Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vándorló Sasfészek

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Passport Titanic II - Jack is back 2014.01.16 10:06:05
A borzalmas filmet évekkel ezelőtt valószínűleg a bányáiból milliárdossá avanzsált ausztrál Clive Palmer (59) is látta, mert úgy érezte, életművét csak ennek a hajónak az újjáépített mása koronázhatja meg. Az a milliárdos, aki korábban – feltehetően szintén filmélményei hatására –  megkísérelte…..
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
JobAngel Kötődés a munkahelyhez 2013.10.15 17:00:00
Nagyobb cégek egyre több dolgot ígérnek, ajánlanak – végül szerencsére adnak is – egyes munkavállalóiknak, mert a lojalitás erősítése, a folyamatos motiválás már a cég HR-stratégiájának részévé válik egyre több helyen. Ez örömteli, de van egy komoly árnyoldala is a…..
Libertarian Katasztrófaközelben 2013.06.04 00:00:00
Rengeteg dolog van, amit nem értek az emberekben. Van például az a pillanat, amikor élőhelyet választ magának valaki, hosszasan bámulja a térképet, alaposan válogatva az ingatlanhirdetések alapján szóba jöhető helyek közül. Hosszas tanakodás után talál is magának egy pöpec kis…..
A Jersey- és Geordie Shore után, a Valleys farvizén evezve két olyan műsor érkezik a VIVA Tv-re, amik a cirkuszban mutogatott szakállas nőre és kétfejű birkára emlékeztetik a nézőt. Ezeket a trashreality-ket ugyanis csak és kizárólag azárt nézzük, hogy elborzadjunk a…..
Vándorló Sasfészek 2013.05.31 19:50:39
@queensryche: Te bővített mondatokban fejezted ki a véleményedet, és el kell keserítselek: átlagos intelligenciával rendelkező emberek legfeljebb egyszerű mondatokat írnak le. Ezért borzadsz el a dologtól, és tetszik a átlagnak. Nekik pont jó lesz...
Mai Égéstér adásunk kommentposztja.Direktlink a letöltéshez...
Vándorló Sasfészek 2013.05.23 21:18:03
@jk88: Sosem voltam pályanapon (nem is tervezem), és szerintem zenét szobában hallgatunk KETTŐ ládával, vagy esetleg olyan fülessel, aminek az ára vetekszik azzal a kettő ládával. DE 100k-ért valami, vagy 100k-ért valami+ egy egész rohangálós pályanap... aki ezeket szeretni, annak bizony akció.
Vándorló Sasfészek 2013.05.23 21:19:30
András olvasónk küldte be a hírt és a videót, köszönjük neki. Lényegében bearanyozta a napunkat, annak ellenére, hogy ismét a halmozottan súlyos szabálysértés öndokumentációjának tipikus példányával szembesültünk. Amit nyilván elítélünk és szomorú, de mindezek…..
Vándorló Sasfészek 2013.03.21 20:18:13
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja.Direktlink a letöltéshez...
Vándorló Sasfészek 2013.03.01 21:25:10
Winkler!

Volt már csótányhátú Rolls:
www.freshnessmag.com/2012/12/17/rolls-royce-jonckheere-aerodynamic-coupe-ii-concept-by-ugur-sahin-design/

Ezt a kocsit amúgy egyszer végiggondoltam. Nem sokkal kisebb, mint a nappalim, padig kertesházban lakom, 28nm csak a nappali...
Kordos Szabolcs Tilos a belépés című könyvéről négy posztot is írtam az Urbanistán, annyi izgalmas területet zsúfolt össze benne. Idén megjelent kötete csak egyetlen témával foglalkozik, de az elég sűrű ahhoz, hogy egy egész könyvet megtöltsön: a budapesti taxisoké. A…..
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja és direktlink a letöltéshez...
Vándorló Sasfészek 2012.11.15 20:03:16
@Gomulka Béla: A blogmotor bevezethetné a like-ot lassan.
A Toyota TRD-útról frissiben megérkezett Csikós éppen csak berohant a szerkesztőségbe, hogy letöltse képeit a megtelt memóriakártyáról és máris indult tovább. Futtában szólt csak oda, hogy aki akar Renault Twizyt próbálni, az menjen vele, mert időben vissza kell vinnie az autót…..
Ha nem tartozol egyik kategóriába sem, akkor kapcsold ki a számítógépedet kisfiam, és menj le a játszótérre hintázni... 1. Nincs szakmája és lusta: Segélyekért jár. Szomszéd jön, hogy vághat fát nála, fizet is pénzzel, meg koszttal is, de "az éhbér, és különben is ne…..
Aránytalanok a közlekedési bírságok? Veszélyeztetik az egzisztenciát? Egyetértünk. De mégis ki a franc szigorította nemrég a szabálysértési törvényt? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
  Belvárosi zsurnálfiúk és -lányok vagyunk, szerkesztőségünk az V. kerületben található, így évek óta napi szinten, testközelből láthatjuk a pesti belváros alakulását, fejlődését. Könnyű szívvel dicsérhetjük a kerületi városvezetést, amely néhány év alatt,…..
Sokszor puffogtatott sztereotípia, ráadásul már nem is nagyon menő az ebben még anyag volt-frázis. Persze, minden bizonnyal. Volt. Azóta azonban sokat változott a világ, iszonyatosan megnőttek a vásárlói igények és jóval többet is autózunk. Ennélfogva az autó, mint termék…..
Gábor ismerőse egy személyre szabott akció keretén belül hosszabb futamidőre variálta hitelét, viszont ezért aláírattak vele egy életbiztosítást is:Az egyik ismerősöm, bement az OTP-be Tatabányára, hogy nem tudja fizetni a hitelét, könnyítést szeretne. Erre azt mondta az…..
Akkor most jöjjön a coming out, come-oljon a jöjjing out, egyáltalán: megtudják, miért lesz érdemes Totalcart olvasni jövő héten. Végig. Minden nap. Szigorúan el nem mozdulva a gép mellől. Nem véletlen, hogy a múlt héten megjelent egy poszt valami érméről, amin egy öreg Opel…..
Előfordult már vajon a Zugügyvéd olvasóival, hogy munkáltatójuk természetesnek vette, hogy a munkakörükön teljesen kívül eső, - esetünkben a levélíró szerencsétlenségére a hobbiját jelentő - feladatokat is vígan végezzenek? Levélírónk még külön fizetséget sem kért,…..
Vándorló Sasfészek 2011.03.03 12:03:59
@Pascal: Ez hasznos infó, köszönöm. Amúgy inkább gondolom precíz iparosmunkának, semmint "művészinek". De ettől függetlenül jót tesz az ember hiúságának, ha szerepel a neve itt-ott.

