Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marxcie

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárdobáló Mi hazafiak vagyunk! 2010.03.23 15:00:00
Mi hazafiak vagyunk! Ugyan nem hivatkozunk folyamatosan magyarságunkra, még csak nem is említjük minden második mondatunkban, hogy a Haza mindenekelőtt. Nem a Haza jár folyamatosan a fejünkben. Nem gondoljuk, hogy attól leszünk magyarabbak, hogy mások kevésbé azok. Attól még, hogy…..
marxcie 2010.03.23 19:12:33
Piroslap Pofánvertek egy nácit! 2010.03.15 22:24:00
A Mandiner blog nem mindennapi fogása az alábbi videó. Bár a Piroslap is kint volt a Jobbik rendezvényén, de ők ügyesebbek voltak. Végre. Végre, valaki pofán vert egy nagypofájú nácit. Az enyhén fasisztoid fószer az Andrássy út sarkáról üvöltötte, hogy zsidó gyere át a…..
marxcie 2010.03.17 14:54:58
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a világnak nincs is graffitifővárosa, New York vagy London monopóliuma a múlté. Szép csendben ugyanis minden kontinens kitermelte a maga falfirkastílusát, amely olyan egyedi és burjánzó, mintha ott találták volna fel a festékszórót. A Buenos Aires-i…..
Alice Csodaországban - filmkritika Vajon mi lesz a következő? Micimackóék gépágyúval, esetleg Alien vs. Pinokkió vagy végre elkészül a Jézus élete a Mátrixban? Ha a 3D mozi jelenlegi tendenciáit nézzük, bizony nem nagyon számíthatunk másra, mint a látvány érdekében…..
Többen fordultak hozzám az utóbbi időben tanácsért amiatt, hogy mennyit kérjenek az ügyféltől egy grafikus munka elvégzéséért. Mivel ez nem az én területem, ráadásul szabadúszóként egész mások a viszonyok mint egy ügynökség keretei között, nagyon megörültem, amikor a…..
marxcie 2010.03.16 15:24:20
@Bedeko: Akkor valamit rosszul csinálsz, vagy (már ne haragudj, nem ismerlek) mégsem vagy annyira jó. A tapasztalat az nem ugyanaz mint a tehetség, néha körbe szoktam nézni kik keresnek munkát, milyenek a munkáik. Ott szoktam látni 10-12 éves szakmai gyakorlattal munkát kereső embereket, ahol nem értem hova ment az a sok év, mert a munkák szinvonala... Hagyjuk. Ezek elég jó irányadó számok.
marxcie 2010.03.16 16:03:07
@Örni76: és erre még büszke is vagy?
marxcie 2010.03.16 16:12:01
@1rem1 Art: kisarculat logó, névjegy, levélpapír, boríték.
Amikor már végképp azt hittük, hogy a színes comic sansszal írt, és térhatásúnak gondolt, hullámzó effekttel megbolondított címsorral bíró szörnyszülöttek végképp a társasházak faliújságjaira és külvárosi turkálók kirakataiba lettek száműzve, íme egy gyomros…..
Az Anomaly London reklámügynökség jegyzi a Diesel "Be Stupid" kampányának stratégiáját és megvalósítását egyaránt. A koncepció a hülyeséggel operáló, mindenki számára ismert szlogenekre épül, csak épp ellentétes megítélés mentén. Az Diesel üzenete szerint…..
marxcie 2010.01.20 20:08:01
fasza lett, jo a koncepcio.

@sorica123: na, de hogy kitunjel, barmit megteszel -> kiserletezel, hogy mitol leszel feltunobb, nemde?

es amugy egybol eszembejutott pl. a szigeten lathato sokfele maskara, osszeszkabalt megfestett sator, ruhak hajak etc etc...
Mostanában az SZDSZ az anyagi gondjai miatt nem tud eleget fizetni a posztjainkért, meg aztán néha nem is egészen elégedettek velünk. Egy szó mint száz, pénzt kell keresnem egy csomót, ezért nincs mindig időm rendesebben utánanézni egy-egy témának. Így történt ez ma is,…..
Súlyosabb főbüntetés nélkül úszta meg a Stefánia és Thököly út sarkán történt kerékpáros-gázolás elkövetője a halált okozó figyelmetlenséget. Felfüggesztett szabadságvesztést kapott, viszont nem vezethet többet teherautót. A baleset több mint két éve, 2007. október…..
marxcie 2009.12.04 15:25:42
@Stock: ez egy metafora volt de akkor nem eröltetem. :) a többire meg ugyanazt tudom mondani mint eddig, vissza a bringákat a közútra, szeparált sávba, hogy LÁTSZÓDJANAK!
marxcie 2009.12.04 15:36:07
@Stock: hát sok helyen elférnének, ha akarnák. mindegy, az én tapasztalataim és a nemzetközi tapasztalatok is azt mutatják hogy a szeparált bringás forgalom potenciálisan nagyobb veszélyforrás mint ha megosztják az utat. Itt is ez követelt áldozatot.

