Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hessrudi

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1946. május 1. Marx (ma Nyugati) tér. A Magyar Kommunista Párt felvonulása. Eredetileg színesben készült fotó (kicsit digitálisan tovább javítottam a minőségén). Forrás: FORTEPAN..
hessrudi 2021.05.05 13:48:33
@jamboox: szerintem Drezdát kb 100-szor jobban megszórták mint egész Magyarországot, azért takarították a romokat még 48-ban is
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
hessrudi 2021.03.21 11:55:38
Aki volt már zsidó esküvőn, vagy egyszerűen csak látta a Hegedűs a háztetőn vagy az Idegen közöttünk című filmeket, biztos felfigyelt arra a szokásra, hogy az esküvői baldachin alatt tartott szertartás végén a vőlegény lábával összetapos, összetör egy üvegpoharat. (Nem kell megijedni, a pohár be van…..
Először is valamit le szeretnék szögezni: ízig-vérig fradista vagyok, már a cipszer dédapám is a Ráday ulicában üzemeltetett hentesműhelyt, nem is beszélt magyarul, de megbicskázta azt, aki a magyarságát meg merte kérdőjelezni. Amikor Ypernnél gáztámadás érte, ott üvöltött a franciáknak szászul,…..
  Örök kérdés. Mi az, ami belefér a családi költségvetésbe, ha egy fokkal jobban szeretnénk érezni magunkat a kocsiban. Egyáltalán mit jelent az, hogy „prémiumautó”? Az, hogy újonnan 15 millióért tekerhető kormányt és utcára néző ablakokat kapunk, az egy dolog. De vajon 20 évesen mit tudnak ezek a…..
hessrudi 2020.09.20 19:00:24
@Nancsibacsi: "Ha bármi baja van: megcsinálják ingyen. Ha lerobban, jön az assistance, ingyen. Ha nagyon-nagyon sok vele a gond, akkor meg szólsz az ügyvédednek, hogy intézze el hogy ezt a roncsot el, a pénzt meg vissza." azért hallottam már olyanról hogy az új Maseratit felgyújtotta a tulaj a márkakereskedés előtt mert nem jutott velük dűlőre... ahhoz hogy az új autót 5 évig ingyen javítsák/mentsék stb, olyan csomagban kell megvenned hogy a gatyádat odafizeted az ára mellé...
Nem mindig egyértelmű a hazai közgondolkodásban, de a második világháború hivatalosan 1945 szeptember másodikán ért véget (épp 75 éve), amikor Japán nevében Sigemicu Mamoru külügyminiszter aláírta a fegyverszünetet a Tókiói-öbölben horgonyzó amerikai Missouri csatahajó fedélzetén. Ugyanakkor…..
hessrudi 2020.09.12 19:48:54
@soarvány: szerintem már Jaltában nagyjából felosztották Európát a nagyhatalmak...
Külföldön ugyan évről évre tarolnak a hazai gyártású produkciók, itthon viszont szinte senki sem kíváncsi rájuk a hollywoodi blockbusterek árnyékában. Mi lehet ennek az oka? Hol tart most, illetve merre kellene tartania a magyar filmiparnak? Van-e jövője egy kezdő színésznek a…..
Szegedi kocsmák 4 lépcsős 2009.04.26 11:52:00
  Kálvária sgt. és a Londoni krt. sarka   Nyitva tartás: Hétfőtől - Vasárnapig 00:00 - 24:00 Árak:  Csapolt sör:     260 Ft / korsó (Ászok) Üveges sör:      270 Ft Hubi                270 Ft / 5 cl Unicum            380 Ft / 5 cl Pálesz:             350 Ft / 5 cl Kommersz      …..
Hány G-re van még szükségünk, hogy stabilan működő mobilnetünk legyen? A Telenor Hipernetről eddig csak rosszat hallottunk. Most a lefedettségi térkép szerint egy belső kerületből kaptunk jelentést, hogy szakadozik a 21 helyett 7 Mbps sebességű hálózat.Ez év szeptemberében…..
