Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Őrültteknos

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger A Laconia incidens 2022.04.11 07:26:06
1942 július 29-én, a Szuezi-csatorna déli kijáratánál fekvő Port Tewfik kikötőjében az utasok megkezdték a beszállást a móló mellé álló Laconia gőzösre, mely Afrika megkerülésével Angliába indult vissza. Az utasok többsége nem saját elhatározásából szállt hajóra, a Dél-Afrikába, illetve Angliába…..
„Dante pokla vidámpark mindahhoz képest, amin át kellett menniük.”Ismét egy régi adósság törlesztése következik a Sven Hassel második világháborús regényeit bemutató poszttal. A dán származású író köteteit mindahányszor az első kiadásban vásároltam meg – általában a megjelenés hetében –, és most, a…..
Blogunknak már az alapításkor deklarált célja volt a médiában megjelenő, háborúkhoz és konfliktusokhoz kapcsolódó, az elmebaj határát súroló "szakértői vélemények" elleni fellépés (lásd "Fassság!" rovat). Sajnos sokak szerint a biztonságpolitika olyan, mint a magyar…..
Egy brit szülőpár egész éves kalandlistát dolgozott ki, hogy a gyerekeiket felállítsák a TV elől. Mit szóltok a módszerhez? No, nem a spanyol viasz, hiszen mindenki tudja, hogyha élményt, programokat és együttlétet adunk a gyerekeknek, akkor nem valószínű, hogy a TV-re…..
Italeri 1:35 Ha már belecsaptam a lecsóba az LVT-2-vel, megjött a kedvem a többi Amtrac-variánsra és az Italeri által legyártott változatokból további hármat szereztem be. Következzék most a kétéltű lánctalpas szállító továbbfejlesztett változata, az LVT-4...
KatPol Blog Ember tervez II. 2013.11.11 07:00:00
proletair & Rammjaeger83 A II. világháború után a hadseregek vezetői jól látták, hogy bizony az "elmúlthatév" alatt sok minden megváltozott. Minden hadseregnél elkezdték csökkenteni a létszámot és a haditechnika mennyiségét, ezzel szemben viszont rohamtempóban kezdtek hozzá…..
Most az emberiség túlélése a tét Klasszikus sci-fikről szólván végre sort keríthetek egy olyan műre, amely annak idején, a nyolcvanas évek végén, első magyarországi megjelenése korában kimaradt nálam, és csak nemrég, felnőtt fejjel olvastam el. A bemutatást persze az is indokolhatja, hogy ezen a…..
Szomorúan értesültünk nemrégiben arról, hogy az általunk nagyrabecsült Makrai Tibor István (1957-2013) "Ales" eltávozott közülünk. A honvédség egykori túlélési szakértőjétől, számos túlélésről és késekről szóló cikk szerzőjétől búcsúzunk most, és néhány személyesebb gondolattal emlékezünk meg róla…..
proletair & SchA Egy legenda születése A katonai pilóták kiképzése drága dolog. A második világháború után a katonai repülőgépek fejlődése elképesztő méretű volt, és a leendő pilótákra egyre nagyobb feladat hárult. Az egyre modernebb, egyre gyorsabb és legfőképpen egyre drágább repülőgépek jól…..
Őrültteknos 2013.11.05 10:20:31
@sirdavegd: :-))) Bearanyoztad a napomat. Sírva röhögős hozzászólás volt:-) köszi. A kollégák meg nem értik mit röhögök a gép előtt magamban:-)
Mindenki a saját háborúját vívja 1999 tavaszán, durván félévvel a Ryan közlegény megmentése után került minálunk a mozikba Terence Malick harmadik rendezése, mely a régi hollywoodi klisékkel leszámolni vágyó, realisztikus háborús művek sorát erősítette. Sajnálatos, hogy a Spielberg-film „fénye”…..
Achtung, Achtung! Az ősz közeledtével ismét kötetlen találkozóra invitáljuk a kedves olvasóinkat, a már hagyományossá váló blogbuli keretében. A találkozó időpontja az Úr 2013. esztendejében szeptember havának 21. napja, mely nap szombatra esen. A víg…..
A háború első áldozata az ártatlanságOlyan sok vietnami témájú írás után ideje végre posztot szentelnem az egyik legismertebb releváns filmnek, mely úttörő szerepet kapott a konfliktust feldolgozó művek között. Oliver Stone saját élményein alapuló 1986-os alkotása sokak…..
A királynő tábornagyaÚgy tűnik, nem múlhat el nálam nyár huszáros olvasmány nélkül... Ezúttal is egy Ordas Iván-regényt vettem elő, s a leghuszárabb huszár élettörténete után két évvel egy nem kevésbé jelentős magyar katona, Hadik András kerül sorra. Hadik András…..
Őrültteknos 2013.06.17 11:06:36
Combat Gear Blog Árvizes vasárnap 2013.06.12 08:00:00
Laza vasárnapi „árvízivédekezés” után pár gondolat. Szóval nagyon jó volt látni és tapasztalni a különféle szervek közös munkáját, legalábbis a végrehajtó állomány részéről. Egyszerűen kísérteties ahogy egy lezárt területen kizárólag egyenruhások és…..