a rendszám továbbra is hülyeség, egyszerűen életszerűtlen, de persze röhöghet rajtunk az egész világ nyugadtan, sokat már nem ront... :D
Emelkedik a kerékpárosok engedélyezett maximális sebessége, de a rendőrség továbbra sem tervezi, hogy traffipaxokkal próbálják ellenőrizni a sebességhatárok betartását. A jövőben a 10, 20, 30, 40, 50 km/h-s maximumok közül kell az úttípushoz tartozó sebességhatárt…..
Nincs lánc, nincs olajos dzsuva, ami összekenhetné a női ruhadarabok lebegő szélét. A Cannondale kimondottan nőknek terveztetett holland stílusú városi kerékpárt. A Dutchess-re rengeteg olyan újítást sűrítettek a tervezők, amiről azt gondolták, hogy igazán csak a nők…..
marxcie 2009.11.26 00:29:57
Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át. A rendőri fellépéssel egyébként nem is lehet vitatkozni.   A mostani demonstráció lényege ugyanis nem a…..
marxcie 2009.09.25 00:08:01
@Stock: mert költsek feleslegesen ha nem muszáj? benzin etc... nem értem. mert nem kell hajtani? hát, legalább mozog az ember, de ez már ki van tárgyalva szerintem.

szerintem feleslegesen próbálod bizonyítani hogy hobbi. hobbi az a hétvégi túrázás. belvárosban a bringa praktikusabb, ennyi. miért érzem azt hogy ezt a beszélgetést már lefolytattuk egy párszor, csak akkor arról volt szó miért jobb a szövőgép mint a szövőnő, meg hogy a számitógép sose fog elterjedni és nincs gyakorlati haszna, az internet mindig is csak kis szubkultúrák gyüjtőhelye de semmire nem jó...

hát lehet nekem van szerencsém, de a lányokat akikkel találkozom nem szokta zavarni, ellenben azt mondják jó a testem. :) eddig ebből csak jól jöttem ki. illetve fentebb már irtam, lehet tenni a szag ellen ha büdös vagy, rám nem szoktak panaszkodni. ha nagyon izzadsz viszel váltás polót, odaérsz tíz percel hamarabb, lemosod magad...

befolyásoltság: oké, senki se tekerjen részegen. nem mintha autóba ne lehetbe beülni pár sör után, mint tudjuk. időjárást leírtam, szerintem az év 70%ában jó idő van bringázáshoz. kondíció? magyarországon az elhízás népbetegség... jó 60 fölött nehezebb tekerni, bár mondjuk vidéken megy az embereknek.
marxcie 2009.09.25 00:29:43
@Stock: mért merülne föl??? nem értem, mért gondolod hogy előbb kellene eszembe jutni a motornak, mint a biciklinek. mert drágább? mert folyamatosan sokat kell rá költeni? mert fittebb nem leszek tőle az biztos? mert bringával ha defektem van megcsinálom, valami gebasz megszerelem mert sokkal egyszerűbb szerkezet, motort meg tuti szervízbe kellene vinnem? miert?

nem azt mondtam az év minden napján mindenkinek kötelező bringával járnia. de nagy részében megteheti. aki nem teheti meg az bkvzik, és mivel sokkal kissebb az autóforgalom a tömegközlekedés is sokkal gyorsabb és megbízhatóbb. érvelj még, kérlek kérlek.
marxcie 2009.09.25 00:54:14
@Stock: fejtsd ki. miért? ez nem jobb mint ha én azt mondom jobb bringázni, de nem mondom el miért jobb. kérlek, sorold fel a motor előnyeit a bringával szemben. (persze azon kívül hogy nem kell hajtani). de ha azt mondod azért mert csak a csórók járnak bringával akkor sírva kiröhöglek.

nem, én azt modtam a bringázás a közösségi közlekedés része lehet. idézem: "nem fontosabb, ugyanolyan fontos, egymás kiegészítői tudniillik."

