Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zeta

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan lehet egyszerre hadba szállni a rohadékokkal, és tárgyalni velük arról, hogy adjanak egy kis vért? Tökre bírom ezt a Kövér Lacát. Nekem bejön, ha valaki maszatolás helyett, ahogy ő szokta, beszól reccsenőseket. Még akkor is bírom, ha tollforgató terroristaként esetleg…..
Újabb médiatörténelmi pillanathoz érkeztünk, a Demokrata egykori munkatársa, akinek logikai hibáktól, véres szájú kommunistázástól és zsidózástól hemzsegő jegyzeteit az előző Orbán-kormány idején a Magyar Rádió is lehozta, ma újra visszatért a közmédiába. Lovas…..
Olvasom az újságban, hogy a bankrun2010.com azt tervezi, hogy megingatja a jelenlegi vezetést. Itthon, Európában és a világon. Mégpedig úgy, hogy a jelenlegi rendszer egyik alapkövét próbálja meg térdre kényszeríteni egy jól irányzott horogütéssel. S mindezt úgy tudjuk az…..
de Sade márki Isten tenyerén, I. 2010.04.17 21:24:00
1242   Alig merünk kimászni az erdőből. Barlangban laktunk hónapokig a hegytetőn, ahova nem tudtak feljönni, mellettem szült meg egy nő egy halott kölyköt, két feje volt, egyszerűen csak beledobták a tűzbe. A fák kérgéből sütött lepényt ettünk, hogy utána kihányjuk.…..
  Tegnap nagy örömmel hoztuk le az EgyenlítőTV Szanyi kampánycsapata nem pihen című posztja nyomán a Demokratikus Hálózat Szanyi kapitány-videóját, ami azóta kalandos utat járt be, sokan meg vannak győződve róla, hogy az egész a köztársaság-ellenes erők (azaz a…..
  Ma délután gyors egymásutánban volt szerencsénk két YouTube-videóhoz (bár az egyik inkább audió, állóképekkel). A két felvétel metszéspontja Pécs: az elsőben a város is feltűnik a helyszínek között, míg a másodikban a pécsi időközi választásról és…..
VENDÉGPOSZT. Kósa András, a Hírszerző rovatvezetőjének írása. Igazából nem nagy ügy az egész, mondhatni gyakori a magyar médiában: ha nem akarunk dolgozni, nincs kedvünk/időnk utánajárni valaminek, kellemetlen telefonbeszélgetéseket folytatni politikusokkal, odakenünk…..
  Ma reggel megérkezett a BKV válasza kérdéseimre, amelyekben arról érdeklődtem, tudnak-e a pénteki halálesetről, illetve hogy milyen kiképzést kapnak a biztonsági őrök. Egy-két kommentet zárójelben hozzáfűztem a szöveghez, miután felhívtam újra ismerősömet,…..
Tararam, ezennel elindult az egyáltalán nem saját, de annál jobb ötlet alapján, 10 újságíró, 3 menedzser és egy hatfős tudóscsapat munkájával létrehozott idézőjelblogunk, első képünket Hancu küldte, azzal, hogy ez egy általános iskola kapuja mellett található üzenőtábla.…..
zeta 2009.07.07 16:03:33
@sockpuppet: akkor most nem értem, megnéztem ezt az
www.unnecessaryquotes.com/ -ot. az alaptötlet 100%-ban ugyanez, csak már régebbóta működik
arról lenne szó, hogy szilyék, a szellemi termékek lopása elleni harc hevében egészen véletlenül lenyúltak egy másik blogot? vagy csak elfelejtették jelölni a "forrást"?
 Sok bírálatot kapunk amiatt, hogy cseszegetni merünk jobboldali politikusokat, közszereplőket, médiumokat is, s ezzel veszélybe sodorjuk a Jobboldal Végső Győzelmét, és elősegítjük a gyurcsányizmus fennmaradását. Legutóbb az jelentett komoly problémát egyesek számára,…..
zeta 2009.02.17 23:28:18
@Ara Jerezian:
hát igen. Én is szívesen olvasnék a Terror Háza milliárdos közös programjáról Gerő Andrással, vagy Stumpf István, avagy Vanek úr (Martonyi) múltját firtató cikkeket, ezeket azonban sehol sem találom a Reakción. Persze lehet, hogy csak nem kerestem eléggé.

