Regisztráció Blogot indítok
Adatok
newenergy

268 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2021-től minden új építésű ingatlan energiaigényét – így a lakóházakét is – legalább 25% mértékben megújuló energiaforrásból kell biztosítani. A szabályozás azokra az épülő ingatlanokra is kiterjed, amelyek nem szereznek használatbavételi engedélyt 2020. december 31-ig. A 25%-os előírást az épülő…..
Megszokottá vált megjelenésünket könnyedén dobhatjuk fel a Patore' izgalmas facsokornyakkendőivel, mely már Magyarországon is elérhető. Ezek a páratlan, fából készült, kézzel csiszolt és külön pácolt remekművek tökéletesen ötvözik a klasszikus és a modern stílust. Kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy…..
A klímaváltozásra vonatkozó eddigi legnagyszabásúbb törvény készült el Dániában. Illegálissá teheti-e a törvényhozás a klímaváltozással szembeni fellépés elmulasztását? Képzeljük el a következőt: 2030 van, és egy ország épp most mulasztotta el a széndioxid-kibocsátás csökkentésére kitűzött 2020-as…..
A légi forgalom a közlekedési szektor legnagyobb szén-dioxid-kibocsátójának címére tör. Vajon képes egy kis kanadai légitársaság bebizonyítani az egész iparnak, hogy léteznek környezetkímélőbb módszerek is? A megszokott repülőutakhoz képest csupán rövid kiruccanásnak tűnhet a de Havilland hidroplán…..
Napsütés nélkül éjszaka működő napelemek. Kész átverés, abszurdum. Ellentmondás a javából, lehetetlenséget állító közlemény. Okkal-joggal gondolhatnánk, hírhajhászok, bulvárt sejtető bejelentése ez, ami kétségtelenül ostobaságnak tűnik, ám a hír, bármennyire is meghökkentő, igaz. Olyannyira, hogy a…..
A Góbi, egy terméketlen sztyeppe, amelynek felszínét inkább a végtelen sziklamezők, félsivatagok, kanyonok, „holdbéli” hegységek, rejtett sós tavak határozzák meg. Mégis van összefüggés az értékes gyümölcs és a kietlen vidék között. Erre szolgál magyarázatul a térségből nemrégiben hírportálunkhoz…..
Az első eset a 2017-es Irma hurrikán idején történt, amikor a Tesla ingyenessé tette a Supercharger töltést, illetve feloldotta a szoftveresen korlátozott kapacitást az ottani autók akkumulátorcsomagjából, hogy a lehető leghamarabb és legbiztonságosabban menekülhessenek a lakosok a hurrikán elől,…..
A munkavédelemnek a napelemszerelésben, mint minden más munkavégzéshez kapcsolódó tevékenységben kiemelt szerepe van. A napelemes rendszerek szerelése esetén a fő veszélyforrást a magasban végzett munkavégzés, a munkakörnyezet és a feszültség alatt lévő berendezésekkel való kapcsolat jelenti. Fontos…..
Elektromos koncepcióautó. Lehet találgatni, mit jelent ez a kifejezés. A megfejtésre a Sony adja meg a magyarázatot. Olyan fejlesztésbe kezdtek ugyanis, amelynek célja, - egyelőre legalábbis -  nem egy új autó piaci felvonultatása, hanem annak „illusztrálása” milyen tulajdonságokkal, képességekkel…..
A napelemes rendszerekkel kapcsolatban az ügyfelek részéről az egyik legnagyobb aggodalmat a viharok jelentette veszélyek okozzák. Ez egyfelől érthető is, mivel a napelemek és a kábelek közvetlenül ki vannak téve a környezeti hatásoknak.  MILYEN ERŐK VESZÉLYEZTETIK A NAPELEMEKET? Az időjárási…..
Szerencsére ma már Magyarországon is egyre jobban terjed a környezettudatosság és a megújuló energiák felhasználása iránti kereslet. A lakosság körében leginkább terjedő megoldások a napenergia hasznosítását szolgáló technológiák. A témában azonban sok új, eddig ismeretlen fogalommal találkozhatnak…..
Már hazai viszonylatban is olyan méreteket ölt a napenergia hasznosítás, hogy érdemes róla statisztikai kimutatásokat és jövőbe tekintő diagnózisokat készíteni. Mindez pedig azt is előrejelezni, hogy a napelemes rendszereknek igen is van jövője, sőt mi több az elkövetkezendő években, évtizedekben…..