nem, természetesen felszini közlekedés. nem ragadnak be a buszok, elférnek a trolik. minden csúszás általában balesetből, vagy szabálytalan autósok miatt keletkezik. ha kevesebb az autó, kevesebb a problémaforrás. te azt mondod, ha jobb a közlekedés kevesebb az autó, én azt mondom ha kevesebb az autó jobb a közlekedés.

fanatikusoknak meg igényteleneknek? te nem ragaszkodsz fanatikusan az autódhoz, nem azért próbálasz meg itt két órája osztani? te ragaszkodsz az autódhoz, én ragaszkodom a bicklihez. te néha bkvra ülsz, néha én is. mi a különbség?
Minél nagyobb a biciklisek száma, annál kisebb az esély arra, hogy balesetet szenvedjenek, hívta fel a figyelmet Mikael Colville-Andersen filmrendező, fotós, és a Copenhagen Cycle Chic című népszerű kerékpáros blog szerkesztője, aki Dánia biciklis nagyköveteként járt Budapesten az…..
marxcie 2009.09.24 22:28:25
@capor_: necc, szerencsére eddig ez nekem kimaradt. mondjuk semmi nem gyorszáras és könnyen kikapható. másik, tudom én hogy kevesen tudják megtenni hogy két bringájuk legyen egy városi olcsó nem érdemes ellopni vas meg egy amivel turázik, de azért sirok mikor látok egy többszázezres montit v outit egy sodronyszarral kikötve.
marxcie 2009.09.24 23:38:26
@kultúrpesszimista: szomorú lehet neked. nem tudom, én is látom a szart. na, a szart fel kell szedni és a megfelelő helyre rakni nem? de persze hozzá lehet úgy is állni hogy minden szar és minden szar is marad, csak nemtudom így hogy lehet élni egy napig is.
marxcie 2009.09.25 00:13:20
@kultúrpesszimista: egészségedre! :) ha neked ez így jó...
A kormány hazai és uniós forrásból 900 millió forinttal támogatja a főváros közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét, azaz a "fregolibiciklik" kialakítását, jelentette be Molnár Csaba kancelláriaminiszter budapesti Gödör Klubnál tartott sajtótájékoztatón. A…..
Merengek a sorson és az esélyeken, amelyből a cigányságnak oly kevés jut(ott), annak ellenére, hogy ezt állítja a társadalom széles rétege. Mit adott a politika és a társadalom a cigányoknak? Igen így en bloc a cigányoknak... Nem néhány kiváltságos roma vezérnek, pártfogolt…..
Amiért a kerékpárosok, robogósok is, a bunkó kisebbség miatt. Bár sokan talán ezzel sem értenek egyet, többek szerint több a bunkó taxis, mint a normális. Marvin lefényképezte ugyanazt a taxit sokszor majdnem ugyanonnan, cserébe kicsiben, gondolom, hogy nehogy már sérüljenek…..
marxcie 2009.09.19 00:15:11
@liliana13: ez csak neked rossz :)
„Az elmúlt években jelentős számú - sajnos gyakran szabálytalanul közlekedő - kerékpárossal a belváros közlekedése mára kaotikussá vált” – írja Verók István VI. kerületi polgármester a belvárosi közlekedés megújításáról szóló közleményében. A…..
marxcie 2009.09.18 19:18:23
@georg 48: szerencsere nem rajtad mulik, regisztralt pszichopataknak ritkan adnak fegyvert. bar jogsit sajnos azt adnak, latom.
A Facebook központi irodáit egy régi, valószínűleg irodaházként működő épületbe költöztették. A felújítás, illetve az arculat tervezését és megvalósítását a Studio O+A végezte. A belső kialakítása során nagy gondot fordítottak a termék filozófiáját tükröző…..
Igen, én is utálom, ha az amúgy is szűk pesti járdáról biciklisek próbálnak leszorítani. Nem kedvelem, hogy sétálnék mondjuk a Lánchídon barátnőmmel beszélgetve, és percenként ugrálni kell, mert mögöttem jön a következő magyar Armstrong. A kedvencem nyilván nekem is az,…..
marxcie 2009.09.15 14:08:36
@vidi-master: de ha az ember jardazik akkor lassan teszi, mert ott csak vendeg. minden dh-s szaguldo taplonak a felmenoit. bar en is szoktam elmenni mellette 10 centivel, miutan csorgok mogotte negyed oraja, kohogok csilingelek "kezitcsokolom elnezest szabadna...?" de semmi reakcio, vaaagy hatranez majd elore, kimutatvan hogy en maximum gaz halmazallapotu lehetek a szamara.
Tényleg sokat láttam, de ilyet még nem! A Béla király úton nőttem fel, a miniszterelnöki rezidencia szomszédságában, és utcabéliként a többi gyerekkel együtt kedvenc szórakozásunk volt megszámolni az érkező delegációkban haladó autókat. A leghosszabb  konvoj Margaret…..
marxcie 2009.09.07 20:26:38
@leindlar: Nem, de van átfedés. És, igen, nem értem mi a baj a melegek felvonulásával, az érveket végig lehet venni de szerintem mind baromság a rossz példától addig hogy bűn az Úr szemében meg nem családteremtő. Konkrétan olyan mintha az emberek itt valami diktatúrát akarnának megint, mert nem tudnak megállni a saját lábukon, és kellene valami erkőlcsi irányadó politika mit szabad és mit nem. Kezdjük a melegekkel, aztán jöhetne mondjuk a deviáns szubkultúrák (tücctücc zene? az nem is zene, ki vele! punk, rock? francokat!), lehetne Kultúrális Bizottság mit szabad mutatni a tvben és mit nem, esetleg hogy a nők lábát maximum a vádli közepéig, esetleg bokáig le kellene takarni és persze mély dekoltázs tiltott, visszajöhetne az iskolai egyenruha, kötelező párttagság...
Követ tessék, olcsón a követ. Nincs is jobb mint egy kis ebéd utáni kövezésnél, nemde?
marxcie 2009.09.07 21:43:47
@leindlar: Hát, sajnos elég sokan vonultak amiatt amit mondasz, ill ők nem csak vonultak, ez a baj. Szóval isten látja lelkem, aki kövel dobál ne csodálkozzon ha levízágyúzzák. És mi az hogy ha ezek megoldódtak akkor vonulhatnak? Akkor lenne más, amíg nem lesz ingyenes a kenyér addig nem vonulhatnak? Amíg nem jár alanyi jogon Audi A8 addig nem vonulhatnak? A kettőnek köze nincs egymáshoz, és nem értem mért mosod össze.
Én eddig úgy láttam a békés tüntetésekkel semmi gond, de békés tüntetést nem is láttam sokat.

