Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsafar

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az öreg autónk a mai közlekedésben olyan, mintha egy gramofonra tennénk rá a DVD lemezt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Dzsafar 2013.05.09 05:39:27
@butschq: Ja,jó a szóvicc,oksa!!:)Amúgy,az "öregopel" megy ,mint a szél,megáll,mint a csapás,és semmi huncutság benne....igen,1,6 16szelep,semmi ördögi..ja,mondjuk,megkap mindent időben....tehát,a cikk semmit nem ér....jártam életemben itt-ott,és sok öregvasat láttam,nem vetették meg őket,sőt,sokat napi használatban gyötörtek....tudnak meglepiket okozni..:)s a teherautókat nem félem...:)Sokszor fordult már elő,hogy megpróbálták....mondtam,hajrá,a gyorsabb elől....a tükröt mindig néznem kellett...:)
Modorosblog A Tegezős Bácsi 2012.05.15 11:52:00
A Tegezős Bácsit mindenki ismeri, hiszen itt van mindenhol körülöttünk - a boltban, a lépcsőházban, a meccsen, a kocsmában. Ötven és a halál között bármelyik korosztály tagja lehet, valójában kortalan. Egy viszont biztos: a nála fiatalabbakat következetesen, lekezelően tegezi,…..
Dzsafar 2012.05.15 14:12:11
@m.o.p.:TÖKÉLETES!!!
Dzsafar 2012.05.15 17:31:34
@CJKrisz: Hali Krisz!!
Ügyes,mert sajnos,nagyon sok ember nem érzi,nem tudja,mit szabad!!Igen,rettenetesen utálom,ha azonnal a bajával nyit,semmi emberi kontaktus(pl.a szemembe néz,vagy-de: legalább felém!)Nagyon magas beosztású emberekkel hozott össze életem során a munkám,jobb nem is beszélni róluk....A csendőr-pertut utálom,pedig bizony ballagok a 60felé,.de sosem tettem!!Ha valakit letegeztem,s ő valamiért nem tette,közel hajoltam,s nagyon diszkréten szóltam:ha sérti,természetesen magázódjunk,de szerintem,ha nem gond,nyugodtan mehet a tegeződés!Sosem volt baj ebből!!S az még érdekesebb,hogy rengeteg barátom van a lányomnál fiatalabb korosztályból,jönnek-mennek nálunk,járunk közösen bulikba,talán nem öregedtem meg túlzottan,fiatalon tart a barátságuk!
Éry Balázs Éljen a kommunizmus! 2012.05.11 15:57:00
Szónokol a (meztelen) király: uralkodásom talpköve és legfőbb princípiuma az antikommunizmus! Szánalmas, ha egy uralkodó hitvallása nem több bármi tagadásánál, de nézzünk szét a birodalmában! A kincstár üres, az istenadta nép éhezik, kiszolgáltatott. Csak a…..
Tudom, tudom, másfél hónap telt el az utolsó Dezső-jelentés óta. Ez a karosszériarestaurálás már csak ilyen. Eddig öles léptekkel lehetett haladni, jobbra-balra estek kifele az A oszlop-aljak, szakadtak ki a padlólemezek, hullott az alvázvédő, csendben kotyogott a csapszeg-zenekar.…..
Dzsafar 2011.03.06 12:33:45
@Csikós Zsolt:
A folyamatos pára és hőmérséklet különbség is megteszi a magáét!
Anno egy pobedám is volt,(meg egy csomó szoc csoda)nos,a küszöböt javítás után szinültig töltöttük fáradt olajjal,egy év múlva olyan volt,mint a szurok,és alatta FÉNYES VOLT A LEMEZ!!
Tökömre esett az állam!
A bódé már sehol,viszont hibátlan küszöb!
Fura volt!
A megszokottnál terjedelmesebb posztot terveztem be mára, mert úgyis szombat van, a többségnek nem kell a munkaidőből lopni rá sok időt. Elég ritkán szoktam már így az elején véleményt alkotni egy-egy beküldött írásról, hogy ne befolyásoljak senkit az álláspontommal, de 27…..