A mai felgyorsult világunkban szinte köldökzsinóron lógunk az okoseszközeinken, hiszen hozzászoktunk ahhoz, hogy általuk az információk bármikor, bárhol elérhetőek számunkra. Igen ám, de mi történik akkor, ha a városban sétálva merülőben a telefonunk vagy éppen a mobilnetünk? Erre nyújtanak zöld…..
A pályázat elnyerése egyszerű, az igénylést követően elég befizetni a 10% önerőt és várni a profi szakembereket, akik felszerelik a napelemet. Számokban mérve körülbelül 100.000 forintból telepíttethetünk saját napelemes rendszert. Ezt követően már csak azt kell megszokni, hogy nincs többé…..
Korábbi híreink között már érintőlegesen többször szót ejtettünk arról, hogy a háztartási méretű kiserőműveknek két alapvető válfaja van: a hálózatra kapcsolt és a szigetüzemű. Szigetüzemű napelemes rendszerek A hálózatra kötött rendszerekről már több szó esett, hisz ezek számítanak az…..
A TerraClean egy, a járművek számára létrehozott tisztító szolgáltatás, amely autószervizek és mobilszolgáltatók hálózatán keresztül elérhető Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban és most már Magyarország egész területén is. De miben is egyedi ez a technológia? Az évek elteltével a belsőégésű…..
Vannak, akiket a napelemes rendszer áránál csak egy dolog foglalkoztat jobban: a megtérülési idő. Ha figyelembe vesszük a háztartások áramfogyasztását, a tervezett rendszer árát és a különböző plusz kiadásokat, akkor megállapíthatjuk, hogy a napelemes áramtermelésre való átállás az egyik…..
Nagyobb anyagi biztonságban élhetnek ezentúl azok a családok, akik pályáznak a lakossági energiahatékonysági hitelprogramra.  Az MFB támogatás célja, hogy többen döntsenek a megújuló energiaforrások mellett. Összegyűjtöttük, hogy milyen előnyöket nyújt az egyedülálló lehetőség. Tengerparti…..
Kint 37°-ot mutat a hőmérő, bent ha szerencsénk van csak 28-at. Szellőztetni nem tudunk, hacsak nem akarjuk beengedni a forróságot. Mi tévők legyünk? Elutaznánk, de mi legyen a rendszerrel? Menjen-ne menjen? Tud-e hűteni a rendszer? Sok hasonló kérdés merül fel nyár közepén. Hiszen amikor a…..
A NorthSide Fesztivál egy háromnapos zenei fesztivál, amelyet minden évben júniusban tartanak Dániában, Aarhusban.  Az első fesztivált 2010-ben rendezték, de 2017-es fesztiválon már minden nap 40 000 ember vett részt. A zenei újdonságok bemutatása mellett a NorthSide küldetése az innovációra, a…..
A Terrán Generon felületére olyan speciális módon vannak integrálva a napcellák, hogy a tetőcserepek felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos termékkel. Gódi Attila kiemelte, a vállalat növekedéséhez járul hozzá a cég és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös…..
A projektben több cég és egy egyetem is részt vesz. Egy teljesen automatizált energiatermelő sárkányt fejleszt ki és tesztel a SkySails Power GmbH, az EnBW Energie Baden-Württemberg AG, az EWE Offshore Service & Solutions GmbH és a hannoveri Leibniz Egyetem. A német szövetségi gazdasági és…..
Az Észak-Németországban található szigeten dönteni kell a madárvédelem és a szélerőművek között. Sylt Németország legnagyobb északi-tengeri szigete, amelytől nyugatra található a búváralakúak rendjébe tartozó madarak fő elterjedési területe. Mindezt figyelembe kell venni a szélerőművek…..
A projekteket részben egyesült államokbeli és kínai pénzekből finanszírozzák. Az ukrán parlament tavaly nyáron elfogadta az ország energiastratégiáját, amelynek értelmében a megújuló forrásból származó energiák arányát 2035-ig 25 százalékra növelik. Az elmúlt hónapokban elkezdődött a stratégia…..
A Noah nevű jármű tervezésekor az újrahasznosíthatóság volt a fő szempont. Az eindhoveni TU/Ecomotive által megálmodott elektromos autó olyan kompozit anyagból készült, amelynek alapját a cukor és a len jelenti, éppen ezért a gépkocsi az életciklusának a végén szinte 100 százalékban…..