Remélem előbb-utóbb sor kerül az utánozhatatlan humorú Borókai Gábor sajtótörténeti jelentőségű utolsó oldalas írásainak elemzésére is, hiszen, mint tudjuk, ő a magyar élc és szatíra utánozhatatlan mestere, csak kósza legenda, hogy minden héten egy ország alszik el írásain.

Soroljam még?
zeta 2009.02.18 00:31:06
@ergé: akkor Ophelie-t szerinted is a neve predesztinálta arra, hogy a vízbe vesse magát?
Mandiner blog Szemelvények 2008.08.13 16:01:00
 „Lezárulhat a múlt pénteken a szakadár tartomány, Dél-Oszétia elleni grúz támadással kirobbant fegyveres konfliktus, miután a harcokba bekapcsolódott orosz elnök tegnap ideiglenes fegyverszünetet hirdetett.” „Oroszország befejezte grúziai békefenntartó…..
Viszonylag sok érdeklődést kapott az Antagon az utóbbi időben, hogy mikor írunk már arról, mi történik a HírTV és Veres János túlmozgásos kabinetfőnöke között; akkor ki drogozott és ki nem, ki szívott fel egy csík sütőport, van-e Helmeczy ügyvéd úrnak rendőrkutyája,…..
zeta 2008.08.08 12:35:39
egy majdnem off megjegyzés az elején: crowdsourcingra ne számíts, hiszen az azt feltételezi, hogy valódi és releváns információkkal rendelkező egyének írják majd a bejegyzéseket, de mivel ilyennel ebben az ügyben a szereplőkön kívül itt senki nem rendelkezik, ezért aligha tud ehhez ilyeténképpen bárki bármit hozzátenni.
szakmai kérdésekről el lehet vitatkozgatni, csakhogy ehhez is kellene több infó.
ilyeténképpen jó sok komment lesz itt, de azt hiszem inkább politikai jellegű vita lesz belőle, érdemi információt senki nem fog tudni hozzátenni.
jelen verzió szerint én egyetlen necces részt látok a hírtv szempontjából, a kocsiba ülős jelenetet, de még ebben sem lehetünk biztosak, hogy ez mennyire volt megrendezett (pl. lehet, hogy a "dílert" tájékoztatták arról, hogy ezt felveszik, de arról már nem, hogy a rendőröket kihívják, tehát lehetett ennek olyan funkciója, hogy a stábot levédik, hogy a rendőrséggel együttműködtek). mindenestre a tanulság az, hogy a nézők felé sokkal többet el kell mondani ilyenkor, hogy mit miért csinálnak és hogy miért volt szükség ezekre a módszerekre.
amúgy a személyes véleményem szerint a bemutatott felvételeket nem lehet kimagyarázni. az a magyarázkodás, hogy a hírtv találta ki az egészet a hangfelvételek tükrében tarthatatlan - más kérdés, hogy mit nyilatkozik most a "díler".
még egy felvetés: a rejtett felvételekkel kapcsolatos szakmai kérdéseknél sajnos mindig be kell kalkulálni, hogy Magyarországon vagyunk, tehát azt, hogy azok az információk, amelyek mondjuk egy amerikai újságírónak a rendelkezésére állnak törvényesen, itt nem. elég, ha a brósági akták hozzáférhetetlenségéről beszélünk.
(ebben az ügyben az is beszédes, hogy a rendőrség még arról sem hajlandó tájékoztatni pontosan, ki, mikor, milyen be- illetve feljelentést tett - elgondolkoztató).
külön említést érdemel az MTI teljesítménye, amely ismét párthírügynökségként üzemelt a kérdésben. sajnos.
 A kezdeti deffenzíva után támadásba mentek át a kormanyszovivo.hu hívei. Először Budai Bernadett igazított el mindenkit a június 19-ei kormányszóvivői tájékoztatón a honlapot illetően (a videót a Flash Video Recorderrel rögzítettem a kormanyszovivo.hu sajtós…..
VENDÉGPOSZT Balla Zsolt, a Budapest Sun főszerkesztő-helyettesének írása. Magyarellenes vádak címmel reagált a keddi címlapján a Der Spiegel magyar szélsőjobbról szóló írására a Magyar Hírlap. Az "MH-Összeállítás" néven futó, műfajilag besorolhatatlan,…..
zeta 2008.06.16 13:56:12
Kedves Zsolt!