Dzsafar 2011.02.20 08:19:20
@kilobike:
Sajnos,azért kergetek illúziókat,mert megtehetem,hogy évente nyaralásom alatt akár ezer-ezerötszáz kilométert motoron töltök egy másik országban,és hihetetlen,de csak ott ülök fel,itt nem!
Nos,a közlekedési morál:ÉG ÉS FÖLD!!!!!!
S hiába próbálom meghonosítani,egyszerüen kevés vagyok,a többségi közlekedő nem VESZI ŐKT EMBER SZÁMBA!!!!!
SŐT!!!
Néha még engem dudálnak le,hogy minek előzékenykedek velük!!!
Komolyan kérdezem:nem kell ezt szégyellni?????
Dzsafar 2011.02.20 08:44:20
@"streetfighter":
Te is szép "magyar" nevet választottál,de sebaj!
Mint már írtam,a stílus az ember!
A Tiéd........hm.
NEM A MAGYAROKAT SZÍDOM,(csak a bunkókat,az önző barmokat),és tudok különbséget tenni,tapasztalatból.
Sajnálom,hogy Neked ez nem megy!!
Seggfej??
Magadra gondoltál,ugye??
A rendvédelmi szervek fegyveres dolgozói húsz év szolgálati viszony után korkedvezménnyel mehetnek nyugdíjba. Sok vita volt erről az elmúlt években, szerintem megérdemlik. Az ehhez szükséges többletjárulékot a munkáltatójukat (rendőrséget, honvédséget, pénzügyőrséget)…..
A hagyományőrzés, az elődök megbecsülése, emlékük ébrentartása a földkerekség mindegyik, magára valamit is adó katonai alakulatának egyik legmarkánsabb jellemzője. Aki járt már egy komolyabb brit vagy francia laktanyában, az tapasztalhatta, hogy a házimúzeum formális és informális megbecsültsége…..
Dzsafar 2010.07.17 07:08:41
@Shed:
Sajnos,a KÖE.megélt az idők folyamán jó néhány gyalázatot!
Ami most történik,az a legnagyobb!
Büszke vagyok az ottani múltamra,sajnálom,hogy ez történt!
Tiszteletel
Dzsafar 2010.07.17 07:34:37
Most kivételesen nem beküldött levelet fogok publikálni, hanem a saját tegnapi bosszúságomat szeretném veletek megosztani és kikérni a véleményeteket. Szokás szerint az út szélén, a padkával párhuzamosan parkoltam tegnap Kispesten a Vas Gereben utcában, az Ady Endre úthoz közel.…..
Több „Molotov-koktélt” dobtak ma hajnalban egy romák lakta házra Hatvanban. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy van-e etnikai szál a történtekben. - írja a HEOL. Szerintem az is baj, hogyha egy embernek is eszébe juthat egy országban egy ilyen hír hallatán az, hogy ez…..
Dzsafar 2010.05.23 08:03:05
@Thug: Sajnos,koromnál fogva nyugodtan leírhatom:
Az elmúlt 55 évben (ugye,ezt már kinyílt tudattal LÁTTAM!) ami pénzt
elvitt a különféle "felzárkóztatási programok",azt összeadnánk,nagyon
meglepődnénk!
Simán egy Másik magyarország lett feleslegesen beleölve!
Mindezt miért írom,?
Nos,1971-ben!!!!!!!!!!!!!!!!!,még iskolába járva,volt egy osztálytársam,aki már akkkor
wv mikrobusszal járt be,és ő vágta a fejemhez:
Amíg,Ti,fehérek dolgoztok,nekünk,romáknak nem kell!
Bizony,akkor nevettem,ma már nincs kedvem,igaz az utolsó betűig!
