Regisztráció Blogot indítok
Adatok
newenergy

272 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az otthoni, mesterséges intelligencia (MI) által vezérelt energiamegoldásokra specializálódott Emaldo lerántotta a leplet legújabb termékéről, az Emaldo Power Store-ról. A fejlett energiatárolási megoldást kifejezetten napelemekhez hozták létre. A nagy teljesítményű és sokoldalú rendszert úgy…..
A napelemes rögzítőelemekre szakosodott RAULI olyan új, lapos tetőrendszert mutatott be, amely lehetővé teszi a panelek függőleges rögzítését a tetőkön. A megközelítés számos előnnyel jár a tervezés és telepítés szempontjából, különösen azon tetők esetén, amelyek nem képesek nehezebb, ballasztos…..
Az Emaldo Power Core zökkenőmentesen integrálja egy MI-alapú egységbe a hibrid invertert, az akkumulátorokat és az elektromos járművek töltési képességeit. A varsói Solar Energy Expo kiállításon debütál az Emaldo Power Core, amely az otthoni energiagazdálkodáshoz kínál mesterséges intelligenciás…..
Leszállította a Tesla az első Cybertruckokat, és ezzel együtt egy új funkciót is bemutatott: a kétirányú töltést – írja az Electrek. A vállalatnál már korábban felmerült a megoldás ötlete, Elon Musk vezérigazgató azonban eddig azt vallotta, nem valószínű, hogy sokan akarnák használni a technológiát.…..
Megkezdődött a régóta várt Tesla Cybertruck leszállítása. A vállalat november 30-án egy nagyszabású rendezvény keretében adott át 10 sorozatgyártású példányt, egyben új részleteket árult el a járműről. A Cybertruck akár 845 lóerőt is elérhet a hárommotoros összkerékhajtású, Cyberbeast névre…..
2021-től minden új építésű ingatlan energiaigényét – így a lakóházakét is – legalább 25% mértékben megújuló energiaforrásból kell biztosítani. A szabályozás azokra az épülő ingatlanokra is kiterjed, amelyek nem szereznek használatbavételi engedélyt 2020. december 31-ig. A 25%-os előírást az épülő…..
Megszokottá vált megjelenésünket könnyedén dobhatjuk fel a Patore' izgalmas facsokornyakkendőivel, mely már Magyarországon is elérhető. Ezek a páratlan, fából készült, kézzel csiszolt és külön pácolt remekművek tökéletesen ötvözik a klasszikus és a modern stílust. Kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy…..
A klímaváltozásra vonatkozó eddigi legnagyszabásúbb törvény készült el Dániában. Illegálissá teheti-e a törvényhozás a klímaváltozással szembeni fellépés elmulasztását? Képzeljük el a következőt: 2030 van, és egy ország épp most mulasztotta el a széndioxid-kibocsátás csökkentésére kitűzött 2020-as…..
A légi forgalom a közlekedési szektor legnagyobb szén-dioxid-kibocsátójának címére tör. Vajon képes egy kis kanadai légitársaság bebizonyítani az egész iparnak, hogy léteznek környezetkímélőbb módszerek is? A megszokott repülőutakhoz képest csupán rövid kiruccanásnak tűnhet a de Havilland hidroplán…..
Napsütés nélkül éjszaka működő napelemek. Kész átverés, abszurdum. Ellentmondás a javából, lehetetlenséget állító közlemény. Okkal-joggal gondolhatnánk, hírhajhászok, bulvárt sejtető bejelentése ez, ami kétségtelenül ostobaságnak tűnik, ám a hír, bármennyire is meghökkentő, igaz. Olyannyira, hogy a…..
A Góbi, egy terméketlen sztyeppe, amelynek felszínét inkább a végtelen sziklamezők, félsivatagok, kanyonok, „holdbéli” hegységek, rejtett sós tavak határozzák meg. Mégis van összefüggés az értékes gyümölcs és a kietlen vidék között. Erre szolgál magyarázatul a térségből nemrégiben hírportálunkhoz…..
Az első eset a 2017-es Irma hurrikán idején történt, amikor a Tesla ingyenessé tette a Supercharger töltést, illetve feloldotta a szoftveresen korlátozott kapacitást az ottani autók akkumulátorcsomagjából, hogy a lehető leghamarabb és legbiztonságosabban menekülhessenek a lakosok a hurrikán elől,…..
