Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Té.eS

4 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén egymásba érnek a kormányellenes megmozdulások. Én ma úgy gondoltam, a Hősök terén vidám mozdulj-t játszó rendvédelmiseket lesz érdemes megnézni közelről. A térre kiérve nem csalódtam, illetve mégis, de pozitívan. A vártnál is több ember, és ennél is több…..
Té.eS 2011.04.16 19:53:30
Látom sok itt a hozzáértő! Lehet, hogy valaki leírta már, de leírom újra. Nagyon kevés az az eset, amikor egy rendvédelmi dolgozó 30-40 éves korban elmegy nyugdíjba. Ez a része a népvakítás. A másik pedig, hogy nem csak a sajtó által kiemelt és hangoztatott korkedvezményes nyugdíj ügyében vonultak utcára a rendőrök, hanem rengeteg más miatt. (új hszt, bérproblémák, elvonások, rossz munkakörülmények, pénzhiány etc..)
Mellesleg a korkedvezményes nyugdíj ügye más szakmákra is kiterjed. Például a bányászokéra. Megnézném, mit fog csinálni egy 50-55 éves bányamunkás miután kirúgják, mert nem tud dolgozni..
@kpityu2: "pár évig szívás utána havaj?" Te aztán nagyon jól látod.. Igazán értelmes hozzászólás volt. Tessék megnézni, hogy keresnek a kisrendőrök, tűzoltók akik parancsot teljesítenek. Az egy dolog, hogy fönt mindenki jól jár, de ők az állomány 20%-át teszik ki. Ők az aktuális hatalmat szolgálják ki. Persze tisztelet a kivételnek, mert akadnak olyan parancsnokok, kapitányok akik az állományra emberként néznek. Aki meg fel meri hívni arra a figyelmet, hogy 314milliós hiány van már most áprilisban a költségvetésben, az ellen eljárást indítanak, mert hogy mondhat ilyet..
Té.eS 2011.04.16 19:58:31
@Meloka: Fel lettek bujtva? Nézz utána, hányszor kezdeményeztek találkozót, megbeszélést, hányszor írtak levelet, tettek már ősszel javaslatot, hogy az új belépőkre vonatkozzanak az új szabályok, a régieket meg ki kell vezetni azon hszt szerint amire felesküdtek.

