Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virt02

32 bejegyzést írt és 379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homár megpróbált regisztrálni az Erzsébet-program oldalán, hogy élőben is láthassa a csodálatosnak tűnő online sorbanállás újítását, de bevalljuk, hogy a tesztalanynak kitalált Kovács Margó nénit egy érthetetlen hibaüzenet miatt a legnagyobb igyekezettel sem…..
Virt02 2016.02.16 14:05:04
@atpijkamo105:
"Párom nézett a bözsivócserra, mint a véres rongyra, neki ne aggyam."

micsoda burzsujok vagytok...
Röpködök ide-oda  a témákban, már ami a társkeresést és párkapcsolatokat illeti és leragadok nyilván a problémásabb eseteknél, ezért joggal ér a kritika, hogy csak "nyafogok" a férfiakkal kapcsolatban. Magamba szálltam és elismertem, hogy ez így tovább nem mehet, kell egy posztot szánni a normális,…..
Virt02 2014.06.17 09:18:28
@Alibanya1:
Hát, ha éppen most zöld karszalagod van, akkor azzal.

Miért volna kizáró ok egy zöld karszalag? :)
Hiába no, csak az nem követ el hibát, aki nem dolgozik, ugye, Rákay "Philip" Kálmán Szabdság tér '89 című történelminek szánt esztrádműsorán meg 62-en munkálkodnak, és hát ahol ennyien vágnak fát, ott a forgács mennyisége is nagyobb lesz. A műsorfolyam legutóbbi…..
Virt02 2014.01.28 08:27:38
@Firk:
"Úgy tudom Rákay Philip hivatalosan is Rákay Philip."

A magyar utónevek közt nincs olyan hogy philip. Fülöp van.

A wikipedia szerint:
Eredeti keresztnevét édesapja után kapta, de mivel nem volt megbékélve azzal a névvel, ezért afféle fiatalkori fellángolásnak köszönhetően „megváltoztatta”.

Szóval rákakálmán.
Több hónapos szünet után újra felvesszük a fonalat kedvenc kapitalistánk történetében, és mindjárt javítjuk is az újabbkori keresztségben „Amazon a fedélzeten"-re magyarított címet a sztorihoz illő „Szállítmány az Amazonason"-ra. De ennyi tudálékosság elég is, haladjunk…..
Krumplishal Akik mindent láttak 2013.10.06 13:18:47
Számtalan poszt szólt már a mesterekről, a mellékszereplőkről, a helyszínekről, de azokról akik a kedvenceinket a kis gépen keresztül áthozták nekünk talán még csak egyszer, magyar vonatkozása miatt. Az operatőrök. Ők azok akik a filmek képi világát átadják nekünk, igen…..
Csütörtök napközben, reggel 8 és délután 6 óra között szünetel a földfelszíni tévéadás Budapest és Csobánka térségében az adótornyok újrahangolása miatt - tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs igazgatósága. Az adótornyok…..
Ismét az előző rész végével kezdünk, kanyarog az Ikarus, a barátságos kalauz mondja a magáét, Tivadar jólnevelt mosollyal hallgatja, pedig terv készül ellene, kegyetlen. Házuk kertjében Lacó ugyanis éppen azt magyarázza a csapatnak, hogy szülői kérés ide vagy oda, ők bizony…..
Feszült pillanattal zártuk az előző részt, most innen folytatjuk: Gasch Lipót még egyszer elkiáltja magát, miszerint „robbantás!”, mindenki lehasal, ám ebben a pillanatban befut a lihegő Lacó és Gerlinda. Az egyik határőr igyekszik őket elkapni, nehogy berohanjanak a műveleti…..
Az olvasó tömegek követelésére a ’70-es évekbeli gyerekfilm-aranykor újabb darabját vizsgáljuk meg az ő mélységében. A sorozat rendezője az a Fejér Tamás, aki korábban A Tenkes kapitányát is jegyezte, az egyik főbb szerepben pedig a hvíró máig legkedvencebb színésze, Kern…..
Néhány éve még abban sem értettek egyet a természettudósok, hogy tudnak-e a zsiráfok úszni. Ma már az sem elképzelhetetlen, hogy az állatolimpián akár a műugrásra is benevezhetnének. Forrás: www.scienceblog.com Tudományos körökben sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a…..
Jó széllel hasítunk az Osborne fedélzetén Fucsou felé, ami a kínai teakereskedelem korabeli központja, James elégedetten közli Baines-szel, hogy legalább két nap az előnyük Fogarty hajójával, a Pandorával szemben. James még Liverpoolból sürgönyzött a kínai…..
Virt02 2013.07.01 09:04:47
@_Molly:
"úgy fejeződött be az Onedin, hogy James az újszülött babát egy ködbe burkolózó jelenetben, a kikötőben Baines kezébe adta, és szomorúan ott hagyta őket."

