Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kilozsul

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Update2: az Onyx egy két személyes vacsorával jutalmazza a jó hír hozóját, amit persze nem tartok meg magamnak, szóval hamarosan egy nyereményjáték következik, ahol a nyeremény egy Michelin-csillagos vacsora lesz két főre! Facebookhoz érdemes csatlakozni addig is! Update1: megvan a…..
kilozsul 2011.03.16 10:39:13
@Tapmancs: Jah, de az osztrákok nem tavaly jöttek le a "kabátoshúsról" mint mi.. :)))

Egyébként mi az a "Bib"? Hadd okosodjak :)
kilozsul 2011.03.16 11:12:43
@magyar bucó: Abból tolják a krumpilipürét meg a leveseket is? :Đ Egyébként nem csak a gagyinak jó ez a csomagolás. Néha nyáron veszek ilyen box csomagolású bort (Hilltop:Irsai Olivér) és hűtőben tényleg optimális a helykihasználása, könnyen kezelhető és az ízét sem befolyásolja. Nyilván "véresen komoly" borokhoz nem való, de azért nem is feltétlenül gagyi amit így csomagolnak...

@belzebubó: @brzoli: Köszönöm! :)
Hiába, bennragadtam a húsmentességbe, a néhány hónapja, épp a Dining Guide díjátadón megkezdett önkéntes böjtömet azóta is csak elvétve hagytam abba. Csaba persze szerintem komplett idiótának tart, ő továbbra sem mondana le a vérről és a különféle, izmokba töltött…..
kilozsul 2011.03.10 15:12:51
14 éves korom óta -17 éve-, saját elhatározásomból vega vagyok. Ezt az időszakot 3x szakítottam meg kb. fél évre, de ezen időszakok alatt kb annyi húst ettem meg, mint egy átlagos ember 1 hónap alatt. Nem kevés idő és tapasztalat ez, megosztanám veletek a következőket:

Kedves húsevők:

-Nem tudjátok milyen vegának lenni, mert nem próbáltátok. Fogalmatok sincsen, ennyi...

-Ha meghalljátok, hogy valaki vega, nem szükséges egyből az ott lévő összes emberrel egyszerre tudatni -a vegát mintegy lejáratva-, hogy te nem bírnád ki hús nélkül és bizony eszel belőle eleget. Ilyenkor látszik rajtatok, hogy az önértékelési zavaraitokat és frusztrációitokat próbáljátok palástolni. Ha nem tudsz nyitottan állni az ilyesmihez, akkor sokat fog dobni a megítéléseden ha befogod a szádat.

-Élsportoló ugyan nem voltam, de küzdősportokat csináltam évekig (és nem pehelysúlyban :), most pedig ütősportokat játszok edzésszerűen. Köszönöm jól megvagyok, bírom...

-Sok vega filozófiája egyszerű: Nem szeretnek állatokat megenni. Sokan gondoljuk úgy, hogy a kiscicádat, ölebedet árammal agyoncsapni, kicsontozni, kirántani és megenni az pont ugyan olyan, mint ha egy tehénnel vagy malaccal tennénk ugyanezt. Persze megpróbálhattok valami hamis ideológiát kitalálni a saját megnyugtatásotokra, de sajnos ez így van... Bodrikutya rántva vagy krumpliscica... Hmmm? :)

Kedves vegák:

-Sose próbáljatok bárkit rábeszélni a vega életmódra! Nagyon visszatetsző dolog, ez csak meggyőződésből megy.

-A vega életmóddal a finnyáskodásnak is vége. Főleg az elején nagyon kiegyensúlyozottan kell táplálkozni, ebbe nem fér bele a túlzott kényeskedés.

