Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zwl

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
zwl 2010.03.26 13:44:45
Kedves Tóth W. Árpád!

Először is elnézést kérek majd a hozzászólásomban megmutatkozó tegező hangnemért (soha senkit nem tegezek le elsőre, azonkívül még soha nem tettem megjegyzést egyetlen írásodra se), de a cikked hangvétele miatt a válaszom elég hülyén hangzana magázódva.

Szóval! Nem csak sültparaszt, de meglehetősen hülye is vagy. Tudnod kéne újságíró (!?) létedre, hogy mi az a fasiszta, de Te szándékosan próbálod a Jobbik MMP-re és a Magyar Gárdára ráverni ezt a jelzőt sok újságírónak mondott (!) bértollnok kollégáddal együtt. Tudom, a Gárdáról most szót se ejtettél, de tudnod kéne mi a különbség a radikalzmus és a szélsőségesség között. Egyébként biztos vagyok én abban, hogy tudod Te ezt, csak hát ugye...

Neked mint újságírónak azt is tudnod kéne, hogy azokat akiket el akarsz tántorítani a fent említett csapatokból vagy a közelükből, azokat így nem tudod, sőt! Inkább csak szorosabbra záródnak a soraik. Akik meg nem így gondolkodnak, azokat meg ezzel maximum elgondolkodtatod (már amelyik gondolkodik), hogy vajon miért is kell ezt ennyiszer elmondani. Ha valóban fasiszták lennének, akkor már rég fel- s alá masíroznának, folyamatosan kötözködnének mindenkivel, kirakatokat törnének be a zsidó negyedben vagy feliratokat pingálnának a cigányok házaira!

(Juj! vigyázz, kimondtam! Eljöhet még az idő, amikor majd a zsidó szót se szabad kimondani, mint a cigányt, helyette a "sémita származású" lesz a polkorrekt?)

De sajna a fentiekre egyetlen egy példát sem tudsz felmutatni (mármint a kirakat-betörést vagy falfirkát vagy hasonlót), legalábbis olyat nem, amit Jobbikos vagy Gárdista tett volna!

Van viszont olyanra példa, hogy maguk a fentebb említett népcsoportok tagjai teszik ezt meg fajtársaik házival, csak sajna mindig kiderül (példaként említhetném az egyik legutóbbi hódmezővásárhelyi ügyet). Arra persze van példa, hogy a balesetet szenvedett cigány ember részére gárdisták rohannak a körtelefon hívására a kórházba vért adni (mert épp szűkében volt a szükséges vércsoportú vérnek a kórház), vagy a cigány-telepet veszélyeztető árvíz védelménél a gárdisták pakolták a homokzsákot nem kérdezve kinek a házát, jószágát, életét, vagyonát mentik, de ezekről persze nem írtál soha. Vajon miért nem érdemesítetted ezeket a témákat megjegyzésre méltónak!? Vajh miért?

Visszatérve az eredeti témára tulajdonképpen nem nagyon lepődtem meg a ki szösszeneted hangvételén! Az egyetlen meglepő az volt benne, hogy 24 órával később reagáltad le a Vona-riportot, mint gondoltam.

Csak szakmailag kérdezem és persze költői a kérdés (értsd: nem várok rá választ!): elgondolkodtál már azon, hogy vajon miért próbálja meg egy kis cég eltitkolni valódi bevételeit és nem tudja bejelenteni a dolgozóit Magyarországon? Ezt a kérdést feltetted magadnak egyszer is?

És azon elgondolkodtál-e, vagy egyáltalán tudod-e, hogy egy ilyen multinál szinte évente döntéshozó értekezlet (decision maker meeting) van abban a témában, maradnak-e Magyarországon. Leszarják a dolgozóikat! Nem arra gondolok, hogy ki kell nyalni a seggüket! Nem. De arra igen, hogy ha én nekik adom a munkaerőm, akkor tudhassam azt, hogy holnap is lesz munkám és nem veszi a kalapját és indul tovább keletnek, mert ott jobbak a körülmények, mert ott is vannak olyanok, akik hajlandók a nemzetközi nagytőke előtt hajlongani. Ha itt nincs már lehetőség extraprofitra, akkor lépek...

