Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aNdReA

14 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napokban sajnos szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy farmi életritmus címszó alatt mást sem csinálok mint halogatok.Ezért összeírtam minden halogatott tárgykört címszavakban, és cserkész becsszóra megígértem magamnak, hogy felszámolom a listát!Így például ma…..
Bibó - Erasmus elsőbenyomások 2010.08.30 10:58:00
1500 km és kétnap és egy éjszaka a németeknél és metznél elkeveredünk és 40 kmt visszamegyünk és a gps a hülye nem a magyar (sose a magyar a hülye) és talán rejtett honvágy is benne van a dologban így nyugtatjuk magunkat aztán sok kis falu, aztán…..
Bibó - Erasmus Bibó dappertutto! 2009.10.26 23:04:00
Vagyis Bibó mindenhol. De tényleg! Még Sienában is! Dio mio! Incredibile! Specialitásuk a harkálynyál-koktél...
aNdReA 2009.10.27 11:59:45
Ma ezt találtam a Copenhagen Post honlapján:http://www.cphpost.dk/news/local/87-local/47289-guns-found-in-hells-angels-raid.html Dániában egyre nagyobb a feszültség a két ellenséges banda, a nacionalistákat tömörítő Hell's Angels és a bevándorlókból álló Black Kobras…..
Bibó - Erasmus Ungarn Weise 2009.10.19 21:01:00
„Miért nem jössz táncolni, ne legyél már béna! Nem tudsz?”                                           …..
 Négy éve októberben dán zászlók tucatjait égették el az iszlám világ számos pontján és támadták meg a dán nagykövetségeket, a dán érdekeltségű cégek pedig hamarosan kivonulni kényszerültek a Közel-Kelet több országából. Négy éve október közepén jelentek meg a…..
woche #1: rücklicht gestolenwoche #2: gesichtstikereiwoche #3: wie untenwelcome on the site thats only made just because ..
Szóval december elején díszmagyar leszek Münchenben. Hogy ez pontosan miért jó az ifjú, bajor keresztényszocialistáknak arra nem jöttem rá, de az biztos, hogy 10 euró ellenében elvisznek oda, minden fontos intézményben körbevezetnek, megetetnek, megitatnak sörrel, hazahoznak.…..
Berlin egyértelműen az apró rögeszmék, a mindennapi rajongások városa. Nincs még egy olyan hely, ahol ilyen könnyen szerelembe lehet esni teljesen egyszerű és közönséges dolgokkal. Nincs még egy olyan hely, ahol az egész milliós város kíséri figyelemmel egy jegesmedve…..
 Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt - onnantól kezdve pedig magával ragadott a rajongás. Egyszerűen belebolondultam, na. Ampelmann, a kelet-berlini gyalogosok védőszelleme engem is a mániákus ragaszkodás áldozatává tett...Ez a kis figura, ami nem más, mint a…..
aNdReA 2009.10.17 21:31:36
Bibó - Erasmus Grüße aus Berlin! 2009.10.13 00:24:00
            Üdvözlet Berlinből! Szöveges beszámoló később várható...
aNdReA 2009.10.15 11:46:25
A mai reggel akár szokásos szerda reggelként is indulhatott volna, a 8:15 -kor kezdődő European Corporate Finance órámat azonban kihelyezték Dánia legnagyobb nemzetközi ügyvédi irodája, a Plesner épületébe.Ami teljesen jó is lett volna, ha nem ment volna az eltervezetthez…..
lusta vagyok szepen tagoltan, vagy csunyan de jajdekreativan irni, ugyh nem fogom tul befogadobaratra:-tegnap delutannemi alulfelulszervezgetes utan elindultam egy szombaton is nyitvalevo trödelmarktra a tiergartenbe, bizva a csoda(k)ban (1.trödelmarkton van bicikli 2.odaerek). nos a varosban…..
Mindig is fenntartásokkal hallgattam azokat az erasmusos beszámolókat, amelyek a féktelen, állandó bulizásokról és nagy szétesésekről tudósítottak. Valahogy nehezen tudtam elképzelni, hogy az a sok képtelen történet tényleg úgy történt, ahogyan azt elmesélték és nem csak a…..
[ Parizs? Bamberg? Aix? Tobbiek? ]Kedden leallitottak berlinben tobb s-bahn-vonalat, koztuk azt, amelyik nekem is letfontossagu. Kedden leallitottak berlinben tobb s-bahn-vonalat, mert nehany honapja mar leallitottak oket, mert azelott regen allitottak le oket, es nehany honapja ugy gondoltak, h…..
Bár már egy hete itt vagyok, eddig írtam a szobámról, az emberekről és a rossz borokról, de a városról valahogy még nem sikerült írni semmit. Pedig úgy tűnik, hogy minden várakozásomon felül létezik Koppenhága, sőt emberek élnek benne, nagyon hasonlóan ahogy azt otthon is…..
kezd egeszen kolihangulatuva valni a szobam, immaron 3. napja foglalkozom a lakalyossa es otthonosan rendetlenne tetelevel, sejtve, h hetfotol nem lesz erre ido.. szoval ma kizarandokoltunk a legkozelebbi ikeaba, ami azert is volt hasznos, mert eppen beleillik jelen bejegyzes tervezett temajaba.…..
A tegnapi nap igazi kuriózunként marad meg az emlékezetemben, már amennyire valójában emlékszem rá. Szinte csak jó dolgok történtek: nem kellett bemenni az egyetemre, hajókirándultam ingyen, néhány ausztrál szókincsében meghonosítottam a 'partyface' kifejezést, este pedig…..
Tegnap még azon gondolkodtam, hogy a mára, délután fél kettőre hirdetett 'immatriculation ceremony' (paraszti egyszerűséggel: tanévnyitó) ünnepélyre vajon ünneplőben kell-e menni. Nagy botorság lett volna.A töb, mint 500 éves díszteremben az esemény előtt egy lengyel lánnyal…..
Bibó - Erasmus Szellemmetró 2009.09.01 20:49:40
Ma valami ismeretlen indíttatásból metróztam egyet. Csak úgy. Nagyon szép és tiszta meg minden, de valami iszonyatosan furcsa volt az egészben. Csak a visszafele úton jöttem rá, hogy mi.Ki találja ki, hogy mi hibázik a képen?  ..
Nagyon nagy nehézségek árán, de végül megérkeztem. Minden szempontból tanulságos volt az utazás, rengeteg új dolgot láttam: az autópálya-matrica árusítóhelyen szlovákul ki volt írva, hogy nem beszélünk magyarul, a pozsonyi reptéren egy anyuka pórázra kötve tartotta a…..
Bibó - Erasmus Cassis 2009.08.29 23:17:00
Kánikulában mi mást is tehetne a szerencsés erasmusos, mint hogy lelátogat a tengerpartra. Cassis-ba mentem ismét, ma naposabb arcát mutatta a város, múltkor viharban voltam ott. Igazi gyönyörű tengerpart, 11-kor már vízben voltam és du. 3-ig csak napozni és olvasni jöttem ki…..
Bibó - Erasmus Parkban 2009.08.28 21:17:00
Úgy döntöttem, felfedezem a kollégium környékét. Judit még otthon ajánlgatott egy rejtett parkot, ami nagyon közel van a kolihoz és meg is találtam. Minden várakozásomat felülmúlta, az ösvényen, ami oda felé vezet, kaktusz virágzik, olajfák vannak benne és leanderek. Az egész…..