Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rejtélyes

0 bejegyzést írt és 774 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Csőzik László, Érd ellenzéki polgármestere ellen méltatlansági eljárást kezdeményeztek...
Rejtélyes 2022.02.09 23:54:35
@pista1872: Egy kis informacio: van egy olyan fogalom, hogy write-only user. Gondolom egybol rajossz, hogy mit jelent. Ingyen adom, hasznald arra, aki megerdemli egeszseggel :)
Hiányoltátok a svájci témát, hát nesztek, itt van egy mutatóba. Vasárnap szavazni voltunk, egy ideje már hárman, mert a lányomat is elcibáljuk, hadd szokja a lelkem az álompolgársággal járó nyűgöket, ha már papíron felnőtt. A mi kantonunkban ráadásul ezzel még olyan nagy wasistdas sincs, mert nem…..
Naponta több száz fizetési meghagyás emelkedik jogerőre és válik végrehajthatóvá az országban, aminek gyanútlan tömegek válnak áldozatává! Nap, mint nap rengeteg embert ér váratlanul, hideg zuhanyként a múltból felbukkanó kétes eredetű tartozásokból származó végrehajtás. Nagy problémát tud okozni.…..
Rejtélyes 2021.09.25 17:32:35
@beste12: Ez a cikk szerintem nem (csak) errol szol: Valaki valami (akar mondvacsinalt) indok alapjan kiallit egy millios szamlat, es egybol megy behajtatni. Pl valahol parkoltal, es o csinalt jo szogbol egy kepet, hogy ugy nezzen ki, mintha fizetos parkolohelyen lennel, es egybol szamla/bunti/fmh, anelkul, hogy tudnal rola. Fincsi csalasok vannak ezekbol mar.
Rejtélyes 2021.09.26 19:03:50
@lexrex: Akkor arra meg alkotmanyjogi panasszal kell elni, mert aranytalan.

De ez mar engem nem erint, tizensok eve eljottem, es max egy jo ebedre megyek vissza :D
Azt tudtam, hogy kemény lesz és megszenvedjük a felújítás minden mozzanatát, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy mikor vége lesz, a fellélegezés és az öröm helyett, a csalódottság és a kétségbeesés lesz rajtunk úrrá… Pedig milyen szépen elterveztük: lesz új konyhabútor, csempe, járólap, szép…..
Nemrég jelent meg az általam egyébként rendkívül sokra tartott Charaf Hassan, a BME VIK dékánjának interjúja, amelyben azt mondta a dékán úr, hogy: “Diploma nélkül nem informatikus az informatikus, legfeljebb kékgalléros asszisztens.” Elsőre ezen igen felhúztam magam, aztán eszembe jutott,…..
Rejtélyes 2021.05.20 15:34:00
Az en kedvenc tortenetem, ami velem esett meg: Harmadmagammal dolgoztam IT-skent egy cegnel, a masik ket kollega eredetileg asztalos es autoszerelo volt. Mi epitettuk ki (2000-ben) az uj halozatot, vezettuk be az osszes gephez az internetet (addig csak tarcsazos volt az igazgatoknak es ott is csak max 2 kapcsolat egyszerre), telepitettunk kozpontilag vezerelt virusirtot (mert par gep virusos volt, mikor elkezdtuk osszekotni oket es probaltak terjedni).
Nyari munkara jott egy "informatikus" diplomas fiatal srac, aki hencegett mind a diplomajaval, mind a tudasaval. Par het utan adtunk neki egy feladatot, amit orommel vallalt el: tessek egy szamitogep "lapraszerelve"(alaplap, cpu, hutes, stb. minden kulon dobozban), rakd ossze, es tegyel ra Win98-at. Akkor kezdtuk fogni egymas fejet, amikor a markas IDE kabelekrol elkezdte letepni a papirt, ami azert volt rajta, hogy konyebb legyen kihuzni...
Masik "elmeny": valami gebasz volt az egyik igazgato gepevel, mindharman el voltunk foglalva, ugyhogy ot kuldtuk fel, hogy nezze meg. 5 perccel kesobb letelefonal, hogy "mi az admin jelszo?". En mondom "ezmegez szokoz azmegaz". Erre visszakerdez, "A szokozt irjam vagy ussem?" /facepalm