Baines pedig elvitte a kislányt a Tatuinra, és ott átadta egy farmer házaspárnak, majd felült a robogójára és elszáguldott a homoksivatagban, miközben a bolygó két napja éppen lemenőben volt...

ööö.. vagy ez egy másik film???
Az egyiptomi királynő tragikus és egyben misztikus halálát követő kétezer évben több tucatnyi műalkotás (és film is) készült róla, amelyek mindegyike csábító szépségként ábrázolja a fáraók országának királynőjét, VII. Kleopátrát. Manapság pedig modern…..
Virt02 2013.06.28 08:55:45
@kovi1970:
Most mondd meg!!!!
:))))

Szerény antik-ábrázolás-néző-tapasztalatom szerint sokfajta frizura volt az ókorban...
Pl. a mai befont afróra emlékeztető ún. dinnyefrizura:
i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/12/16/article-1095043-02CFBB40000005DC-200_468x378.jpg
Vagy éppen itt egy kislányon:
www.vroma.org/images/raia_images/girl_bones.jpg

De az, amit ma kleopátrafrizurának hívunk nem létezett :)
Virt02 2013.06.28 11:03:05
@Siri Keeton:
"A dinnyefrizurás Daily Mail kép hátránya, hogy Kleopátrát valamiféle félvér nőnek ábrázolja"

Azt nem is Kleóként tettem be, hanem csak a dinnyefrizura illusztrálásaként :)

"holott Kleopátra kizárólag görög (illetve talán részben makedón) arisztokrata származású volt. A korabeli görög arisztokrácia pedig abban is különbözött a mai görögöktől, hogy északról érkezett, kimondottan magasabb termetű és világosabb bőrű és hajú népekből származott"

Hááát... azért a makedónok nem voltak már annyira északiak a görögökhöz képest :)
I Love You So Úgy légy jó 2013.06.24 09:43:46
Hát, ide is eljutottunk. Csütörtökön Paul McCartney lép fel Bécsben, a blogon pedig itt az a dal, amiről mindig azt gondoltam, hogy ha ezt le bírom fordítani, akkor bármit sikerülni fog. Lennon-McCartney: Please Please Me. A nótának nyilván megvan a történelmi jelentősége, amennyiben ez a legelső…..
Virt02 2013.06.26 15:22:16
@Holnap Kapitány:
"Például pont az egyik legelső magyar rockdal (amit nyilvánvalóan és közvetlenül a Beatles inspirált) jól meg van szórva a "jöjj"-el: "

Hát ez az... Pedig ez már az Illés idejében is olyan volt, hogy nem mondott senki "jöjj"-öt...

Úgy látszik ennyire tartja magát a különbség a beszélt nyelv és az "irodalmi" nyelv között...
Virt02 2013.06.27 08:34:07
@Holnap Kapitány:
"Szerintem a popzene nyelve, az köznyelv, és amikor az egyik legismertebb, mindenki által kívülről fújt magyar szám címe az, hogy "Jöjj, kedvesem", akkor nehéz lenne azt állítani, hogy ez nem része a beszélt nyelvnek."

öööö... hát ebben nincs igazad :)
A dal és a szöveg szép, ehhez kétség sem fér - de hány évtizede/százada nem mondta magyar ember élőben egy másiknak, hogy "jöjj kedvesem"...! (hacsak kifejezetten nem erre a dalra gondolt :)

"érdekes a megfigyelésed. Én nem tulajdonítok ennek ekkora jelentőséget, de persze el lehet gondolkodni rajta."

