uszítást láthatnak az olvasók.  A "10 perc gyűlölet" egyébként egy olyan szeánsz volt az 1984 című könyvben, amikor kötelező volt nézni a propagandát. Mint a Szabad Nép-félóra a kommunizmusban. ..
Botond99 2018.11.28 11:53:08
@Mikhail Ignatyev: Soros már évekkel ezelőtt visszavonta ezt a javaslatát, de te azért csak szajkózzad tovább, és játszd a hülyét (vagy add önmagadat), mint aki erről véletlenül nem hallott.
Andris Vizulis orosz marketing szekember és bűvész csinált egy felmérést olyan emberekkel, akik a közelmúltban rendeltek bűvészt (összesen 1200 rendezvényszervezőt, cégnél dolgozó marketingest és magánembert kérdeztek meg, közülük 745-en válaszoltak). A felmérésben arra voltak kíváncsiak, hogy…..
Tetszik a "mű"vésznő, habár én inkább egy orrhangú kóris­tának hívnám. Ha lehetősége lenne újraszületni, még akkor is vérátömlesztésre lenne szüksége, hogy megközelítse Lindát. Opportunista seggnyaló! Ezt kommentelte a Facebookon Király Tamás, Király Viktor apja,…..
Botond99 2014.02.25 19:04:18
@shitgun: Azt a hatalmas "Vikidál-életművet" sokan szeretnék látni/hallani, de Gyulánk elég jól titkolja.
Botond99 2014.02.25 19:06:20
@­DezInf: A Király-gyerekeknek is igen jó hangjuk van, mégha neked nem is tetszik.
Botond99 2014.02.25 19:08:45
@Patreides: Valóban ez lenne az "emberi" megoldás. Kérdés az, hogy emberek vagyunk-e még, vagy az országot már annyira eluralta a gyűlölet, hogy anyázás nélkül már egy pohár vizet sem tudunk kérni egymástól.
Bár Stohl András gyorsan meggondolta magát Heti Hetes ügyben, és inkább lemondta a szereplés, szerencsére nem maradnak új résztvevő nélkül a humor nagyágyúinak lelkes követői, hiszen mint azt a mai Bors megírta, a távozó Ábel Anita helyére máris itt van Zalatnay Cini. Az…..
Botond99 2014.01.22 20:15:42
@hambig: Liberálcelebek közt tizedannyi büntetett előéletű sincs, mint a jobbosok (áljobbosok) közt...
Az új egyházi törvénnyel a visszaéléseket akarták megszüntetni. De egyébként mindenki lelkiismerete szabad! – mondja Paskai László. A nyugalmazott bíboros, volt esztergom-budapesti érsek és prímás bujkált a nyilasok elől, aztán 1950-ben a kommunisták miatt fiatal ferencesként…..
Gondolkodtatok már azon, hogy milyen szívás egy műfaj ez a bűvészet? Egy tehetségkutatóban egy énekes nyugodtan énekelheti egy neves előadó számát és még meg is dícsérik érte, viszont egy bűvésznek muszáj vagy piacon kapható trükkel vagy saját szerzeménnyel kiállnia. De…..
Aki lemaradt volna arról, hogy hogyan szórakoztatta szilveszterkor Hajdú Péter kanálhajlítással a világhírű brit bűvészt Dynamót, az itt pótolhat: ..
Botond99 2014.01.01 23:30:59
Felkerült a netre Potassy 90. szülinapján készült felvétel, ahol mesél életéről és sűrűn emlegeti Corodinit és a kapott gyűrűt, amit visel. 4:20-tól chicago rutint is mutat, 9:00-tól pedig teljes hosszában látható 1958-as párizsi fellépése: ..
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Jó estét! H. Lajos vagyok és segítségeteket szeretném kérni egy bonyolult munkahelyi problémával kapcsolatban!  Július elsejével nyíltak a dohányboltok és felvettek az egyikbe dolgozni Budakeszin. A főnök felesége közölte velem, hogy az…..
Botond99 2013.07.11 11:12:30
@vantaan: Ott ahol te. Csak én ismerem a jogaimat és élek is velük.
Botond99 2013.07.12 09:56:41
@bigmac: Például tanúkkal. Ha a tulaj letagadja, akkor majd talál olyanokat, akik "látták". De az is be szokott válni, hogy figyel, és ha a boltban újabb "alkalmazottat" lát, kihívja az adóellenőröket.