elnézést, ha elragadott az indulat, valóban nem kellett volna személyeskednem, ezért elnézést.

kérdéseidre:

- légyszi emeld ki, hogy hol vádoltam plágiummal a Magyar Hírlapot

az anyag címénél nem is kell tovább menni... de a cikk is végig ezt sugallja ("Vettem a fáradtságot, és a Magyar Hírlapban megjelent cikkben teljes szövegében kiemeltem azokat a mondatokat, amelyek szóról szóra megegyeztek a Nol-on egy nappal korábban már lehozott szöveggel"- és itt tényleg nem értem, hogy Occam borotvája szerint miért nem az volt a munkahipotézis, hogy mindkét szerkesztőség z mti-ből dolgozott...)

– légyszi, ha azt akarod bizonyítani, hogy az mti adta ki a közleményt, akkor az mti-t linkeld be

nincs mti előfizetésem, ezért ezt nem tudom megtenni. de sztem elég bizonyíték, hogy azonos, bővebb mti-anyag több médiumban is megjelent. az a verzió, hogy mindannyian a népszabiból copypasteltek és a végére odabiggyesztették, hogy mti, nekem meredek feltételezés. lehet, hogy így volt, de a rendelkezésre álló források nem erősítenek meg egy ilyen feltételezést.

– a forrásra hivatkozni nem "illik", hanem kell. ez a kis elszólás sokat elmond arról, hogy milyen szakmai sztenderdek alapján kritizálsz (távolról sem rosszindulatból)

itt van egy alapvető félreértés. forrásra valóban hivatkozni kell, de megbízható hírügynökséget még a legnagyobb lapoknál is szokás hiteles forrásként elfogadni (bár egyre kevésbé, lsd. Flat Earth News). hogy mikor kell feltétlenül a hírügynökséget meghivatkozni ez érdekes poszt témája lehetne, van, amikor ez az olvashatóság szempontjából nem működik (minden hivatkozás ugyanis bökkenő lehet a szövegben. de talán elég a New York Times gyakorlatára hivatkozni, ahol két független forrásból megerősített hírt már, egyedi döntéstől függően, lehet forráshivakozás nélküli "tényként" rögzíteni.)
szóval szerintem egy lapszemle nem tartozik azok közé a dolgok közé, ahol feltétlenül muszáj lenne az mti-t meghivatkozni, bár abban teljesen egyet értek, szegénységi bizonyítvány, ha fontos anyag esetében valaki nem az eredetiből dolgozik, ráadásul számtalanszor kiderült már, e téren (sem) mindig megbízható az mti.
úgyhogy ez lehet vita tárgya. talán jobb lett volna, ha a post is erre szorítkozik, és a kritika helyett nem pellengérre állít...

hogy kicsit elszállt az agyam, az emiatt volt. a médiakritika sztem olyan dolog, ahol indokolt a legnagyobb szakmai alázattal (és tudással) közelíteni a dolgok felé, hiszen mégiscsak kollégákról ír az ember, és az efféle rosszindulatnak, amit már a cím is eyyértelművé tesz, nem látom értelmét, mert épp a lényeg veszik el.

és még egyszer elnézést a character assanitation-ért.

további jó munkát!
zeta 2008.06.16 14:40:48
"Újra megvonták a támogatást a Hankooktól" - állította egy címlapon is hivatkozott címében a Magyar Nemzet múlt hét csütörtökön. A cikkhez tartozó képaláírás szerint "továbbra sem tartja be a szabályokat a koreai cég". A hírt aztán még aznap az MTI-n…..