Hát igen, én is simán írok "jöjj"-öt, ha egyetlen (hosszú) szótagban kell kifejeznem...
A mintegy 3500 éves Linear B-írást egy brit építész fejtette meg. Azt mára azonban elfelejtették, hogy a magyar származású Alice Kober nélkül nem ment volna.   Amikor 1900-ban Krétán ismeretlen írásjeleket tartalmazó agyagtáblákat találtak, senki nem tudta, hogy egy…..
Movie Barlang Taxi (1998) kritika 2013.06.11 16:18:44
Az 1998-as Taxi c. film Gérard Pirés és Luc Besson közös munkája. Korábban már láttam ezt a nagyon jó kis vígjátékot, de a napokban újranéztem, és bár észrevettem benne néhány hibát, még mindig jól szórakoztam rajta. A franciák ezzel a filmmel alaposan bemutattak…..
A mai nap gyerekkorom egyik nagy kedvencéről, a Vissza a Jövőbéről lesz szó, pontosabban az 1985 és 1990 között megjelent Vissza a Jövőbe trilógiáról. Elég nehéz most így összeszednem a gondolataimat, hiszen amit most bemutatni készülök az egy filmtörténeti remekmű, egy…..
Virt02 2013.06.17 10:51:10
öööö.. hát szerintem távolról sem hibátlan még az első rész sem... dehát hibátlan film nincs, pláne nincs hibátlan amcsi film :)

Pl. ez a "minden az utolsó pillanatban klappol" dolog stb.

"Az első rész vége nyitva maradt, és nem is volt kérdés, hogy jönni fog a folytatás"

Hááát.... tényleg ott volt a "To be continued" szöveg az eredeti kópiákon is???

Nekem van egy olyan gyanúm, hogy ez hogy "eleve trilógiában gondolkoztunk" ez csak afféle duma, mint georgelucasnak a "3x3 rész", meg hogy "eleve úgy csináltuk, hogy Vader az apa" stb.
Szóval én nem hiszem el.

Az, hogy a Vissza a jövőbe első rész végén megjelenik a doki, hogy 'most akkor gyerünk a jövőbe, mert most meg a gyerekeitekkel van gond' ez csak afféle poénos lezárás (hogy az időutazgatásnak sosincs vége), szerintem fogalmuk se volt, hogy tényleg lesz-e folytatás, és ez lesz-e az...

Ezért van az, hogy a második rész első fele (bár jó poénok) meglehetősen gagyi. Tényleg ezért rohant vissza a doki fényes nappal(!) Martyért, hogy megakadályozza azt, hogy az ifjabb Marty belépjen egy bandába??? Miért nem altatta el egyszerűen, ha ennyire odafigyel rájuk?

És miért nem inkább a Rolls Royce-os kalandot akarta semmivé tenni a doki??

Mert akkor az még sehol sem volt. ötlet szintjén sem.
Az első rész végen a doki tagadja, hogy velük valami gond lenne a jövőben, a második rész elején megismételt jelenetsorban már van egy plusz: a doki elgondolkozik azon, hogy tényleg rendben vannak-e a jövőben Martyék...

Maga a rendező nyilatkozta, hogy pl. ez a "nyuszi vagy?"-motivumot csak ekkor találták ki...
Zsuzsa küldte Facebook-oldalunkra, és csak annyit fűzött hozzá, hogy "a Gozsdu-udvarban drágán mérik a parkolást a külföldieknek": Az -ig nehéz szó angolul, azt azért nem szótárazták ki. Az már tényleg apróság, hogy a ,- jel sem bevett az angolszász világban, de ezen…..
Van Kálvinnak egy rövid, magyarra eleddig le nem fordított dialógusa, ( tudomásom szerint) az egyetlen egyébként az életműben (Ad quaestiones et obiecta iudaei cuiusdam responsio, azaz: válasz egy zsidó kérdéseire és ellenvetéseire), melyben egy zsidóval beszélget. Dialógust írni…..
Virt02 2013.06.11 08:55:39
@-JzK-:
"Az ortodox zsidó nézet is az, hogy a száműzetés és az antiszemitizmus Isten büntetése a zsidókra azok bűnei miatt"

Aha.
Annak idején azt mondták a magyarok is, hogy a törökök is a magyarok bűnei miatt jöttek a nyakunkra...
Amilyen szomorú volt az előző epizód vége, olyan vidáman kezdődik a mostani: házavató van a mi utcánkban, James és Anne Onedin végre új házba költözött. James jóformán mindenkit meghívott, akit az eddigi részekben láttunk, kellemes a hangulat, személyzet hordja körbe az…..
Virt02 2013.06.10 15:42:10
@Gabba:
Igazad van:
"a Pampero ezalatt ugyanis a Horn-fok megkerülése közben viharba kerül. Hiába Baines kapitány szakértelme, a matrózok megfeszített küzdelme, a hajó zátonyra fut, a legénység is alig tud megmenekülni."