A szomszédom dolgos roma,(JÉ,hát van ilyen is),az egész utca tiszteli,
három iskolázott gyermekkel,(azért néha voltak vad dolgai,de be lett állítva a sorba,megértette,ha nem akar elköltözni,fel kell vennie a fordulatot!)
Miben kéne még segíteni őket?????????
Még többel????
30 évig voltam rendőr,volt mit látni,de kollégám NEM VOLT KÖZÜLÜK!
Hm,miért??
Fegyelem,megkövetelt rend,társadalmi elvárások?!?
Ezt szokták mondani a himi-humi szakértők. A lustaság, a tapasztalathiány, a felületes ítélkezés miatt gondolják így. Az én szerepem kicsit megvédeni a veteránautókat, és még rémisztőbbé tenni magát a veteránozást. Vélemények az azonos című írásunkról...
Dzsafar 2010.05.19 14:01:07
Látom,van tapasztalat mindkét oldalon,így helyes!
Ami miatt ismét hozzászólok,keveredik egy cseppet az "elhanyagolt"és "karbantartott" fogalom!
Aki szereti az autóját,az a korától függetlenül gondoskodik róla,sőt,még ki is takarítja!Ami nehezen érthető a mai "jó"??? gépek futásteljesítmény-és-ráfordítási összeg aránya!
Való igaz,a mai járműveink messze modernebbek,sokkal bonyolultabbak,és itt érkeztünk el a dolog lényegéhez!
Semmivel sem nyújtanak többet,mint elődeik,viszont néhány alkatrészük JAVÍTHATATLAN,direkt így van kitalálva,csak csere!Ez a műtét horror számok harca,a márkaszervizek agyatlan szerelőinek rettenetes kihívás!
A számítógép világában hibakód olvasás után sem értik,mi a baj,cseréljünk,ezt,azt ja meg még ezt meg azt,és a számla:egy fél autó ára,s egy hónap múlva kezdődik előlröl!!Sajnos,a saját tapasztalatom mondatja ezt velem,modern autó,modern a"tököm tudja,mia a baja!"
Én még emlékszem arra az időre,a mikor az egyik német autó gyártó rettenetesen jól sikerült szériája után a szervízben a srácok legnagyobb munkája az elkopot fékbetét cseréje volt,ebből nem lehetett megélni.
ÉS JÖTT A TEGYÜK TÖNKRE,AMI JÓL MŰKÖDÖÖTT SZEMLÉLET!!!
A munkám során rengeteg nagy!!!!vas került a kezünk közé,volt is gond,nem kevés!A négy karikás olyan hibákat produkált a "legnagyobb" kategóriában,hogy hihetetlen.
Ár-érték-szervizköltség????Szép halál volt minden javítás!
Vagy az opel említett 1.6-os,16 szelepes ecotec motorja,amire a gyár 1000km-re 0.7dl és 1 liter olajfogyasztást ad meg!!!!
A HUSZADIK SZÁZADBAN?????
Szinte a kétüteműé az elégetett olajmennyiség.
MITŐL ECOTEC?????
Átverés,és ne tudd otthon piszkálni,mert még lehet,meg tudnád javítani!
Vissza a bevált,és már bizonyított gépekhez!
Dzsafar 2010.05.19 20:12:26
@Epercsibe:
Bocs,de muszáj hozzátennem egy apró észrevételt!
Anno,1995-ben vettem egy 1982-es évjáratú 80-as audit,cd változat,(5 henger),13 évesen az órában(s nem az autóban!!!!)125000km-el!Azonnal bele a gázszett,mert napi sok kilométer várt rá!
Érdekes módon,ami kopott,(fék,kuplung 2X,és más SEMMI!!!!!!)
Minden időben,olajcsere,szűrőkkel,(10000km),megjárta Monte Carlót,Svájcot,és tudnék még néhány országot,ahova szó nélkül elballagott,s nem is akármilyen tempóval!
400000!!!!km-el eladtam,bár ne tettem volna!
