Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prosztó

0 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Átmeneti rossz időben jó megtanulni, mit is illik és mit nem illik csinálni a városi - pláne a külföldi városi strandokon...ÖLTÖZKÖDÉS Hiába is szeretnénk, a zokni / szandál kombó sajnos az európai strandokon már nem menő, sőt majdhogynem érthetetlen. Ugyan csak nem nyújt…..
A rezsitábornok nagyon bátor, amikor katonákkal a háta mögött kell kinyilatkoznia az ájult híveknek, vagy amikor Obersovszky-díjas újságírók kérdeznek alá a Magyar Rádióban, de speciel Mesterházyval nem mer kiállni vitázni. Úgy látszik még élénken él benne annak emléke,…..
Bernie Ecclestone, aki köztudottan nem lelkesedik különösebben az új motorokért, és az egész felfordulásért, amely napjainkban áthatja az egész Forma-1 Cirkuszt, a kudarcba fulladt idei első, Jerez-i teszt után kijelentette, hogy ő megmondta előre, ezekkel az új motorokkal a…..
Prosztó 2014.03.17 08:29:20
@bungee:

A fosszilis energiahordozok eltuzelesebol keletkezo szennyezes egy dolog, de ami a szenhidrogenek konvencionalis kitermeleset illeti, egy olajkut jelenlete nem kulonosebben erositi azt az erzetet, hogy egy banya kozepen elnel. 2000-6000 meterrol hozzak fel a gazt es az olajat es aminek kornyezeti hatasa van, optimalis esetben, az a szenhidrogennel feljovo viz, amit vagy visszasajtolnak, vagy sok mas egyeb technikaval kezelnek.

Tovabba, a szenhidrogen banyaszat is fejlodik. Jelenleg az atlagos geologiai valoszinusege a szenhidrogen felfedezesenek 20% korul van, a mai kutatasi eszkozok mellett. Ez nehany evtizede fele ennyi volt. Az eddig gazdasagtalannak minosulo konvencionalis keszleteket ma siman gazdasagosan lehet kihozni, ehhez hozzajonnek az ujonnan megkutatott teruletek, az offshore, a masodlagos / harmadlagos kinyeresi technikak fejlodese es a pala, aminek koszonhetoen az USA napjainkra netto exportorre valt, a pazarlo energiagazdalkodasa ellenere (ha mar a nagy motoroknal tartunk).

A valosagban jele nincs, hogy az elkovetkezo evtizedekben lecsokkennenek a gazdasagosan kitermelheto keszletek.

Egy valamirevalo olajvallalat egyebkent minimum ot evi fold alatti keszlettel kell rendelkeznie, huvelykujj szabalykent, egy koncesszion, de a nagyok ennek a tobbszorosevel birnak, a teljes portfolion.

Szoval, lehet, hogy rossz, hogy az energialobbi nyomasara nincs egyelore szamottevo helyettesitoje a szenhidrogeneknek, de a kifogyasukat emlegetni egesz egyszeruen nem igaz.
Több ember megsérült amikor az orosz rendőrség és az önkéntes kozák járőrök Szocsiban erőszakkal szétverték a Pussy Riot zenekar legújabb happeningjét - twittelte ki nemrég Pjotr Verzilov, a zenekar szóvivője. A kozák önkéntesek gumibottal, viperával verték a lányokat,…..
TComment Nem láttam, bocs 2014.02.12 06:15:00
Bocs, mondja nekem. Nem tőlem kell bocsánatot kérni. A gyalogostól, akit majdnem elütött. A zebra közepén. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ez most nem gazdaság lesz, ez most média. Remélem nem fog fájni senkinek! Ha mégis, akkor az kizárólag az RTL klub felelőssége. A Való Világ 6-ot úgy harangozták be, mint médiatörténeti fordulópontot, amikor a nézőkből élő kamu reality elhagyja a nézői sms-eket és az…..
Felröppen a hírt, miszerint 1 euróért (300 forintért) venné meg a Széchenyi Bank a magyar Raiffeisent. Hogy az ár reális vagy sem, azt nem tudhatjuk. Közel 30% a nem fizető hitelek aránya, amit nagyon magas. A bank egy ideje már veszteséges. Ezt majd megítélik a…..
"Általában a koncepció van meg előbb" - mondta Mégötlövés a Lángolónak adott interjújában, és ez a munkamódszer valószínűleg a müpás, 15 éves jubileumot ünneplő koncertre is ugyanígy igaz volt. "Ráadásul a bulizás Magyarországon fesztiválhangsúlyos lett, hiszen a nyári…..
Az idióta petárdázásnál kevés értelmetlenebb dolgot tudnék felsorolni az amúgy nem túl izgalmas szilveszteri hagyományok "tárházából". Tényleg van, aki őszinte örömét leli abban, hogy meggyújt egy kétes eredetű robbanószert, és élvezi a durranás hangját? Nyilván akad…..
Prosztó 2014.01.01 14:30:56
@Kheopsz:

"A petárdázók egyszerűen alsóbbrendűek. Ostobák."

"Vesd össze a két civilizációt: római vízvezeték, közfürdők, nyilvános wck - kínai utcán szarás, bogárevés.
Nem igazán egy civilizáció, ennyi erővel hellászt továbbvezetheted rómára (tanultak görögül) aztán pedig görögországra."

Hm. Jobbat mondok. A thaiok megeszik a csotanyt. A vietnamiak a kutyat. A japanok a delfint.

Vagy mondok mast. Az afganok egy birkaborrel lovaspoloznak es kozben ossze-vissza verik egymast. A muszlimok allatot aldoznak Eid-re es a veret kilocsoljak a haz ele.

Az indiaiak a felig elegetett, elszenesedett hullaiakat a Gangeszbe dobjak.

Mind-mind alacsonyabbrendu kultura (vo Untermensch). Az mellekes, hogy tobbseguk mar akkor varosokat epitett, amikor mi meg nomadok voltunk.

Na jo, kirohogtem magam, megyek, kilovok egy RPG-t egy tetszoleges szembejovo kinaira.

Lenyeg a szeles latokor es a tolerancia.
Prosztó 2014.01.01 14:33:41
@Hevn:

"Buta pöcsök vagytok, a kutya hűséges társa immáron 20.000 éve az embernek. Jobban kéne őket tisztelni, tudod hány embert mentettek már meg?"

Es edes a husuk is. Amennyiben levagas elott verik is nehany napig, kulonosen edesse valik a felszabadult adrenalin miatt.
Prosztó 2014.01.01 14:42:29
@Fax:

En leszarom, minek van ertelme. Bizonyos tavolsagbol szemlelve a dolgokat, semminek sincs ertelme es el kell vonulni egy barlanba meditalni es szakallat noveszteni.

(Csak csinjan kene banni a masok / masok kulturajanak a csuklobol torteno minositesevel, erre celoztam.De nem gondoltam, hogy magyarazatot is kell hozza fuznom.)

Nincs elado kutyad? Egy kozepes testu, husos peldanyt vennek.
Az addigi klisék helyett másképp próbálta megragadni a börtönélet mindennapjait a 80-as évek Amerikájában Stephen Milanowski, aki élénk képeivel másfajta világot varázsolt elő. Egyik célja az volt, hogy megváltoztassa a társadalom hozzáállását, kicsit felrázva az…..
Prosztó 2013.12.30 12:46:02
Aki nem jutott be a Belga évzáró müpás koncertjére 30-án, az vigasztalódhat ezzel a gigantikus interjúval alább, ahol Bauxit és Mégötlövés beszél az új lemezről, magukról, a politikáról és a hazai hiphop színtérről. Hosszú, de érdekes. (Fotók: Bődey…..
Kis híján elsírtam magam, amikor a Machete előzetesében megláttam Mel Gibsont. Hogyan süllyedhetett idáig egy két Oscar díjas színész, aki nem is olyan régen világsztár volt? Egyszerű a válasz: megöregedett, és nem sikerült a klimax miatti magánéleti botrányokat eltitkolni a…..
Prosztó 2013.12.16 15:05:18
@kewcheg:

Ezen nem veszunk ossze, de vegulis _minden_ kultura legyilkolasahoz lehetne ideologiat talalni. Az Eszak-amerikai indianok kiirtasaval kapcsolatban peldaul nehez lenne azt mondani, hogy azert volt jo, mert embereket aldoztak fel. De Kozep- es Del-Amerikaban sem aldozott minden torzs embereket es valahogy megis ugyanarra a sorsra jutottak, mint az aztekok, vagy a majak.