-Ne legyél divatvega és főleg ne erőszakold magadra a dolgot. Ha időnként kívánsz némi húst, hát edd meg! Attól még tarthatod ezt az étrendet, senki sem fog megvetni érte. Az viszont nagyon káros testileg és szellemileg is, ha valami rosszul értelmezett okból megfosztod magad attól amit -egészséges mértékben és formában- kívánsz.
kilozsul 2011.03.10 15:41:43
@rubberbandman: Egyetértek veled! Pont ezért írtam, hogy se terjeszteni nem kell az igét, sem okoskodni, hogy mit kellene...
Váratlanul népszerű volt a hardveres visszaemlékezésünk, ezért a Heti retro rovatban a továbbiakban alkalomszerűen lesznek olyan nosztalgiázások is, amiknek tárgya nem egy-egy játék, hanem valamilyen vas. Jelen esetben a kazetta mint adathordozó, illetve a hozzá tartozó magnó.…..
– Az idén nyáron Magyarországon voltam. Magyar Drehert ittam… szinte ez az egyetlen sörük van. – És? – Akkor már inkább megsavanyodott Baltikát innék. Edgar elnevette magát. Még némi erőlködés után sem tudott felidézni egyetlen magyar sörfajtát sem.…..
kilozsul 2010.04.01 12:52:29
@szamárfül: Lehet akkor ez csak felénk jellemző, de itt majdnem minden helyett aranyfácán a menő (baromira unom már)...

Dreherrel semmi bajom, de az aranyászok annyira jellegtelen, hogy az már fáj. Legalább szar lenne. De nem, csak íztelen, semmilyen :D
kilozsul 2010.04.01 13:06:50
@szamárfül: Balaton keleti csücske :)

De hidd el ez a Zlaty - Kozel mánia is idegesítő ami felénk van...
A tésztához:0,5 kg liszt1 tojás sárgája1 cs.szárított élesztő0,5 dl olaj1 ek. sópici cukorannyi langyos tej, amennyit felvesz, hogy kissé lágy tésztát kapjunkMiután a tészta duplájára kelt, kinyújtottam kb. fél centi vastag tésztalappá.8 egyforma téglalapot vágtam belőle,…..
kilozsul 2010.03.13 14:16:12
@anyus: Jah.. Én is furcsállom, hogy téged is engedett... ehh .. :(

:Đ :kma:
A ’80-as évek elején érkezett Magyarországra a hamburger, a ’80-as évek nyugati világának egyik első hírnöke. A Körútön a kapualjakban egyre-másra nyíltak a butikok, tricottage-ok, míg a járda úttest felőli részén a hamburgeres, hot-dog-os pavilonok. Az első…..
Öröm mostanában híreket hallgatni. Amilyen undorral tekertem el régebben az állomáskeresőt egészkor, most éppen olyan lelkesedéssel keresem a hírműsorokat. Letartóztatták, előzetesbe helyezték, házkutatást tartottak, lemondott… Gyönyör füleimnek a menekülő patkányok…..
Hatalmas innovációként hirdeti a Redfoot összecsukható/összehatjható férfi cipőit, amelyeket november 19-től lehet megvásároni az internetes honlapjukon. A cég szerint ez mindenre megoldás, hiszen a cipőket egy kis tokba helyezve, akár a férfiak a farzsebükbe is helyezhetik.Ez…..
Rég röhögtem ekkorát, mint amikor átfutottam ezeket a képeket, szerintem zseniális! Mondjuk azt nem tudom, miért mindig a fickó a NO, de lennének tippjeim.          ..
kilozsul 2009.10.05 16:33:17
Műelemzés by biriBUM: A sorok előtt diszkrét rejtettséggel elhelyezett képi illusztrációt jobb, ha a történet elején tekinti meg az olvasó, ugyanis enélkül nem teljesen értelmezhetők a mű egyes mozzanatai.Egy nagyon sokszínű személyiség gyors fejlődésének vagyunk tanúi. A…..
Egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, amit valószínűleg néhány év múlva használunk. A képen látható csap érintőképernyős, ami azt jelenti, hogy csak meg kell érinteni, hogy szabályozzuk, milyen erősen folyjon a víz, illetve mennyire legyen meleg. A cég hasonló elven…..
kilozsul 2009.08.23 18:05:14
@Sausage:

Találó meglátás :Đ
Az informatikusokról szóló, príma külső konzulensemmel szerkesztett posztom után végre itt van egy olvasói összeállítás is, amin remekül mulattam. F. Sz., nagyrabecsült olvasónk gondolta úgy, hogy mazsolázgat innen-onnan. Én is az informatikusokról - némely kollégámról -…..
Egy nép gondolkodásmódjáról, előítéleteiről és sztereotípiáiról sokat elárulnak a vicceik. A finnek viszonylag zárkózott, félénknek tűnő emberek és tele vannak komplexusokkal, amikor Svédországgal való kapcsolatukról kérdezzük őket. Emellett "hagyományosan"…..
 Az államcsődöt leszámítva manapság egy fontos probléma foglalkoztatja a gondolkodó embert: akad-e az országban 200000+1 csúnyán kihasználható, beparáztatható, megszivatható, szétalázható meleg és zsidó, illetve a gimnáziumban tornából felmentett, ezért magát élete…..
kilozsul 2009.03.12 16:28:51
@mefisto: Ez igen jó duma :Đ :Đ