A vasárnapi ezo tv adásban Alexander "mestermágus" azzal biztatta betelefonálásra az embereket, hogy részletesen elmesélte Derren Brown lottós jóslatát (video lent). Ugyan csak "angol mágus"-ként hivatkozott rá, de a mutatvány elmesélt menete alapján egyértelmű, hogy róla volt…..
Tegnap egy kedves (laikus) barátommal beszélgettem arról, hogy miért nehéz a nézőknek megfejteni a bűvésztrükköket. Számomra az egyik leginspirálóbb dolog az, ha laikusokkal beszélgethetek bűvészetelméletről. Egyrészt azért, mert ilyenkor van egy olyan csiklandós, jó érzés…..
Nem is tudom hol kezdjem :)))Jót röhögtem mikor mondták az otthoniak hogy újabb melegrekord volt Magyarországon, talán 41,9-et mértek, ha jól emlékszem.Na de kérem! Itt Július 1-jén 51 fokot, Augusztus 2-án pedig ez is megdőlt mert 53 fokot sikerült mérni. Ezt nem a napon…..
Botond99 2013.03.24 15:17:04
@Keszi Maraton: Ez mese, és ezt te magad is pontosan tudod. Egyidőben voltunk kint, és kb. ötezren állítjuk az ellenkezőjét annak, amit te mondasz. Semmiféle atomrobbantás a környéken soha nem volt, ugyanis a közelben van az űrkikötő (Bajkonurnak hívják, ezt ott mindenki tudta). Havi 15 atomrobbantásra ráadásul még az egykori Szovjetunió sem volt képes. A mai Kazahsztán területén valóban voltak atomrobbantások (évente 1-2), mégpedig Szemipalatyinszkban (ezzel kevered), azonban Szemipalatyinszk kb. 2000 km-re északkeletre található Tengiztől...
A területen nem söpört végig pestisjárvány, azonban a pestisveszély ismert volt, mivel évente kétszer te is kaptál ellene védőoltást. Megjegyzem, a pestis ma már gyógyítható (akkor is az volt).
Úgy látom, hozzászólásaid indítékát és tartalmát a kártérítés vágya alakítja.
Emiatt képes vagy az embereket félrevezetni?
Botond99 2013.03.24 15:25:09
@Keszi Maraton: A Pátria Nyomda kért fel könyv írására? A nyomda? Valóban?
Botond99 2013.05.09 14:34:22
@bohusek: Kezdetben 11 óra busszal, később, ahogy javítgatták az utat, már lement a menetidő 8 órára. UAZ-zal 5 óra alatt is meg lehetett tenni, az néha akár 90-nel is ment. Pár helyen le kellett menni a homokba, dőlt a busz vagy kocsi orrán-száján a homok, kendőkbe tekertük a fejünket, hogy ne lélegezzünk be túl sokat belőle. Ha volt kapcsolatod, repülhettél AN2-vel vagy MI-8-cal is, már ha nem féltél ezeken a roncsokon, azok egy-másfél óra alatt ott voltak.
Run Morro bűvész csütörtöki Ferrari-eltüntetés "egyik lehetséges" metódusának elárulása kapcsán ismét előtérbe került a bűvésztrükkök nyilvános leleplezésének kérdése.  A vélemények nagyjából egybevágnak: Bűvészblog Facebook csoportjában egybehangzóan…..
Botond99 2013.03.27 19:41:07
@.:Leonardo:.: Ez így ilyen formában akár jogsértő is lehet, amennyiben szándéka szerint egy bűvész (Hajnóczy Soma) megélhetését veszélyeztető akciókra buzdít, feltéve hogy van ügyvéd, aki ezt tudja is bizonyítani a bíróság előtt.
Ma (március 20-án) este 22:30-tól a tv2-n a Frizbiben: Lui, Holcz Gábor, Hajnóczy Soma, Christian Panthera és Danny Blue lesznek a vendégek. Az ajánló szerint: "törlik a szépségkirálynők memóriáját, dobozból meglepetés vendéget húznak elő, sőt még a műsorvezető…..
Botond99 2013.03.23 12:51:52
@.:Leonardo:.: Hogy a leleplezés árt-e a bűvészetnek, ezen a kérdésen már nem fogunk zöldágra vergődni, szerintem inkább használ, mert újításokra és "minőségi munkára" ösztönöz, abban viszont egyetérthetünk, hogy nem lehet ellene tenni semmit. Ha a médiának ez kell, úgyis megszerzi, és az internet korában bárki bármit megtudhat, ha akar.
