Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Haska

3 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
It's!Visszatértem Prágából, és látom, hogy itt nagyon elszaporodtak a kosár NB1 pofonfájáról a bejegyzések (nincs jobb jelző a tarjáni csapatra nálam, sry). Lesz beszámoló a cseh fővárosról, de most inkább tényleg valami egészen más: Ma 50 éves Sisa Tibor! Sok,…..
Gulyásdemokrácia NovemberNégy 2010.11.04 17:55:39
Október huszonharmadika az aktuálpolitizálás és az indulatok nagy terepe, ami sokkal inkább szól a forradalom bukása iránti szomorúságról, mint a büszkeségről, hogy legalább két hétig sikerült. November negyedike gyásznap. És nem csak 1956 gyásznapja. Hanem mindené, amit azon…..
Haska 2010.11.05 00:00:32
Ki kell végre mondani: Trianonról, a vészkorszakról és a Kádár-rendszerről csakis egyetlen legitim álláspont lehetséges. A Fidesz benyújtotta törvényjavaslatát, melynek értelmében "az Országgyűlés június 4-ét, az 1920. évi trianoni békediktátum napját a Nemzeti…..
Haska 2010.05.21 10:36:57
Sziasztok!
a figyelmetekbe ajánlanék egy tanulmányt, ami a Trianonhoz vezető magyar utat mutatja be:
mek.niif.hu/02000/02043/html/350.html
Elismeri azt, hogy a trianoni döntések igazságtalanok voltak, de azt is bemutatja, hogy mi, magyarok hol voltunk hibásak, illetve -implicite- hogy kerülhettük volna el. Természetesen teljesen más (negatív) megvilágításba helyezi a kiegyezést. Én egyetértek vele.
üdv.!
Haska 2010.05.21 12:20:18
@Bereznay András:
Lehet, hogy nem értettük meg egymást.
Szerintem az nem mazochista önvádaskodás, ha beismerjük és tudatosítjuk, hogy a Trianonhoz az IS kellett, ahogy a magyar elit 1848-ban és a kiegyezéskor hogyan viszonyult az egyéb kárpát-medencei népekhez, illetve nemzeti önrendelkezési jogukhoz. Most százalékokról nem vitatkoznék, de mindkettő (magyar önámítás és antant agresszió) kellett hozzá - kétségtelenül az utóbbi nagyobb mértékben számított.

Röviden, mert a fent linkelt Bibó-tanulmányt úgysem olvassátok el sokan: Bibó István szerint a 19. század második felében (a kiegyezéskor és utána) fontosabb volt nekünk (=magyar elit) a történelmi Magyarország megtartása (és ezzel együtt az egyéb népektől a nemzeti önrendelkezés megtagadása), mint a független, demokratikus Magyarország létrehozása - ami pedig együtt járt volna a nemzetiségekhez való más viszonyulással is. Elfogadtuk, hogy a Monarchia megkerülhetetlen és örökké létező birodalom, amiből nem lehet kitörni, és ezért ezen keretek között, az 1848-as demokratikus igényeinkből jócskán visszavéve elfogadtunk egy hazugságokkal súlyosan megfertőzött kompromisszumot. Hazug volt, mert a Habsburg azt hitte, hogy egységes birodalmát megőrizte, holott nem így volt. Másrészt, mi meg mi azt hihettük, hogy független ország lehetünk, holott a külügy és hadügy osztrák kézben volt, másrészt pedig kormányra Magyarországon csak olyan párt kerülhetett, aki 67-es alapon állt.

Summa summarum: látni kell szerintem nemcsak a trianoni igazságtalanságot, hanem az oda vezető utat is, és Trianont nem lehet CSAK a nagyhatalmi játszmák és orvtámadások eredményének tekinteni.

