Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mogvas

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oscar-les: legjobb film, legjobb női főszereplő Kathryn Bigelow ugyan távolságot tart a frontvonaltól, és korábbi szerzői kézjegyei is egyre halványabbak, a Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajszával még A bombák földjénnél is közelebb jut a huszonegyedik századi…..
“Valós események alapján”, “dokumentarizmus”, “tényfeltáró” – ezekkel a jelzőkkel illették 2012 egyik legfontosabbnak tartott filmjét. Tíz pontban összeszedtük milyen ok-okozati összefüggések húzódnak az események mögött. “Ma este bejelenthetem az amerikai…..
Szereted Hitchcockot és filmjeit? Küldj be fotót, grafikát, írást, kisfilmet vagy bármilyen más alkotást, amelyet a feszültségkeltés mestere, a filmtörténet egyik legizgalmasabb alkotója, Alfred Hitchcock vagy filmje ihletett.Beküldési határidő: február 4. DÍJAZÁSA…..
Oscar-les: legjobb film, legjobb férfi mellékszereplő Gyapotültetvényen járunk. Vér fröccsen a dicstelen történelmi szerepéről mit sem sejtő hófehér növényre.  És nem, ez most nem az agyondolgoztatott fekete rabszolgák vére, hanem egy kegyetlen ültetvényesé, akit épp…..
Oscar-les: legjobb animációsfilm Hátrahagyva az Alice Csodaországban monumentális pszichedeliáját és az Éjsötét árnyék erőltetett vérjátékát, Tim Burton kedvenc horrortoposzaiból és gótikus mesevilágából barkácsolta össze a Frankenweenie önremake-jét. Tim Burton…..
Tömör, szórakoztató, kegyetlen, csurom véres és a főszereplő is telitalálat, vagyis minden, amit a bulldogállú igazságosztó előző mozis kalandjáról nem lehetett elmondani. Sylvester Stallone karrierje ugyan bővelkedik földet súroló mélyrepülésekben, a Dredd bírónál…..
A hazánkba hivatalosan befutó kínálatot nézve úgy tűnhet, az amerikai független film szinte kizárólag a fehér középosztály sérült lelki világával, a felnőtté válás, a párkapcsolatok és a nehezen szilárduló önképek keserédes dilemmáival foglalkozik. A gyorsan…..
10+1 pontos válogatás 2012 rejtett kincseiből. Justin Kurzel: SnowtownMegtörtént eseményeken alapuló ausztrál thriller/dráma. „Minimál-monoton” (Parraghramma) elborulás egy szuggesztív sorozatgyilkosról, aki „csak” meg akarja menteni a számára otthont adó…..
Filmek, amiket mindig meg akartál nézni, de egyedül nem ment. November 22-én, 19:00-kor John Waters Rózsaszín flamingók című klasszikusával indul a Prizma Midnight Movies-sorozata az Odeon Undergroundban, ahol a filmek mellett meghívott előadókkal várunk minden érdeklődőt. A…..
Ott hagytuk abba, hogy a 117 éves vámpír, miután egy évszázaddal fiatalabb partnerével közösen elvesztették szüzességüket, egy szikével kivágja szerelmük gyümölcsét a lányból. A folytatásra már csak a boldog házasévek jutottak. Az évtized egyik legnagyobb kihívása a…..
Legyen bármilyen elismert is, egy filmrendező sem tud felülemelkedni azon, néha milyen jó érzés verbálisan belerúgni egy neves pályatársba. A sárdobálás és a másik inzultálása korszakokon átívelő tevékenység: így kerülhetett most Bergman, Tarantino és Uwe Boll egy listába.…..
Koltai új filmjének megítélése – és élvezete – egy szimpla választáson múlik: szabványos szórakoztató moziként nézzük vagy ennek szürreális alternatívájaként. Szabálytalanra sikeredett zsánerfilmek esetében két népszerű interpretációs lehetőség adódhat: a mű…..
Vannak filmek, amik ha akarnak, sem tudnak rosszak lenni. Például, amikben szerepel Bill Murray. Tegye fel a kezét, aki hallott már Aaron Schneider rendezőről. Kameramanként dolgozott a Titanicban, operatőrként főleg sorozatepizódok és tucatfilmek fűződnek a nevéhez. A 2009-es A…..
A plakát a film első kockája. A forgalmazók őrült mennyiségű képanyaggal bombázzák a retinákat. A Prizma mostantól havonta szelektálja és néhány sorban kommentálja az arra érdemes filmposztereket. Design, marketing, történetmesélés és egyéb szubjektív szempontok alapján…..
A két poppápa beszélgetése a Warhol által alapított Interview Magazine 1974 szeptemberi számában jelent meg. Warhol nem csinált titkot Hitchcock iránti csodálatából és a találkozás előtti izgatottságából: a fényképen jól láthatóan, teátrális mozdulattal borul térdre a…..
A Ház az erdő mélyénnel (kritika itt) indul a 30-Second Bunnies Theatre és a Fear.net közös Halloween-projektje. Jennifer Shiman többszörösen díjnyertes webanimációi a filmtörténet klasszikusait dolgozzák fel - harminc másodpercben, nyuszikkal. A 2004 óta folyamatosan…..
A Sight and Sound idei grandiózus filmes toplistájától ihletett kapva, összeállítottuk a „láthatatlan” filmtörténet képzeletbeli panteonját.Bár az avantgárd – vagy experimentális, netán underground – filmek minden skatulyát szétfeszítő táborát szinte lehetetlen…..