Inkább abból kellene kiindulni, hogyan lehet reagálni erre a helyzetre, és ha valaki úgy gondolja, hogy ez neki árt, miképpen tud mégis talpon maradni, netán előnyt kovácsolni belőle.
Botond99 2013.03.23 19:56:19
@.:Leonardo:.: Hogy ki fog újítani?
Hát a közönség biztosan nem. A választ meg lehet találni más műfajokban, filmművészetben, zenében: aki valami egészen újszerűt és nagyszerűt tud nyújtani, az "kaszálhat". Ugyanazzal, mint az elődök, legfeljebb a biztos középszer garantálható. Vagy az sem.
Botond99 2013.03.25 20:48:36
Aligha hinném, hogy a netes vagy média-beli leleplezések betiltatása oldaná meg a hazai bűvészet problémáit, ez viccnek is rossz, nem kéne ennyire lebecsülni a hazai bűvészek kreativitását. A leleplezések betiltásától még nem változna semmi, legfeljebb az amatőrök, kezdők esnének el attól a lehetőségtől, hogy ellessék a trükkök megoldását, a fogásokat (amelyeket más forrásból egyébként is megtanulnának).
Egy ilyen "leleplezés-ellenes" összefogás inkább lenne nevetséges, mint hasznos és hatékony, nem beszélve arról az ellenszenvről, amit a társadalomban kiváltana. A többség azzal érvelne a tiltással szemben, hogy ez csak olyan bűvész számára jelent gondot, akinek nincsenek saját trükkjei, mások tollával ékeskedik, tehát ne akarjon másokat korlátozni csak azért, mert ő maga nem elég kreatív ahhoz, hogy saját trükköket találjon ki. Nem beszélve arról, hogy ezt a gyakorlatban több okból kifolyólag is lehetetlen lenne kivitelezni (hogy mást ne mondjak, ugyan milyen alapon tiltja meg egyik bűvész a másiknak, hogy mit mutat be illetve mit leplez le, vagy mi alapján történne a letiltás, hiszen ezeket nem védi szerzői jog, vagy az is lehet, hogy éppen a letiltás valósítana meg jogsérelmet, hiszen a letiltó nem tudja bizonyítani, hogy a letiltáshoz joga van). Szóval ez nem járható út. Ettől a hazai bűvészet helyzete nem változik pozitív irányban.
Alig hinném, hogy a magyar bűvészek számára az lenne a cél, hogy egy negatív kicsengésű kampánnyal tegyék magukat emlékezetessé.
A leleplezés használ a bűvészetnek, mert köztudatban tartja, népszerűsíti, és művelőit újításokra sarkallja.
KÖZLEMÉNY A Corodini Országos Bűvész Egyesület elhatárolódik az RTL Klub műsorán sugárzott trükk leleplezéstől. A Corodini Országos Bűvész Egyesület nem ért egyet és határozottan elítéli az RTL Klub "Fókusz" c. műsorában 2013.03.14-én közzétett "A bűvész, aki…..
És akkor vegyen mindenki egy nagy levegőt. Olyan mélységekbe fogunk alámerülni, amire a blog történetében kevés példa volt eddig. Valahogy a hazai bűvész közösséget szereti az ember egy kis családias közösségként elképzelni, ahol mindenki ismer mindenkit és az emberek segítik…..
Botond99 2013.03.18 20:41:56
@.:Leonardo:.: A kérdőíved kizárólag az általad kívánt válasz forszírozására jó, vagyis semmi értelme.
Egyébként pedig, ha azt gondolod, hogy a nézők szerint csodákat mutatsz be a színpadon, akkor szerintem tévedsz. Senki nem hiszi, hogy csodákat lát, mindenki tudja, hogy a lehetetlennek az illúzióját kapja, nem pedig magát a lehetetlent. Mindenki tudja, hogy a bűvész csal, csak ügyesen csinálja. Ezért járnak az emberek bűvész műsorra. És nyilván csak olyan emberek járnak, akiket valóban érdekel a bűvészet.
Botond99 2013.03.18 20:46:21
@.:Leonardo:.: Nem állítottam, hogy egy bűvész előadására csak olyan emberek mennek el, akik valamilyen szinten foglalkoznak a bűvészettel.
Ez nagyon messze áll attól, amit fentebb leírtam, és persze nem is felel meg a valóságnak.
