Regisztráció Blogot indítok
Adatok
7edik (törölt)

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nemokos #131 - nem spórolunk 2015.05.06 20:31:49
élünk. majd akkor fogunk spórolni, ha lesz miből. nem akarunk lakást venni Magyarországon, de Angliában sem, és nem akarunk máról holnapra gazdagok lenni. fel kell újra építenünk az életünket. hiányoznak még bútorok, műszaki cikkek, ilyen-olyan kacatok az albérletből. ezt…..
7edik (törölt) 2015.05.07 15:52:06
7edik (törölt) 2015.05.07 15:54:49
@7edik: az is lehetm hogy Svedorszagba kellett volna behazasodni 16 evvel ezelott

"Andrea Brorsson En 16 evel ezelöt Svedorszagban költöztem a csaladomal nem tudtam nyelvet Itt megtanultam. A csaladomal jötem . Nehezvolt az elejen megtanultam a nyelvet föiskolara jartam es nem ment ra gatyam mint otthol. Viktorka egy huje allat."
7edik (törölt) 2015.05.07 15:59:00
@7edik:
esetleg Angliaba kene menni...

"A lakás és autónk devizahiteles. Nem kell írnom ennek következményét. Két éve nem volt / szabad/döntés de lépni kellett. 5 éves kisgyermekkel érkeztünk U.K. Otthon mindenünket eladva. Félretett pénz kb 300£. Az első 1 év iszonyat volt nem kívánom senkinek. Volt hogy az utcán kerestük a pénzt, hogy kenyeret tudjunk venni. Szerencsére kaptunk segítséget. 1 év alatt 3x költöztünk mert a helyiek/ elüldöztek minket/
Jelenleg part time én 2 a férjem 4 órában dolgozik. Igen minimálbérért. De egy vadiúj lakásba élünk mindig van mit ennünk. Van időnk hogy együtt lehessen a család. Ez mindennél többet ér."

csak én vagyok ekkora lúzer, hogy dolgoznom kell rendesen és csak úgy tudok rendesen megélni?
nemokos #130 - nemazénnapom 2015.05.03 22:01:59
reggel már fölhúztam magam azon, hogy hova tesszük majd a tv-t, amit még meg se vettünk.  aztán csináltam rozmaringos párolt zöldséget, szerintem szar lett, de Norbinak ízlett és végül el is fogyott. ő sütött csirkemellet, az legalább finom volt, mert a kuszkuszt, amit szintén…..
7edik (törölt) 2015.05.06 16:53:29
@puhacica: ha releváns témában szólok hozzá és a valóságot kérem számon, akkor ki akarsz baszni

inkább kussolok magamtól, de azért remélem elgondolkodtál azon, amit írtam
7edik (törölt) 2015.05.06 18:56:42
@puhacica: nem tudom mi az, ami hazugság, amit írtam, de legközelebb igyekszem a poszthoz hozzászólni, bár a szkenáriók nem nagyon fognak változni így sem

@Aszfaltot bámuló kisgyerek:
"nekem így sikerült 3 év alatt összelapátolni egy fél csöves garzonra Budapesten(talán már a 3/4e is megvan). "

kizárólag azért, mert 2-en vagy a nővéreddel (előny 1.) és önkormányzati lakásban (előny 2.)
ha egyedül lennél és normálisan akarnál élni egyedül egy lakásban, akkor pont 0 euród maradna hó végére

"Ausztriában ennyi pénz szart sem ér!"
és megint itt a lényeg, 500 euró kb. a harmadát-felét éri Ausztriában (50-75k HUF), mint Magyarországon az árak miatt, így meg igazán nem sok ez, főleg a sok előny mellett, amit korábban is leírtam

" Nem fogok valószínűleg olyan fényesen élni, de legalább otthon leszek."
Most fényesen élsz?
Amúgy én is kb. úgy élek, mint te, csak egyedül, nem önkormányzati lakásban, mert ahhoz szerencsétlen, gyerektelen, fehér, jól kereső férfiként csak hosszú évek után juthatok, ha kiválasztanak egyáltalán.

