Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szevasztok

0 bejegyzést írt és 2148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Márki-Zay Péter nagyon sikeres és fontos fél éven van túl, de nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy kiforratlan elképzeléseket felvonultató, zavaros szervezőgárdát maga mögött tudó, és ami a legrosszabb, az általa is kártékonynak tartott és leváltani akart (!) posztkommunista pártok által…..
Szevasztok 2018.04.23 10:34:23
@HaFr: Általában nagyon jól meglátod a dolgok lényegét (mégha esetenként elég nehezen emészthető szövegben is sikerül megfogalmazni), de most a lényeget szerintem nagyon félreérted!
Ez a mostani tömeg azt jelzi, hogy a választóknak kezd elegük lenni a régi hagyományos pártstruktúra eredménytelenségéből / töketlenségéből és ennek meghaladására mutatnak igényt. Az a kérdés, hogy ki fogja ezt az igényt kiszolgálni, mert a következő alkalommal a választók komoly tömegei fognak megindulni abba az irányba.
Ideje elfelejteni a megszokott sémákat és másokat keresni...
Szevasztok 2018.04.23 11:24:41
@HaFr: Éppen arról beszélek, hogy a "balos pártok által utalt milliő" fogalom idejét múlt. Ezt a milliőt leginkább az erős eredményesség iránti elvárás uralja. Ideológiától függetlenül...
Egyébkét ez a százezer ember az akik a TUDATOS mondhatni az ÖNTUDATOS ellenzéki választók. A többi 2 millió meg csak ikszel ha itt az ideje...

Magyarország AZON fele meg nagyrészt az Orbánhívő/vazallus/megijedt kisember dimenzió mentén szavazott. Ebben pedig az ún. "etnicista radikalizmus" legfeljebb a kirakat, hatalmi eszköz, de semmiképp nem az igazi ok.
Orbán ellenfelei egy olyan focicsapatra hasonlítanak, akik a sokadik megalázó vereség után is ugyanazzal a vesztes taktikával futnak ki a pályára. Sőt, a borítékolható bukás előtt/közben még kifejezetten lelkesek is, aztán meg nem értik az eredményt. Nézem a CEU-ért menetelő tömeget, és magamban…..
Szevasztok 2017.04.21 08:35:11
@nicheblog: Helló, küldtem privát üzenetet.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény lehetővé teszi, hogy a hatóságot utasítsa az ő felettes szerve, illetve annak manifesztátuma, nevezzük most Varga Mihálynak ezt a szervet. Azt persze jól látják a sajtószakadtságot, demokráciát és efféle úri huncutságokat…..
„…Ha hiszünk a magunk erejében, képesek vagyunk véget vetni a… diktatúrának…” – Tudjátok, ki mondta ezt? Orbán Viktor, 1989-be, Nagy Imre temetésén. De régen volt! „Ha hiszünk a magunk erejében…” – de van-e nekünk erőnk? Egyáltalán: mit jelent az „erő”…..
Jobbegyenes Éhezők viadala 2014.06.12 13:29:51
Hol a fészkes francba voltatok ti, lelkes antiglobalista, antifasiszta, szociálhipszter európai értelmiségiek, amikor a 90-es évek forrongó Vad Keletén eladták a közműveket, szétlopták a gyárakat, privatizálták az üzemeket, tönkretették a vidéket? Miért nem alkottatok és…..
Jobbegyenes Reklámőrültek 2014.06.11 17:31:57
Nem kell politológus diploma ahhoz, hogy tisztán lássuk: a mai napon elfogadott reklámadó hosszú esztendők óta a legveszélyesebb banánhéj lehet a Fidesz talpa alatt. Az elmúlt években szinte vegytisztán bulváripari és bűnügyi-baleseti értesítőkké rohasztott kereskedelmi tévés…..
A KARD Az RTL Klub beárazása? 2014.06.10 22:50:00
A reklámadóval rendesen nekimennek az RTL Klubnak, sőt a mai módosítóval, amely a konkurrens - és már Fidesz-érdekkörbe került - TV2-t mentesíti a sarctól, ez még egyértelműbb. Az RTL Klubról kiderül, hogy ha őt magát megszorongatják, tud kőkemény is lenni, még ha korábban…..
Szevasztok 2014.06.11 14:07:22
@Istóczy úr: Nem tudom megérteni azokat a beteg személyiségeket, akik annak örülnek, ha valaki másnak rossz.
Szevasztok 2014.06.11 15:06:17
@Istóczy úr: "10 milliárd forintot bevasal a kormány a szennykanálisoktól."