A másik. Lehet-e tárgyalni olyan vezetőkkel, akik kijelentik 2 héttel a demonstráció előtt, hogy ha a fejük tetejére állnak se lesz semmi másképp mint ahogy a Nemzeti Együttműködés Kormánya gondolja. "Ti kussoltok, mi meg majd jól együttműködünk egymással" alapon.. Erről ennyit.
Androlib blog. Bipp! Kommuna 2011.01.05 12:44:00
Olvasói levél, ellopott SGS2:"Sziasztok!Tudom nem szokványos amivel megkereslek benneteket,de mivel tudom köztetek is van nagyon sok telefon guru ezért kérlek bennetek,hogy segítsetek nekem.Egy hónapja kaptam a férjemtől egy samsung gs 2-őt a szülinapomra,sajnos a tegnapi napon…..
No kérem, egy régi tartozásomat egyenlítem most ki a SlideIT keyboard 3.0 megjelenése kapcsán. Nagyjából az Androidos pályafutásom második hetétől kezdve ezt a billentyűzetet használom mert szerintem elképesztően gyorsan és kevés hibával lehet gépelni. Számomra ez az optimális…..
Pár nappal ezelőtt az Index már spoilerezett kicsit, most eljött az idő, hogy hivatalosan is megerősíthessük: a blog.hu mától mobilsablonnal is elérhető!  Ezentúl, ha kedvenc blogodat mobilon nézed, akkor a telefonokra optimalizált verzióval fogsz találkozni. Csak a lényeg:…..
Ennek a bejegyzésnek a témája annyira kézen fekvő volt, hogy még most is meg vagyok döbbenve azon, hogy nem nekem jutott ez eszembe, hanem egy témaajánlás alapján vágok bele a témába...Először is, azt mindenképpen le kell szögeznünk, hogy én elismerem napjaink egyik leghíresebb…..
Té.eS 2010.12.22 22:00:29
@roadwarrior: Talán olvasd el a Győztes egyedül van könyvét. Kicsit más stílus. Talán pont ezért a legjobb szerintem.
Tegnap a Roosevelt téren tüntetett három szakszervezeti konföderáció (Autonómok,MSZOSZ,SZEF) illetve az ÉSZT egyes tagszervezeti, valamint néhány tucat külső szemlélődő. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem pár száz fő gyűlt össze, hanem a téren bizony 2-3 ezer ember…..
Archiregnum Buuuuuuzik! 2010.09.05 00:45:00
  Szánalmas, nivótlan buzizás volt az Első Heteró Büszkeség Napja. Fogalmazhatnék finomabban, de nincs kedvem finoman fogalmazni. Mj és Lombroso figyelmeztettek, hogy ne várjak sokat, de aláírom, én voltam a naiv, amikor legalább egy minimális tartalmat vagy értelmet…..
Té.eS 2010.09.05 13:57:00
@Ballas: a buzizók és az emberek többsége által nagyrabecsült keresztény egyházban is évszázadok óta folynak meleg kapcsolatok.. ahogy a történelem folyamán is rengeteg példa van.. a gondolatmeneted folytatva szánalmas az emberiség egész történelme.
zoli voltam Eltakarítják Gaskót? 2010.07.15 09:42:00
Pártunk és Kormányunk szócsöve a mai számban címlapon tudatja, hogy a fő-fő sztrájkoló megkapta a selyemzsinórt. Helyes, ideje volt.A Magyar Nemzet mai számában részletes cikket közölt a vasutas szakszervezeti vezetők fizetéséről. Gaskó havonta másfélmilliót visz haza, plusz…..
ProgBlog Budapest, a semmi 2010.06.26 15:03:00
 Kié Budapest?Ezt a kérdést most egyáltalán nem aktuálpolitikai értelemben teszem fel, nem azért, mert az őszi önkormányzati és főpolgármester-választással akarok itt foglalkozni. A kérdés arra vonatkozik, hogy valójában kik és mik határozzák meg a város fejlődését…..
Té.eS 2010.06.26 19:41:10
@imperial: Elég szétnézni a városban. Ha az embereket megnézzük mit látunk rajtuk? Körülbelül azt ami a posztban van. Nagyrészük viselkedése felháborító. És nem, nem csak a fiatalokra gondolok. A szemetelés, a közösségi közlekedés, autós közlekedés, szórakozási kultúra, stb,stb mind-mind olyan terület, ahol egy debreceni, zalaegerszegi, kaposvári, kiskunfélegyházi különbül viselkedik. Hogy miért? Jó kérdés. Nem lehet csupán az általad említett uriember számlájára írni. (Neki azt lehet max, hogy a városfejlesztések elmaradtak attól a szinttől ami elvárható ilyen hosszú idő alatt, illetve az utóbbi idők fővárosi ügyei, közbeszerzései, Hannoveri villamosig visszamenőleg.) Mégcsak a liberális mentalitás számlájára sem lehet írni. Itt nagy szerep jut a az egyéneknek. Az meg már nem a városházán dől el. Nagyon sok minden igen, de ez nem..
Hiába szerzi meg  messze a legtöbb mandátumot, mégis ellenzékbe kerül a Robert Fico vezette Smer a szlovák parlamenti választások után. A választás nagy nyertese a Bugár Béla vezette Híd-Most, és a szlovákiai Bokros Lajos, Richard Sulík neoliberális pártja a SAS. Ez a két…..
Té.eS 2010.06.13 11:57:05
@Suum Cuique: Szerintem meg egyszerűen csak a neoliberális irányzat jellemzi legjobban a SAS-t. Nincs ebben semmiféle ellenszenv. Minden európai sajtó így jellemzi a pártot.
Té.eS 2010.06.13 12:01:39
@ironic_man: Csak az SZDSZ-nél értelmesebb a SAS. Ott a német példa is.. Az, hogy itthon "becsődölt" a liberalism nem jelenti, hogy máshol ne működhetne szalonképes módon.
 Bayer Zsolt se semmi de azért a tegnapi naptól biztos,hogy Bogár László alternatív közgazdász a Fidesz Bauer Tamása. Bár nem tetszenek a Fidesz mostanában csinált dolgai, azért még mindig szimpatikusabbak mint Bogár (csak majdnem Bolgár) úr a Kossuth téren kikiáltott…..
Orbán Viktor szombaton benyújtotta a "kormányprogramot", vagy ha úgy tetszik a Nemzeti Együttműködés Programját. A program 5 területtel foglalkozik részletesen:  a gazdaság rendbetételével, a közbiztonság helyreállításával,az egészségügy megmentésével,a…..
Té.eS 2010.05.25 21:54:35
@kalozka: "Akit kirúgnak azt segíteni kell továbbképzésekkel, de sajnos maga a lépés elkerülhetetlen."

