Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aryo

3 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aviciit teljesen leszívták az elmúlt évek, szóval úgy döntött, hogy 2016 után nem lép fel többet, hanem inkább mással foglalkozik. Zenélni amúgy még akar, meg azt is mondja, hogy igazából nem szabad azt mondani, hogy soha, magyarán lehet még visszatér, mint Avicii, de az nem most lesz. Most Tom…..
Tegye fel a kezét az aki még nem gondolt arra, hogy milyen jó lenne meggazdagodni és mindezt úgy, hogy minél kevesebb erőfeszítésbe kerüljön. Na nem a tisztességtelen módszerekre gondolok. Akik így gondolják a könnyű pénzszerzést azok inkább ne jelentkezzenek. Nos ez a blog azt…..
Na kérem, a koncepuci az tulajdonképpen kész van. Azt az előző posztban elolvashatjátok. Itt az ideje nekiállni a level design-nak, vagyis hogy hogy is nézzen ki a játékunk. Ha érdekel, hogy én mit tákoltam össze akkor olvass tovább. Viszonylag hosszú iromány, de lehet érdemes…..
Aki kicsit is olyan kocka mint én, és esetleg a programozás is érdekli, az tuti akart már írni játékprogramot. Lássuk be nem egyszerű a történet és az igazán komplex játékokhoz többnyire baromi kevés ha egyedül vágsz bele. Én így jártam ugyanis, valahogy sosem sikerült a…..
A monori gimnáziumban történt, '92-93 környékén. Akkoriban a színjátszó kör - vagy ahogy ott hívták, az "irodalmi színpad" - tagja voltam, és mint mindenki, a mi gimnáziumunk is megemlékezett október 23-ról. Az irodalmi színpadosok előadásai amolyan multimédiás események…..
Már-már kötelező minden újdonságot eldobálni és leejteni a földre, miért is maradna ki ebből az új iPhone5 amit mivel mással eresztenének össze, hanem a Samsung Galaxy SIII-mal. Nézzük hát, hogyan bírják korunk csúcskészülékei a gravitációt és a térkövet. ..
Szerda este ismét összerezzenhetett a tech-világ gyomra, mert bejelentették a már mindenki által ismert TheirPhone 5-ös verziójának megjelenését, amelyet 199, 299 és 399 dolláros áron lehet majd megvenni (persze külföldön) és 16, 32, ill. 64 gigabájt beépített, és sehogyan sem…..
Az iFixit csapata nem sokat tökölt, és darabokra szedte az egyik új, 15-ös modellt. Az ilyen szétszerelések nemcsak arra jók, hogy az Apple minimalista dizájnját egy esetleges kézigránát felrobbantása után is szemléltetni tudják, vagy hogy megtudjuk, hogyan fér el annyi zene és…..
Aryo 2011.02.26 18:51:05
@ladislaus: Megy.
Az Appleinsideren jelent meg az a hirdetés, amiben a kaliforniai cég processzortervező mérnököt keres. Az elvárás egy "olyan mikroarchitektúra, ami megfelel az Apple funkcionális és teljesítményelvárásainak, és aminek a mérete illetve fogyasztása is hozza a kívánt…..
Aryo 2011.01.03 16:17:14
@ChPh: Az Intelre váltás oka az volt, mert nem tudtak már elegendő gyorsulást kihozni a PPC architektúrából. Nem véletlenül nem volt sosem G5-ös jelzésű processzor egyetlen notebook gépben sem. Gond volt a melegedéssel. Sok proci egyszerűen megfőtt egy idő után. Ezért lett lecserélve a PPC Intelre.