By the way, az emberi eletnek koronkent mas volt az erteke. De nem kell messzire menni, a XX. szazadban is divott bizonyos csoportok tarsadalmi, faji, vagy vallasi okokbol torteni kiirtasa. Ha az effele igazsagtalansagok megtorlasa tortenelmi szuksegszeruseg lenne, akkor most aligha elne ember a Foldon.

"ja, és ha erőszakos volt a térítés, hogyan lehetnek ma a "legkatolikusabb" országok? "

Eppen azert. A latin kozossegekben hagyomanyosan eros a katolicizmus.

Olvass utana egy bizonyos Hernan Cortez Tenochtitlan-ban elkovetett tetteinek (bar az az aztek fovaros volt).
Prosztó 2013.12.16 15:09:23
@kewcheg:

Ja, es a civilizaciot nem tennem idezojelbe. Azok az oslakos cicilizaciok sok tudomany-teruleten magasabb szinten alltak, mint a "fejlett" europaiak.

Mondjuk, puskaporuk nem volt es obszidian kessel meteltek el egymas nyakat, pedig mennyivel elegansabb es hatekonyabb valakit kerekbe torni, vagy maglyan elegetni.
Prosztó 2013.12.16 15:33:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Csillagaszat (lasd maja naptar). Bizonyos teruletek az orvoslasban (pl. agymutet). Epiteszet, persze csak sajat fejlettsegi szintjukhoz merten (Machu Picchu). Hatekony civil adminisztracio. Stb.

Szeretem, ha valaki ugy kezdi az ervelest, hogy ha meg igazad is lenne.

Ugy tenyleg nem maradt perspektivajuk, hogy megoltek oket.
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
Prosztó 2013.09.02 12:28:13
@ZF2:

Lehet, hogy nem ertem a lenyeget :) (Miert nem hulyezel le mindjart?), de nem is arrol a szegmensrol beszelunk, amit ESELYE sem volt atvenni a magyar vallakozoknak (lasd bankok, autoipar, biztositoi szektor, magas K+F igenyu iparagak), hanem arrol a szegmensrol, amit mogyoroert eladtunk, vagy bezartunk. Na, az tiszta veszteseg volt egy elet- es fejlodokepes magyar tulajdonu gazdasag kialakitasa szempontjabol.

Sosem mondtam, hogy mindezt az EU-n kivul kellett volna veghezvinni, en EU parti vagyok. De az EU-n belul sem kell feladni az onervenyestito kepessegunket.
Prosztó 2013.09.02 13:20:52
@ZF2:

"Ebben az időszakban ésszerűbb volt odaadni egy nyugati befeketőnek mert idehaza se pénzünk se tudásunk nem volt a gazdaságos üzemeltetésre.
"

Lehet, hogy ha ezt a paradigmat akkor atgondoltak volna, vagy nem alkalmaztak volna minden esetben, ott tartanak most, mint a szlovenek.

Azt, hogy tudasunk nem volt, tagadnam. A Kadar-rendszer szakkepzese jobb volt, mint a mostani, es szerintem a szakember-gardaja is jobb lehetett.

A tokehiany teny, de mar haromszor leirtam, hogy csak az azonnali eletszinvonal-novekedes feladasa mellett lehetett volna megvalositani egy reszben hazai tokere alapozo gazdasagpolitkat.

Egyebkent, mi van most? A hitelbol mestersegesen fenntartott eletszinvonalat, ami igy is lemarad a Nyugat-europai atlagtol, most adjuk fel. Drasztikusan.

Ugyanolyan szar less igy is. Akkor lesz nagyon szar, amikor jon az egeszsegugy es az oktatas teljes privatizacioja. Amely most mar kenyszerkent fog jonni...

Mert nincs mese, feleltuk a jelenunket es a jovonket az EU elvtelen kiszolgalasaval, az elhibazott gazdasagpolitikak es a korrupt, elodazo, atpolitizalt gazdasagi dontesek reven.
Prosztó 2013.09.02 15:42:37
@vajdasagi:

"Nem az EU kiszolgálásával éltük fel a jelenünket és jövőnket."Ezt számító ravaszsággal azok hitetik el Veled, akik ebből meggazdagodtak."

Koszonom a minositeseket, de el sem tudod kepzelni, hogy mennyi szamito ravaszsag kozepette dolgozom. Ezen most jol szorakoztam :) De, egyebkent ennek koszonhetoen is, ezt fenntartom, mint EU parti ember.

