Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztupi

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Marc A. Hermann fotós a New York-i Daily Newsnál. Manapság, amikor egyre több újság szerkesztősége mond le a profi fotósok munkájáról, mondván "a mai modern fényképezőgépekkel és telefonokkal bárki tud képeket lőni egy újságcikkhez", Marc elismert fotós újságjánál, pedig igazából kizárólag…..
Kedves barátom! Itt jobboldalt egy donate gombot láthatsz, amelynek megnyomásával a PayPal rendszeren keresztül (vagy bankkártyásan) mostantól pénzben is kifejezheted lájkolásod a Milstoryblog irányába. Nincs minimális összeg, és természetesen mindez abszolút önkéntes. A…..
Biztos vagyok benne, hogy sorkatonai szolgálatának ideje alatt mindegyikünk adott több-kevesebb konyhaszolgálatot, ami alatt megismerte a címben szereplő épületet kívül-belül. Estván most az ezzel kapcsolatos emlékeiből szedett össze egy csokorral. Tehát: első szakasz, első raj!…..
A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet 2008. január 1. óta minden nemzetközi járatra előírja, hogy a gépek személyzetének és a légi irányítóknak megfelelő angol nyelvtudással kell rendelkezniük, s nem elegendő - a korábbi gyakorlattól eltérően - ha az ICAO által…..
sztupi 2011.09.12 17:32:28
@Androsz: "Én igazából már jó ideje nem értem, hogy ha gyakorlatilag ugyanezeken a frekvenciákon HiFi sztereó adást tudnak továbbítani 40-50 kilométerre,"