Csak éppen a baráti TV2-től SOKKAL kevesebbet, mint a nem baráti RTL-től.

Na itt van a gond...
Miután az Origo főszerkesztőjének nagy valószínűséggel politikai okok miatt kellett távoznia a posztjáról, a szkeptikusokban felmerül a kérdés: hogyan és egyáltalán minek kiállni a sajtószabadságért? Szerintük a sajtó „szabadsága” úgyis csak illúzió lehet, hisz a…..
Szevasztok 2014.06.11 11:10:13
@kovi1970_: "A liberális érvelés szerint a progresszív adó csak akkor jó, ha középosztályt szívatják vele, ha a multikat, akkor rossz!"

Erre már tegnap is írtam neked, hogy hülyeség, de látom nem értetted meg.

Reménytelen...
Szevasztok 2014.06.11 15:00:31
@kovi1970_: Mondom, hogy nem érted...

Ez messze nem a reklámok megadóztatásáról szól (amiről egyébként lehetne értelmes vitát folytatni), hanem egy a kormány számár kritikus csatorna megrendszabályozásáról egyébként önmagában is rossz eszközzel.
Szevasztok 2014.06.11 15:04:30
@_most_: "tehát a jobboldali kommentelők azért lógnak egész nap a liberális indexen, mert utálják, "

A jobber kommentelők nagy részének szellemi kielégülést nyújt, ha másoknak rossz. (Pl az ilyen blogokban.)
Ez valamilyen pszichés defektus lehet...
hacsaknem A nyomor ördögi köre 2014.06.09 14:22:48
Szeretem a győzelmi jelentéseket. Különösen azokat, amelyek a szociális érzékéről-érzékenységéről különösen híres kormány sikereként szemléltet olyan adatokat, tényeket, amelyek olvastán jóérzésű ember legjobb esetben is értetlenül hümmögve csóválja a fejét. Ilyen…..
Most, hogy az Origónál ilyen botrányos dolgok történnek, teljesen egyértelművé vált, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság, immáron végérvényesen. Az ebben a legszomorúbb, hogy az a sajtószabadság szűnt meg, ami már 2011. januárjában is megszűnt, és minden, magára valamit adó médium rengeteg…..
Szevasztok 2014.06.10 10:19:59
@kovi1970: "A liberális érvelés szerint a progresszív adó csak akkor jó, ha középosztályt szívatják vele, ha a multikat, akkor rossz!"

Ne csak azt nézd, hogy milyen az adókulcs, hanem azt is, hogy mire vetik ki.

A progresszív adót kizárólag nyereség/jövedelem alapon értelmes kivetni.

A bevételre kivetett progresszív adó csakis piacbefolyásolási szándékot takarhat.
Szevasztok 2014.06.10 10:24:12
@MACISAJT: "Érdekes módon, senki nem kérdezi meg tőle hogy az Ausztriában( és az EU 14 országában levő) reklámadó hogyan működik sok éve..."

És az általad idézett országok közül melyikben progresszív a kulcs a bevételtől függően?
„A közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni. A közpénzekre és a nemzeti vagyonra…..
Az, ami az Origo háza táján történik, több mint felháborító, ez vitán felül áll. Nagyon sok újat ezért nem is lehet a dologhoz hozzátenni (megteszik helyettem mások, én pedig csak egyetérteni tudok a legtöbb véleménnyel), viszont ami miatt az egész kirúgósdi kialakult már megér egy-két plusz…..
Szevasztok 2014.06.04 10:08:48
@maxval a gondolkodó birca: "S ez lopás lenne szerinted?"

Megpróbálta, de lebukott.

Szóval az.
(Bár a btk-ban biztos másként van nevesítve, de köznapi értelemben nyugodtan használhatjuk a "lopás" szót)
Lázár János erős hónapot zárt. Támadásba lendült a Norvég Alap ellen, majd leperkált 2 milliót a költségvetésbe zsebből egy máig tisztázatlan hátterű külföldi utazás miatt, végezetül gyorsba ki is rúgatta az ezt napvilágra hozó portál főszerkjét,…..
Szevasztok 2014.06.04 08:04:49
@Kón Bandit: "De ez nem a Rákosi korszak úgyhogy ezért a beszólásért feljelenthet téged."