ehhez kapcsolódva: www.liganet.hu/cikk/3879/flexicurity_2.html
Té.eS 2010.05.26 07:10:07
@Fittipaldi: az is többször elhangzott, hogy nem az összes közszolgáról van most itt szó, hanem egy 50.000 fős rétegről. @nestrot10: ez megoldás szerinted?
@torró: Amikor az MSZP lépte meg, akkor is volt felháborodás. Tüntetések is voltak, majd egységes közszolgálati sztrájkbizottság megállapodott egy köztes megoldásban a Csizmárral, ugyanis az akkori miniszter nem volt hajlandó tárgyalni személyesen.@Zigomer Trubahin: Nem kell betenni. Nagyon jól tudják, hogy ki az akit el fogna távolátani. Egymást a dolgozók jól ismerik. A másik pedig nem véletlenül képezte a Fidesz 2 évig az embereit...

@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?:
Erős Fidesz-ellenességből átváltott(ál) Erős Orbán-ellenességbe. Mit történt?
Té.eS 2010.05.26 07:10:59
@Tidal Wave: Beszélj minisztériumi dolgozókkal, illetve a szakszervezetekkel. Azokban a körökben nyílt titok..
  Szlovákia mostanában hisztis picsaként viselkedik, toporzékolnak a magyar irredenták kétharmados győzelme miatt, Slota pedig bizonyára folyamatosan a magyarok miatti nemzethalált vizionál. Választások lesznek, no. Meg amúgy is. Na, néhány mélyszlovák úgy gondolta,…..
Té.eS 2010.05.22 11:05:37
@TAKARODJ JOBBIK! - és vidd a zsidókat, cigókat, po: és akkor hogy élnél együtt az annyira utált tótokkal? vagy őket nem csatolnád vissza, hanem kitelepítenéd őket Kelet-Timorba?
Ki kell végre mondani: Trianonról, a vészkorszakról és a Kádár-rendszerről csakis egyetlen legitim álláspont lehetséges. A Fidesz benyújtotta törvényjavaslatát, melynek értelmében "az Országgyűlés június 4-ét, az 1920. évi trianoni békediktátum napját a Nemzeti…..
Té.eS 2010.05.21 12:27:45
@Johnny336: Trianon léte helyes, mértéke viszont több mint túlzott..

@is: "és mi lenne, ha ezt nem egy elfogadott, 'diktált' törvény második paragrafusában tennék, hanem mondjuk összehívnák az összes érintett országot, hogy együtt beszéljük át, együtt fogalmazzunk róla valamit, a megbékélés jegyében? "

és ez megvalósítható lenne? Szerintem most semmiképpen.

