Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kneissl

4 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük az értékeléssel: a harmadik rész brutálisan erősre sikeredett. Lassan, de biztosan a nyolc részes etap feléhez érkezünk – most nem veszem ide, hogy bőven van lehetőség a folytatásra -, így egyre inkább esedékes válik a tettek mögötti indokok kifehérítése, még akkor is, ha James Delaney…..
2016-ban pont úgy, mint minden korábbi évben, egy csomó ember meghalt. Köztük, pont úgy, mint minden korábbi évben egy csomó híres zenész, így például Leonard Cohen, Prince vagy Dawid Bowie. Ez utóbbi angol sztár hagyatékának egy részét elárverezik, így kalapács alá került az egyedileg, a számára…..
Nem először melegeznek le, nem is utoljára, ahogy a kommentelőket ismerem, de az kétségtelen, hogy most jött a legváratlanabb helyről. Nem mintha magamra venném, nem erről van szó, csak ennyire nyíltan, a tévében még soha nem mondták. Hiába mondja a FEM3 egyik műsorvezetője, Várkonyi Andrea, hogy a…..
Vizsgáljuk meg , mi alapján választanak nők párt! Alapvetően a nők három jól elkülöníthető tulajdonságot vizsgálnak párválasztáskor. szexuális kisugárzás Ez nemcsak a testi adottságokat és a szimmetrikus arcberendezést jelenti, de a kommunikációs képességeket, az intelligenciát, a humort, a…..
kneissl 2016.12.14 16:33:18
@A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron:

hoppácska, ezzel a "szeksz orrvérzésig" gondolattal talán lehetne kezdeni valamit egy megfelelő partnerrel...
;-)
Láttál mostanában parlamenti közvetítést? Ismered a lakóhelyed politikailag aktív helyi arcait? Furcsálltad, hogy miért lehetett két ilyen színvonaltalan jelölt az amerikai elnökválasztáson? Feltűnt, hogy helyi, országos, és talán globális szinten is hülyülnek és öregednek a politikusok? Ijesztő…..
kneissl 2016.12.01 14:27:59
@Ballib cenzúrázók réme 19: Bocs hogy szólok, de itt senki nem említette Gyurcsányt pozitív kontextusban.
Észlényként pláne nem aposztrofálták.

Persze, ... kinél mi van beakadva....
kneissl 2016.12.02 14:38:57
@chrisred: Miért nem váltottátok be a kárpótlási jegyet?
kneissl 2016.12.02 14:44:34
@Fuxos (ex bömis):
A demokrácia olyan eszköz, mely biztosítja, hogy ne kormányozzanak és ne tájékoztassanak bennünket jobban, mint ahogy megérdemeljük.
G.B. Shaw.
Legutóbbi posztom arról szólt, hogy mit akarnak a nők, mire is vágynak valójában a kapcsolataikban. A kérdést megválaszolására több forrás és vélemény állt rendelkezésemre, mivel magam is nő vagyok, mindamellett amolyan „jó hallgatóság” típus. Gyakran előfordul, hogy hosszabb beszélgetésekbe…..
kneissl 2016.11.18 08:43:47
Féltékenységből annyi egészséges, ami azt érezteti a másikkal, ( és magaddal is) hogy fontos neked ő, a másik.
A saját fenekére nem szokott "vágyni" az ember, merthogy hozzá van nőve, és mindig ott van. Egy tartós kapcsolatban hasonló helyzetbe kerül a partner feneke is, és ez általában a kapcsolat ellaposodásához vezet-több szempontból is.

Másfelől, ha a partnered egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy "flörtölsz" valakivel, vagy nagyon megnézel valakit, akkor az egyféle érdektelenséget sugall, ami megint csak a kapcsolat kiüresedését jelzi... vagy túlzott magabiztosságot, vagy a másik fél kifelé kacsingatását...

Az egészséges féltékenység ilyenkor ad annyi impulzust, hogy érdeklődj a partnered iránt, és hogy igyekezz vonzóvá tenni magad számára, magadra vond a figyelmét. Ha belegondolsz, a féltékenység alapvetően azt jelenit, hogy "félted" a kapcsolatot, nem szeretnéd, elveszíteni a másikat.
(A köznyelvben viszont a féltékenység általában azt jeleníti meg, amikor valaki gondolatrendőrség-szinten akarja kontrollálni a partnerét, ami egy egészségtelen viselkedés.)