Mindig örömteli látni, ha egy tévében sűrűn előforduló arc rácsodálkozik valamire, mint a szörpgyáros Zsanett annak idején a Big Brother kameráira, jé, engem egész nap kukkolnak? Most éppen Damu Roland barátnőjének története hozta elő a naiv kisfiút Hajdú Péterből, aki az…..
comment:com Szandika vs. Fábry 2011.03.25 09:14:00
Azt írja a Blikk, hogy Szandika kikészült, mert Fábry szatyorszájú libának bírta titulálni, és a becsületébe gázolt, meg minden, ő meg érti a viccet, csak nem szereti. Nagy bánatára milliós kártérítés lenne a gyógyír, mi más, kell a lóvé az új alkatrészekre, gondolom. A…..
hessrudi 2011.03.25 11:29:35
@qwertzuiop1:
hál' istennek én csak egy egyszerű nyomorult tv-néző, blog-olvasó, senki vagyok, nem pedig médiaszereplő mint sanyika.....
nekem meg van engedve hogy gyökér legyek, nem engem nyomnak minden második csütörtökön főműsoridőben.....
talán még a saját önálló vélemény is meg van engedve, bár ki tudja, nemsoká talán ezt az részét is módosítják az alkotmánynak.....
hessrudi 2011.03.25 15:56:27
@Antonio Bandibá:
teljesen igazad van te pöcs, neked meg sanyika félig raj, félig bibsi farkát tudom javasolni szopásra, ha már annyira okosnak tartod......
A dízel chiptuning iparággá fejlődött, de vajon mi lesz a vége, tüdőrák vagy szétrobbant motorblokk? Ha okosan csináljuk talán egyik sem. Vélemények az azonos című írásunkról...
hessrudi 2010.12.03 07:44:01
@Magyar[HUN]:
már miért károsítanák jobban a környezetet? a tuning lényege nem pont az hogy adott üzemanyag mennyiségből több energiát nyernek ki, jobb, tökéletesebb az égés, és így kevesebb a káros anyag? a tuningolt gép nem hinném hogy jobban füstöl...
Nem új keletű a Lágymányosi híd budai csomópontjának problémája. Lett is gyorsan új tábla, jöhet a mutogatás. Vélemények az azonos című írásunkról...
Tegnap nem ajánlottunk semmit, mert elfelejtettük, de ahol fát fágnak, ott forgács is, ugye, meg amúgy sem volt semmi lényeges a tévében. Bezzeg ma! Rockénekes kutatja a spontán emberi öngyulladást a Viasat Explorer műsorán 19:00-től, a műsorvezető az Iron Maiden frontembere, Bruce…..
comment:com A nap képe: Blake 2010.09.02 10:00:00
A Gossip Girl forgatásán sikerült az alábbi képet lőni Blake Lively-ről...
hessrudi 2010.09.02 10:26:50
A Mokkában olyan lehet emelt díjas kérdéseket írni, mint mondjuk a Blikkben minden nap kiszenvedni egy pikáns mondatot a napi csöcs alá. Egyszerűen tűnik, de pár hónap után nagyon idegőrlő lehet. A Tv2 reggeli műsorában ráadásul nehezíti a feladatot, hogy minden nap három…..
Zoltánnak sikerült a szegedi Media Marktban közel másfélszeres áron hazavinnie egy újrahasznosított Samsung merevlemezt, ami azonban nem csak használt, hanem hibás is volt. Vajon mire számítottak az üzletben? Hátha támasztéknak veszik a billegő asztal lába alá? Szombat délelőtt…..
Kikerült a netre az a 12 perces kisfilm, amit a Lost hatodik évados DVD-jére forgattak külön, és állítólag válaszokat ad néhány kínzó kérdésre. Csak szólok.   ..
hessrudi 2010.08.06 17:16:43
A TvSquad hozott ma le egy listát azokról színészekről, akiket a blog szerzői tűzön-vizen át követnének, bármilyen ótvar sorozatban is vállaltak szerepet. Jómagam is ragaszkodom néhány színészhez, rendezőhöz és íróhoz, akik, ha feltűnnek egy-egy sorozatban akár csak…..