De ez tudod mindig csak egy nagyon vékony rétegnek jó. Gondoltál már arra, hogy egy ilyen multi ide telepített termelőüzemére (mondjuk egy 500 fős cégre gondolj) 500 család alapozza az életét. Oda építi a házát, oda fészkeli bele az egész kis életét. Ha gondol egyet a multi és továbbáll (amivel mindig is fenyegetőzik, ha megvonják az adókedvezményből származó extraprofitját!) akkor ezek az emberek elveszítik a létalapjukat. Az ingatlanjuk elértéktelenedik és nem tud odébbállni egy másik céghez dolgozni, mert tetszik vagy nem, ma Magyarországon egy családnak az ingatlan az életműve!

Ezt egy - akár külföldi vagy magyar tulajdonú - 50-100 főt dolgoztató középvállalat soha nem tenné meg. Már persze ha nem szipkázzák ki az utolsó csepp vért is belőlük a multiknak nyújtott elvtelen kedvezményekkel. Nekik pont az a jó, ha egy képzett kollektíva kialakul, mert akkor e legtermelékenyebb a cég, akkor hozza a legnagyobb profitot. Ott biztos lehet benne a dolgozó, hogy ha Ő jól végzi a munkáját és a cég jól működik, akkor lesz munkája. Ezt egy multinál - ahol 3 évente kötelezően cserélik a "gyarmatokra" száműzött vezetőt és a helyieknek szinte semmi esélye a komoly előrelépésre, ebben soha nem lehetsz biztos. Ha a "headquarter" Brüsszelben, Londonban, Genfben van, akkor ezt leszarják. Te meg 15-20 évig nem kérted el az adót, amit a többi céggel megfizettettél, ezzel neki termeled az extraprofitot, a kis- és középvállalatoknak meg a hátrányt.

És azon vajon elgondolkodtál-e, hogy ezeknek a cégeknek még csak véletlen se érdeke, hogy szakmailag fejlődj, mert a szakmai kérdésekben a döntés és kutatás szintén nem kishazánkban zajlik, hanem Brüsszelben, Genfben, Londonba, Cincinattiban... Leszarják, hogy mi jó nekünk és az érdekeink eléggé ellentmondanak egymásnak.

Azonkívül a Tesco, Auchan, Cora és hasonló kereskedelmi multik legalább annyi ember munkáját vették el, mint amennyit foglalkoztatnak (soroljam vagy tudod: kiskereskedők, mezőgazdasági termelők, beszállítók, fuvarosok, stb...)

Mellesleg annyit szintén csak a szakmai képhez hozzátennék, hogy a Procter & Gamble kereskedelmi része (cím: Váci út 35-37, nehogy félreértés legyen) kkt formában működik. Szerinted miért?

Lenne itt még néhány megválaszolandó kérdés, csak hogy ne legyen már annyira tiszta, hogy egy multinak ki kell nyalni a seggét!

Vajon miért szúrja a társadalmi elit egy részének annyira a szemét ez a jött-ment Vona-féle jobbikmicsoda? Mi rosszat tett eddig? Ígérni kevesebbet igér, mint az MSZP, Fidesz vagy a már nem is létező MDF/SZDSZ páros. Akkor hol is van itt a "kolbászbólkerítéstgyurmázás"?

Gondolkodj kicsit el ezeken kedves Árpád!

Üdv

zwl

Bocs az olvasóktól, megszaladt a billentyűzetem...
Néhány órával azután, hogy hevesen cáfolták a zenekar feloszlásáról szóló, évek óta forgalomban lévő híresztelések újabb hullámát, a gitárosabbik Gallagher testvér a zenekar honlapján megjelentetett egy közleményt, miszerint kész, befejezte, többé nem játszik az…..
zwl 2009.08.29 14:26:39
@burokb:
Nem tudom hány éves vagy, de ekkora hülyeséget már rég hallottam. Ilyenkor ilyen zenekraok jutnak eszembe mint Led Zeppelin (asszem volt egy kis hatásuk valami hülye heavy metal nevű alig ismert stílusra), Depeche Mode, hogy 2 teljesen egymástól elütő, de a világ zenei életére, illetve a fiatalok gondolkodására sokkal nagyobb hatású zenekart említsek, mint az Oasis. És ezzel nem mondtam véleményt egyik zenekarról sem a 3-ból, csak az állításodat cáfoltam!