Bocsánat, hogy kissé elkanyarodtam itt a témától. A fentiek alapján -csatlakozva Fedorhoz- az alábbi mondatot nagyon támogatom: "más nemzetek tagjaiban okkal sérelmeket keltő hibáinkat is számon tartva s ezekből okulva". Szép, hogy benne van a javaslatban, azonban az emberek fejében sajnos nincs.
  Már csak néhány nap van hátra a második fordulóig és bő egy hónap telt el tippjátékunk első köre óta. Most újra tippelésre kérjük kedves olvasóinkat, kíváncsiak vagyunk, ki szerint változott a helyzet március óta. Sikerült-e az áttörés Mesterházy Attilának?…..
A mai nap a forgatásé. Jópár aktivista és képviselőjelölt statisztál ebben a pillanatban is, hogy egy igazán vidám és az LMP imázsához illő kampányfilm készülhessen. Volt, aki fél 5-kor kelt, hogy a hajnali fényeket elkaphassák vele. Van, aki csak később az utcai…..
Két nap pihenés elég volt. Hamarosan új kampány bloggal, és még több extra infóval jelentkezünk a kampány állásáról. Mindenkinek újra köszönjük a sok segítséget, és azt, hogy felfokozott hangulatban, és maximális lelkesedéssel folytathatjuk a munkát!A tegnapi és a mai nap…..
Haska 2010.03.23 11:18:15
@Nyár: Egyetértek, de engem csak a csongrádi jelölt érdekelne, vel mi van? (Kispált és Zsoldos Péter Attilát nem kérdezem, ott úgy olvastam, tudottan kevés volt a cetli).
Szóval: 92 vagy 93 lesz a vége?
Tegnap délután óta tudni lehet, hogy hat pártnak (Fidesz, MSZP, Jobbik, MDF, LMP, Civil Mozgalom) lehet idén országos listája. Seres Mária pártja ugyan még nem rendelkezik hét elfogadott területi listával, de annyi jelöltje adta le az ajánlószelvényt, hogy akár kilenc megyében is…..
Haska 2010.03.20 20:27:55
@kalapácstollú: igazad van. az igazán tudatosak pedig átjelentkeznek egy olyan körzetbe, ahol van egyéni jelöltje a pártnak.
Haska 2010.03.20 20:29:11
@szobatars: Ja, jó. Ezen átsiklottam. Az a megoldás a fentebb általam írtak miatt szintén hülyeség lett volna az LMP-nek.
Haska 2010.03.20 20:49:41
@kalapácstollú: egyetértek.

A választási csalásos megjegyzéssel is, bár igazából ez inkább "joggal való visszaélés". Amúgy meg, ha egyénileg történik, nem ellenőrizhető/bizonyítható (ugye, a választás eredménye befolyásolásának célzatát kellene bizonyítani).
Ez jött az LMP-s levelezőlistán:HA eljössz reggel nyolcra a Blahára, és kopogtatsz háromig, MEGCSINÁLJUK a nyóckert!!!Jó esélyünk van rá, de TE IS KELLESZ!!!Hívd a józsefvárosi ismerőseidet most, hátha van náluk cetli, amihez holnap háromig hozzájuthatunk.ÉS…..
Haska 2010.03.19 13:30:10
@faludék: mindenki erre kíváncsi

13.30 már csak Fejér egy (vagy két!?) jelöltje hiányzik a 20 listához

(meg persze hogy mindenkit elfogadjanak)
MEGVAN SÁRVÁR! Köszönjük srácok!Úgy tűnik, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét.Pásztó (Nógrád 2. EVK): 735Dunaújváros (Fejér 3. EVK): 670 környékeBicske (Fejér 7. EVK): 640Orosháza (Békés 6. EVK): 723Székesfehérvár (Fejér 1. EVK): megvan, rágyűjtésSárvár (Vas 4.…..
Haska 2010.03.18 20:56:08
@stulquec: Így legalább jobban lehet örülni, ha az utolsó pillanatban megvan... :))
A lényeg, hogy meglegyen a területi lista.

@LMarci: ugyan... :)
Haska 2010.03.18 21:17:12
@LMarci: szerintem arról kérdez, h. mi van azzal a bírósági felülvizsgálattal, amit a megyei vál. bizottság (Földi úrnak kedvező) határozata ellen nyújtottak be.
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
Haska 2010.03.17 00:28:09
@gauche caviar: köszi, ne hagyd abba! :)
bocs, ddance
Valószínűleg a nokásdobozos témában legerősebb kontent született akkor, amikor Médea (az LMP online marketingjének irányítója) lencsevégre kapta Eont (az LMP országos mozgósítóját) 30 nokiás dobozzal. Vajon mire készülhet? INDAFOTO.slideshow.run({…..
Elérkezett az a pillanat, amikor mindenkinek meg kell mozgatnia minden kapcsolatát ahhoz, hogy az LMP teljes vértben (értsd 20 megyei listával) tudjon kiállni április 11-én.Már megvan a budapesti, Bács-Kiskun, Borsod, Baranya, és a Tolna megyei listánk. Ez önmagában már hatalmas…..
Már több tucat választókerületben összegyűlt a kellő számú cédula, így megkezdődhetett az erőforrások átcsoportosítása. Az átcsoportosításnak több szintje van. Van amikor csak megyéken belül fókuszálnak a helyiek egy adott választókerületre, több helyen azonban már…..
Haska 2010.03.09 18:29:54
@email: oké, oké, én még 6-ot láttam akkor, de örülök, hogy nektek lett igazatok...
tehát most már azért 90%, hogy lesz Bpesti lista..
és már kézben a 3/B osztály is, azaz Baranya, Bács-Kiskun, BAZ
Csongrád jön... :)
Hetek óta azon lázong az ország, természetesen a Fidesz hívek kivételével, hogy mennyire antidemokratikus is az, amikor egy párt mintegy sportot űz a kopogtatócédula gyűjtésből. Ahogy a NOL mai száma írja: „Egyelőre korai bármely szervezetet temetni, de látható: a kisebb…..
Haska 2010.03.09 15:18:29
Elég lenne, ha ezret gyűjtenének -a biztonság kedvéért. Az már megfelelne a rendeltetésszerű joggyakorlásnak, a józan ész szerint. De a FIDESZ úgy tudom, 11 000-et gyűjt választókerületenként.