Utódja,egy b/4 es buborék audi,egy kalap kula,csak a pénzt vitte,minket alig!
Pedig megkímélt volt a lelkem,csak biztos azért,mert mindig szar volt,sosem ment!
Két évig állt egy hajós krapek garázsában,bánom,hogy ráakadtam!
S ezt most veri egy 2000-es évjáratú,opel g astra 1,6 16 szelepes agyon bonyolított rém!!
(Volt benne ismerős pap által belerakott 53000 km).Egy év alatt repült 35000km-t,és keze -lába remeg,mindene rémület,mint már írtam,egr szelep,kompjuter csere,s ki tudja,mi vár még,az 1000km/0.7 és 1 l olaj fogyasztás mellett!!
(Ez gyári leírás!)
Akkor ez a fejlődés??
Minek bele egr szelep,ha majdnem kétütemű,ennyi olajfogyasztással,új korában???
A szervizeknek ez egy éles kasza,mert ha jó autód van,sosem mész feléjük!
Ami öregen már bizonyított,azokkal no problem!
Vagy rosszul látom??
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
Dzsafar 2010.05.11 15:52:48
@Cyr: Lehet,hogy a Te szemedben ostoba,demagóg,általánosító vagyok.Gondold ezt.
Megjegyzem,nem zavar a véleményed!
Ennek ellenére mégsem szeretnék hozzájárulni ennél többel,mint eddig!
Amikor én kezdtem a "nagy betűs életet",8 év szülőknél,majd életem legboldogabb időszaka,34 évesen egy 16nm!!!!! szoba konyha,7 éves gyermekkel,hérmasban!
Senki nem mondta,hogy rohanjak hitelt felvenni,mert most nagyon jó feltételek adottak!
Fokozatosan lett meg a nagyobb,de mindig a szükségleteknek megfelelő méret,semmivel sem nagyobb! Nem így csináltad?!?
Akkor Te vagy az ostoba,élhetelen,másokon élősködő!
Szerintem a személyeskedés ennél a pontnál álljon meg,erre kérlek!
Gyermekem 10 éve hajón dolgozik,hogy NE KELLJEN HITELT FELVENNIE SAJÁT ÉLETE KEZDÉSÉHEZ!!!
Szerinted,Ő is ostoba??
Vagy a kinti élet megtanította,hogy csak Magadra számíthatsz??
Dzsafar 2010.05.11 17:54:05
@Cyr: Húsz év?Több lehet,de!
Nem osztom az észt,csupán azt írtam,hogy lehet máshogy(is).
Nekem is ajánlották,hitelre autó,nyaralás,házbővítés,plazma tv,
minden más,használd,és majd fizeted!
Valahogy féltem tőle!
Sajnálom azokat a szerencsétleneket,akiket a (szemét bankok,mert mind az!)átvertek,és bevitték az erdőbe!
Nem róluk beszéltem,talán észrevetted!
A szüleimtől azt láttam,hitelt sosem,inkább lassan,és a gyermekem is így gondolkodik!
Talán azért ,mert 10 éve külföldön dolgozik,és látja,mire számíthat,ha nem fizet időben??
Horror dolgokat élt meg,ezért nem vág bele semmibe,ami bukó!
Nos,én erre gondoltam!
- A gyémánt ára mindig emelkedik – szögezte le határozottan a szemüveges szakember - ezen nem érdemes vitatkozni, ha kell tényekkel is be tudom bizonyítani. Na mármost, van a világ legnagyobb gyémánt termelő vállalata Dél Afrikában a De Beers. Ennek a cégnek monopóliuma van.…..
Ha létezik ember, akinek az élete regény, vagyis inkább fergetegesen szórakoztató novellafüzér, akkor az Bodolai László nemzetközi horgász, vitorlázórepülő-pilóta és utazó, az Index ügyvédje. Ő az, akit egyszer majdnem megölt Gyurcsány Ferenc akivel együtt ettünk borzot…..