Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mingyábehalok

0 bejegyzést írt és 374 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsonyi ajándékot kaptak a devizahitelesek szeptember közepén. 180 forintos árfolyamon forintra válthatják a jelentős szenvedést okozó svájci frank hitelüket. De mégis mekkora ez az ajándék? Teljes felszabadulást okoz, vagy csak hangyányi előrelépés, ha az átváltás utáni havi törlesztő terhet…..
Az oké, hogy begördül egy Diablo Roadster VT, ennek tud örülni az ember, 12 henger az 12 henger még ilyen ótvar felniken is. De ami aztán következik, na az a non plus ultra miaf.. videó. Aki tudja, hogy miért csöcsörészi meg egy harsonára kötözött felfújt gumikesztyűvel a…..
w Ilyenek voltunk 2011.01.28 04:35:00
A jelenlegi felállás a Fidesz szerint kábé a következő: a szocialisták aljas lejáratókampányt szerveznek Hazánk ellen, kedvükre szerkesztgetik az Economisttól a NYTimesig a komplett világsajtót, továbbá uszítják az uniós politikát. Mert lehet, hogy vannak hibák a…..
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
„He who controls the dancefloor, controls the people” (Dr. Dre, 2pac - California Love)   A T. Hatóságnak igaza van: a hatályos jogszabály szerint valóban nem lehet délután öt órakor cúna szavakat tartalmazó dalokat játszani a rádióban, még akkor se ha…..
mingyábehalok 2010.12.30 16:03:18
@Nomegalljcsak: maradjunk a konkrét ügynél. nem mondtam, h egyetértek-e vele, vagy sem. de angliában, amerikában este 10 előtt se rádióban, se tévében nincs káromkodás, meztelenkedés, erőszak. nyugat-európai országokban nem tudom pontosan, ezért csak ezt a kettőt említettem. tehát egy ilyen médiahatóság léte és működése bevett dolog pl. az említett két országban.
Az új médiatörvény elfogadása miatt aggódók a napokban olvashatták a rendkívül megnyugtató hírt, miszerint L. Simon László, a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke az MTI-nek elmondta: a médiatanács csak a fokozatosság és az arányosság elve alapján szabhat ki…..
ProgBlog Ice-T(ilos!) 2010.12.30 11:30:00
 Figyelem: felnőtt tartalom! 18 éven aluliaknak és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál dolgozó mimózáknak nem ajánlott!  Elkezdődött…A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egy szeptember 3-án, a Tilos Rádióban sugárzott Ice-T-szám kapcsán…..
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
w Felülnézet 2008.10.22 07:30:00
"Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"…..
w Üdvösségtan 2008.09.18 06:30:00
Manapság az előrehozott választás akarása meghatározza az emberi minőséget. Ez a nyomorult SZDSZ például nem szavazta meg, nem is méltó az ellenzéki címre; de közben az a köcsög MDF is tolja a kormány szekerét, le van ám statisztikázva, hányszor nem szavazták le a minisztert.…..
mingyábehalok 2008.09.22 22:58:05
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.09.22. 22:22:29

szerintem ez úgy igaz, ha az "Americans..." helyett azt írjuk: "Republicans have an unhealthy desire..."
w Villalakók 2008.09.16 07:20:00
Hálás és nem túl megerőltető elfoglaltsága a magyar középosztálynak, hogy a kereskedelmi tévék műsorain sápítozik. Tudom, mert évekig ezt tettem. Hogy az egy annyira tré. Hogy annál primitívebb nyilvános produkciót eladdig az ország nem szenvedett. Hogy milyen gagyi a Barátok…..
w Míg a halál el nem választ 2008.09.12 06:00:00
A kormánybuktatás karnyújtásnyira került. Régi, kéjes álmok válhatnak valóra. Az SZDSZ például ismét szert tehet a Mérleg Nyelve megtisztelő címre. Ott a gomb, nyomjad, Gábor. Meri vagy nem meri? Tudja-e, mivel játszik? Sürgős válaszra vár az a kérdés, amiről már legalább…..
mingyábehalok 2008.09.12 16:31:06
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.12. 14:53:22
"vajon az szdsz "ideológiája", ill. az a 15-20 % akit "liberálisnak" szoktak mérni, összefér-e azzal a döntéssel, hogy ov-t hatalomra juttatják."