Pedig szerintem egyszerű a válasz. A jó minőségű fm. rádióadás dopplerezik , a kevésbé jó am. meg nem.
sztupi 2011.09.13 07:47:38
@Androsz: pontosan, eltoja a jel frekijét. És akkor lehet utánna tekerni a rádión. Ez meg gondolom nem annyira kívánatos dolog a repülőn.
Hegyhátsál egy kis falu Vas megyében, nem messze Zala megye határától. Az első okleveles említése 1366-ból származik. Lakóinak száma 2008-ban 153 fő volt a Wikipédia szerint. A Zalaegerszegen szolgáló katonák számára ez a település azért volt fontos, mert a falu határában…..
sztupi 2011.05.23 10:46:22
@tiboru: Aha ... klassz... Így már egészen más a leányzó fekvése. Bár ha az átkok fognak akkor már régen nem tud emlékezni ránk.....
sztupi 2011.05.23 10:47:16
@tiboru: ja és akkor a bort miért kellett elvinnie ???? Nem volt elég emlék a bicska ?
sztupi 2011.05.23 11:36:26
@Jani2: Szegény. A körülmények áldozata lett...
Most telefonált egy régi olvasónk, aki azzal az elképesztő hírrel szolgált, hogy most (2011. május 18., szerda, 15.02 óra) a Honvédelmi Minisztériumnál nincs kitéve gyászlobogó.Aki még nem tudná: a tegnapi napon, kedden, május 17-én két magyar katona meghalt egy afganisztáni…..
A Molnibalge által küldött videón amerikai katonák nyomulnak előre házak és romok között. Robbanások hangja hallatszik, füst terjeng és égett szag. Lövések dördülése keveredik a vérben fetrengő sebesültek ordításával. Az előre törő katonák lassan haladnak, mivel nem…..
sztupi 2011.05.02 12:00:08
@tiboru: Vajon ki is lehet a másik AA ??
Hmm nincs semmi ötletem :-). Így bukik a lottó ötös...
Szögyi barátunk emlékezetes két hétről számol be a mai posztjában, ami a honvédek visszatérő, az őszi betakarítási munkálatokban vállalt szerepét helyezi új megvilágításba. Mielőtt átadom neki a szót, azért gyorsan (és irigykedve) elmondom, hogy annó én kukoricatörésen…..
Ahogyan azt a történelem iránt érdeklődő lemilesek milliói tudják, a nukleáris izékkel nem kizárólag a jenkik szórakoztak. Papírzsepi sorozatának második részéből megtudjuk, hogy a szovjetek (ebből a szempontból) bizony sokszor überelték a Nagy Vetélytársat - és most nem…..
sztupi 2011.03.20 09:48:40
@Papírzsepi: Na ott tenyleg jol jonne , de sajnos ott meglehetos redundans rendszereket hasznalnak es az adatbazisokat is tobb telephelyen replikalva taroljak. Mondom sajnos !:-)
sztupi 2011.03.20 12:58:08
@teddybear01: low level format...
sztupi 2011.03.20 13:07:58
@sztupi: de ez már nagyon off és messzire vezet. Szvsz maradjunk a nukiknál :-)
Mivel az utóbbi időben domináltak a fajsúlyos, már-már komor témák - szolgálati nyugdíjtól a nukleáris balesetekig - úgy éreztem, hogy ideje elővezetnem egyik régi kedvencemet, ami az előttünk álló hosszú hétvége kezdeteként (remélem) könnyed szórakozást…..
sztupi 2011.03.17 13:33:45
@hazitroll: Ha valaki megoldaná a Riemann-sejtés-t az rendesen hazavágná a banki titkosításokat
sztupi 2011.03.17 16:06:42
@Zig Zag:A Riemann-sejtés a prímszámok lehető legegyenletesebb eloszlását állítja. S így már megjósolható, hogy mely szám prím. S ezzel nagyban megkönnyíti a titkosítási algoritmusok feltörését.
Papírzsepi kolléga most induló posztsorozata az atomenergia (többé-kevésbé) békés célú felhasználása kapcsán azokat a katasztrófákat elemzi, amelyek az elmúlt évtizedekben jó párszor beletették az ideget az emberiség tájékozottabb (és mennyiségi szempontból minden…..
sztupi 2011.03.17 11:55:02
@Papírzsepi: Voltam a paksi atomerőműben egy látogatáson.
A látogató központban van egy baromi jó kép.
Amikor építetteték az ojektumot akkor hamarabb megérkezett a reaktor test mint ahogy a fogadohely elkészült.
erre a kivitelezők azt gondolták, hogy haladjanak a kivitelezéssel felheggesztették a csőcsonkokat a reaktorra. A pofára esés akkor jött amikor a reaktor be akárták tolni az ajtónyíláson ugyanis a felheggesztett csőcsonkok miatt nem fért be az ajtónyíláson. Mivel nem lehetet értelemszerűen levágni a csonkokat nem maradt más mint, hogy az ajtónyílásban kivésték abban a baromi kemény vasbetonban a csőcsonkok helyét. Na ez van lefényképezve.
A jó egy hónapos pihenő után újult erővel és változatlan lendülettel folytatjuk a katonatörténetek közlését. Mai szerzőnk Wendiii, aki hajmeresztő posztjában arról mesél, hogy milyen érzés újjászületni egy rozzant katonai Csepelen. Elöljáróban csak annyit, hogy…..
Biztos vagyok abban, hogy ha a klasszikus feladvány Lemilre aktualizált film-, avagy könyv-verziójával szembesülne ("Ha csak tíz/húsz/ötven  háborús filmet/könyvet vihetnél magadra egy lakatlan szigetre, melyik lenne az?"), számos olvasónk listáján ott szerepelne A piszkos tizenkettő című opusz. A…..
Úgy látszik, hiába létezik a Lemilblog (pillanatnyilag 169 tagot számláló) indás közössége, valami miatt nem szoktátok látogatni; a múltkor egy hét alatt összesen 11 (tizenegy) fő vette a fáradságot a voksoláshoz, aminek a Berija-poszt lett a következménye. Születésileg…..
sztupi 2011.02.17 08:04:58
@Papírzsepi:
"informatikai hadviselésről" ez azt jelenti : amikor a rendszergazda veri a usereket ?
sztupi 2011.02.17 12:14:08
@Papírzsepi: Pedig ahhoz hozza tudnek szolni :-)
A múltkori, nagy sikerű börtönposzt kapcsán több olvasónk kommentje érintette a hazai közbiztonság örökzöld témakörét. Mivel klasszikus (és általában komoly olvasottságra számító) vitaposzttal már jó régen rukkoltunk elő, a Lemilblog szerkesztősége úgy döntött, hogy…..
sztupi 2011.02.17 10:25:55
@sztupi: kifelyezetten jo erzekkel tortent :-)
sztupi 2011.02.17 10:26:28
Néhányszor felvetettem már, hogy érdemes lenne a héber mítoszok környékén is keresgélni témát (itt találtok is egy ilyen posztot tiboru tollából), nem mintha már ráuntam volna az eddigiekre, de közös kultúránk igen fontos részéről van szó, és nagyszerű sztorik rejteznek…..
sztupi 2011.02.11 18:03:31
@Gloria Mundi:
"Már miért jönne, ha az ember (ffi) diszkrét?
"

Olyan nincs valahogy ugyis kiderul

"mit tegyek majd, h ne legyek gyűlölt anyós? :) "

utazz 3000 km-re

Egyebkent en nagyon jol kijovok anyosommal. Elobb utobb csak szentte avatnak .
sztupi 2011.02.11 19:39:12
@flea: Alakulgat ez :-)
Akik próbálták, kivétel nélkül azt mondják, hogy a börtönvilágot csak az ismerheti igazán, aki eltöltött odabenn egy kis időt. Szerzőktől nem szoktunk priuszt kérni (még erkölcsit se nagyon), úgyhogy maradjon Iustizmord kolléga titka, honnan ez a tárgyi tudás, amely a most következő poszt mindegyik…..
sztupi 2011.02.10 12:26:53
Kedves sport izé blog társak !

A hsz-ok elmentek a halálbüntetés ellen/ mellett érvelők irányába , de elsikkadt szerintem az erdeti tartalom ill. az az utalás mellet , hogy a szerző felkért minket arra , hogy ha valakinek esetleg személyes tapasztalata van ugyan osztaná már meg.

Szóval szemlesütve bevallom ,hogy én már voltam börtönben.