"A gépészmérnökök krémje most sem Győrben dolgozik, hanem németben. Pl. kevés volt az olyan gzadasági szakemberünk, aki értette volna a kapitalizmus működését (ne vedd sértésnek, de Te ezt most sem érted).
"

Hat, penzugyi igazgatokent es mindemellett gepeszmernokkent, aki szamos oreg, nemzetkozi hiru gepeszmernok kozott tanult az Egyetemen, ez eddig a legszigorubb kritika, amit megfogalmaztak velem szemben :) Ezt ne vedd szemellyel, vagy pozicioval valo ervelesnek, csak jelzem, hogy lehetne szerenyebben is. En sem minositgetek.

Majd egyszer irok Neked olyan gazdasagokrol, ahol mindez sikerult, rosszabb alapokrol, de mara elment a kedvem Toled.
B(alu)LOG A múlt él 2013.08.12 10:39:07
99 évesen halt meg. Ágyban, párnák közt. Körülbelül 15000 – igen, tizenötezer! – embernek ez miatta nem adatott meg. Sem a békés öregkor, sem a békés halál. „…az idős férfit régóta belgyógyászati panaszokkal kezelték, az elmúlt napokban az egyik fővárosi…..
Prosztó 2013.08.12 20:17:26
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

hu.wikipedia.org/wiki/Holodomor

A wikipediat is ukran nacionalistak szerkesztik. A Sztalin eletrajzat es a szovjet rezsim tortenetet feldolgozo tanulmanyokat is.

Nem tudom melyik szovjet vezetesben volt ukran (es melyik evben), lengyel, gruz, zsido, litvan tomegyilkosrol tudok, tobbrol is. De lehetett eppen ukran is.

Es akkor mi van?
Prosztó 2013.08.12 20:20:02
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Az ehinseg a holodomor.

Nem ismerem a modern nacionalista ukran interpretaciokat, de hogy Sztalin szandekosan leckeztette az ukranokat (ami, ergo, etnikai alapu megkulonboztetes, a Holodomor eseteben nepirtas), arra tobb forras is van.
Prosztó 2013.08.12 20:32:24
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

En nem velemenyekrol beszelek, hanem levelekrol, feljegyzesekrol es irasos parancsokrol, valamint arrol, hogy Sztalin szemelyesen felugyelte a beszolgaltatasokat, kozvetlen eloidezojekent az ehinsegnek.

Ennek nincs koze a mai velemenyekhez. Tovabba, teljesen mindegy, hogy ehenveszejtenek valakit, vagy tarkon lonek.

Az attol nepirtas.

De hagyjuk is ezt a temat, nincs igazad abban, hogy a kommunistak nem irtottak embereket faji alapon, de bizony igen, es nem csak az ukranokat. Ezt a "dicsoseget" sem lehet toluk elvitatni.

Nem mintha lenne mar jalantosege, az erkolcsi megitelesen tul.

Tovabba, a megjegyzeshez, hogy a Gulag nem volt halaltabor, mert ott nem oltek meg kozvetlenul embereket. A nagy fenet nem. A Gulagokat pont ugy helyeztek el, foldrajzilag, alakitottak ki es lattak el (illetve, nem lattak el), hogy minel nagyobb legyen a halalozasi arany.

Emellett, a Cseka vezeteseval, cask az elso nagy terror alatt, gyakorlatilag hazhoz szerveztek ki a halalgyarakat.

Ajanlott film: The Chekist -> youtube
Elindult a Trónok harca 3. évada, a fél világ megint a haját fogja tépni vasárnaponként, hogy „bazzeg már megint vége”, és senkinek nincs mersze egy rossz szót szólni erre a sorozatra, mert különben felakasztják. Pedig hát…lenne mit mondani. Mindenekelőtt ki kell…..
Prosztó 2013.04.05 20:08:06
@GuyFawkes:

Igazándiból "panem et circenses".

Ha már kioktatunk valakit...
Naiv ügyfél szerint nem érdemes lakásbiztosítással együtt családi balesetbiztosítást kötni az Allianznál. A honlapjuk szerint a legalapabb csomagban is 200 ezer forintos keret található, amihez képest elég fura, hogy combnyaktörésre 500 forintot fizetett: Allianz Biztosító…..
Prosztó 2013.04.05 08:19:40
@Dr. Körömlakk ®:

Hogy te mennyire idegesito vagy a poentalan mupoenkodassal, a mutajszolassal es az allando szmajlikkal.