A PPC előtt pedig Motorola procik hajtották a Mac-eket. Tehát mint látjuk, sosem volt igazán egyedi processzora egyetlen Mac-nek sem.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Macintosh_models_grouped_by_CPU_type
A június 4-i Barátok közt második része elindult ugyan az RTL Klubon, de egy perc után félbeszakadt, és a csatorna az újabb reklámok után a Helyszínelők-et küldte képernyőre. A hiányzó epizódot június 7-én, a Fókusz helyén pótolják. 21:10 körül a Barátok közt…..
Aryo 2010.06.05 10:29:31
@Tojásleves: Digit Beta szallagnak hívják. Ahogy a neve is jelzi, digitálisan van tárolva rajta az infó. Tulajdonképpen ugyanaz mint a Mini DV szallag amit megveszel a boltban és utána a Handycam HD kamerádba gyömöszölsz mielőtt nyaralni mész. Csak persze ez drágább és "profibb". Egyébként megbízhatóbb még mindig mint a memória kártya vagy HDD ami ugye drága és körülményes a használata. Filmiparban nincsenek arra felkészülve hogy vinyóról játszák le barátokköztet. Így marad a Digit Beta.
az Artikulator egy iPad app ami lehetővé teszi hogy zenét rajzoljunkaz ábrákból, de főleg a pontok nagyságából alakul ki a dala felfelé tartó vonalak emelik a hangmagasságota nagyobb foltok erősítik a hangerőta videóban még csak a demó verzió láthatólesz hozzá majd több hang…..
Úgy tűnik, a hétvégén befejezte a füstölgést és a lávakibocsátást is az izlandi vulkán (lehet egyébként rajongani érte a Facebookon is!). Május elején készült róla egy zseniális videó, a legszebb a témában: (videó: Sean Stiegemeier) Vicces módon épp a…..
Aryo 2010.05.24 13:44:13
@L.A.: Függőleges és döntött mozgatás is lehetséges. A fogaskerekű vasút elvén működik ez is. Kell egy fogazott "pálya" amibe a fogaskerék kapaszkodik és persze valami ami megakadályozza hogy a kerék magától forogni tudjon. Tipikusan az ilyen "kapaszkodó" kerék van a motor tengelyére rakva így az csak akkor mozog ha a motor forgatja.

Amúgy a fenti állvány még csak számítástechnikát sem igényel. Egy sima elektromotor hajtja. Amit egyszer elindítasz és x idő alatt végig megy az állványon.
Aryo 2010.05.24 15:16:39
@Bukowszky: na muti miket csináltál eddig? Kíváncsi vagyok.
Gondolom, tegnap többen rácsodálkoztatok a Google-logóra, aminek a témája ezúttal a Pac-Man volt – sőt, nem csupán egy állókép, hanem egy játszható Pac-Man! És gondolom, sokan kitaláltok, hogy a játéknak születésnapja van. Ráadásul kerek születésnap: Pac-Man…..
Aryo 2010.05.22 13:49:21
@Laceeka82: Hogy minden fórumba kell egy marha is... :)
Mostanában számos panasz látott napvilágot az Artisjus tevékenységével kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületet a Bünti blog ítélőtáblája elé idézzük. A vád: haszonszerzésből elkövetett rosszhiszeműség. Az egyenlő esélyek…..
Aryo 2010.03.24 12:26:08
@törppapa: pont ezt akartam írni. Ha az Artisjus ingyenélő (nem akarom védeni őket) gazemberek gyülekezete akkor az egész társadalom az (tisztelet a pici kivételnek). Dvd-n filmet nem veszünk inkább letöltjük, zenét dettó. Én zenész vagyok mégsem nyafogok emiatt. Beletörődtem, hogy ha pénzt akarok keresni akkor elmegyek haknizni. A zenéimet meg töltögesse le mindenki ingyen.