Csak itt nem szerepel maga a szó, hogy elsüllyedt - biztos ez zavart meg...
Zenei értékelés: 10/10 Az 1999-ben útjára indított új "Star Wars"-trilógia utolsó része, a 2005-ös "A sith-ek bosszúja" kiküszöbölte a megelőző két epizód kisebb-nagyobb hibáit, így minőségét tekintve a klasszikus trilógiával felérő lezárása lett az űroperának, s…..
Virt02 2013.05.30 15:41:22
@Régi Péter:
"Egy jelentéktelen félmondat lehet, amiből ki lehet következtetni, hogy ezzel megmenthető Padme. De nincs kibontva dramaturgiailag"

Nézd, asszem egyszer láttam a filmet, de erre határozottan emlékszem :)
Hogy fél mondat volt-e vagy egész... esetleg másfél, azt nem tudom :) Eszerint te abszolút nem emlékszel rá :)
Talán újra kéne nézned :)

Azt sem tudom, hogy "ki volt-e bontva dramaturgiailag"... :)
Esetleg az is lehetséges, hogy az egész filmben erről beszéljenek - mégsincs kibontva darmaturgiailag :)
Elhagyott vitorlással nyitunk, a Maria da Gloria nevű szkúner legénység nélkül áll lehorgonyozva valahol az Atlanti-óceánon, a Charlotte Rhodes óvatosan közelít hozzá, mi történhetett vele? James két matrózzal átevez, hogy szétnézzen a fedélzeten, de nem sok…..
Virt02 2013.05.29 16:42:52
@nughop:
Na jó, de ha a hajó ennyit ér, és annyiért kapja meg (sőt drágábban, bár utólag kap vissza belőle), akkor ez mégse akkora bombaüzlet... Mellesleg, ha kell neki egy hajó, akkor vehetett volna egyébként is stb.
Na mindegy :)

"amivel bővítheti a flottáját (ezzel azt is elkerülendő, hogy folyton egy hajón nyüszögjenek Baines kapitánnyal:)) "

Igen, én vagyok az, akinek folyton csípi a szemét, hogy folyton együtt van egy hajón a cég mindkét kapitányú rangú embere :)
Bárdy György (1921-2013) Vannak örökkévalónak tűnő emberek. Akik mintha mindig is itt lettek volna, és akikről úgy tűnik, mindig is itt lesznek. Háborúk, rendszerek, nagy korszakok, sorsfordító pillanatok jönnek és mennek, de ők valahogy szüntelenül ott vannak velünk. Hol…..
A legtöbbször meg tudjuk ítélni a saját teljesítményünket. A kiválasztással foglalkozó szakemberek azonban általában mindenki felé hasonlóan kedves és biztató jeleket igyekeznek adni. Néha tudatosan fedik el a valós véleményüket, hiszen a karrier-tanácsadókkal szemben nekik…..
Bármilyen is a kertünk, egyszerű gyepes terület, vagy veteményessel, virágágyásokkal tarkított birtok, egy dologra biztosan szükségünk lesz, mégpedig vízre. Víz kell az öntözéshez, a betonos bejáró lemosásához, vagy éppen a piszkos kerti munka utáni gyors tisztálkodáshoz. A…..
Virt02 2013.05.22 10:50:24
@whale:
"Illetve ebben az esetben mi a helyzet a GYŰJTÖTT csapadékvízzel? Ha arra is kitalálják, hogy állami tulajdon, berosálok..."

Az meg ronda... a sok kirakott hordó...
Arra is fizetni köll nemsokára!
A krónikus oxigénhiánnyal küzdő alkalmazottak hamisnak vélték a 2012-es kiadású utalványokat, mert azok máshogy néztek ki, mint a 2013-as széria. Még rendőrt is hívtak, aki ugyanúgy nem fogta fel, mi bajuk lehet szerencsétleneknek: A Pólus Centerben lévő Tescoban…..
Virt02 2013.05.14 09:43:23
@ColT:
"de azért igazán érdekes, hogy előző nap még hamis volt ugyanez az utalvány... "

Hátakkor még nem vót jó! Másnapra megjavult! Micsoda csoda! :D

Ilyenkor szeretjük a Tesco & hasonló cégeket. "

Már bocs, de örüljetek neki, hogy a tecskó tanult az esetből...!

Jobb lett volna ha ragaszkodik a tegnapi tévedéséhez? Mert ugye az tévedés volt...