Csak szoltam.
Magukra maradtak az igazi liberálisok. Politikai árvák lettek, mivel nincs ma Magyarországon igazi liberális párt. Csak a szocializmus ölelésében vergődő. Vagy az sem. Súlyos továbbá a magyar liberalizmus múltja is. SZDSZ, ugye. Az egykori árvák Bajnai körül gyülekeznek. Hogy…..
A hétvégén hosszas tanácskozás után az eurozóna pénzügyminiszerei megállapodtak Ciprus mentőcsomagjában, így az ország 10 milliárd eurós forráshoz juthat, amiből konszolidálhatja a görögországi veszteségei miatt megrogyott bankrendszerét, és elkerülheti a májusra…..
Prosztó 2013.03.18 13:28:35
@neoteny:

ÍÍÍÍÍÍÍ

Kösz :)

Ilyen magasságokban nem jutottam el, viszont fehér hibajavítóval felfestettem a magyar karaktereket a laptopra....

Nagyon csecse...
Prosztó 2013.03.18 14:00:50
@ArmaGedeon:

"Én csak azt mondom, hogy indokolatlan kamatot szedni ha törik, ha szakad, akkor is, ha a pénz által JELKÉPEZETT reális munkavégző, értékteremtő potenciál nem realizálódik."

Te odaadnád bárkinek a pénzedet, ha nincs esély a megtérülésre, vagy jobbat kérdezek, te odaadnád más, nálad betétben lévő pénzét, ha nincs esélyed megtérülésre?

". A bankjegy, vagy a pénz elektronikus jele önmagában nem képes dolgozni, pl. ennivalót előállítani, stb. "

A pénz kábé azóta csak egy fizetési ígérvényt testesít meg, mióta nem a tényleges nemesfém tartalma határozza meg az értékét. Az elektronikus jel ebben csak egy lépcső.

Most az mindegy, hogy a kereskedelmi bankrendszer a multiplikátor hatáson keresztül, az elektronikus jelek alkalmazásával pénzt teremt. Bocsáthatna ki csekket, váltót, ígárvényt, bármilyen más kevésbé praktikus eszközt.

Bármilyen tárgyi fedezettel rendelkező pénz mellett a gazdság összeomlana, tekintve, hogy nincs olyan jószág, amely ilyen forgalmak mellett valós fedezetet tudna biztosítani.

"A kamatmechanizmus egy olyan fikcióra alpul, mintha képes lenne, mintha a pénz önmagában értékteremtő tényező lenne. Pedig csak egy egyezményes tranzakciókönnyítő eszköz."

Így van, de a kibocsátása szabályozott, különben fénymásolhatnád otthon. Innentől kezdve a társadalom ezt fogadja el. Fel lehet halmozni.Vvan kereslet és kínálata. A birtokosa elvárja, hogy ne adja ingyen senkinek.

Nem mondom, lehet, hogy fantáziátlan vagyok és fundamentálisan meg lehet reformálni a nemzetközi áruforgalmat, pénz használata nélkül, úgy hogy ne kerüljünk középkori szintre.
Prosztó 2013.03.18 14:56:15
@ArmaGedeon:

Hitel jogviszonyban is lehet olyan megállapodás, hogy az adósságszolgálat a vállakozás profit (inkább cash) termelő képességétől függ. Persze, a fordított arány a jellemzőbb :) (Alacsonyabb profit, magasabb kamat)

De megvan a jogviszonya annak is, amit te mondasz, avagy, hogy a vállakozás nyerességességének arányában részesülsz a profitból, ezt hívják részvényesnek, vagy simán tulajdonosnak (vagy iszlám banknak). A szomszéd gyakorlatilag egy évi termény egynegyedére adott neked tulajdonjogot, minek cserében te a munkaerődet fektetted be.

