Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brutuska

0 bejegyzést írt és 233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Derűs napot kívánok önnek! Stardmüller Kálmánt vagy kedves párját keresem. Szíves figyelmébe ajánlanék egy a kerületben induló középfokú angol-nyelvtanfolyamot.Esetleg a kedves családjában vagy lakókörnyezetében valaki? Megkérdezhetem, van nyelvvizsgája?Felajánlanánk…..
Az állatos agybemelegítés után világosan kirajzolódik jelen értekezés témája, az 1849-es (csak a nyári!) orosz beavatkozás hátterének feltérképezése, valamint az ideológiai és a gazdasági szálak összefonása a forradalmak és ellenforradalmak Európájában. A lepel lehull, tessék figyelmesen, a sorok…..
brutuska 2012.05.17 17:45:09
gdenashel.ru/katalogrus/2059-1-rubl-1849-goda-5-perev-nad.html

Ez az 1849-es rubel. Anyaga ezust. Az ot rubeles cimlet aranybol volt, az volt akkoriban a legnagyobb erme.
  Felfedezésre tettünk szert. Egy jó kis turkálóra, ahol amerikai cuccok kaphatóak. Mivel eléggé jók vagyunk a témában Budapesten, örvendtünk, hogy ilyen gyöngyszemre leltünk most. Azt kell mondjuk ez a "szekönd hend" műfaj új dimenzója az Arany János utcai…..
Templomok vízparton: merítés Kolumbiától Görögországig, Kanadától Montenegróig. A Kotori-öböl úszó templomai (Perast, Montenegró) Perast mellett található két kis sziget, a Szent György sziget és a Szirti Madonna szigete, mindkettőn található egy-egy kis kápolna. Utóbbi…..
A Nemzeti Kormány az állam régi adósságát törleszti a nép felé. A világháború pusztítása után rémesen igénytelenül összegányolt Várnegyed végre megkaphatja a hozzá illő, finom, nemes külsőt. Ez számtalan előnnyel jár majd. Egyrészt a budapestiek, valamint a vörös…..
Nagyon hálás, felkapott téma lett ez, hogy havi 42-50 ezer forintból meg lehet-e élni. Ti azt állítjátok, nem - Nemzetgazdasági Miniszter Úr és mi viszont azt állítjuk, hogy igenis lehetséges. Hogy ne csaljunk az amúgy rendkívül rokonszenves Nívóékkal ellentétben, mi…..
Modorosblog Jogászbál 2012.01.22 12:37:00
Tényleg megtörtént. Sajnos. Szépreményű fiatalemberek társalognak egymással nagy hangon, nyilvános helyen. -Holnap jössz jogászbálra? -Hol lesz? -Symbolban. -Hát nem tudom, lehet. Igazság szerint már eléggé unom ezeket. Ugyanazok az arcok mindenhol. Egész Budapesten van…..
Hácsé barátunk remek írással örvendeztetett meg minket, aminek ráadásul számtalan törzsolvasó is rettenetesen örülni fog. A túlságos elpofátlanodás megelőzésére nem győzzük leszögezni, hogy továbbra is IMÁDJUK Miniszterelnök Urat, a ti pártotokat ellenben – nevezzék…..
brutuska 2012.01.19 18:40:42
@tea fan: Ja, rögtön látszik, hogy áltroll. A nagybetűkből is túl kevés van, meg a felkiáltójelekből is ahhoz, hogy autentikus legyen.
Nem mintha jogi szakkérdés lenne a dolog, mert rég nem jogról beszélünk az ügyben, de a szerzői mű az nemcsak a szerző fejéből kipattant alkotás lehet, hanem bizonyos, akár köztudomású adatok egyedi elrendezése is.Ha nem így lenne, akkor nem kaphatna védelmet egyetlen térkép…..
brutuska 2012.01.19 18:38:55
index.hu/belfold/2012/01/19/schmitt_pal_es_klaus_heinemann/

A mai plusz infók fényében még szebb a történet. Gondolkodom erősen, én hol merjem még használni a címet. Ki tudja, valaki meghallja, hogy dr., és másra asszociál.
Modorosblog A netfüggő 2012.01.18 06:00:00
Hogy is kezdődött? A hőskorban, modemmel, MindenkiNettel, lassú-lassú letöltésekkel - Grespik kenyeret dobál, Csisztu-videó, Dallas, fastest man in the universe, Napster, Kazaa, DC++, hubok, torrentek... Egyetlen mérce a letöltési sebesség - 3-4 kB/s, királyabb magyar oldalakról…..
A tegnapi nap híre, hogy Lázár János Hódmezővásárhely polgármestereként a város kötvényekben fennálló adósságállományát akarja újratárgyalni, illetve Hende Csaba honvédelmi miniszter a Gripenek lízingdíját akarja átütemeztetni a választások utánra.Lázár János…..
Közkívánatra: A föld legzárkózottabb országa Alig kerül ki információ a 38. szélességi kör mentén létrejött demarkációs vonal szögesdrótja mögül, ezért nagyon nehéz dolga van annak, aki nyílt forrásból akar valami megbízhatót írni az ottani valóság bármilyen aspektusáról. Ez az állambiztonságra…..
brutuska 2011.12.19 18:13:13
Rövid cikk oroszul.