"nem hiszem hogy tudnak spórolni. "
"aki otthon 200 rugókat keresett, annak ez nem előrelépés hanem masszív visszalépés."
gondolom pont ezért jött a fenyegetés a kitiltásról puhacica részéről... az igazság fáj, nekem is sajnos

2 minimálbéresnek előrelépés, de még akkor is ott van, hogy otthon könnyebb bármilyen területen előrelépni, mint idegenben, korábbi hsz-ban leírtam, h miért

a nettó 2 ezer fontos álomfizu sokaknak tényleg álom marad keresett szakma nélkül, ráadásul külföldön mutyizni sem lehet, mint otthon, ahol azért véletlenül mindenkinek van kocsi a segge alatt 400 Ft-os benzinár mellett a nettó 150k HUF-os áltagfizuból, ami őszintén szólva statisztikai képtelenség

"Jelenleg a nővéremmel élek"
Amúgy Hinta, ez most jutott eszembe. Nem trollkodásból mondom, de a nővéred nem tud valami tűrhető osztrák férfit összeszedni?
A nők, akik szakma és jó képzettség nélkül mennek ki és már kint vannak, mind erre törekednek (esetleg egy magyar eltartóra jó szakmával), de egy külföldivel rögtön rengeteg nyereség van, amiket már korábban le is írtam: nyelvet tanítja, lakás, kocsi, állandó jövedelem, osztrák baráti/ismerősi kör, mindent ismer, van kapcsolati háló, lehet, hogy jobb melót is szerezne neki (mondjuk nem tom, most mit csinál)

Nem véletlen nyomul majdnem minden nő egy helyire vagy egy kint megismert nyugat-európai férfire. Én is ezt tenném, ha k-eui nő lennék, mivel sokkal kényelmesebb, mint dolgozni és folyton tanulni, meg mindent egyedül intézni.
7edik (törölt) 2015.05.06 21:32:39
@Aszfaltot bámuló kisgyerek: felesleges erolkodni, kimoderalt a draga puhacica
nemokos #120 - a farm, ahol élünk 2015.04.08 13:59:30
gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a sorozatot, és az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még most is. igazi mese, mindig győz a jó, megbűnhődik a rossz, ennél több nem is kell a boldog véghez. talán még annyi, hogy ott, ahol vagyunk, jól érezzük magunkat.  akkor nézzük, hol is…..
7edik (törölt) 2015.05.06 16:59:13
@Aszfaltot bámuló kisgyerek: " a béred 20 %a a lakbér"
a külföldi, nyugati férjével együtt, azt kihagyta
7edik (törölt) 2015.05.06 16:59:57
@7edik: mármint együttélve...

csak sejtem, ki rakja majd össze a lakásra a beugró nagy részét, te vagy a férjed...
A muszlimok csak rosszat kaptak Európától, ezért nem csoda, hogy haragszanak a kereszténységre, ha egyszer merő tévedésről az összes európait kereszténynek nézik – jelentette ki egy iszlámról szóló keddi beszélgetésen Maróth Miklós akadémikus, Sulok Zoltánnal, a…..
7edik (törölt) 2015.05.06 12:09:05
@dr. mesterseges szinezek:

Milyen ébredés? Átlagban 8-10% az arányuk és nem is igazán fog ez felmenni 15-20 felé. Egyrészt tény, hogy a már sokadgenerációs bevándorlók is "felveszik" az "őslakosok" születési rátáját, a sok gyereket a friss bevándorlók gyártják. Másrészt, végül ellenérzést fog kiváltani Európa lakosságában az eltérő kultúrájuk és egyszerűen nem szavaznak meg bevándorlópárti politikai erőt. Sőt, ez már most megfigyelhető, hisz már a mérsékelt EU-párti politikai elit is azt hangoztatja, hogy csökkentsék a bevándorlást. Még jó: hiszen ők is szavazatokból élnek.

Az én szerény véleményem pedig az, hogy Európának úgy kell a bevándorló mint egy falat kenyér, előbb utóbb elöregedik a társadalom és bedöglik minden. Az viszont tény, hogy én a muszlim bevándorlókat nem erőltetném: jöjjön kelet-ázsiai, dél-amerikai, akár fekete-afrikai csak muszlim ne!
Ma ismét egy, a Magyarország és én pályázatra érkezett írás következik, méghozzá Erikától, aki lassan két évtizede él már külföldön. Írása tulajdonképpen egy vallomás arról, mi az, ami ennyi év után is hiányzik neki Magyarországról, és mi az, ami nem, ami miatt…..
7edik (törölt) 2015.05.06 10:44:06
@maxval bircaman szerkesztő:
Én is pont ezen gondolkodtam, hogy gyakorlatilag minden hiányzik neki Magyarországról, akkor miért van külföldön?

Persze az is lehet, hogy ezek már csak szép emlékek és csak az "agyában" vannak, a valóság már megváltozott régen.

Ami miatt viszont egyoldalú a poszt, hogy a kinti jó dolgokat nem írja le, ezért gondolhatja az ember, hogy csak a pénzért van külföldön, holott biztos van még más jó is ott.