@Megfigyelo: "Egyébként bármi legyen a Trianonról szóló magyar törvény megfogalmazása, azt a világ területi igény bejelentéseként fogja értékelni. (És valóban az is, más objektív értelmet nem lehet neki tulajdonítani, ezért semmiképp nem helyeselhető.)"

Na ne.. egy napot Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánítanak, az egyenlő azzal mintha a komplett magyar kormány kimenne Versailles-ba és azt üvöltené a Viktor meg a Semjén, hogy vesszen trianon? Szerintem ezt józan gondolkodású ember nem értékeli területi igénybejelentésnek.

Az, hogy emléknappá nyílvánítják önmagában nem szül nacionalista reneszánsz..
Té.eS 2010.05.21 14:40:20
@ZX: Az nem a Magyar Királyság része része volt, hanem lengyel magyar perszonálunió. És a tengerig sem ért el a határ.
vmek.oszk.hu/01900/01948/html/cd3m/kepek/torteneti_foldrajz/tf012cse22.jpg
Té.eS 2010.05.21 14:43:40
@krampam: ha Svájcban megkérdezel egy német felmenőkkel rendelkezőket, hogy minek vallja magát, ő azt mondja hogy elsődlegesen svájci, és csak utána német. Ez a különbség.
Az hagyján, hogy a hétvégék 80%-án rossz idő van, de most különösen kitett magáért az időjárás, állítólag 40 éve nem volt ilyen vihar, pláne nem májusban. A mérleg: - ketten meghaltak (nyugodjanak békében) - Boldván 150 embert kellett kitelepíteni, Sátoraljaújhelyen…..
Té.eS 2010.05.17 09:59:34
@xanax: nem egy önkormányzati és parlamenti politikus és párttag volt kint a veszélyeztetett területeken, csak nem érezték úgy, hogy kötelességük párttag/politikus mivoltukban megjelenni, és ezt kifelé eladni.
Té.eS 2010.05.17 10:16:40
@Kicsit Karcos: persze, rendben van, de mondjuk több száz szabadnapos rendőr kinn van/volt, akkor vegyen fel egyenruhát, hogy lássák, hogy nem minden zsaru sün? ha segíteni akar valaki tegye magánemberként. szerintem. ettől függetlenül le a kalappal azok előtt akik, kint vannak és segítenek ahol tudnak. Legyen az maszopos vagy jobbikos.
Sárdobáló Testvér-barát 2010.05.16 10:25:00
Olyan szép az emberek lelke. Az Országgyűlésben a Fidesz nagyrészt csatlakozik a Jobbik énekkarához, a Fatah pedig együtt ünnepel a Hamasszal a "katasztrófa napján". Persze szebb lenne, ha a Fatah a még egyelőre meg sem valósult "megbékélés napját" ünnepelné,…..
Té.eS 2010.05.16 20:57:44
@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?: nem unod még ezt a béna érvelést? Egyébként ha már a népszavazást szóba hoztad. Az szavazó emberek többsége igenis akart kettős állampolgárságot. Aki meg nem ment el szavazni, az magára vessen. Ennyi erővel az emberek többsége nem akart EU és NATO-tag lenni. Remek érvelés.
Té.eS 2010.05.17 00:07:54
@Pista bá': hidd el ők is leszarják a magyarokét. ez így is lesz még egy jó darabig, és semmi jó nem sül ki belőle. Itt az nem érv, "hogy idősebb vagyok mint Szlovákia", ahogy az sem a másik oldalról, hogy "Szvatopluk és társai már rég itt voltak stb..". Közhangulat meg olyan amilyennek alakítják. Ők, Ti, Mi, minden egyes ember.
És szokás szerint hülyeség lett belőle. Kedves nézőink, „Alapfokú közgazdasági leckék óvodásoknak és Szijjártó Péternek” című rovatunkban ma az inflációval foglalkozunk, miután a mi Közgázt végzett Péterünk mai közleményében azt írja, hogy „újabb…..
Té.eS 2010.05.11 22:52:45
@szárny: Ez jobb, mint az aki olyan médiatörvényt vizionált, ami szabályozza, hogy ki mit írhat az interneten...
Különben meg lehet Jobbikos az elnöke, sok dolgot nem ér vele.
Té.eS 2010.05.12 06:24:10
@csakegysrác: gazdaságilag mindenképp jobb. Más tekintetben nem szívesen élnék egyik helyen sem.
Érdekes, vicces dolgok folynak a fidesz berkeiben. Persze, lehet, hogy tudatos kommunikációs stratégia áll az egész mögött, de kívülről ez nagyon nem így néz ki. Közkeletű vélekedés, hogy fidesz = Orbán, hiszen kőkeményen fogja a pártot, csak az beszélhet, csak ott és csak…..
Té.eS 2010.05.08 14:39:25
@Té.eS: persze ehhez hozzájön a béren kívüli juttatások csökkenése
Té.eS 2010.05.08 15:31:59
@azember: A médiatörvényben szabályozni kellene, hogy egy oldalon mi jelenhet meg és mi nem? Elég meredek elképzelés.
Té.eS 2010.05.08 15:37:46
@hird: Ha már szóba került Martonyi. Tisztán közölte, hogy nem jár és nem is járhat együtt szavazati jog az állampolgársággal. A kérdésre, hogy azon felül át fogják-e írni az alkotmány azon pontját, ami erre vonatkozik, azt felelte, hogy ez még korai. Azt is elmondta, hogy azt is el tudná képzelni, hogy a Magyarországon bejelentett lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok, éljen ő bárhol, egy bizonyos létszámú helyre küldhetne képviselőt, mint ahogy szerinte erre vannak remek példák.. Nem emlékszem pontosan, hogy számot mondott-e, de 10-20-nál nem több.
  Ha van oka annak a morális többletnek, amit az új kormánypárt (és a radikális jobboldal) az elmúlt években fölhalmozott, és ami - sok más tényező mellett - végső soron a kétharmados sikert eredményezte a Fidesznek, akkor az a 2006-os gyalázatos őszi események története,…..
Té.eS 2010.05.05 20:09:26
@Rókakígyó: Ez azért bátor kijelentés a több ezres Fidesz rajongótáborral szemben, akiknek az az ünnep, ha Orbán beszél nekik. Ettől még nem válnak csürhévé.