A szerzői jogokat is úgy rakatom rá a dalokra, hogy ingyen letölthető sőt terjeszthető mind. Egyedül ahhoz kell az engedélyem ha bele akarsz nyúlni (remixelni pl.) és utána azt megjelenttetni.
A Tvsquad szerint a Seinfeld és a Borat író-rendezője, Larry Charles Steve Jobsról készíti következő sorozatát. A sztori alapját Dan Lyons blogja, a The Secret Diary of steve Jobs adja majd, amit egyébként időközben már novellaként is kiadtak. A hírek szerint a sorozat címe iCon…..
Aryo 2010.03.19 09:33:44
@zwilling: Mi az az fb? Fészbúk? Valószínüleg a flash-es képfeltöltő plugin fosta össze magát. Ez az amit Steve is annyira utál és ezért nem supportálja sem az iPhone sem az iPad. Mert szar a flash Mac-en.
Aryo 2010.03.19 12:48:43
@rolandbalogh: privát üzit, kinek? :)
Az ugye kiderült tegnap, hogy az iPadben nincs se usb port, se SD-kártya slot. Mit tesz az egyszeri júzer, aki mégis feltöltené képeit a gépre? Kiegészítőket vesz. Méghozzá kettőt, mely usb portot és kártyaslotot varázsol a gépre. Persze pénzért, egészen pontosan 29 dollárért.…..
Aryo 2010.01.29 12:41:17
@aachi2: azóta zacsizok amióte te anyázni kezdtél. Ez már a mi ügyünk valóban :)

Nem én klezdtem az anyázást. Hanem hirtelen nem tudtál mivel előrukkolni. Ekkor kezdődött...
Aryo 2010.01.29 12:52:41
@Shirin: én is üdvözlöm a te anyád. De suliba beirathatott volna, hogy egy kis értelmet verjenek ott beléd mert nem érted mit ugatok. Csak te is anyázni tudsz.

Kezet foghatsz itt valakivel :)
Napirend előtt: mostantól MINDEN postban megpróbáljuk elrejteni az iTablet-szót, függetlenül attól, hogy annak van-e bármi köze az adott témához! Látszik, hogy amióta a Greenpeace beszólt az Apple-nek, és a környezetszennyezés gennyedző alvilági urának nevezte azt (nem ezekkel a…..
Aryo 2010.01.22 20:30:33
Több frissítés is érkezett, köztük a Boot Campből is megérkezett a 3.1-es verzió, amivel már a Windows 7 32 és 64 bites verzióját is telepíthetjük a beépített szoftver útmutatása mellett. A Windows 7 persze nem most debütál a Macen, a Parallels és a VMWare Fusion is…..
A Mirror hívta fel a figyelmet a BulletFlight nevű alkalmazásra, ami egy nagyon hasznos kis progi, ha valakinek jó messziről akarod cafatokká lőni a fejét. A program, amit a lap szerint az Afganisztánban szolgáló katonák is előszeretettel használnak, segít kiszámítani a golyó…..
Tabáni István lett Magyarország második Csillaga, így nagybetűvel, mert ugye a tehetségkutatót, amin elindult így hívják. A 31 éves budapesti teremőr (a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeumban dolgozik) annak ellenére (vagy éppen azért, ki tudja) végzett az első helyet, hogy a…..
Aryo 2009.12.20 11:33:20
@andaistvan: "a döntő kivételével én csak részleteket kaptam el ebből a műsorból." ... még egy kompetens hozzászóló...
Aryo 2009.12.20 11:35:36
@Lavrentyij Pavlovics Berija: Igen, láttam...és köszi :)
Aryo 2009.12.20 11:39:55
@andaistvan: az a baj, hogy egy két - éppen aktuális - érzés alapján írsz le embereket. Olyanokat akik semmit nem ártottak neked. Azon kívül, hogy lefikázod őket, semmi komoly és elfogadható indoklás nincs a mondandódban. Tehát így az egész úgy fest, hogy te is csak fikázni jöttél fel ide.
O七a力uS口und Shinlung - Bright 2009.12.15 15:00:00
Shinlung személyét illetően itt és most nem lesz okosabb a Kedves Vezető Olvasó. Nevezett ugyanis több olyan (végzetes) hibát elkövetett, ami lehetetlenné teszi személyének akár csak hevenyészett bemutatását is. Kezdjük azzal, hogy kilenc éve adott ki utoljára lemezt, így netes…..
Egy nagyon kedves hölgyismerősöm meghívásából egy igen kellemes koncertélményben lehetett részem az Papp László Stadion/ex-Budapest Sportcsarnokban. Őszintén szólva nem voltam Eros Ramazzotti rajongó sosem, a koncertre is egy best-of meghallgatásával "gyúrtam", tehát ha…..