bratishka.ru/archiv/2003/7/2003_7_6.php

A képek a szerző saját archivumából, bármit is jelentsen ez.
Modorosblog Az altesti poéngyáros 2011.12.15 06:00:00
Annyi tömény nőgyűlölő, fikázó, lesajnáló poszt után most végre minden simulékony, „Az én kis feleségem más, ő nem olyan mint a többi nő”-lelkű olvasónk boldog lehet, hiszen minden idők egyik legirritálóbb modoros jelenségéről, a pajzán viccelődésről lesz…..
A való életből és a blog több posztjából is mindenkinek ismerős egy társadalmilag elfogadott felvételi beszélgetés menete: elvárt sablonok, betanult szövegek és gondolatok mentén írjuk meg az önéletrajzot, majd a kísérőlevelet - a beszélgetés során a várható kérdésekre…..
brutuska 2011.12.13 15:00:19
@mrbateman: Pont nem olyan kellett, lám Te is félreértetted. A főnök kora meg habitusa, no meg a cégen belüli viszonyok sem azok voltak.
brutuska 2011.12.13 20:31:04
@A Tyne folyó déli partja: Onmagaban az hogy megprobaltak, nem gond, igazad van, akar... Amitol dobtam egy hatast, az a CV-ken szereplo csocskirakos meg egeszalakos szuknacis fotok voltak. Ha megnezik a ceg nevet, rajohettek volna, hogy nem maca kell.
Sok évvel ezelőtt jártam egy spetziálkolllégiumra (fonetikus átírás) amely a Szent Korona tanról szólt. Azt hiszem volt 8-10 alkalom a félévben, ebből kettő-három szólt valamennyire a tényszerű dolgokról, aztán indult a hardcore misztiko-fantasztiko historizálás, olyannyira,…..
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
brutuska 2011.12.08 11:32:15
@Professor Pizka: "hát itt meg mi történt? "- címlap, nem látod?:D

Na, hogy dobjak még egy követ a hullámzó tóba. Kommentek közt látom többször a szociálisan érzékeny polgártársak hivatkozását a panelban/faluban/ilyen-olyan lakásban nyomorgó 5-6-8 gyerek kitörési lehetőségeinek korlátozott voltáról.
Akkor megkérdezném én naivan, hogy hova/minek/miért kell ennyi gyereket szülni ott, ahol a szülőknek sincsen minden nap mit elinni/játékgépezni stb.? Ok, hogy ha nincs más mulatság, akkor üzekedünk, mert az jó dolog, de védekezne legalább!
brutuska 2011.12.08 16:11:20
@Professor Pizka: Nagyjából egyetértek.