A tobbi hozzaszolashoz: Jartam egyetemre es GDF-re is, egyiket se fejeztem be, de 14 eves korom ota segitek mindekinek, akinek IT problemaja van, legyen szoftver vagy hardver. Jopar eve Angliaban elek, jelenleg IT Infrastructure Engineer vagyok, egy a vallalat, ahol dolgozom, a teljes EMEA office halozatat tartom karban + a szervereket az adatkozpontban negyedmagammal. Anno programoztam Pascalban es assemblyben, de Dbase se all tavol tolem. A kesobbi nyelveket csak azert nem hasznaltam, mert volt mas, aknek elmondtam, hogy mit tudjon a program, ami kell. Es ezt olyan szinten, hogy teszteknel szinte kodsorra pontosan megmontam, hogy hol van elrontva :)
Szomorú hangvételű videóval jelentkezett YouTube-csatornáján Bereznay Dániel, egy hungaroringi pályanapon ugyanis annak ellenére összetörte hónapokkal ezelőtt vásárolt álomautóját, egy BMW M4-et. A kár többmillió forint, a történtekért saját magát okolja az e-sportoló...
A program célja, hogy segítsék azokat, akik mégsem akarnak az Egyesült Királyságban élni...
Aki külföldre költözik, annak mindig érdemes számolnia azzal, hogy lesznek olyan kiadásai, amikre nem is számított. Különösen húzós lehet ez akkor, ha az ember kicentizett költségvetéssel vág neki és/vagy egy kifejezetten drága országba költözik. Ti milyen rejtett költségekkel szembesültetek?..
„A tárgyalások nagy erővel zajlanak. A plenáris ülésen is és a háttérben is órák óta és még órákat tartanak majd. Nem lehet pontosan felmérni, de a magyar pozíciók erősek. Hogy a férfiak is értsék, hogy miről beszélek, egy hatlapos ulti van a kezemben, negyvennel és két szélásszal, meg lehet azért…..
Hatalmas botrány keveredett a Google tech óriás körül a napokban, ugyanis kiderült, hogy a cég kémkedett az alkalmazottak után, majd elbocsátotta őket. A Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Testületének benyújtott panasz szerint a Google megsértette az amerikai munkaügyi törvényeket azzal, hogy…..
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
Mit szólnál hozzá, ha sötétedés után az íróasztalodnál kortyolgatott kávédból arra néznél fel, hogy egy vadidegen áll a nappalid közepén? Mit lehet ilyenkor tenni vagy mondani? És vajon mit keres ott? Igaz történettel készültünk!..
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
Olvasónk egy játék vásárlásánál találkozott azzal a jelenséggel, amikor a webshopban elírt ár (jelen esetben pénznem) súlyosan más, mint amennyinek szánták. A 35 EUR helyett 35 Ft-ért árult játék nem hangzik rosszul, láttunk már ilyet, ott volt tömeges H&M fiaskó is, ahol a pár száz forintos…..
Norbert nagyon bízott a gyártó szép szavában, ezért elég csalódott, hogy az új Asus laptopot másfél év alatt ötször kellett szervizbe küldenie. Végül az elállás mellett döntött, de tavaly november óta nem kapta vissza a laptop árát. Kérdés: mit tehetünk, ha a munkaeszközünk az, ami ilyen sokáig…..
Rejtélyes 2020.03.03 13:43:18
@Terézágyú: Mivel Angliában élek évek óta, megszoktam, hogy nem használok ékezetet. Tudok vele írni, ha kell :)

Nincs szamottevo kulonbseg mar a desktop es laptop kozott, pl Nvidia ugyanazt a kartyat rakja a 1000-res sorozattol a laptopokba, mint a desktopokba. A kulombseg a hordozhatosag vs melegedes kozott van. A legujabb Alienware-ben mar lehet cserelni CPU-t es GPU-t, igy az se komoly akadaly.