hát igen, de ha a "komcsikkal" való házasság belefért, akkor I. St. Orbán se élesebb kanyar. előbbinél a szociális háló fölött kellett szemet hunyni, az eljövendőnél meg néhány miatyánkot kell bevállalni, és némi pénzmagot az üdvözülés oltárán. ez utóbbi kerül kevesebbe.
és te kapsz egy complimentary sick-bag-et, amikor mikola miniszter deviáns-ozik meg hordázik :-P
mingyábehalok 2008.09.14 00:48:06
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.09.13. 23:03:34

világosítsatok fel végre, mert tényleg nem értem: ha valaki a kapitalizmus híve, az hogy lehet egyszerre mszp-párti, azaz baloldali?
w Álmodik a nyomor 2008.09.08 06:00:00
A szakértői kormányról ábrándozom egy ideje. Próbálom elképzelni. Egyebet úgysem tehetek, senki nem óhajtja ugyanis elmondani, mit csinálna, hogyan működne ez a mitikus testület tulajdonképpen, és miért volna rá szükség. Illetve azt sem, hogy kik lennének azok a szakértők,…..
w Hiszterolib 2008.09.02 06:00:00
Na, van az SZDSZ-nek saját arca. Szóval ez lenne az. Csúnyácska. Nincs egy hónapja, hogy Fodor Gábor sajtótájékoztatón noszogatta a kormányt cselekvési tervért. Legyen terv, és legyen abban adócsökkentés – ez volt a mondás. Íme, a terv. Van benne adócsökkentés, nesztek.…..
mingyábehalok 2008.09.05 22:33:55
én azért jókat röhögök magamban, ahogy a politikai pártok egymásnak próbálnak udvarolni programokkal,
egyezkednek, tanakodnak, taktikáznak, kis közeledés, flört, aztán beszopatás, hátbatámadás...
...tisztára, mint egy szappanopera...csak szar színészekkel.
az ilyet le szokás venni a műsorról. csak ne lenne ekkora nézettsége!

engem csak az
b@sz fel, hogy mindeközben valahogy mintha RÓLUNK elfelejtkeznének a drága urak/hölgyek.

gyurcsány ezzel a legutóbbi programmal meg se próbált kampányolni, mintha ez nem is ránk tartozna.

"kisfiam, te menj a szobádba, papa és mama most eldönti, kivel fogsz élni a válás után"
mingyábehalok 2008.09.07 00:43:45
valahányszor politikai témájú fórumokat olvasok - ez egyre ritkább - rövid idő után azt kiabálom az LCD süket füleinek:

GET A LIFE, PEOPLE!

itt egyesek személyes ügyüknek tekintik pártok és politikusaik sorsát. frankón rosszul alszanak attól, h gyurcsány ferencnek hívják a miniszterelnököt, egyesek a nevét se mondják ki, mások orbán viktor nevének már az említésétől is hosszú szitokáradatba kezdenek.

10-20-50 évvel ezelőtti dolgokon rágódnak, szenvedélyes elméleti vitákba bonyolódnak, agyafúrt okfejtésekbe kezdenek tökéletesen relevancia nélküli kérdésekben.

láthatóan nem kevés időt és energiát fektetnek egy-egy igen terjedelmes hozzászólásba - és teszik ezt napjában többször.

az én kérdésem: megéri?

---------------------------------------

olyan szívesen olvasnék csak egyetlen hozzászólást, amiből nem sugárzik az elfogultság. valami fan-club-független eredetiség hiányzik.

de hogy a témához is szóljak: mi lenne nekünk most jobb? előrehozott? szakértői? kisebbségi kormány kívülről támogató szdsz-szel?
nem tudom...azért nem, mert fogalmam sincs, melyik esetben milyen irányba indulnánk vagy mennénk tovább. de ez valahogy senkit nem érdekel. mert mindenki csak pofára megy. nem a tettek számítanak, hanem a rizsa...meg a képviselt világnézet. az mindenek felett.