Csak szólok, hogy azzal hogy visszafizette az összeget tkp elismerte, hogy sikkasztott.

A bűncselekmény meg attól még bűncselekmény marad hogy az elkövető később megtéríti az okozott kárt. Ez csak enyhítő körülmény.
Alig pár hét telt el a narancsuralom második félidejéből, de már most látszik, hogy a jól bevált fideszes forgatókönyv szerint, csak minden eddiginél durvábban zajlanak az események: pofátlanság, hatalommánia és tenyérbemászó arrogancia a köbön, a nép reakciója meg egyenlő…..
Szevasztok 2014.06.03 11:10:37
@Kón Bandit: "Minnél hangosabb az ajvék, annál biztosabb vk benne hogy jól tettem hogy megint Zovbánra szavaztam."

Lefordítom: Minél rosszabb másoknak, annál jobban érzed magad.
Büszke lehetsz magadra...
Szevasztok 2014.06.03 11:12:49
@makro67: "Most már csak azt kellene, hogy cirka 7 millió magyar ezt szépen elolvassa, "

Ez sajnos kevés, mert: "Könnyebb az embereket hülyíteni (hazudni) , mint meggyőzni őket arról, hogy hülyítik (hazudnak) őket" (Mark Twain)
A repülőgépen az utasok szeme elől elrejtve történő dolgok egy része tipikusan az, amiről jobb, ha nem tudunk semmit. Legalábbis ha hihetünk a Reddit egyik threadjének, amiből most kiválogattuk a legérdekesebb állításokat. Evés-ivás A víz kényes kérdés a repülőgépeken,…..
Jobbegyenes A leggyávább város 2014.05.28 12:39:55
2014. május 27-én Gyenes Levente polgármester gondoskodott róla, hogy Gyömrő a gyáva meghunyászkodás szimbólumaként kerüljön be az országos hírekbe. A Gyömrő 2000 Kör színeiben megválasztott elöljáró példátlan szolgalelkűségről tanúbizonyságot téve kezdeményezte, hogy…..
EU választás részvételi arány: 28,92%. Bár megígértem magamnak, hogy nem fogok politikával foglalkozni itt, elgondolkodtam a szavazás kötelezővé tételén. A 2014 –es év a választásokról szól, három is van idén, ami 20 évente következik csak be. A közélet, a társadalom…..
Szevasztok 2014.05.28 15:11:29
@GyMasa: Én inkább megfordítanám!

A kopogtatócédulának legyen értéke és aki nem megy el szavazni az utána beválthassa pénzre (pl. 3000 Ft-ra ~10EUR).

Akinek ez is sokat számít, annak a szavazatát könnyű megvenni, ezért aztán nem is baj, hogy nem szavaz.

A "senkire sem" lehetőséget pedig mindenképpen fel kellene tüntetni a szavazólapon, az érvényességet, pedig ezt figyelembe véve is megállapítani.

Más: Miért nem lehet interneten leadni a szavazatot? Nem szabad, hogy ez manapság gondot okozzon...
Nagyon úgy tűnik, Gyurcsány Ferencnek sikerült az, amiben rajta kívül valószínűleg csak fanatikus hívei hittek: a volt miniszterelnök bravúros teljesítménnyel trollkodta szét a baloldalt, olyannyira, hogy újból megkerülhetetlen tényezővé vált. Az EP-választás igazi tétje az…..
Mesterházy Attila még mindig nem érti.Az elnökség "felajánlja" lemondását az MSZP választmányának, közli a pártelnök az arculcsapásszerű vasárnapi vereség után. De előtte még azt is mondja, hogy a választások tapasztalatait együtt kell elemezni a következő hónapokban.Hogy…..
Hogy az ukrajnai hatalomváltás előkészítésében és lebonyolításában az amerikai titkosszolgálatoknak mekkora szerepe volt, azt egyelőre csak találgatni lehet, de azt csak a liberális demokrácia iránt végletesen elfogultak nem látják, hogy az Egyesült Államok egy új…..
Szevasztok 2014.05.23 09:21:02
@Muad\\\'Dib: Ezt nem vitatom, ugyanakkor ebben a helyzetben nincs lehetőség a patikamérlegen kiadagolt lépésekre, és ilyenkor szinte biztos a hibázás.