A munkavédelemnek a napelemszerelésben, mint minden más munkavégzéshez kapcsolódó tevékenységben kiemelt szerepe van. A napelemes rendszerek szerelése esetén a fő veszélyforrást a magasban végzett munkavégzés, a munkakörnyezet és a feszültség alatt lévő berendezésekkel való kapcsolat jelenti. Fontos…..
Elektromos koncepcióautó. Lehet találgatni, mit jelent ez a kifejezés. A megfejtésre a Sony adja meg a magyarázatot. Olyan fejlesztésbe kezdtek ugyanis, amelynek célja, - egyelőre legalábbis -  nem egy új autó piaci felvonultatása, hanem annak „illusztrálása” milyen tulajdonságokkal, képességekkel…..
A napelemes rendszerekkel kapcsolatban az ügyfelek részéről az egyik legnagyobb aggodalmat a viharok jelentette veszélyek okozzák. Ez egyfelől érthető is, mivel a napelemek és a kábelek közvetlenül ki vannak téve a környezeti hatásoknak.  MILYEN ERŐK VESZÉLYEZTETIK A NAPELEMEKET? Az időjárási…..
Szerencsére ma már Magyarországon is egyre jobban terjed a környezettudatosság és a megújuló energiák felhasználása iránti kereslet. A lakosság körében leginkább terjedő megoldások a napenergia hasznosítását szolgáló technológiák. A témában azonban sok új, eddig ismeretlen fogalommal találkozhatnak…..
Már hazai viszonylatban is olyan méreteket ölt a napenergia hasznosítás, hogy érdemes róla statisztikai kimutatásokat és jövőbe tekintő diagnózisokat készíteni. Mindez pedig azt is előrejelezni, hogy a napelemes rendszereknek igen is van jövője, sőt mi több az elkövetkezendő években, évtizedekben…..
A mai felgyorsult világunkban szinte köldökzsinóron lógunk az okoseszközeinken, hiszen hozzászoktunk ahhoz, hogy általuk az információk bármikor, bárhol elérhetőek számunkra. Igen ám, de mi történik akkor, ha a városban sétálva merülőben a telefonunk vagy éppen a mobilnetünk? Erre nyújtanak zöld…..
A pályázat elnyerése egyszerű, az igénylést követően elég befizetni a 10% önerőt és várni a profi szakembereket, akik felszerelik a napelemet. Számokban mérve körülbelül 100.000 forintból telepíttethetünk saját napelemes rendszert. Ezt követően már csak azt kell megszokni, hogy nincs többé…..
Korábbi híreink között már érintőlegesen többször szót ejtettünk arról, hogy a háztartási méretű kiserőműveknek két alapvető válfaja van: a hálózatra kapcsolt és a szigetüzemű. Szigetüzemű napelemes rendszerek A hálózatra kötött rendszerekről már több szó esett, hisz ezek számítanak az…..
A TerraClean egy, a járművek számára létrehozott tisztító szolgáltatás, amely autószervizek és mobilszolgáltatók hálózatán keresztül elérhető Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban és most már Magyarország egész területén is. De miben is egyedi ez a technológia? Az évek elteltével a belsőégésű…..
Vannak, akiket a napelemes rendszer áránál csak egy dolog foglalkoztat jobban: a megtérülési idő. Ha figyelembe vesszük a háztartások áramfogyasztását, a tervezett rendszer árát és a különböző plusz kiadásokat, akkor megállapíthatjuk, hogy a napelemes áramtermelésre való átállás az egyik…..
Nagyobb anyagi biztonságban élhetnek ezentúl azok a családok, akik pályáznak a lakossági energiahatékonysági hitelprogramra.  Az MFB támogatás célja, hogy többen döntsenek a megújuló energiaforrások mellett. Összegyűjtöttük, hogy milyen előnyöket nyújt az egyedülálló lehetőség. Tengerparti…..
Kint 37°-ot mutat a hőmérő, bent ha szerencsénk van csak 28-at. Szellőztetni nem tudunk, hacsak nem akarjuk beengedni a forróságot. Mi tévők legyünk? Elutaznánk, de mi legyen a rendszerrel? Menjen-ne menjen? Tud-e hűteni a rendszer? Sok hasonló kérdés merül fel nyár közepén. Hiszen amikor a…..
A NorthSide Fesztivál egy háromnapos zenei fesztivál, amelyet minden évben júniusban tartanak Dániában, Aarhusban.  Az első fesztivált 2010-ben rendezték, de 2017-es fesztiválon már minden nap 40 000 ember vett részt. A zenei újdonságok bemutatása mellett a NorthSide küldetése az innovációra, a…..