@juhaszvik1: Nekem nem volt ilyen problemam, Nvidia 1080 van a laptopomban, 10 eve csak laptoppal jatszom, es a legnagyobb problemam az volt, hogy egy jatek bug miatt majdnem megfott a videokartya, de letiltott a tulmelegedes elott.
Rejtélyes 2020.03.03 14:17:42
@Terézágyú: Mivel minden sima ekezetes billentyuhoz be kell nyomni az AltGr-t es a maganhangzot, hogy ekezetes legyen, es ez nem mukodik a negy dupla ekezetes karakternel, azokat max alt-kodokkal tudok irni. Probald ki, neked se fog tetszeni. Es mivel az idom 98%-at nem magyar oldalakon es nem magyar billentyukkel toltom, ezert nem telepitem a magyar billentyuzetet. Ha nem tudod olvasni, akkor IJ :D
via GIPHY Tamás kazáncserére adta a fejét, ami önmagában épp elég stresszt jelent, a költségről nem is beszélve. A szükséges összeghez az MFB hitelprogramján keresztül szeretett volna hozzájutni. Hosszú hónapok alatt meglett a hitelhez megfelelő kivitelező és a szükséges dokumentumok is, úgy tűnt,…..
Rejtélyes 2020.02.19 18:09:21
@Reactor: Vigyazz ezzel, mert odafent meghalljak, es lassan az utan is fizetni kellesz majd :troll:
Ha vállalkozó vagy és az egyetlen laptopod a munkaeszközöd, akkor nem csak bosszantó az az időhúzás, amit az iSTYLE csinál Fannival, de bevételkiesést is jelent. Az egy hetesre ígért szervizelés egy hónapja húzódik, pedig a fogyasztóvédelmi törvény elég egyértelműen leírja, hogy: "A jogszabály…..
Zoltán igen érzékletesen megírt kálváriája kellemes olvasmány, kár hogy a végén nincs ott a happy end, vagy legalábbis egy halvány reménysugár. Olvasónk az ajándékba szánt notebook-ot időben próbálta megvenni, de azzal, hogy a Telekom flottás ügyfele, minden reményét elvesztette arra, hogy…..
Rejtélyes 2020.01.31 12:16:23
@Salty70: Hali,
Azert irtam azt, mert "csak" 25 eve foglalkozom szamitogeppekkel es IT supporttal. Sokmindent lehet venni kulonbozo boltokban, de a szamitogep tul draga es bonyolult ahhoz, hogy akarmilyen jottmenttol megvegyem. Pl te se igazan vennel autot Tescobol?! :D Kb ezen a szinten kell gondolkozni.
via GIPHY Amikor a kereskedő hozzáállása minden, csak nem vásárló barát. A költözés olyan, hogy néha eltűnnek a dolgok, most is ez történt. Az OBI-ban vásárolt lámpa távirányítóját kéne pótolni, de ha sem a gyártó, sem a kereskedő nem tud és akar segíteni, akkor mit lehet tenni? A kereskedő szerint…..
Andrásék boldogan bevásároltak a 3440 Ft-os jegyekből, lefoglalták a szállást, elintézték az autóbérlést, aztán elolvasták az Eurowings válaszlevelét. Oda a boldogság: a légitársaság szerint túl olcsó volt a jegy, ezért inkább mégsem adják oda ennyiért. Egy hete én, a feleségem és öt barátunk…..
Márta és a két tűzhely, na meg a címirat mind mind egy kommunikációs fekete lyukban keringenek hetek óta. A Posta és az Euronics nem tudja megoldani a helyzetet, szóval nem tudni, min rotyog majd a karácsonyi töltött káposzta, de a jelenlegi állás nem biztató.  Szükségünk volt egy kombinált…..
Rejtélyes 2019.12.04 13:30:10
Ha csak annyit mondunk, hogy új főzőlap és szerviz, gyakorlott olvasók már pontosan tudják, mi következik. Feleslegesen kivett szabadnapok, nem létező alkatrész és vállvonogatás, mindez hosszú heteken át. A paprikás krumpli meg nem rotyog. Szeretném megosztani a kálváriámat egy Bosch főzőlap…..
avagy: Segítség! A főnököm elkérte a Facebook-jelszavamat! Egyre több ilyen esetről olvasni: egyes munkáltatók, vezetők úgy gondolják, hogy ezt nekik szabad… Nemcsak Magyarországon, több panaszt olvastam külföldi oldalakon is – sőt, ott mintha előrehaladottabb lenne ez a probléma, mert ott már a…..
Mindenki tudja, kiről van szó 11 évvel ezelőtt lezárult egy korszak. Egy karakter korszaka, amit és akit mindenki ismer, aki csak kicsit is szereti a filmeket. Lehet, hogy nem látott egy részt sem, de ha azt mondják neki, hogy Rambo, tudja kiről van szó. Már a 2008-as epizódban is érezni lehetett,…..
A lakástűz csúnya és veszélyes dolog, jobb azt megelőzni, ez egyértelmű. Itt van például a Gorenje mikrója, ami annyira vigyáz ránk, hogy ha túl meleg lenne a grillező alatt (3 és fél perc), gyorsan kikapcsol. Inkább legyen teljesen nyers az a steak, mint hogy baj legyen, nem igaz? (A képünk…..
Rejtélyes 2019.09.13 11:20:30
@gdobo76: A legjobb grillezo, amit valaha hasznaltam :D