Őrültteknos 2013.06.12 10:57:27
Nekem is pozitívak a tapasztalataim. Szerdán éjfélig homokzsákot töltöttem a Margitszigeten és bár néha volt egy kis fejetlenség az önkéntesek elosztásában és felszívásában, minden más volt bővében. Volt lapát, zsák, kesztyű, ivóvíz, kaja, munkagépek.
Ott ugyan nem voltak katonák, de nem is volt rájuk szükség, mert önkéntesek voltak dögivel és a Katasztrófavédelem és a tűzoltók elirányították őket.
Én a cserkész riadóláncon kaptam a feladatot, hogy oda kell menni, de máshol meg azt mondták, hogy oda nem kell ember.
A cserkészegyenruhám miatt beengedtek és kiderült, hogy bár van bent elég ember, de éppenséggel ennek egy részét le lehetne váltani, mert már reggel óta tolják.
Akkor szóltam Cserkészszövetségnek, meg még egypár embernek, hogy mégis ide érdemes. De akik 18:30 után érkeztek, azokat már nem nagyon engedték be.
19:50-kor elkezdték leűríteni az önkénteseket a Margitszigetről. Én még egy kicsit dumáltam egy airsoftos katasztrófavédelmissel, emiatt pont elcsíptem 20:05-kor a rádióadást, hogy mégis maradhatnak és kellenek az önkéntesek éjfélig.
Persze addigra már az önkéntesek 2/3-a kiment úgyhogy tök kevesen voltunk és alig bírtuk kiszolgálni a bobcat-eket homokzsákkal.
Csak nekem meg még egy embernek volt zseblámpája, úgyhogy végül az egyik bobcatnak oda kellett állnia világítani.
A tanulságok nekem is ugyanazok, mint a fenti cikkben. Felkészültek voltak, volt bőven anyag, jó volt az emberekkel együtt dolgozni, jó volt az önkéntesek nyílvántartása és nyomon követése, de a különbőző szervezetek közötti információáramlás, meg a döntéshozás azért még döcögött.
Egy hadügyminiszter vallomásaiA modern háborúk történetét az utóbbi időben leginkább az egyszerű résztvevők, és nem a tábornokok vagy politikusok élményein át igyekeztem megismerni. És mivel rengeteg személyes beszámoló íródott ezekről, illetve ezek felhasználásával, van…..
Monty blogja FILM: Memphis Belle 2013.05.16 00:04:00
Az utolsó bevetésA történelmi évfordulóknál maradva újra csak egy filmmel idézném fel a második világháború eseményeit, pontosabban a hetven évvel ezelőtt Európa felett vívott légi csatákat. 1943 tavaszán, bár a mérleg lassanként a szövetségesek oldalára billent, még…..
1918-19-ben a török nemzetbe az rúgott bele, aki csak tudott. Musztafa Kemal Atatürknek köszönhetően azonban megformálódik a modern Törökország, és - sokak bánatára - 1920-tól már maga is egyre keményebb rúgásokat oszt azoknak, akik rá akarják tenni kezüket Anatólia…..
Észak-Korea a biztonságpolitikai szakértők kedvence, hiszen ha elemezni való nem lenne ezen a Glóbuszon, ez a kommunista ország mindig tudna munkát adni nekik. Az utóbbi hetekben eléggé el voltunk látva hírekkel, elemzésekkel, és a nemrég tiboru alapító atya mutatott egy linket,…..
Őrültteknos 2013.04.29 18:00:08
@jobbrolbandita:
Igen sajnos azért amikor mi fellázadtunk Rákosi ellen, akkor azért még csak néhány éve volt kommunizmus és akkor is csak akkor tört ki a forradalom, amikor egy puhuló időszak után vissza akartak keményíteni.
Sztálin ellen meg nem volt sikeres felkelés. Sajnos az ottani helyzet inkább a Sztálinira hajaz, de persze sose lehet tudni. Az én szüleim is azt hitték, hogy sose lesz vége a kommunizmusnak aztán 89-ben ehhez képes iszonyú gyorsan összedőlt. Ma már logikusnak látszik, de akkor Keleten és Nyugaton egyaránt sokan meglepődtek.

@proletair:
A szájkarate egységeket melyik fegyvernemhez fogjátok sorolni? :-)
Rozália a szingli bicepsz épp hazafelé sétált a munkából egy kicsit feszült volt, ekkor Géza a kanos Tüzép telep előugrott egy bokorból és leteperte. Ebből a gyönyörű nászból született mai hősünk Steve Austin, aki első blikkre olyan, mintha egy rakás téglára ráhúzták…..
Combat Gear Blog Boston 2013.04.26 08:00:00
A bostoni robbantásra reagálva szinte minden mozgósítható rendőrt és különleges egységet a helyszínre rendeltek. A róluk készült képek elég jó képet adnak a felszereltségükről, ezért következzen egy gyűjtemény ezekről. Az egységek elhelyezéséhez szükséges a rendszer…..
A balesetek számának csökkentése érdekében női kerékpár használatát ajánlja nemtől függetlenül az idősebb férfiak és nők számára egy svéd kutatócsoport. A Svéd Nemzeti Út- és Közlekedéskutatási Intézet (VTI) tanulmánya szerint a 65 év felettieket érinti az olyan…..