Helyzetjelentés egy ny. dunántúli kisvárosból: Errefelé nincsenek liberálisok, szdsz-es meg még kevésbé... :) Egyáltalán mi a fenének kell ilyen irányvonalat képviselő párt? (nem mintha a szdsz képviselné a liberalizmust)

Az egyén szabadságának biztosítása legyen már minden párt feladata az általa képviselt irányvonaltól függetlenül... Annyira szánalmas, hogy most a füveseket próbálják rávenni a szdsz melletti ikszelésre, miközben ezt mindíg is ígérték (mármint, hogy liberalizálják a könnyűdrogokat) aztán sose tettek egy mozdulatot sem ezügyben, most meg már nincsen kit megszólítani, jöhet a régi adu. Más kérdés, hogy senki sem hisz már nekik (se).
kilozsul 2009.03.12 19:42:59
@dshk: Aha, persze... Olvasd át a BTK-t egy kicsit. Ezt az elterelésnek nevezett marhaságot meg te sem gondolod komolyan ugye? :Đ
Élvezz akkorát, mint egy állat, avagy szüljél a csiklódon keresztül!! Ez így elsőre valami újgenerációs alázásnak tűnhet, pedig nem az. Elgondolkodtató, hogy a nőstény hiénát most akkor irigyeljük, vagy ne. Hogy miért is (ne)? Eme kedves lényt ugyanis 30 cm-es klitorisszal…..
kilozsul 2009.02.17 14:15:30
@mqqq:

Jah, csak így lassan a debil pistike kalandjairól szóló blog is lehagyja a subbát... :omg: Bakker ez nem napilap, hogy más úgysem indít ilyet mert drága. A mostani látogatottság nem tudom milyen, de szerintem csak abból él, hogy megszokásból mindenki rápillant. (még...) Én régebben napi 10x frissítettem a subbát, most pedig 2 heti 1x ha eszembe jut.
Nem elég, hogy kétszáz forint fölé kúszott a svájci frank árfolyama, a bankok még a hitel kamatain is emelnek. Persze az értesítés csak utólag érkezik meg, nem úgy a csekk. A Magyar Posta is összejátszik a bankokkal? Történet alant. Évek óta a K&H ügyfele vagyok és már…..
kilozsul 2009.02.04 15:25:07
Ehh, OTP ugyanez...

Kapom a levelet, hogy ha nem egyenlítem ki a fennáló tartozásomat 17-ig, akkor felmondják a hitelt.. Mondom WTF, egyrészt milyen tartozást, másrészt meg 15-e van, így ugyan nem késett el, de aznap reggel kezdhettem is a bankban.

Ügyintéző kitalálja, hogy csak valami párezer forintos elmaradásom van amit nem tudtak leemelni egyszer. Ok, kicsengetem, utánna kérdezem: És minden más oké, nézze már meg. Óóó persze, mást nem lát... Csak motoszkált bennem a dolog, így bementem máskor, kerestem egy ismerős ügyintézőt, hogy ugyanmár csekkolja végig a dolgaimat. Kiderült, hogy valami 6-7 befizetés nem ment el (nem tudtak emelni a kártyámról, ez valóban az én hibám volt) és az előző ügyintéző ezt nem bírta megnézni. Még jó, hogy utánnanéztem...

Szó se róla, az én saram volt, de:
1. Semmiféle értesítés, még a féléves elmaradásról sem!
2. Hitelfelmondással fenyegetés, mikor ezt megelőzően soha semmiféle tartozásom, elmaradásom nem volt feléjük. Pedig az első junior kártyámtól kezdve minden banki cuccom ott volt.

