Regisztráció Blogot indítok
Adatok
walteristvan

188 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a receptet én állítottam össze, pontosabban volt egy aranygaluskareceptem, tojással és tejjel, amit át alakítottam és megfeleztem a mennyiséget, mert kettőnknek ez elég lesz.A kicsi fiunk, ugye még másfél évesen nem ehet csonthéjasokat, ezért úgy variáltam át, hogy fahéjjal és kakaóval…..
Emlékszik még valaki arra, hogy a vasútnál  -  még a hatvanas években is   -  a fizetések két részből tevődtek össze:   Egyik része a rangfokozati bér,  másik része a munkaköri bér.Azt meg már említeni sem merem, hogy az üzemekben,…..
walteristvan 2016.01.18 09:49:50
@schlumbergerna:
Sajnos a gépem szétesett és mostanra tudtam valahogy összeszedni.
Emailben megpróbáltam ugyan elküldeni a Rangjelzés táblázatot, de nem tudom, hogy eljutott-e hozzád.
Ha megadod az email címedet, el tudok küldeni egy olvasható képet róla. Üdv.: István
Életem fáján az írhatatlan hajtás Gyarapítja lelki nedveimet, A naponta átélt teremtés csodáját, Ami megszépíti életemet. Ifjúkori vágyak megszépült emléke Jót tesz az öregkori derűnek, Bár ott ül egy élet egész gyötrelme, Ami miatt sosem teljesültek. A várva…..
kis vasúti történetek Nagyapám 2015.09.09 13:08:44
Csodáltam a nagyapámat módfelett.Bár nem mondta – biztos sokat szenvedett.Ritkán mesélt a háborús évekről,Viszont sokat a paraszti életről. Sosem láttam van-e neki órája,Mégis minden hajszálpontos volt nála.Vele voltam, amikor csak tehettem,De legjobban a szüretet…..
Tavaszt ígérő alkonyat van Én Rád gondolok szüntelen S valami lángolás, úgy érzem Lobot vet újra szívemen Lehet, hogy más szebben leírná,, Üsse kő én nem kesergek Írok inkább, azért is írok Egy akármilyen kis verset.   Ez ósdi forma, ócska rímek Talán nem…..
Huszonöt év a legszebb kor tán Tele égető lázas vággyal Apró vétkek, mit senki sem bán Fűszerezve bús magánnyal. Lágyan ringató gyengédséggel. Én ezt már háromszor megértem. Huszonöt év a legjobb gyógyszer Fájó mellékhatások nélkül Amikor még sok-sok csók kell S a…..
Ó, de sokszor kívántam a szabadságot kisgyermekként célba vettem a világot, bánatomban bizony én világgá mentem. Kapuból a gúnár visszazavart engem. Ahogy a kis fecske elhagyta a fészket, hogy…..
Pyramus és Thisbe egymásba szerettek, de szüleik miatt társak nem lehettek.Úgy döntöttek, a lányt egy herceghez adják, míg el nem jön érte, világtól elzárták. A fiú párja meg legyen…..
kis vasúti történetek Becsület 2015.08.06 11:10:06
  Becsületet nem csak embertől tanultam, Volt előttem néhány követendő példa, De mikor gyermekként disznópásztor voltam, Megtudtam, milyen a disznók jó szándéka.   A…..
kis vasúti történetek Hagyomány 2015.07.31 14:11:58
       Hagyomány Valahol messze Afganisztánban az volt a szokás minden családban, a férj ment elől csak egymagába s a nő pár lépéssel ment utána. A nők ez ellen sokat küzdöttek bár ősi szokás, végül is nyertek. Régi hagyomány most már nem átok nincsenek ilyen…..
     Gyógyulás Csak fekszik az ágyon erőtlenül a javulásnak nem látni jelét, most már minden gyógymód előkerült, az orvos csalódott, rázza fejét. Betege semmire nem reagál, úgy tűnik teljesen elhagyatott, mozdulni sem tud, ereje nincs már, az életből mindent így…..
Úgy döntött egy csapat béka versenyezni kellene, ki ér először a célba, cél a torony teteje. El is kezdődött a verseny, a sok néző figyelte.Azt, hogy valaki felérjen senki el nem hihette. Nagyon magas ez a torony, erre mászni fárasztó, erős láb kell ide nagyon, nem is békának…..