A sztori a következő:

Életem hajnalán egy húsipari cégnél dolgoztam , amely szállított a kalocsai női börtönbe termékeket.
Egyszer aztán megreklamálták a disznósajtot , s engem mint ifjú (18 éves ) titánt küldtek el ezt lerendezni.

Elmentem Kalocsára , azt tudtam ,hogy melyik a börtön de bejáratot nem találtam meg. Jött arra egy járókelő akinek mondtam : "Uram a börtönbe szeretnék jutni !"

Na itt azért elcsodalkoztott majd miután a részleteket tisztáztuk megmutatta , hogyan jutok be.

Nagy fakapu elektromosan nyílt , a lépcső jobb oldalán vasketrec abban trónolt a kapus . Elvette a személyimet és adott aluminium lapot melyre a 25-s szám volt felírva , s mondta hogy erre nagyon vigyázzak mert ha elveszik soha többet nem engednek ki.Megnyugtatott rendesen.
Jött egy törzsőrmester nő és elvezetett a konyhára , én naiv azt gondoltam , hogy vmi elszaparált részen fogunk menni , hát nem . Át mentünk a börtönudvaron ahol épp sétáltak a rabok. A 96 %-a (na ezt most , hogy kell mondani , hogy ne legyek rasszista) nem az idén barnult le.

S ezek ahogy megláttak rögtön el is halmoztak minden féle jobbnál jobb ajánlattal . Fostam ám rendesen.
S hogy az i-re felkerüljön a pont a törm-nő elvitt a konyhára a rabok épp takarítottak , ott hagyott a hűtő elött és elment a kulcsért.

Az egyik hölgy meg szépen elindult felém, hogy akkor Ő ott most engem .... , én meg hátráltam a sarokba, s végül az utolsó pillanatban megjött a felmentő sereg , visszért a törm-nő és elzavarta a fenébe hódolómat.

Huh még most is kiver a víz.
A világ bármelyik hadtörténeti múzeumában jár is az ember, mindenütt láthat szolgálatból kivont régi harckocsikat, harci repülőgépeket, ágyúkat, kézi fegyvereket többé-kevésbé épségben megőrizve. Azon viszont talán nem mindenki gondolkodik el, hogy ezek a fegyverek…..
sztupi 2011.02.09 17:16:49
@tiboru:
Off
az én nagyapám meg notórius szökő volt a II.vh-ban, háromszor szökött meg (egyszer a Don-kanyar felé menet kétszer a munkatáborból), kár hogy már nem él. Sokat meséltróla
2000. január 15-e: Belgrád még a juliánus-naptár szerinti újév-várás fáradalmait piheni. 17 óra tájban az illusztris Intercontinental szállodában lövöldözés tör ki. Merényletről van szó, melyben a helyszínen életét veszti egy személy, az elszenvedett sebesülések következtében pedig hamarosan elhunyt…..
sztupi 2011.01.17 18:31:38
@9mmPara: hmm
valoban. de ott is szivesen olvasnek rola :-)
Igazabol semmit nem lehet tudni a tortenesrol, pedig szegedi lennek...
Mivel is zárhatnánk stílszerűbben ezt a gyönyörű évet, mint egy olyan konteóval, amelyben a klasszikus (és titokzatos hátterű) gyilkosság mellett felbukkan a nagypolitika, ismert közéleti személyiségek, a sugárzó anyag, s amelyben különféle titkosszolgálatok töltenek be…..
sztupi 2011.01.10 13:39:30
@Stupidella: En is kernem tisztelettel
Ahogyan az - nem túl meglepő módon - bekövetkezett, a pénteki Seuso-konteók megmozgatták az olvasók fantáziáját, s nem kevesen voltak azok is, akik nem voltak restek és egy csöppet utánanéztek a történet szereplőinek, kiegészítendő a róluk tudható  közösségi…..
sztupi 2011.01.10 13:19:15
@tiboru: stimmel. A fenykep alapjan Ő az. S ezt Ők is tudják :-)
sztupi 2011.01.10 13:21:00
@tiboru: Ezt regen ugy mondtuk, h olyan a pofaja mint a lo arca. Bocs , a lovaktol is .
Ha így folytatja, Dogoo lassan a Milstoryblog kísértet- és szellemügyi főreferensévé növi ki magát. Mai posztja két rövid történetet tartalmaz, s ezekből (is) kiviláglik, hogy a szerzőtől nem állnak távol a transzcendens dolgok, ezért javasolom, hogy a biztonság kedvéért…..
Mindannyian tudjuk, hogy milyen furcsa érzés találkozni a saját múltunkkal: szerelmekkel, régi grundokkal, kocsmákkal, iskolákkal, egykori tanárokkal, katonatársakkal. És laktanyákkal is persze…Optika barátunkat a sors (pontosabban saját elhatározása) 23 év után ismét…..
sztupi 2011.01.05 16:30:33
@Kelempájsz:
Sokat túráztam arra felé. Érdekelne a könyék története is a Te aspektusodból .
A laktanya egyébként siralmas állapotban van