Regisztráció Blogot indítok
Adatok
visnyovszkiadam

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A verseny utolsó napja, amely egy 80 kilométeres kitérőt nem számítva végig aszfalton vitt minket a túra vélgállomásáig, Jerevánig. A kitérő ismét egy kolostorremekhez vitt minket, ahonnan néhány versenyfeladat megoldása, kis bámészkodás és egy G.Robiékkal elköltött ebéd…..
A túra utolsó előtti napja az itiner szerint igen mozgalmasnak ígérkezett. Ajándékátadás egy helyi gyermekotthonban, vízumszerzés és egy kőkemény 350 kilométer hosszú offroad szakasz a tűzszüneti zónán keresztül, jókora kerülővel Kapan városáig.A gyermek otthonba együtt…..
A pénteki nap Örményországból indult, célpontja pedig Stepanakert volt, az alapvetően el-nem ismert, de ennek ellenére létező hegyi karabakh köztársaság fővárosa.A Sevan-tó partján autóztunk délelőtt, a ködös múltban aszaltozott, de azóta már jókora kátyúkkal megtűzdelt…..
A nap célpontja már Örményország, a Sevan tó partjára tervezett vadkemping volt. Sajnos reggel elbúcsuztunk Gregorzséktól, akik hazafelé vették az irányt.A kb. 350 km-esre tervezett utazás legfogósabb pontja az örmény határ átlépése volt, ahol közel három órát töltöttünk…..
Reggel frissen ébredtünk és rövid készülődés után útnak is indultunk. Mivel a feladatlapokat hordozó szervezői autó a Zagor hágónál rekedt 7 órára és Szabolcsék egy közelebbi szálláshelyen töltötték kalandos lejutásuk után az éjszakát, a mai verseny elmaradt.Ez volt a…..
Quart Team 2009. Szeptember 8. Kedd 2009.09.12 00:29:00
A keddi volt a túra egyik legnehezebb, legfárasztóbbnak gondolt napja. A tegnapi parti ugyan nem a legtökéletesebb módon szolgálta a relaxált felkészülést a várható nehézségekre, de Zolival ma is kilökött minket az ágy és gyors zuhanyzást és pakolást követően már a…..
Pihentető alvás után, korán ébredtünk mindketten és ahogy az várható volt, a helyiek bőséges reggelivel fogadtak minket. A néni megmutatta a csapatnak, hogy melyik lekvárból tegyünk a reggelire kapott kefírünkbe, mennyit, majd boldogan bólogatva konstatálta, hogy a konstrkció…..
Az előző este után viszonylag későn indultunk útnak. Én navigáltam, Zoli remekül vette fel a grúz közlekedés tempóját, így gyorsan kijutottunk a városból, pont a megfelelő úton. Az út kellemes volt, az első 80 km aszfaltozva, egy folyómederben másztunk fölfelé. A táj…..
A mai nap a tervek szerint hosszú, de kényelmesen teljesíthető volt. A fekete tenger partján, törökország északi határán végigfutó aszfaltcsíkon kellett 700 kilométert végigautóznunk. (Az itinerben 780 Km szerepelt)Az utat csak egy két szerpentin és alagút gazdagította, és az…..
Szokatlanul hosszú alvás után a megszokottnál sokkal kipihentebben ébredtünk, lehetett fél 10 is helyi idő szerint. Zolit próbáltam utolérni kávéfogyasztásban - már amennyiben az itt kávé márkanéven árult folyadékot lehet kávénak nevezni. Az volt a tervünk, hogy…..
A reggel a buszállomáson lévő, elég szürreális szálloda éttermében indult. A szálloda szintjére egy ajtó nélküli lifttel lehetett feljutni, ahol ablaktalan, rózsaszínre festett folyosól vezettek a szobához. A reggelizésre feltartott termet egy pár csodálatosan kitömött tyúk…..
A Belmeken tó rettenetesen hideg hajnallal fogadott minket. Mindent beborított a harmat, és a reggel hidegében nagyon nehézkesen mentek a vadkempingezõs éjszakák kötelezõ reggeli mutatványai: edények összeszedése, vízszerzés a tóról, vízmelegítés, mosogatás, asztalok és…..
Quart Team 2009. Szeptember 1. Kedd 2009.09.03 06:09:00
Reggel az Ohrid tó partjától indultunk tovább. A szállodában elfogyaztott reggeli igazi luxus volt az elõzõ napokhoz, és az elkövetkezendõekben várhatóakhoz képest. Gazdag svédasztal, rántottával sült szalonnval, virslivel, felvágottakkal, zöldségekkel.Az elsõ kilométerek a…..
Quart Team Videók a youtube-on 2009.08.31 20:45:00
A youtube-ra feltöltöttünk néhány videót a tegnapelőtti események kifejtése gyanánt...
A negyedik nap célpontja az Ohrid tó, Makedónia Balatonja volt. Fél 9kor, egy gyors reggeli (omlett és tojás közül lehetett választani) némi kávé- és vízfogyasztás után indultunk neki a könnyebbnek ígérkező, 170 kilométerre tervezett napnak.A nap egy közel 100 kilométeres…..
A túra vasárnapi célpontja, Albánia, pontosabban Peshkopie kis városa volt. Ha röviden szummázni kellene, hogy az itiner mit mondott a mai napról, azt valahogy így lehetne megtenni: lezuhantok, meghaltok, kicsúsztok, mind meghaltok, senki nem éli túl, meghaltok mind. Ez némiképp…..
Pecs/Peja, Koszovo volt a mai nap célpontja. Közel 500 kilométer, a balkán első, másod, és harmadrendű, azaz igazi vadregényes, járhatatlan útjain - bár azt hiszem az utóbbiról alkotott képünk még sokat fog változni a következő napokban.A tegnapi élmények után…..
Az előző napok rohamléptű készülődése és a csütörtök esti rajtszámátvételt követően péntek reggelre teljes mértékbenfelkészülten sorakoztunk fel a rajtvonalhoz.Az autó az igazi túrákat nélkülöző 1,5 év után kapott új gamiabroncsokat (ezúttal nem Toyo Tires),…..