@Várúr: Szép kis összeesküvés elmélet, hogy ez politikai megrendelés volt. Az elő sem fordulhat, hogy hibás, elhamarkodott rendőri-vezetői döntések előzték meg a túlkapásokat? Gyurcsány számlájára sok minden írható, de ez aligha.
Té.eS 2010.05.05 20:35:27
@suski: Akkor minek nevezzünk? Túlkapás volt. Nem úgy intézkedtek ahogy kellett volna. Nem kell minden rossz mögött Gyucsányt sejtetni. Tett ő eleget anélkül is amiért lehet szidni. A rendőrség 2006-ban nem volt felkészült sem szakmailag, sem a vezetőket tekintve. Akik itt felelősek lehetekn, azok csakis a rendőri vezetők.
És ha már itt tartunk.. Nem minden rendőr maszopos-szadeszos.. Neki az volt a dolga, hogy ott álljon a kordonok mögött, akkor is, ha őt anyázzák, hazaárulózzák, köpdösik, a családjától 100-200km-re. Ezek után érthető, de nem elfogadható amit -és csakis- az ártatlan emberekkel műveltek.

@TaTa86.: "épzeld el a rendőrség nem hobbikör, ahol mindenki azt csinál amit akar, hanem egy hierarchikus parancsuralmi szervezet, ahol mindenki azt csinálja, amire felülről utasítják."