Gondolom már sokan kíváncsiak és régóta várják hogy is nézhet ki vagy mi is van ott.Ízelítőül néhány kép: http://tengiz2007.spaces.live.com/photos/Aki meg szeretné mutatni a képeit más Tengizinek az csináljon a http://spaces.live.com -on albumot, aztán ide írja be a linket…..
Botond99 2012.02.22 15:59:20
@Alfi:
Nem kellene egy kalap alá venni a megtámadottat a támadóval. Viszonylag visszafogottan válaszoltam egy előzmény nélküli ordenáré gyalázkodásra.
Botond99 2013.03.14 15:37:57
@Keszi Maraton: Azt hiszem, többször is leírtam, már, hogy 1987-től 1990-ig voltam kint, nem pedig 1990. után. Vagyis amit leírtam, az arra az időszakra vonatkozik. Nem éreztünk sem gázszagot, sem pirított sót, sem pirított ként (na az hiányzott volna). Mocsárszag néha valóban volt, de ennek oka a közeli Kaszpi-tó áradása után visszamaradt növényi és állati maradványok rothadása.
Csernopalatyinszk nevű településről nem tudok, pedig a több mint 3,5 év alatt rendesen bejártuk a környéket. Atomrobbantások Szemipalatyinszkban voltak, azonban az Kazahsztán északi részén van, többezer kilométerre Tengiztől. Valószínűleg Bajkonurral kevered, ami valóban nincs annyira messze Tengiztől, de ott nem voltak atomrobbantások, mivel az a Szovjetunió űrközpontja volt, onnan lőtték fel az űrhajókat. Megjegyezném, hogy másnaponta sehol nem végeznek atomkísérleteket, hiszen egy ilyen kísérlet kiértékelése is hosszú hónapokig tart, nem beszélve arról, hogy mi marad abból a helyből, ahol másnaponként felrobbantanak egy atombombát.
Ami az elhalálozási arányt illeti, nem bátorság kérdése azt leírni, hogy arányosan kevesebb volt az elhalálozás, mint Magyarországon, hiszen az adatokat bárki megismerheti, ez egyszerűen ténykérdés, értelmetlen dolog ezt tagadni. Az én 3,5 évem alatt 6 haláleset volt.
Azt írod, lehetne regényt írni. Két könyvet is írtak Tengizről (igaz, nem regényt), az egyiket Szabadi Laci, aki éveken át kint dolgozott, velem együtt (Tengizig süllyedtem), a másikat pedig Réz Kata (akkor a Mai Nap újságírója volt). Utóbbi tele van kérdésekkel, de ott sincsenek bizonyítékok.
Ami az áldozatokat illeti: Nekem nagyon sok ismerősöm elérhető, él, egészséges, hálistennek. Persze, 20 év alatt öregszünk, meghalunk, de ennyi idő után már nem lehet ezt összefüggésbe hozni Tengizzel. Egy kedves barátunk - nekem főnököm volt - sajnos éppen tegnap halt meg (ő is írt ebbe a blogba, lásd fentebb, ha felismered a nickjéről, nyugodjék békében), de halálának semmi köze Tengizhez (különösen nem 20 év után).
Botond99 2013.03.14 15:45:39
@Keszi Maraton: Nem tudom, mikor lettek titkosítva az akkori mérések, de bármikor átsétálhattál az Izotóp Intézet laborjába, és válaszokat kaphattál a kérdéseidre. Én ezt akkor megtettem, innen tudom. Nagyon sokan mások is megtették.
Általában nem könnyű a "klasszikusok" dolga, hiszen a korszakos újítások nagyon gyakran a hétköznapi rutin részévé válnak. A zseniális trükkök az egyre kevésbé zseniális előadókon keresztül egyre átlagosabbakká válnak, mígnem olykor joggal nevezhetjük "elcsépeltnek" a…..
A nagy sikerű őszi Sugár Péter stand-up szeminárium után most close-up szeminárium a Corodini klubban!A klasszikus Sugár Péter oktatóvidedók anyagáról összeválogatott legjobb close-up trükkök továbbfejlesztve. Ezért mindenkinek érdekes lesz eljönn a több mint egy órás…..
Elkészült a várva-várt videó a Corodini Bűvésztalálkozó gálaműsorában bemutatott Golyóskehely-produkciómról. Nem tudom a felvétel mennyire adja vissza a műsor hangulatát, de íme: http://youtu.be/hln79IGiIVI Aki esetleg nem értené, hogy mi ez az egész, annak egy kis…..
Botond99 2013.01.24 20:30:19