A hitelezési jogviszony teljesen más. A világon mindenhol a kereskedelmi (szállítók) és a pénzügyi hitelezőket védik a jogszabályok, tekintve hogy úgy adnak pénzt, hogy nem látnak bele a vállalkozásba müködés közben és nem hozhatnak döntéseket arról. Kockázatukat pont az csökkenti, hogy a hiteljogviszony független a társaság müködésétől (azaz fizetni kell akkor is, ha a tulajdonosok rossz döntéseket hoztak). Ezért is a tőketulajdonos az utolsó a kielégítési sorrendben, és ezért is adnak a bankok pénzt a tőke elvárt hozama alatt és pont ezért kell egészséges tőkeáttételt (hitel-tőke arányt fenntartani.
Mandiner blog Csá, Alex! 2013.03.05 14:01:00
Nem mintha számítana, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Tánc- és Rémdalfesztiválon. Az országimázs építésének lehetősége elhanyagolható: az indulókból, de még a győztesekből is ritkán lesz nemzetközi sztár. A dalok nagy átlagban vagy iszonyatosan idióták,…..
Prosztó 2013.03.05 14:40:09
@Doomhammer:

Reakciós klerikális.

De legalább melegnek néz ki, ez pozitív.

(Nem magáról beszélek, hanem BiAlexről.)
Prosztó 2013.03.05 15:10:54
@Doomhammer:

A youtube ilyen first world huncutság, kedves Dúmhámmer.
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
Prosztó 2013.02.20 12:14:13
@Doomhammer:

"Es kihez szivattyuzza az extraprofitot a maga medencefutese? "

Gyerekmunkasokkal futtetem, alulrol, egy kazanhazbol, lopott faval es vedett, felbecsulhetetlen eszmei erteku tozegmohaval.

"Ez a maga bune, amit nem soporhet felre holmi profan viccelodessel vagy leereszkedo multiszlenggel."

Fair enough.

"Es hany feladatot kapott a feletteseitol azokon a meetingeken? Mekkorat es hanyat kellett nyalnia a nagyembereknek? "

Rengeteget. Nagyon el leszek havazva, alapitanom kell meg harom offshore SPV-t a heten.
Prosztó 2013.02.20 12:18:39
@Skizzzze!!!--..--!!!:

Ki az az ember?
Prosztó 2013.02.20 13:35:01
@Doomhammer:

Nemzeti Letharc... micsoda? Megint beszivott?
Tavaly októberben megírtuk, hogy hacktioni útra lép az NBC tavalyi évről megmaradt egyik sitcomja, az Up All Night. Christina Applegate és Will Arnett sorozata egykamerás, azaz nem élő közönség előtt felvett sorozat volt, olyan, mint mondjuk a 30 Rock vagy a Community, hogy az…..
Mandiner blog Hétes: van visszaút 2012.12.24 07:01:00
„Miért jöttetek?” – mered ránk fél tucat cigánygyerek a lepukkant egykori postaépületben, mi pedig megszeppenve állunk. Egyrészt, mert azt hisszük, hogy egyértelmű, magától értetődő az ottlétünk, illetve annak célja, másrészt mert rögtön rájövünk, hogy talán mégsem…..
Prosztó 2012.12.27 10:41:30
@kronstadt:

Persze, a multi létnek megvannak ezek a szépségei, de eredetileg a segélyből fizetett az ÁFA költségvetési hatásairól beszéltünk.

És megállapítottuk, hogy a segélyből fizetett fogyasztás nem jó senkinek, az ÁFA tartalma a gazdaság szereplőinek egészét tekintve átfutó tétel és a fogyasztó fizeti meg, azaz a pénz egy része az államnak az egyik zsebéből a másikba vándorol, jó esetben, mert mint tudjuk, a segélykéket nem feltétlenül adózásilag tiszta szektorokban költik el.

Az, hogy az ÁFA emelés fogyasztás csökkentő hatással bír, ami végső soron kisebb forgalmat és profitot generál, amely profitcsökkenésen aránytalan mértékben osztoznak a multik és a kicsik (az erősebb kutya izél), az egy másik történet.
Prosztó 2012.12.27 10:53:56
@kronstadt:

Akármilyen konszolidált mérleget nézel, az ÁFA-n semmilyen profitot nem fogsz csinálni vertikális integrációból (mivel nem eredménytétel, hanem csak mérleg). Kivétel, a csoportos adóalanyiság, ahol a kapcsolt vállalkozások közötti forgalom ÁFA mentes, itt finanszírozást (cash-t, forgóeszköz hitelt) spórolsz.