Az öreg csiroki indián mesélte, milyen csata zajlik le minden emberbe’. Unokája csendben, szájtátva hallgatta s hitetlenül magát jól megtapogatta. - Nem érzem én azt, hogy bennem csata lenne.- No, ha nem hiszed, hát figyelj a mesére: mindegyik emberben lakozik két farkas egyikük a…..
     Mese a hegymászóról Egy merész hegymászó a fejébe vette egyedül mászik a legmagasabb hegyre. Évekig gyakorolt erre a nagy útra és csak ezek után indult a hegycsúcsra. S mert a dicsőséget magának akarta útját a barátok előtt is titkolta. Óvatosan mászott, mindenre…..
Francia király volt jó ötödik Károly.Az eset itt történt. – Vagy esetleg máshol?Az egyik főurat rútul meggyilkolták.Ravasz volt a gyilkos, mert meg nem találták. A királyi udvar felbolydult miatta minden felügyelő a gyilkost kutatta..Hiába kutattak, nyomokat sem leltek, viszont…..
kis vasúti történetek A jel 2015.06.20 13:15:20
Csak ült a sarokban a ballagó buszon nyugtalanul bámult a koszos ablakon Mellette egy asszony nézte szótlanul vajon miért rágja a körmét oly vadul? Majd erőt vett rajta a kíváncsiságaSzépen rákérdezett a zavar okára: Mondja kedves fiam, mi az oka annak, hogy a szemeiben ilyen…..
A világ hét csodája Nem ókori csodákról beszélekVannak annál fontosabb csodákCsodálatos emberi érzésekAlakítják életünk fokát.  Az első csoda maga a látás.Érzékelünk formát, színeket.Bámuljuk a természet világát,Élvezünk mesés képeket.  Második csoda lehet a…..
Áll egy ház a Thököly úton.Erkélyén van egy női szobor.És az erkélynek nincs ajtaja.Így szól erről a legenda: A lakásban fiatal pár élt.A férfi harcolt a hazáért.Amíg ott volt a csatatéren, hitvese várta az erkélyen hiába jött a halálhíre a hűséges nő el nem…..
kis vasúti történetek Ganésa 2015.05.18 11:26:50
Ha a költők Indiában segítséget kérnek, üzennek a legnépszerűbb hindu istenségnek. Szépségével első díjat biztos nem aratna, tudja róla mindenki, hogy a bölcsesség atyja. Alakjának történetét elmesélem nektek, normálisnak született, mint minden hindu…..
Gordiuszi csomó   Phrügia valaha király nélkül maradt. Jóshoz fordultak hát, majd az tanácsot ad. Király az lesz – így szólt – ki először ér el a fővárosunkba egy ökrös szekérrel. Egy Gordiasz nevű póré a szerencse, akinek ezt Zeusz meg is jövendölte. A parasztot…..
Parsifal-legenda A lázadó angyal letört egy darabot az egyik csillagból, mit Isten alkotott.Koronáját ezzel fel is díszítette.Lucifert ezért az Úr megbüntette a ragyogó égből őt letaszította.Mégis nála maradt a csillag darabka. Hű követőinek adott rendeletet faragjanak ebből…..
Operaénekesnő helyett uralkodó   Harmadik Károlynak egyértelművé vált, Hogy fiúgyermekre nem hagyhat koronát. Egy fia volt ugyan, kisgyermekként meghalt, Három lányát viszont szerződés vígasztalt, Mit az országgyűlés iktatott törvénybe, Osztrák-magyar kapocs még vagy…..
Lajta bánság (Civitas Fidelissima)   Sok magyar sírta a trianoni békét, Nem tudták lenyelni a nagyok döntését. Közéjük tartozott egy volt ezredes, Akit a sereg már nyugdíjba helyezett. Fegyveres csapatot kezdett el szervezni (a kormány pedig, ezt egy szóval sem ellenzi). Az…..
A barát füle   Martinuzzi Györgyként született a gyermek, Aki Corvin János mellett nevelkedett. Húszas éveiben pálos rendbe állott. Kincstartónak tette Szapolyai János. Nem sokára ő lett János Zsigmond gyámja, És az egyházban is fényes pálya várta. A váradi püspök…..
Boszorkányok pedig vannak!   Első Géza király neje volt Zsófia, Akiknek Kálmán volt legidősebb fia. Apja halálakor még nagyon fiatal, Emiatt nagybátyjáé lett a trónhivatal. Őt Lászlónak hívták, (aki később szent lett), És Álmost kedvelte, meglepetést…..