És a jó értelemben vett féltékenység sincs jelen 7/24-ben, hanem alkalomhoz igazodva, időnként. Egy ilyen helyzet után át kell (jó esetben át lehet) érezni azt, hogy a partnerem igenis hozzám tartozik, fontos vagyok neki én is, és megnyugvást lehet találni, ami megerősíti a kapcsolatot.
Egy élő, jól működő párkapcsolat nem olyan mint a japán állami vasút, hogy mindig pontosan ugyanaz a vonat jön ugyanakkor, hanem a partnerekkel együtt alakul, változik, inspirál, biztonságot ad, felráz, boldoggá tesz, vagy elszomorít, ... de még akkor is ad valamit.
kneissl 2016.11.18 08:53:54
@szeIídgesztenye: Azért a feleségük szexuális passzivitására panaszkodó kollegák jelentős része valószínűleg azt sem bánná, ha "nagyon" megsajnálnád őket sanyarú sorsukban.
:-)
kneissl 2016.11.19 17:20:17
@lorantka: Jó esetben a féltékenységet belül érzed. Jó esetben ez azt váltja ki. hogy magadra vonod a figyelmét, valamivel kifejezed, hogy ő fontos neked, és hogy vonzódsz hozzá, hogy úgy érzed, hogy összetartoztok.
Rossz esetben bilincsbe próbálod verni, és eltiltod mindentől ami szerinted veszélyt jelenthet a kapcsolatotokra. - És ezzel meg is ölöd a kapcsolatot.
Mint korábban is írtam, a köznyelv kimondottan csak ezt az esetet nevezi "féltékenység"-nek.
Most van a szoptatás világhete. Ez a pár nap arról szól, hogy felhívjuk a figyelmet az anyatejes táplálás jelentőségére. Azt most nem szeretném részletezni, hogy a csecsemő pillanatnyi és jövőbeli egészsége szempontjából mennyire nélkülözhetetlen – vannak erre nálam nagyobb szakértők, mindezt rájuk…..
Valódi kacsalábon forgó ház, mozgó hobbit ház, transfor­mers ház - vannak, akik megtehetik, néhányan pedig kényszerből választanak átlagosnál eltérőbb otthonokat. Az önmagát fűtő napórás házaktól kezdve a repülőgépte­tős vagy óceánba süllyedő ingatlanokig mind az emberi lelemény bizonyítékai.…..
kneissl 2016.07.12 13:43:30
@R.T. Flakfizer: Vagy elírás, vagy a Mészáros Lőrincék módszerével épült, közpénből.
(vagy nem USD a valutanem, hanem IDR, ami már reálisnak tűnik, mivel az 1,7 m huf)
kneissl 2016.07.12 13:56:11
@scuynat: en.wikipedia.org/wiki/Polystyrene

csak a miheztartás végett....
Furdancs Blog Csövesek 2016.06.30 05:00:00
A félvezető-alapú elektronikus kapcsolóelemek látványa senkit sem hoz lázba. A kis tranzisztor egyszerű életéről nem írnak könyveket, ahogy 170 millió társával egyetemben várakozik a processzorban valami jelentéktelen művelet elvégzésére, de a már-már szerelmes hangvételű…..
kneissl 2016.07.01 19:20:54
@Mr. Waszabi: Ma már azért kell látható helyre tenni a csöveket, hogy észrevehető legyen, hogy ez egy CSÖVES erősítő, nagyon drága volt, nagyon menő, nagyon egyedi, nagyon különleges.
Ettől már félig lent is van a bugyija a csajoknak.

Olyan ez mint a Ferrari a körúton: muszáj, hogy észrevegyenek, muszáj, hogy lássák, hogy én menőbb kocsival vagyok mint a többiek.

A csöves erősítő az esetek kilencven százalékában már nem a hangminőségről szól.
;-)
kneissl 2016.07.01 19:30:24
@bloglegelő: A felharmonikusoknál kezd a digitalizálás problémás lenni, mert ott analóg módon olyan interferenciák alakulnak ki, amikre nincs méretezve a mintavételezés.

De ez már csak a hab a tortán....
És eközben jól fogynak a 20-40 ezer Ft-os bluetooth "hangfalak" ami hűdejólszólnak, miközben én már kétezervalahány után valami készletkisöprésben 20 ezerért egy pár Jamo álló ládát vettem, amik 100 wattot tudnak csúcsban.