A céges számlám már jó helyen pihen, elköszönt OTP bácsitól. Most megvárom amíg a válság legalább picit csitul, kifizetek ott mindenemet, majd szépen átsétálok a helyi tksz-hez, ahol a fiókvezető irodája mindíg nyitva áll a számomra, mosolyogva fogad és ha gondom van akkor keres rá megoldást mindenáron. Az is bank, ott sincsen semmi ingyen, de legalább nem alázzák az ügyfelet... Ez is valami a mai világban...
És ez lement tegnap a Tényekben, a biztonság kedvéért kétszer mutatva az esetet. Amikor elkezdődött az anyag, tisztára azt hittem, hogy mittomén... ráesett a pultnál felstócolt székekre és a kiálló széklábak felnyársalták, belefúródtak az arcába és helyben meg kellett…..
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
kilozsul 2008.10.28 12:36:58
Árpád, most azt meséld el amikor helikopter voltál... :)

No de komolyra ferdítve a szót, tényleg röhelyes, hogy senki sem meri elkezdeni szépen leépíteni a "kettőmillió tartson el nyolcat" rendszerét. Ebben miért nem tud fercsi meg viki megegyezni? :) Figyelj má' fercsi, nektek úgy is mindegy kezdjétek el átalakítani a szociális ellátórendszereket, mi meg cserében csak halkan anyázunk és lábújjhegyen vonulunk ki a felszólalásaid előtt :)

Miért megint a közszolgákat kell cseszegetni? (helyesbítek: kell csak nem így) Én magam is az vagyok, és némileg felháborít, hogy azokról rántanak le egy újabb bőrt, akik amúgy is a legtöbb adót fizetik.

Mert ugye az könnyen osztja az észt, akinek megvan a 'minimál aztán afölött még beugrik zsebbe egy százas tré és adómentesen.
A közszolga meg mindenből fizeti a full adót, járulékot. Én tök nyugodt lennék ha holnaptól biztosítás alapú lenne pl az egészségügy, hiába nem értek vele egyet. Fizetek pár tízezer TB-t, ennél max kevesebb biztosítást fizetnék, de a nagy adókerülőknek egyből a 5-10 szeresére ugrana az összeg. Igaz is, miért tőlük vennénk el bármit is...

A közszférában még mindíg az a legnagyobb probléma, hogy a kapun belüli munkanélküliség intézménye elfelejtett megszűnni. Néha három ember csinálja egy munkáját, azt is csak fele olyan hatékonyan. De ettől nem a pénzt kell elvonni, hanem a rendszert megváltoztatni.

Tessék szépen a korkedvezményes nyugdíjakat elfelejteni, leszázalékoltakat visszarántani egy felülvizsgálatra (központi helyen, ahol a pecsenyekacsa nem juttat előnyökhöz :), a segélyeken élőknek adni egy lehetőséget, hogy aki képes bizonyítson és ha nem jön be neki akkor éljen meg ahogy tud.

Ne felejtsük el, hogy a kétmillióból is egyre többen unják meg a banánt és lépnek ki az adófizetés alól (külföldi munka, feketemunka, fekete "vállalkozás"). Ha nem tudják megmutatni, hogy a becsületes adófizetőknek megéri becsületesnek lenni, akko mit várunk? Holnap menjen mindenki és önként jelentkezzen plusz teherért???

Egyszer ezt is meg kéne énekelni valakinek...
w Álmodik a nyomor 2008.09.08 06:00:00
A szakértői kormányról ábrándozom egy ideje. Próbálom elképzelni. Egyebet úgysem tehetek, senki nem óhajtja ugyanis elmondani, mit csinálna, hogyan működne ez a mitikus testület tulajdonképpen, és miért volna rá szükség. Illetve azt sem, hogy kik lennének azok a szakértők,…..
Egy igazi klasszikus: a szívószálduda. Olcsó játék... ...és ráadásul hamar meg is van. És még kisebbeknek is jó. És ugye milyen szép gyűrött a háttérlepedő! Vizsgák után kivasalom. Már csak kettő van hátra. =)..
Újra itt a nyár, de állítólag csak délutánig, mert akkor jön a jégeső, úgyhogy addig olvassunk egy tanulságos történetet a pisilés és a párkapcsolat viszonyáról. Mert egyes elméletek szerint a nőt mindig szemmel kell tartani, egy percig el nem engedni, mert csak bajt hoz. a…..