Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barbi_csibenyul

16 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lanyok Japanban Szülinap 2010.07.08 10:40:00
Múlt héten születésnapom volt, amit úgy gondoltam egyedül fogok tölteni. Hát nem. Az a jó ebben a tsukubai közösségben, hogy mindenki egyedül van itt, ezért hatalmas az összetartás, olyan mint egy hatalmas család. Rengetegen köszöntöttek fel, többen mint otthon valaha. A nap…..
Barbi_csibenyul 2010.07.29 09:22:40
Lanyok Japanban Enoshima tengerpart 2010.06.12 10:42:00
Mult vasárnap az Enoshima tengerpartra utaztam. Eszter mar nem emlékszem miért de nem tartott velem, de még én is majdnem lemondtam az utolsó pillanatban, de szerencsére mégis elmentem. Előtte 2 estén át mulattunk (péntek HotStaff, szombat karaoke buli) ezert 4 ora alvas utan vasarnap…..
Barbi_csibenyul 2010.07.08 10:08:34
A gaijin-ok (ejtsd gájdzsin) a japánban élő külföldiek, szó szerinti értelemben idegenek, kivülállók. Azaz mi. Személyes tapasztalatok hijján rengeteget beszélgettünk külföldi pajtásainkkal a témáról, hogy is miként is alakulnak a szerelmi szálak a felkelő nap országában.…..
Barbi_csibenyul 2010.07.08 10:07:34
Mint ugye megirtuk, a japan NHK ado velunk forgatott, amit ugye nem tett bele vegul az adasba. Meg anno a rendezo srac igert nemi ajandekot a faradozasainkert, de azota annyi ido telt el, hogy teljesen letettunk rola. Viszont ma reggel Eszter futasbol hazaerve meglepi csomagot talalt a…..
Bar csak egy kis varosban lakunk, azert szerencsere a sportolasi lehetosegek eleg tagak. Kezdetnek peldaul heti 2x van box tanfolyam a szomszed parkban, amire rendszeresen jarok. Ebben a parkban egyebkent van uszoda, foci-, baseball-, tenisz- es futopalya is. Eszter is ide jar futni, mert egy nagyon…..
Lanyok Japanban NHK-s kisfilm 2010.05.24 07:51:00
Múlt szombaton leadták a kisfilmet, amibe felkértek minket hogy szerepeljünk. Nos hiába a sok munka, nem voltunk benne. De nemcsak a statiszta szerepünket vágták ki, hanem a japán óráról sincs benne semmi. Hát... miután megnéztük kissé nagyobb tiszteletet érzünk a Fókusz és…..
Lanyok Japanban Buli Roppongiban 2010.05.21 08:46:00
Mint ahogy szó volt róla Eszter előző bejegyzésében, én szombat este Roppongiban buliztam. Velem tartott néhány barátom: két amerikai srác és egy brazil meg egy német lány. Roppongiról tudni kell hogy Tokió egyik kerülete, ami tele van diszkókkal és bárokkal, és főként…..
Lanyok Japanban Golden week 2010.05.07 08:15:00
Mostanában jóideje nem irtunk a blogra, ugyhogy most próbáljuk pótolni az elmaradásokat. A héten "Golden week" volt Japánban, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a péntek kivételével munkaszüneti napok voltak multhét csütörtöktől e hét szerdáig. Ilyenkor a japánok…..
Május 15-én szombaton helyi idő szerint reggel 9-kor benne leszünk a japán TV-ben. NHK az adó neve (UPC-n fogható), és a műsor neve "Chiisana Tabi" (=kis utazás).  Magyarországon hajnali 2-kor fogható, ha valaki kiváncsi ránk! :PElőszöris felvették 30 percig ahogy a…..
Múlt péntek a szokásos úton haladt: Hot Staff. Szombaton ébredés után találkoztunk egy magyar lánnyal egy kávézóban, tök jó fej! Utána pihi volt, rákészültünk a vasárnapra, amit én (Barbi) nagyon vártam, Eszter annyira nem: Péniszfesztivál Kawasakiban! (utólag indexen is…..
Múlt vasárnap délután a pénisz-fesztivál után visszanéztünk Tokióba, és két kerületet néztünk meg: Harajuku-t és Shibuya-t. Utóbbi helyen van egy hatalmas kerszteződés, amit nem véletlenül hívnak japán Times Square-nek (4.kép) . Ez az, amilyennek az ember elképzeli Tokiót,…..
Lanyok Japanban St. Patrick's Day! 2010.03.30 13:27:00
Múlt héten nem nagyon történt semmi, munka munka, péntek Hot Staff. Szombaton karnevál volt a városban, megünnepelték St. Patrick's Day-t. Ez a nap az írek nemzeti ünnepe, Szent Patrik napja. Úgyhogy nem egy típikus japán ünnep nap, és mi sem értettük miért veszik a japók ezt…..
Lanyok Japanban Kyotoban 2010.03.25 15:54:00
Szóval, mint az előző postban szó volt róla, a hosszú hétvégén Kyoto-ba mentünk (a hétfő is munkaszüneti nap volt Japánban). 2 napot töltöttünk ott, szombat hajnali 4:30-kor indultunk, és a dugók miatt délután 3-ra érkeztünk meg (a japán vezetési stílus azt hiszem egy…..
Lanyok Japanban Utazás Kyotoba 2010.03.23 12:30:00
A helyi cseh és szlovák barátaink felajánlották, hogy elvisznek minket Kyotoba kocsival. Mi nem is haboztunk sokat, hiszen ez a legolcsóbb utazási lehetőség Japánban. A srácok letették a japán jogsit, az egyikük már rutinos sofőrnek mondható. Azok számára, akik még nem jártasak…..
Az újdonsült ismerőseink meghívtak minket karaoke-zni a Rainbow nevű szórakozóhelyre. Ez merőben eltér a hazai verziótól (persze itt ne az Alibire tessék gondolni). Összesen 20 kicsi terem van, ahol egy-egy baráti társaság elkülönítve…..
Asakusa:                                                                                  …..
Pénteken a Hot Staffban frissen megismert amerikai barátainkkal szombaton már le is néztünk Tokióba. Ez a hely ahol mi lakunk - Tsukuba - kb. 50 km-re van Tokiótól, ezért egész gyorsan, kb 1 óra alatt be lehet jutni a belvárosba vonattal 1200 yen-ért. Ja egyébként arra a napra közben…..
A keddi nap is elég összetett volt, csupa rohangászás, ügyintézés. Lakcímbejelentéssel, TB ügyintézéssel, bankszámlanyitással keztünk, majd délután megvolt az első látogatás az új munkahelyen. Onnantól kezdve naponta járunk be dolgozni 10-5ig (najó Eszter 9től) minden…..
Lassan tobb mint egy het eltelt, es mar mindenki szolt hogy inditsunk valami blogot, ugyhogy ime. Nem igerjuk, hogy naponta frissul, sot! :) Mivel folyton tortenik valami es csinalunk valamit, gyorsan telik az ido. De kezdjuk az elejen. Vasarnap indultunk, magyar ido szerint 11:40-kor ment a…..
8ker Kutyaszar 2009.08.28 11:09:00
 Sokat gondolkodtam azon, egyáltalán elkezdjek-e írni erről, hiszen annyi helyen, annyi írás, annyi féle vélemény, ötlet született már, hogy lassan Dunát lehetne vele rekeszteni...Még külön blog is indult a témában. Aztán mégis elkezdtem, hiszen ez közügy, mindenkit…..