De mindezt egy új hidegháború tudatos megalapozásaként vizionálni, az szimpla paranoia.
  Politikában járatlan emberként nem egészen értem én ezt az újdonsült szerelmet a közös uniós energiapolitikáért és érzem át az olcsó ipari energia megteremtésének nagyszerűségét. Az elsőt csak kicsit következetlenek érzem. Mert persze ténylegesen hasznos, ám…..
Szevasztok 2014.05.22 18:23:03
@Gerilgfx: "nyugodtan el lehet olvasni az alapítóokiratukat"

Azért nem biztos, hogy az alapító okirat inkább mérvadó, mint a naponta hangoztatott szólamok.
Azok a fiatalok, akik az itthoni kilátástalanság miatt már a külföldi "beállok a társadalmi ranglétra legaljára és mosogatok" érzést is megtapasztalták, hazajöttek és körülnéztek, egy lehetőséget látnak maguk előtt az Orbán által megálmodott polgári jövőképben: terhes…..
Szevasztok 2014.05.20 08:35:08
@midnight coder: "ezen jócskán rontana az egykulcsos SZJA eltörlése"

Az egykulcsos SZJA jelen formájának 2 baja van:
1. A minimálbér adómentességének megszűnése nagyon fáj, elsősorban ez az oka, hogy a lakosság alsó 50%-a rosszabbul él mint korábban.
2. A felső jövedelmi tizedben (~1mFt/hó fölött) egy szolidaritás jellegű plusz adókulcs pedig semmilyen gondot nem okozna.
Egy réges-régi családi vita alkalmával szegény édesanyám azt találta mondani kamasz gyermekének: "Vedd tudomásul, hogy megkövetelem a tiszteletet!" Az öntudatgombóc kamasznak sem kellett több, azonnal lecsapta a magas labdát, még pedig úgy, ahogy éppen szüleitől tanulta, és azt…..
Szevasztok 2014.05.14 09:43:57
@♔bаtyu♔: "Ugyanolyan tiszteletet érdemel, mint bármelyik. "

És vajon ha pl. a Rotary klubba bemegy egy klubtag tehénszaros gumicsizmában és a gatyáját letolva a leordítja a személyzet haját, az mit érdemel?
Ugyanolyan tiszteletet, mint bármelyik másik klubtag?
Szevasztok 2014.05.14 10:08:41
@gabuscica: " És rátok azok sem, akik szerintetek röhögnek."

Pajtás, én nem indultam semmilyen választáson, szóval nehezen szavazott volna rám bárki is.

Aki az imádott vezért kritizálja az csakis álnok komcsi lehet ugye? Ez olyan Rákosista tempó!
Szevasztok 2014.05.14 10:14:10
@gabuscica: "pajtás, ezt te csinálod, nem az, akire sunyin célozgatsz."

Egy közösség tagjaként a többi tag tiszteletét kivívni kizárólag azzal lehet, ha az illető a saját érdekeit MELLŐZVE a közösség EGÉSZÉÉRT tesz valamit.

Aki pedig a közösség írott vagy íratlan szabályait megsértve magának tiszteletet követel az legfeljebb egy szánakozó lesajnálást érdemel.

Bár ezt te úgyse érted...
Mióta megírtam a kettővel ezelőtti posztot elveszítettem húsz barátot (khm), és nyertem negyvenet (khm), ilyen könnyen megy a barátkozás, és bár a nettó nyereség hízelgő, az elveszített húszat bánom. Ezért nézzük újra a dolgot magát. 1. Az Orbán-rezsim 2014-ig alig…..
Szevasztok 2014.05.14 08:45:34
@HaFr: 22 éves cikk, de mintha a mai Orbánról írták volna:

www.acton.org/pub/religion-liberty/volume-2-number-6/power-corrupts

Orbán már annyi időt töltött a hatalomban, hogy mára teljesen reménytelenné vált. Ennek ellenkezőjéről senki és semmi (különösen nem egy bülbülszavú beszéd) nem tud meggyőzni.