Pontosan. Gérgényi elbaszta, ugyanúgy, ahogy a többi köztes tiszt, aki vezényelte az eseményeket. És őket kell felelőségre vonni.
Té.eS 2010.05.05 21:12:22
@TaTa86.: pár napja megtette egy, fel is vették és úgy néz ki el is távozik az állományból.
     Azon nagyon kevés ember közé tartozom, aki kedveli Pintér Sándort. Nem dicsekedni szeretnék ezzel, vagy személyiségem egyéb problémáit elbagatelizálni, de van a csávóban valami. Ha kirakja az ember a fotóját a tyúkólban, a csirkék alakzatban mozognak és…..
Té.eS 2010.05.04 11:13:49
@RAMBO: Sok csillagos rendőrök nem szeretik a Pintért, miért is szeretnék. A kisrendőr viszont kedveli. A kisrendőröket nem az érdekli, hogy milyen haverokat ültet a kapitányi székekbe, hanem az, hogy 2006 óta nem nőtt a fizetésük(2006 előtt is csak 2 alkalommal: Boross és Pintér idején.). Nem versenyképes a fizetésük, nem megfelelőek a munkakörülmények és a felszerelés sem. Pintér alakította ki a szorzó rendszert is, aminek következtében minden rendőr jól járt. A rendőrök életszínvonala nőtt a rendőrség költséghatékony volt és eredményeket is felmutattak.
Té.eS 2010.05.04 11:49:13
@ó jaj: Az azért mégiscsak fontos egy miniszter esetében, hogy javul-e a rábízott terület. Ha nem lesz az vállalkozók adóterhe kisebb, akkor nem fogják szeretni a Matolcsyt. Ugyan így van ez a rendőröknél. Aki több pénzt, jobb életkörülményeket ad nekik azt szeretik. Az ember már csak ilyen
A Véleményvezér a kormánytagokat értékeli – nem az elődeikhez, hanem az elvárásokhoz és a feladatokhoz viszonyítva. (Fotó: fidesz.hu) Orbán Viktor hétfőn bemutatta minisztereit. A társaság már első látásra is elég vegyes: tapasztalt és kipróbálatlan, markáns és…..
A Facebook-on terjedt a következő hír:„Alulírottak levélben fordulunk az új országgyűléshez: ismét Sólyom Lászlót válasszák meg a köztársaság elnökének! A felhívás szövegét és kezdeményezésünk támogatóinak névsorát május 3-án, hétfőn 12h-kor hozzuk…..
Té.eS 2010.05.02 19:34:12
@hiba: Sok olyan helyen bevált módszer a közvetlen elnökválasztás, ahol cskúgy mint nálunk, nem vagy félelnöki rendszer vanelnöki rendszer van.
Hosszabb távon a radikál(szélső)jobb nem tudna olyan jelöltet állítani, aki képes lenne a győzelemre.
Egyik esetben pártmutyik döntenek, a másikban pedig a népszerűség, illetve pártszínek.
Vége van a kampánynak, vége van a választásoknak. Elkezdőthetne egy olyan folyamat, amely végre az ország érdekét szolgálja. A választások eredményeiből jól látszik, hogy az emberek többsége nem kér ebből az MSZP-ből. Az elmúlt időszak után ez teljesen érthető és jogos.…..
Té.eS 2010.04.28 20:56:54
@papamaci1: "A baloldal nem az őszödi beszéd óta hazudik. Hanem 1956 óta. 1947 óta. 1919 óta .1917 óta. Végső soron 1789 óta."

Ha ezt tényleg így gondolod, akkor vagy nem ismered a magyarországi szociáldemokrácia történelmét, vagy nem látsz tisztán. 1947-től igazad van, előtte semmiképp.

@is: Itt arra gondoltam, hogy az MSZP elitgárdája még önmagának se meri(akarja) beismerni azt, amit leírtam.