Nem hiszem hogy a melegek azért vonultak fel hogy szabad szexuális életet élhessenek nyilvános köztereken, inkább valami hülye idejétmúlt jelszó nevében, tudod szabadság, egyenlőség, testvériség meg ilyenek. Tudom, ez deviáns magatartás.

Most már én is elmegyek szavazni, utolsó párat kihagytam, és remélem minnél többen, akik úgy gondolkodnak mint én. Mert a hangos többség az kissebbség, szerintem sokkal több józanul, européer módon gondolkozó ember van ebben az országban mint azt legtöbben hinni szeretnék, épp csak őket nem érdekelte ez az egész, de azért vannak határok. Na jó, ez attól is függ mondjuk ki jut fel a listára, mert eddig a rossz és rossz közül lehetett csak választani.

Másként gondolkozunk, és ez nem is fog megváltozni, felőlem tüntessetek Fleto vagy a Világbank vagy Amerika vagy bármi ellen, nem érdekel. De pont szerencsétlen melegek ám tényleg nem tehetnek semmiről, békésen elvannak éppen csak attól kell félniük hogy ha kéz a kézben sétálnak az utcán akkor mondjuk megverik őket, és ez egyáltalán nem normális. Ez ellen jó érzésű ember kiáll akkor is, ha konkrétan ő nem szereti a melegeket. Nem szeretni kell, hanem elfogadni.
w Erőltetett menet 2009.09.07 05:40:00
Jól van, hülyék, megmutattátok, ez a ti országotok is, nemcsak a ratyiké. Nem sikerült ugyan szétkergetni őket és agyonverni közülük, amennyit lehet, de láthatta a világ, hogy ettől csak a hadiállapotszerű rendőri erődemonstráció tartja vissza a magyarok krémjét, és ha a…..
Mandiner blog Hajrá, buzik! 2009.09.05 09:21:00
  Ezt a Meleg Méltóság Menete dolgot sohasem értettük. Az egy dolog, hogy valaki homár. Feltételezésünk szerint senki nem jókedvében lesz homár - legalábbis nekünk már volt néhányszor jó kedvünk, de egyszer sem lettünk azok -, biztos egy csomó macera is van a dologgal, meg…..
marxcie 2009.09.05 16:25:43
@csiri bá: szóval megkövetlek, alkalmasint jobb példát mint... lásd fent.
marxcie 2009.09.05 16:48:10
marxcie 2009.09.05 16:55:30
@rockjano: hát szegény forma szerintem mikorhogy, ő sem a helyesírásáról híres :D