De ha az emberek a 200ft-os ecet mellől megveszik a 600 Ft-os ecetes vízkőoldót, addig tudni, hogy az illúzió a lényeg, és a valós értékek/eredmények nem számítanak.... namindegy.
Az álláskeresők közül sokakat akár közösségi oldalon való megnyilvánulások miatt is kiszórhatnak a szóbajöhető jelöltek közül. Hogy jó-e, ha utánajárnak a leendő munkáltatók a Facebookon a jelölteknek vagy sem (én spec. nem tartom fair-nek a jelölttel szemben ezt), azt egy másik poszt témája…..
UPDATE: A poszt meredekség számítására vonatkozó részei pontosítva lettek, ezeket piros színnel jelöltem.Egy-egy utca meredeksége mindig másként hat, ha nekünk magunknak kell megmásznunk, mint amikor számítást készítünk arról, hogy pontosan mekkora az utca meredeksége. Tudták, hogyan lehet a lehető…..
kneissl 2015.07.06 11:28:03
@Mr. Foster: Elődjével dolgoztam építkezésen. Tető-hajlásszöget, magasságot, és szennyvízcsatorna lejtést jól mért, egy utca meredekségét is precízen tizedfokra meg lehet vele mérni, ha tudod használni.
A True Detective egyik kétségtelen csúcspontja az a hatperces jelenet volt, amit a rendező egyetlen vágás nékül, folyamatosan rakott össze. A kamera végig követi a cselekményt, azaz Rust Cohle nyomozót, ahogy egy drogtanyáéra berongyol, ott körülnéz, aztán elszabadul a pokol,…..
Belsőség Idióta próbakörön 2015.05.28 12:53:31
A helyszín Lengyelország, de történhetett volna mindez akár idehaza is. Kopasz nepperünk emlékezetes történetei jutnak eszembe róla, amikor az RS2-es Audira jöttek a gyerekek és a fogalmatlanok, mint a legyek. A baj csak az, hogy nem értik: ezek a dolgok nem csak gyorsan mozognak, hanem…..
Jó hírem van azoknak, akik utálnak kézzel mosogatni. Tudósok szerint ugyanis rengeteg vizet pocsékolunk el, ha nekiállunk a förtelmes házimunkának, a baktériumokról nem is beszélve..A megoldás bizony a mosogatógép! Bár ekkor is figyeljünk arra, hogy az edényeket ne csak…..
Bochkor Gábor még februárban szólta le Kobajasi Kenicsiró hangmestert, hosszan kifejtve, hogy a karmesterség egy blöff, nyilván semmi értelme, hiszen a zenekar karmester nélkül is tud játszani, fölösleges egy bottal hadonászni előtte. Ráadásul Japánban sztárnak lenni nem egy nagy…..
Biztosan tudjátok, hogy a munkám során egy support központot (is) vezetek. Ez egy nem túl nagy support központ, összesen négyen látjuk el a feladatot és kb. 500-600 felhasználót szolgálunk ki. Megnéztem egy statisztikát is, a tavalyi évben (2014-ben) közel 400 bejövő hívást kezeltünk havonta, nem…..
A sokaknak csalódást okozott Godzilla rebootról szóló vita kapcsán merült fel bennem, hogy ideje lenne újranézni Guillermo Del Toro szintén problémás szörnyfilmjét. A Tűzgyűrű egy olyan jövőben játszódik, amelyben a földet megtámadó lények nem az űrből, hanem egy a tenger mélyén megnyílt portálon…..
A tietek a világ legszebb hajója! – ezt üzente vissza a nyílt tengeren egy repülőhordozó kapitánya, miután az úton lévő Amerigo Vespucci kapitányától hajójának beazonosítását kérte. Ha valaki ránéz erre a hajóra, az tudja, hogy az amerikai hajó kapitánya nem mondhatta ezt…..
Aki Oroszország útjain autózik egy terepjáróban, valószínűleg fel sem figyel egy kis nyikorgásra. De ha a leparkolt autó futóművéből jön a nyávogás, még a sokat látottak is felhúzzák a szemöldöküket. Hősünk is felfigyelt, mikor a benzinkúton álló kocsijából…..
Talán akad még az olvasók között, aki emlékszik a megboldogult nyomtatott Totalcar-magazinra. A kiadvány élt nem egészen két évet, megjelent ötször. Nem nagy truváj, mondanák sokan, de a Totalcar neve jelentett annyit már akkor, hogy amikor kikerült az újság a standokra, a…..
"Kétszer voltam férjnél, több férfival éltem együtt, de sehogy sem találom az igazit. Vagy lusta trógereket, vagy szemétládákat fogok ki. És persze az én dolgom, hogy ráncba szedjem őket. Mindig azt hiszem, hogy talpra tudom őket állítani. Kölcsönadok nekik, hozzám költöznek,…..
A boldog, régi idők korában a nyári szünet mindennapi rituáléjaként ebéd után nagyanyám nekiállt mosogatni, nagyapám kihozott a kamrából két jutazsákot, és leterítette a meggyfa árnyékába a fűre. És miközben körülöttünk keleti lustán szunnyadt a magyar nyár, mi is…..
Visszatér Som-Balogh Edina az RTL szappanoperájába, tessék, lehet örülni. Ha minden igaz, a ma esti epizódokban már látható lesz, és nagy valószínűséggel az egyhetes szünet után is szerepelni fog, bár az is lehet, hogy csak egy rész erejéig írták vissza a sorozatba szart…..
kneissl 2014.07.04 13:37:38