@Blassius: Épp az a lényeg, hogy ne ők legyenek a megújulás centruma...
Té.eS 2010.04.28 22:58:58
@BandW: "Bakker, ha mindezt a maszop és tagjai nélkül képzeli el valaki, az kezdhette volna bármikor.
De NEM kezdte el senki."

Elkezdték, példát is tudnék hozni, csak folyamatosan alápakoltak az MSZP-ből, illetve a sajtóból, az emberek meg kajálták a hamis vádakat.

@Publius Decius Mus: "Pontosan ez a lényegük. Soha nem érdekelte őket a társadalom véleménye és érdeke."

Ezt komolyan el is hiszed?
Té.eS 2010.05.01 21:57:30
@BandW: Ne haragudj, elfoglalt voltam. Jó példa sterintem a SZIM (Szociáldemokrata Ifjúsági Mozgalom) Független szervezet, igaz az MSZDP ifjúsági szervem, és lett független szervezetzete volt, ami nem működött és gyakorlatilag 2007-ben alakult újjá ha jól emlékszem. Kezdetektől fogva érték a sajtóban a támadások. Főleg a HVG hozta összefüggésbe először a LIGA-val, majd Gy.Ferenccel, hogy csak a két fő "irányvonalat" említsem.
Csalódott vagyok. Mélyen csalódtam a magyar társadalomban és a politikai szereplők nagy részében. Előre leszögezem, itt nem azon fogok keseregni, hogy miért szerepelt ilyen rosszul az MSZP, (sőt ez determinált volt) Vagy miért nem lépte át az 5%-os küszöböt az MDF, vagy miért…..
Té.eS 2010.04.25 21:54:04
@nabu: nem szavazatam mszp-re ezt elárulhatom neked. Attól, hogy a fent leírtakat úgy gondolom ahogy, attól még szavazhattam a Fideszre, mint egyetlen kormányképes erő m a M.o.-n. Mint ahogy meg is tettem. A fentiek mégis valahol bántanak.
Té.eS 2010.04.25 22:01:48
@turboczi: Csalódásra az adott okot, amikor 2002-ben az mszp megnyerte a választást. A mostani eredmény ahhoz képest semmiség.
Té.eS 2010.04.26 12:53:01
@Androsz: A demokrácia szerintem azt jelenti, hogy minnél többen mennek el szavazni. Másodlagos az, hogy hányan szavaznak egy adott pártra. Esetünkben a Fidesz támogatottsága széles, 1990 óta a legnagyobb. Ebben igazad van. Én csak azon sajnálkoztam, hogy kevesen szavaztak. Akárkire.

@kerdeozo: Persze én nem értem, te érted. Ez idáig rendben van. Az 50-es évekkel (pontosabban 47-től, majd 49-től kezdve) kapcsolatban annyiban van igazad, hogy valóban ott nem volt választási lehetőség, ami abszolút nem volt demokratikus. A 20-as években volt. Nem véletlenül, volt azokban a körzetekben erős az MSZDP., ahol titkosan szavaztak. Természetesen a munkás körzetek és a mandátum kiosztási szisztéma is meghatározta.
@molnibalage: "Angliában most volt először asszem. Európa legrégebbi parlamentáris demokráciája az izlandit leszámítva, de az meg nem igazán Európa..."
Anglia sem tipikus európai demokrácia, bár kétségkívül példaértékű. Eddig miért nem volt ott vita? Nem volt még egy olyan párt a Munkáspárt mellett, aki képes lett volna kormányra kerülni. A mostani vitában a Konzervatívok kiálltak, abban a tudatban, hogy bármit csinálnak, úgy is nyernek. A Munkáspárt is kiállt tudva, hogy biztos vesztes. És nem volt ígéretháború.. Sőt, nagyon értelmes, helyenként szórakoztató és tanulságos volt. Arról nem beszélve, hogy a liberálisok sokat nyertek a vitán, mondhatni a legjobbak voltak a felmérések szerint.