A vertikális integráció itt inkább azt jelenti, hogy az értékláncban részesedsz valamilyen formában az integrált válalkozások margin-jából (mondjuk beszerzett tömegért cserébe), és vagy készlet finanszírozást spórolsz.
Prosztó 2012.12.27 13:35:56
@kronstadt:

Na jó, az ÁFA-minimálbér összefüggések fejtegetéséhez túlzottan vállalatgazdász vagyok :)

Az, hogy egy munkavállalónak hol mennyi árbevételt kell kitermelnie, az függ az iparág tőkeintenzitásától. Egy nagy termelő cégben simán esik 10 m Ft havi árbevétel egyetlen munkavállalóra. Egy kőolaj kitermelő cégben mondjuk 30 millió forint. Mondjuk, mindkét vállakozásban 10% alatti a bérköltség aránya.

Kereskedelemről beszéltünk, meg kisvállalkozásokról, szóval, csak úgy mondom.
Miniszterelnökünk tudja, mi vezetné ki Európát a válságból, azaz mi vezetne megújuláshoz, szerinte "arra van szükség - ahogyan a történelemben már többször -, hogy Európa visszanyúljon keresztény gyökereihez. Felfogása szerint a kereszténység a cselekvés kultúrája, így…..
Prosztó 2012.12.24 09:28:14
@midnight coder:

Ezt az 1-10 milliót, ugye, nem mondtad komolyan?

Végülis mindegy, mert ez már véralgebra, de néhány 10 000 lehet. Az ítéletek kis százaléka volt halálbüntetés. Ha beleadunk minden keresztesháborút, meg eretnek mozgalmat, sem jön ki néhány millió.

Ez az egész inkvizíció dolog egyébként mindig az adott politikai oldal szája íze szerint van tálalva.

A valóságban, könnyen elképzelhető, az adott kor erkölcsi rendjénél, az emberi élet akkori értékénél nem volt szigorúbb az inkvizíció. Egy olyan korban, ahol a világi hatóságok tyúklopásért levágták a kezedet és ahol egyébként az inkvizíció ítéletét is a világi hatóság hajtotta végre.

Mondom, mindegy is, csak ha valami ellen habzó szájjal fröcsögünk, mert mocskos keresztények, meg pedofil papok, akkor legalább illik utánaolvasni.
Prosztó 2012.12.24 09:45:43
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ez nagyjából összecseng az általam leírtakkal.

Általában maga az emberi minőség olyan, hogy bármely eszme nevében képes rémtetteket végrehajtani.

Legyen az ateizmus, vagy bármelyik világvallás.

Az általánosítás viszont már csak az emberi butaság végterméke, azon felül lehet emelkedni. De ha valakinek attól jobb, hogy zsidózik, vagy másokat minősít vallásuk szerint, legyen ez a legnagyobb öröme.

Ami a kinevetett hitet illeti, a halálos ágyán ő sem arra fog gondolni, hogy leállnak a biológiai-kémiai folyamatai és meg fogják enni a kukacok.
A HÖK-vezetők után a Magyar Nemzet közzétette az Orbán Viktorral romkocsmában egyeztető hallgatók névsorát is. „A miniszterelnök olyan diákokat választott, akik nem koloncként élnek az államon, nem csak merengeni tudnak a romkocsmában, hanem együttműködni is.” - írta a…..
Prosztó 2012.12.17 07:57:44
@déjá vu39:

Melyik szervezet a Hitlerjugend jogutodja Magyarorszagon?

Itt mindenki teljesen hulye, mar elnezest kerek?
Azt mar csak okitaskent irom ide, hogy a Hitlerjugend tagjai eredetileg 14-18 eves fiuk lehettek, de a haboru vegen fiatalabb fiukat is bevettek.

Tehat meg csak veletlenul sem el a parhuzam, de mindegy is.

Agyhalottak.
Prosztó 2012.12.17 11:16:11
@Dour ®:

Namost, a diszlexia egy szomoru rendellenesseg, de a birtokaban legalabb ugralni nem kell.

Lasd bevettek es bevetettek igek kozotti nem csekely kulonbseg.

A hozzaszolasod tobbi resze irrelevans.
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
Prosztó 2012.12.10 11:30:17
@bob1975:

"kitartás Regina,"

Kitartásááás?

Nyilas!!!!!

(Na jó, rossz vicc volt.Ö
Prosztó 2012.12.10 11:35:01
@Boros Regina:

Jó, akkor elmondom, hogy a Blackberry-n sem találok hosszú ü-t és hosszú ö-t. Szerintem ez szándékos magánhangzó-diszkrimináció.

Morféma-nácizmus, ha úgy tetszik.