Ez tényleg olyan, mint a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés, amikor a monopolista az alacsony áraival kiszorítja a piacról a versenytársakat/nem engedi, hogy újak a piacra lépjenek. Ez a gazdasági életben tiltott (versenytörvény 21. §), és igazából a választási törvény szerint is, a rendeltetésszerű joggyakorlás követelménye miatt. Csak éppen betarthatatlan.

És igen, van egy csomó honfitársunk, akit nem érdekel a politika, vagy tőle aztán viheti bárki, és tőle szépen be lehet szedni gyorsan (az első héten) a szelvényt, esélyt sem adva a többieknek (a kicsiknek), akik csak három hét múlva érnek oda(mert nincs elég aktivistájuk még), hogy esetleg a programjukkal/érveikkel meggyőzzék őket. Pontosan, "azt sem tudják, melyik párt mi fán terem, s azt a jelöltet preferálják, akinek az aktivistája a legagresszívabban csönget. " Ez így működik nagyon sok helyen.

Arról nem is beszélve, ahol a házmesterek/önkormányzati dolgozók/postások az első napokban körbejárnak, hogy "jöttem a szelvényekért". És adják, adják.
Egyszóval, ezzel a kétmillióval a FIDESZ bizonyította, hogy tesz a demokráciára, a szabad választás lehetőségének biztosítására. Nem emlékezett vissza 1990-es önmagára, amikor hasonló helyzetben volt, mint most az LMP. Szomorú.
  Nagyjából negyven nap van hátra az első fordulóig, s kíváncsiak vagyunk, t. kommentelőink mire számítanak a választásokon. Öt párt területi listás eredményeinek országos átlagára vagyunk kíváncsiak (tehát arra, hogy az összes pártlistás szavazat hány…..
Február 23-án délelőtt 9.30 körül az M2 metrón utazott a 30 év körüli lány, aki Szabó Magda Abigéljét olvasta elmélyülten. Lila-rózsaszín-narancssárga-fehér sált, zöld kabátot, kék farmert viselt, és időnként felriadva felpillantott, hogy melyik megállónál járunk -…..
    Szombaton tartotta hivatalos kampánynyitóját az MSZP ugyanabban a Syma - a kapcsolat.hu-s meghívó szerint: Szima - Csarnokban, ahol annak idején Gyurcsány Ferenc bejelentette távozását. Az eseményen Nénikével egyetemben mi is ott voltunk. Eljött még Naményi kollega is,…..
Múlt pénteken, azaz 5-én negyed tíz körül a Déli pályaudvar felfelé vivő metrómozgólépcsőjén  álltam a vacogtató hidegben, várva a felérkezést, mikor az előttem álló magas, 25-30 közti fiú fekete Gucci-táskájára lettem figyelmes. Mivel azonban ez nem egy…..
  Őspunk playlisttel és székely mesékkel, Csoóri Sándorral és Jancsó Miklóssal, Péterfy Borival és Michael Moore-ral elindult a Háló és Puding, a Mandiner kulturális rovata.  Mostantól folyamatosan pörgő hírszemlével, napi programajánlókkal, a Reakció korábbi…..
 Ahogy a Facebookon is írtam, végre találtam egy igazi UNITot, ahol a Bulitúrázóról olvashatunk egy külön nekik szerzett és szerkesztett egypercest, szép színes formátumban. A blogon természetesen az eredeti, érintetlen verziót láthatjátok.Keressétek az…..
Üdv mindenkinek, első bejegyzés...2010. január 4., este 7 és 8 között. Mindketten huszonéves lányok, egyazon metrókocsiban utaznak, útjukat a Blaha Lujza térig figyelem, keleti irányba utazva tűnnek el szemeim elől. Hosszan nézek a szerelvény után.Az elsőként olvasva…..
Zoltán Atya Kalandjai Feketében 2010.01.04 06:03:00
  Tímea özvegyasszony. Egy kétes körülmények között meghalt gazdag vállalkozó volt a férje. Mondtam neki, hogy letelt a gyászév, nem kell egy ilyen csinos fiatal nőnek örökké feketében járnia. Ő keserűen legyintett: - Atyám, kinek-minek öltözzek ki? Kigyúrt…..
Haska 2009.10.15 19:30:11
Kettős Mérce 300 2009.09.22 13:22:29
Háromszáz. 300 bátor harcos tömítette el az Eötvös hágót tegnap ellenállva a perzsa hadaknak. Utolsó sörig harcolván blablabla. Mondhatnám megható és patetikus volt, de egy lófaszt. Jeszenszky Dj szövetség Zsolttól kezdve az egész szörnyű volt. Nem is a beszédek voltak…..