Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molnárleány

52 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A malom bizonytalan ideig továbbra is zárva. A helyzet megoldásáig az érdeklődők türelmét kérjük...
Áprilisi tréfának is beillik: esik a hó. Épp most - épp itt, Velemben. Pedig délután még szikrázó napsütés volt. Hiába, szeszélyes hónap. Van viszont más - végképp nem tréfaképp kezelendő - hír is a nap alatt. A malom április során még zárva. Visszatérve a 2009 előtti…..
Velemben ezen a télen egyszer esett valóban hónak nevezhető hómennyiség. Ami meg is maradt néhány napig, úgy értem. Amitől fehér is lett a táj. Mondjuk annyira, mint lenn a képen. A fotó a Kendigen készült, a völgyben alszik Velem. No de térjünk vissza a hóra. Jósolnak…..
2011-ben is, pont mint tavaly, meg tavalyelőtt... Sült gesztenye, kürtőskalács, meg mi szem szájnak ingere. Részletes program Velem község honlapján...
Hétvégi programajánló: Ostromnapok Kőszegen idén is. Bár a vár épp lezárva magányoskodik, de azért a török jön, és piacot üt, fosztogat, magyart rémiszt. De vajon mit forralnak a magyar vezérek a sátor rejtekén.....
- Miért nem működik a malom?- A malomkerék nagyon rossz állapotban van. Ha nagyobb mennyiségű vizet engednénk rá, nagy valószínűséggel összetörne. Inkább nem kísérletezünk ezzel: míg ki nem cseréljük, hadd maradjon meg épen, hogy legalább lássátok, hogy is néz ki egy…..
Némi hiánypótlás. Néhány alkalom, mikor biztosan nyitva a Szent Vid kápolna - ma mindjárt duplán is. (kukucskálórés helyett...)..
 2011. június 25-én (szombaton) a malom zárva!..
Az ember alkalmanként meghatódik. Van úgy, hogy már a malom "bemutatása" beszélgetéssé alakul, van hogy csak aztán a kapunál, elköszönésnél veszem észre, hogy már vagy fél órája léptünk ki a malomházból. Vannak pillanatok, amiket tán soha nem felejtek el: egy-egy…..
A szezon elkezdődött: a malom április elsejétől nyitva, továbbra is hétfő kivételével minden nap 10-től 6-ig várom az érdeklődőket. A belépő is maradt a régi - teljes árú 400 Ft, diák és nyugdíjas 200 Ft. Ami már most teljesen biztos: április 29-én és május 14-15-én a…..
Pannonia 3 keréken Keresztül – Kasul2011. augusztus 01 -31 Tervezett Útvonal - napi diszpozíció - Még munkafázis! Augusztus 01. Hétfő Beremend - Bátaszék Augusztus 02. Kedd Bátaszék - Kecel Augusztus 03. Szerda Kecel - Izsák Augusztus 04. Csütörtök Izsák - Cegléd…..
Volt ma egy film a Duna tv-n, egy sorozat: Pannonia 3 keréken, melynek mai epizódja a kőszegi hegyek közé kalauzolt. Két utazó egy oldalkocsis Pannonia motorkerékpáron járta a magyar határvidéket, s a 16. rész a Bozsok - Írottkő - Velem - Cák - Kőszeg füzér mentén szövődött.…..
Közben ránézek, milyen keresőkifejezések alapján talál ide a honlapra az ember. Alkalmanként felkapom a fejem, úgyhogy most következzen némi hasznos információ, annak aki ilyen téren bizonytalan volt. (Tényleg lehet ám tőlem kérdezni mindenfélét, ami Velemmel, a hegyekkel meg a…..
Néhány kép az őszből, meg három nap még az őszből. Aki utána malmot akar nézni, hívjon fel, még mielőtt még a kapuban állna. A szám: +36303895067, de az e-mail is tökéletes lehetőség az időpont egyeztetésére: velemi.malom@gmail.com.Link a galériához itt...
Kértek tőlem egy ilyet, hát megírtam. S ha már, akkor hadd álljon itt is - tudjuk, hova érkezünk és miért, ha Velemben járunk... Velem község a Kőszegi-hegység tövében megbúvó 350 fős település. Életét mindigis a falut körülölelő hegyek határozták meg.Sziklái…..
Két program - egy hosszúhétvége. Kőszeg és Szombathely, csakhogy véletlenül se legyen unalmas. Itt szombaton bakancsos túratalálkozó a hegyen: "Óház-foglaló" az Alpannonia-projekt keretében; amott a jól bevált háromnapos, jelmezes karneváli forgatag. Jó…..
Hétvégén csak óvatosan Kőszeg belvárosában! Bárhol, bármikor felbukkanhat egy janicsár. Ostromnapok, negyedszer. Részletes program Kőszeg város honlapján. ..
Ezt a fotót még májusban kaptam, csak eddig soha nem jutottam odáig, hogy közhírré is tegyem... Kis múltidézés: visszatérő malomlátogató gyerekkorban elkattintott 3D képe. DeVillnek köszönet érte, az érdeklődőknek meg cián-piros szemüveg ajánlott. ..
Igen, teljesen időben irtam ki ide, hogy a kilátó lezárva, hiszen szerdán már át is adták a remek, felújított Írottkő-kilátót. Azaz van panoráma megint. Sportos anyuka és sportos kisfia tájékoztatott minderről tegnap, köszönet érte. Jó utat minden vándornak...
Ha valaki kimondottan a panoráma miatt menne az Írottkőre, ne tegye. Magáért a túráért természetesen továbbra is megéri ellátogatni a Dunántúl legmagasabb pontjára, de a kilátó felújítás miatt le van zárva. Tudom ajánlani az Óház-kilátót, a Kendig tetején az irtást,…..
Új, igazán szép képek a galériában Kiss Orsitól. Köszönet érte. ..
2010. június 16. Kicsit felrémlett, mi volt itt egy…..
Megérkezett a szép idő, aki a saját szemével akar megbizonyosodni arról, milyen az ég nálunk, egy kattintással megteheti. Ugyanis a falu felett tornyosuló Kendig-hegyen áll egy időjárás-figyelő állomás, ahol is egy 24 órás élőképet közvetítő webkamera üzemel. A kép itt…..