a c pont végül is lényegtelen, úgysem kerül nyomtatásba, ebben biztos vagyok, a d-vel viszont gondban vagyok. Ha nem írják alá a szerződést, vajon átadhatom harmadik félnek? konkrétan arról van szó, hogy a részegység vezetője viszont szeretné megkapni, és felhasználni. Átadhatom neki, mint magánembernek?

@gelsystem: Mert az állami szféra jelenleg nem költhet pénzt.

@Gukker: Még az is, ami nem. Álltam én már tetőn, VHF-antennát igazgatva :)
Vándorló Sasfészek 2011.03.09 12:41:56
@Sundance-: nnaigen:) Normális körülmények között ugye úgy működik, hogy ingyen még az ecet is édes, pénzért meg minőséget várok el. Ezzel szemben kedvenc (egyetlen...)munkahelyemen meg úgy, hogy ingyen ne dirigálj, pénzt meg csak a haverok kapnak:) Lassan fizető állás után kéne néznem.
Tegnap este meglepő levél pottyant a postámba. Felvillanyozott, ritkán olvashatok afrikai motorostúra tervéről. Az egyik utolsó mondatban tőlünk és önöktől kér segítséget és tippeket Tom.   Kedves olvasók, mit ajánlanának annak, aki négyezer kilométeres túrára indul a…..
Vándorló Sasfészek 2010.08.27 17:50:22
Hézagoló lapka készlet a szelepállitáshoz, tömitöpaszta (ezek szükség esetén egy megrepedt blokk javitásához is jól jöhetnek),epoxy ha tudsz szerezni.

Felszerelés láncfeszitéshez, gumicseréhez. Egy kulcskészlet, amivel mindenét szét tudod szedni és össze tudod rakni a vasnak. gumibelsök, egy pótlánc. pumpa.

Gyertya. gyertyapipák! komplett elektronika. egy cserényi motorolaj. egy kevés gázolaj, ha le kell tisztiani valamit javitás elött, néhány rongy. inekciós fecskendö vékonyabb tüvel. Eldugult karburátor tisztitásához ideális.

Kötözödrót. gurtni/spárga csomagrögzítéshez (ezek meg a szétesö villaszárnál lehetnek hasznosak, meg amúgy is). bóvden helyett: vékony drótkötél. Megkened olajjal, befűzöd a szakadt helyére, és mész. ha nincs, sima vékony drót. Izzókészlet.

csomagtartó: keress valami helyi szakit, aki oldalkonzolt hegeszt rá. ha nincs szaki, eszkábálj rá keményfa lécekböl valami masszivabb oldalkonzol-szerüséget, ráraksz két vászonszütyöt és kész is a tárhely (oldalára kéretik a szolid himzés: Designed by Sasfészek:) Az egész felszerelés kb befér az egyik szütyöbe.

Ezzel s amit a többiek leirtak mar cca el mernék indulni egy olyan helyre, ahol 50km-nél többet kell sétálni egy szervizig, és nem biztos hogy aznap este épp arra jár valaki, aki felvesz a platóra.

Ui.: hosszában kettényilt gumi javitásának receptje: rakj bele uj belsöt (elötte tekerd körbe rongyal a megfelelö helyeken, hogy nehezebben dudorodjon. rakd össze. rakj vastagon tömitöpasztát a repedés teljes hosszában, majd jó szorosan tekerd körbe spárgával. Ha van drótod erösitsd azzal. várj fél órát, majd fújd legfejjebb 1,5Bar nyomásig. Menj (óvatosan!). 10km-ént ellenörizd a gumid állapotát, szükség esetén pótold az elmálló spárgát. Kipróbált recept. Beteg vagyok, tudom :)
Vándorló Sasfészek 2010.08.27 19:25:44
@Tomásfa: Nem tudom, mennyire rigolyásak a helyi szervek. Kannát akár a lámpa elé is, ha ott fér el. Erösen rontja a kormányozhatóságot, de kis odafigyeléssel kezelhetö. És elövenném az ezermester-énemet, táhelyet kell növelni, amennyire csak lehet.
Nagyon durva állítások vannak itt pro és kontra a reggeli gizmodós anyagra reagálva, ami, mint tudjuk, azt állítja, hogy az új antennakeret az ujjaink érintésére leválasztja a telefont a mobilhálózatról. A kísérletet egyre többen próbálták ki, egyesek pedig a 3GS-ükkel és…..
  Vajon a dízelmotor elég ahhoz, hogy a Mazda lyukat üssön a kategória átlőhetetlen falába? Vélemények az azonos című írásunkról...
Vándorló Sasfészek 2010.03.16 23:06:02