én pont leszarom, h adott párt bent marad-e a parlamentben vagy sem. nem érdekel a morális válság - az a politikusoktól függetlenül megvan az országban.
ez a népszavaztatás ez vicc, de azt se fogják lenyomni a torkomon, hogy a parlamenti demokrácia lényege: 4 évente ikszeljek, aztán kormánynak szabad a pálya, azt csinál, amit akar, nekem meg kuss van. szóval ezt azért így hadd ne!
w Programzene 2008.08.27 07:45:00
A mai Népszabadság olvasóinak különleges figyelmességben van részük: Gyurcsány Ferenc ezúttal közvetlenül, saját tollából szól hozzájuk. Az anyag címe Megegyezés. Borzasztó cím, és nemcsak azért, mert ásítóan unalmas, hanem mert már a cím se igaz. Még nincs megegyezés.…..
mingyábehalok 2008.08.27 15:57:30
dark future · www.andocsek.hu 2008.08.27. 12:29:12

a számolás annyiban hibás, hogy ezeket a százalékokat nem mind a kiszámlázott összegből kell számolni, tehát ha neked van 200e bevételed, akkor nem ez az adó és tb alap: ebből vissza kell számolni az adóalapot úgy, hogy a 200-ból ki kell vonni a munkaadói tb-t (29%), vállalkozói tb-t(4%), tételes eho-t(1950ft/hó). ez az adóalap, 200ezres bevételnél (feltéve, hogy tényleg nincs költség) kerekítve mondjuk, hogy ez 150eft. ez lesz az alapja az szja-nak, a munkavállalói tb-nek - ez nagyságrendileg 50,000 ft levonás.
körülbelül az mondható el, hogy ha egy vállalkozónak nincs költsége, és maximális (sőt, túlzott) korrektséggel befizet mindent, akkor kb. a nevételének a fele marad a kezében.
ha átcsúszik a 36%-os adókulcsba, akkor persze még kevesebb.

persze ez is rohadt sok elvonás, az elvi alapvetéseddel maximálisan egyetértek. reaálisan nem elvárható a korrekt adófizetés.
-------------

ami pedig az adócsomagot illeti:
ezt én olyan maszatolásnak érzem. semmi jelentős, semmi lényegi.
kicsit csinálok is valamit, de annyira nagyon mégse.

és igaz: nem látom az alternatívákat felsorakozni.

/ja, és nagyon gáz, hogy ez a javaslat is pont 10%-os tb csökkentést ígér, mint aminnyit a jobboldal vetett fel - és lett leugatva...baszod, legalább mondott volna 9%-ot LOL/

w Challengeland 2008.08.15 08:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rend Valaha a FSZEK-be jártam Demokratát olvasni. A kilencvenes évek elején-közepén jártunk; a Demokrata az akkori szélsőjobb egyik orgánuma volt, a Magyar Fórum és a pár példányban olvasható Szittyakürt mellett. Vegetált mellettük néhány…..
w Ítéletnap 2008.07.18 08:00:00
Másfél év üzemidőnek megvannak a tanulságai. Nem a saját szövegeimnek: az csak a kanóc, amiből aztán úgynevezett vita lehet. Lehetne. Azokat a cikkeket a kommentekben kiértékelhették a tisztelt hölgyeim és uraim. Most visszakommentelek, mert én meg elolvastam, amit írtak. Kurva…..
w Olcsó húsnak 2008.07.10 06:00:00
Drágább lett a minden. Megyen fel az ára a benzinnek, attól akármi másnak, amit vinni kell, és az élelemé meg magától is, főleg mert benzint gyártanak belőle. Csináljon tehát valamit a kormány, nyergelje fel az árzabálót, aztán gyí. Különben dühbe jövünk. Legelőször is…..
w Molotov és Ribbentrop 2008.07.07 08:00:00
  Betelt a húgyospohár, mert nem ürítették. De legalább lesz charta. Gázáremelést!   Gyűlölettörvényről korábban: Zsidók és hülyék..