@Golf2: Európában elég nagy rasszizmus tombol a színesek ellen, ezért gondolom eun kívul laknak.
7edik (törölt) 2015.05.06 11:50:46
@Réka ‎: Én Ausztriában vagyok, itt minden cv-hez kötelezően kérnek fényképet, vajon miért?.

Az németeknél az idegen nevűek 50-80%-kal több helyre kell, hogy jelentkezzenek kizárólag a nevük miatt, holott minden mást meghagytak az önéletrajzukban ugyanolyannak, mint a fehér, "tiszta fajú" németekhez képest.

A bevándorlónegyedekben alacsonyak a lakásárak, mindenki kiköltözik onnan, sőt, mondhatom az egész városból költöznek el a helyiek a sok bevándorló miatt.

Amint elkezd "fertőződni" egy kerület, ott leesnek a lakásárak és bérleti díjak, akik tehetik, menekülnek.

Lakás keresésekor hátrány, ha nem helyi vagy, sokszor lepattintanak az akcentus meghallása után.

Az osztrákok olyan általános iskolát keresnek a gyerekeknek, ahol minél kevesebb külföldi van. Mindezt célzottan teszik és tisztában van ezzel mindenki.

A legnépszerűbb párt a jobbikhoz hasonló FPÖ, ami nyíltan idegenellenes.

Napestig sorolhatnám a nem rasszista jegyeket.

@Ödenburger [Hu/At]:
" A spanyolokkal ellentétben az osztrákok legalább nem nyíltan rasszisták, legalábbis a többségük nem, mert a náci múlt miatt errefelé ez csak jó haverok közt vagy nagyon részegen szalonképes. "

Pontosan így van.

Mindenhol zúgolódnak egész Európában a bevándorlók ellen, nézz szét:
- Nagy-Britannia: törvénytervezetek a bevándorlók visszaszorítására, itt olvastam pár hete
- Svédország, Norvégia, Dánia: az embereknek kezd feltűnni, hogy átestek a ló túloldalára, a dánok már szigorítanak, idő kérdése, hogy a többiek is mikor kezdenek el
- Németország, Ausztria, Svájc: amit leírtam, Svájcban a legdurvább a diszkrimináció
- Franciaország: Charlie Hebido, szerinted a helyiek kedvelik a muszlimokat ezek után?
- Olaszország, Spanyolország: elárasztják őket az Afrikából érkező menekültek, folyton panaszkodnak, hogy visszaszorítsák őket
- Magyarország: miket mondott Orbán Viktor pár hónapja és mit gondolnak az emberek? Meg ne mondd, hogy otthon nincs rasszizmus a romák ellen.

Nyilván akik az adott országban élnek, sokkal jobban látják a helyzetet.

- USA: elég, ha megnézed, hogy mennyi a fehér - latino/néger vagyoni különbség... pedig a genetika 99,9999%-ban ugyanaz

www.pewresearch.org/files/2014/12/FT_14.12.11_wealthGapBars.png

Inkább az a kérdés, hogy te melyik Európában élsz.
7edik (törölt) 2015.05.06 12:05:11
@Réka ‎: ok, nem gond, ezentúl én sem fogok reagálni a te hozzászólásaidra akkor, ha nem tisztelsz meg annyival, hogy elolvasd, amit írtam
A kétségtelenül fura nevű, de legalább olyan szép The Next Episode a luxusjachtok között nem számít nagynak a maga 26 méteres hosszúságával, ám ami hiányzik méretben, azt pótolja szépségben. A holland hajógyártó Wim Van der Valk által a Cannes-i Jachtfesztivál…..
7edik (törölt) 2015.05.06 12:01:31
Igencsak kalandos útra indulunk ma (noha a szerző, Liza szerint nem kalandot keresni indultak el), amiben lesz majd Kanári-szigetek, Thaiföld és láthattok majd nepáli képeket is. Vágjunk is bele! (fotó: Liza / vegtelentalan.wordpress.com) „Nem azért hagytuk el Magyarországot, mert…..
Miközben a kormány nagy csinnadrattával újabb programot indít a külföldön élők hazacsábítására, a kép finoman szólva sem ilyen egyszerű. A mai írás szerzője, Tomeepapa 9 év franciaországi élet után érezte úgy családjával, hogy talán érdemes lenne megpróbálni ismét…..
7edik (törölt) 2015.04.30 16:11:39
@Zka: @Din Serpahis:

Sziasztok!

Én is informatikus vagyok, még csak pályakezdő, lenne 1-2 szakmai kérdésem hozzátok.

Kérhetnék egy elérhetőséget esetleg?

Az én címem narancsle kukac citromail.hu

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket.

7edik