A vicces a mai kommentek jelentős részében állandóan előjövő - mindegy, hogy pro vagy kontra- "énbezzeg miccsináltam-mitnem, hová-honnan, mekkoraselfmademan vagyok stb." Kinek-minek kell ezt itt előadni? Vagy ennyire nem tudja a kommentelők egy része kinek eldicsekedni magát?
Modorosblog A tudatos vásárló 2011.12.07 06:00:00
A Magyar Ember kiskereskedelemre termett. A 10 millió szatyros bevásárló országa vagyunk. Sehol e sárgolyón nem oly kardinális kérdés ez, mint széles e hazában. A történelmi okok közt kutakodva bizonyára felhozhatnánk találó párhuzamokat a kongó polcoktól elkedvetlenedett…..
Louie the purple horse Bezupálás 2011.12.06 03:07:00
Vallomással kezdem. Én magam egy túlsúlyos, városi életmódba belekényelmesedett alak vagyok, aki szeret finomakat enni, jó zenét hallgatni, és dúskeblű hölgyek társaságát élvezni. Nem szeretek sárban dagonyázni, bármiféle fegyverrel hadonászni, primitív emberek…..
brutuska 2011.12.06 16:56:25
@hazitroll: Az a gond ezzel, hogy félév alatt nem tudnak felkészíteni sem Gradok, sem csatakopterek, sem T-90-esek, tulajdonképpen semmi ellen sem, amivel egy klasszikus háborúban találkoznál. (Nem beszélve mondjuk az égből potyogó ICBM fejekről.)
Békefenntartó, vagy egyéb spec. beavatkozó egységekbe meg menjenek a profik, akik ezt élvezik, akarják.
Modorosblog Kerülethatározó 2011.12.06 06:00:00
Számtalan panasz érkezett vidéki olvasóinktól, hogy nekik nem mondanak sokat a Körút, Pest-Buda-Óbuda, Belváros, csepeli HÉV, Kalef, Kőki és hasonló belsős, összekacsintós elnevezések - ma az ő kedvükben szeretnénk járni egy kicsit, hogy ezentúl ne érezzék magukat teljesen…..
brutuska 2011.12.06 11:34:57
@El Topo (Sgt. Elias): Hja, en most elek itt. Kocsmafelhozatalban jo hely.
brutuska 2011.12.06 11:46:38
@Professor Pizka: Gyerekkorom ezen resze Beregszaszott zajlott, a nagy-nagynenik is ott eltek. Tiszteletes ozvegye, meg cseh-nemet tanarno venkisasszony (azert ez a SZU-ban igencsak fura volt, de meg a Csehszlovak elso koztarsasagban tanult, mentsegere szolva) akik egyutt eltek a dedapai hazban. Majd egyszer valami blogtalalkozon egyeztetunk rokonsagilag:)
Az eggyel előbbi hétvégén a Modorosblogot is elérte a „Nem tetszik a rendszer” tüntetéssorozat, de ez nem különösebben nyomta rá bélyegét a heti szavazatok mennyiségére. A fokozódó népharag jeleként ezen a választáson Szijjártó Péternek nem sok esélye volt, hiszen Karsay…..
brutuska 2011.12.05 20:07:17
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Bezzeg a modoros törzskommentelői, ugyi?;)
brutuska 2011.12.05 22:38:55
@KürtiT (Tromb74): A három P:)
Te, a múltkor néztem a Megasztár válogatóját. Csak úgy kapcsolgattam vacsora közben. Amúgy nem szoktam tévézni, maximum a híreket meg 1-2 igényesebb ismeretterjesztő sorozatot nézek meg, teljesen kikészít ez a mocsok meg a reklám, ami onnan ömlik - na de most megint felbasztam az…..
brutuska 2011.12.03 22:53:17
@Styxx: Csatlakozom, karpataljaikent. Es nem mindenki, de....

Anno szakkoliban valahogy a felvideki, karpataljai, vajdasagi egyutteles mondhatni zokkenomentes volt, parkapcsolatok, baratsagok, stb. Az erdelyi kontingens logott csak ki, sok szempontbol.
brutuska 2011.12.03 23:48:47
@Professor Pizka: Tudós történész barátom a törökkel való együttműködésből/átveréséből/ide-is-kacsintok-oda-is-fizetgetek/ennek is vazallusa-annak is korból vezette le a sajátos "Tündérországi" mentalitást.
brutuska 2011.12.04 02:13:24
@rianna: Nemár, a full általánosítás nem az én stílusom. Bár itt, a Modoroson lenne épp helye:) Ne szívd mellre, és főleg, ne végy fel olyan inget, ami másé.
Louie the purple horse Gumicsont 2011.12.02 11:27:02
A neten kering egy kép, amelyen egy nagy kerek seggű nő van tangabugyiban, a háttérben pedig  egy kutya autót vezet. A vicces képaláírás arról szól, hogy mindenki (még a nők is) a nő seggét bámulják, és senki sem veszi észre a kutyát a volánnál.Amikor a magyar…..
Modorosblog A csúnya nő 2011.12.02 06:00:00
Gőzerővel készül első közös könyvünk, mely az örök témát, oldalbordáink viselt dolgait fogja boncolgatni. Országos cimborám és harcostársam, Modor Tibi remek gondolatait ezzel a kis aprósággal terveztem kiegészíteni, amelynek hosszabb, bővített változatával találkozhattok…..
Kedves Modor Tibi! Nem sikerlüt túl jóra az írás de remélem ha átalakítod születik egy jó bandázós poszt. művésznevem:El Charro A játszóterek, terek, városi sportpályák népe: A bandák. Abban szerintem sokan egyetértünk, hogy a legszétesősebb helyek között nem a…..
brutuska 2011.11.30 15:05:09
@Bell a Donna: Nekem a jobb kezemen ugyanott, ugyanattól, úgy sacc borsónyi. De nem tudok mást hibáztatni sajna, magamnak sikerült.

@KürtiT (Tromb74): Ha bizonyítani nehéz is, a valószínűség nagy.
brutuska 2011.11.30 15:48:47
@KürtiT (Tromb74): Apollinaire tizenegyezer vesszője is kimeríti a horror fogalmát. De azt már későn olvastam. Kistiniként csak a Szépasszonyok egy gazdag házban, meg Ken Follett kalandregényeiben pár sornyi erotika jutott. No meg az Élet és Tudományban volt egy sorozat, a Szexualitásról az ókortól napjainkig.
brutuska 2011.11.30 16:11:27
@KürtiT (Tromb74): Sajnos számomra az akkori SZU-ban ezek elérhetetlenek voltak. Talán '88-ban vagy '89-ben jelentek meg az első VHS magnók és kazetták, hozták a szabadkai piacról be. De a pornót még nagyon dugni kellett a határon.