Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shikaka

0 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén elindult az M4, a közmédia sportcsatornája, aminek az egyik húzóprogramja a stadionépítésekkel, TAÓ-s pénzekkel és állami hirdetésekkel megsegített magyar labdarúgó első osztály mérkőzései. Az csak egy dolog, hogy a harmadik új (most vegyük ide az M1 és az M2…..
Shikaka 2015.07.22 14:16:58
@remixer:
Természetesen a magyar drukkerekről beszéltem. Világviszonylatban nyilván nem így van.
A Sport TV se véletlenül fizetett az NB1-ért, az egyik legnézettebb műsoruk volt.

Sokan vannak olyan drukkerek (pl. én is), akik nem a szép játék vagy a nemzetközi sikerek miatt állnak egy csapat mellett. Találkozol meccsen a haverokkal, rég nem látott cimborákkal, lehet közben sörözni, beszélgetni. Kikapcsolódás, mint egy színház vagy koncert. Ráadásul része leszel egy nagy tömegnek, ahol senkit sem érdekel, hogy a hétköznapokban mi is vagy.
(a tömeg relatív. értelemszerűen sokkal többen vannak a Dortmund Gelbe Wand-jában, mint a Diósgyőr stadionjában, de mégis több, mint ezer emberrel osztozol az élményen, ami nem semmi)

Őszintén szólva még az is jó kikapcsolódás, mikor a haverokkal, meccs közben arról kesergünk, hogy megint mennyire szar ez a Diósgyőr, és hogy sose fogunk nyerni semmit. (ha véletlenül nem vagyunk bénák, akkor jövőre biztos azok leszünk, mert az értelmes játékosok lelépnek nyáron)

Ezt sosem fogja tudni megadni egy külföldi csapat, csak ha kiköltözöl. Ez az oka annak is, hogy az NB1, a magyar futballfogyasztók körében, mindig is az egyik legnépszerűbb bajnokság volt.
(a kevés néző is relatív. Nézzétek meg hányan járnak a szolnoki vízilabdára, vagy a veszprémi kézilabda bajnoki meccsekre, ha nem a Szeged az ellenfél)
Shikaka 2015.07.22 15:04:23
@Lantániusz: Az MTK és a Felcsút legendásan nem vonz nézőket, azért nem a 150 ember az átlag. (Diósgyőr-Vasason 4000 ember volt)
Shikaka 2015.07.23 07:58:01
@Zár Balta: Egy szóval sem mondtam, hogy egyetérek a stadionépítésekkel, azt azért szögezzük le.

@recirkulációs kör:
"Te valami viccparádét tartasz ma?"

"Az OTP Bank Liga közvetítéseit itthon több mint 160 000 ezren kísérik átlagosan figyelemmel, összehasonlításképpen a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek 167 000 az átlagos nézettsége. Ha pedig kivesszük a Ferencváros és a Videoton, valamint a Barcelona és a Real Mardid meccseinek nézettségi adatait az összehasonlításból, akkor kijelenthető, hogy hazánkban nézettebb az NB I, mint a La Liga."

ezt találtam csak, de ha érdekel, akkor biztos van bővebb adat máshol.
sportsmarketing.hu/2013/05/22/mennyi-az-annyi-televizios-jogdijak-itthon-es-kulfoldon/
Megihletett kiváló szerzőtársam sorozata a megyei bajnokságokról, és ismét hoznék egy történetet a külföldi amatőr ligákból. A német sokadosztály után most a közeli Ausztriába látogatunk, az alsó-ausztriai megye kettőbe, ami az osztrák nyolcadik ligát jelenti. Ez a…..
Shikaka 2015.06.19 11:19:06
Jégkorong, női:
www.nemzetisport.hu/jegkorong/20081124/jegkorong_noi_nb_i_680-ra_gyozott_az_ujpest_a_miskolc_ellen

hogy el tudjuk helyezni az eredményt:
a miskolci lányok még a meccs előtti napon is nézegették, hogy melyik barátnő tud korcsolyázni, hogy legyenek elegen a meccsen.
Válogatott okosságok Elvették... 2015.05.27 12:09:33
Tegnap délután az MLSZ erre illetékesnek nevezett bizottsága azt a jogerős döntést hozta, hogy az élvonalbeli tagságát már biztosan elveszített Lombard Pápa és Győri ETO mellett a Nyíregyháza Spartacusra, a Kecskeméti TE-re és a PMFC-re is kiadja a kilövési engedélyt. A…..
Shikaka 2015.05.28 09:58:08
@emmersson:
Nem, valóban nem felelős a kialakult helyzetért. A meccsre járók annyit tudnak tenni, hogy szurkolnak a csapatért, esetleg távolmaradásukkal tüntetnek (kb. másfél éve én is).

Mégis hogy lehetnének a szurkolók a felelősek az inkompetens MLSZ-vezetésért, a csapatok vezetésében uralkodó urambátyám viszonyokért, az utánpótlás jelen helzetéért?

Évekig jártam (Diósgyőr és haverok miatt Honvéd) meccsre, de feltépett széket fegyverként használó csürhét, és szétvert metrókocsit nem láttam.

Láttam viszont tahó biztonsági őröket, meccset elcsaló csapatot, szurkolókat hibáztató sportvezetőket és indokolatlan mennyiségű rendőrt.
Szerkesztőbizottságunk több tagja szerint holnap a világ egyik legjobb zenekara ad koncertet a Budapest Parkban - 13 év után. Ez önmagában még nem lenne elegendő ok egy bejegyzésre, de ahhoz képest, hogy a zenekar relatíve kevésbé ismert (azért így is több százezres a…..
Shikaka 2014.06.18 12:57:27
@Vasárnapi húsleves:
"múgy sok lesz holnap az ír divatmajom, akik csak annyit tudnak, hogy Guinness, Tégla meg skótduda, miközben a zenekar alapvető értékeiről, a korai Oi!-albumokról semmit sem. ".

Felvidítottál :)
Kábé középiskola óta nem hallottam ezt a dumát :)
2014 elején Szocsiban grandiózus téli olimpiát rendeztek. Az olimpia egyes eseményeiről mi is beszámoltunk. Ez a nagyszerű olimpia azonban óriási költségekkel járt. Az eredeti költségvetésben nagyjából 8 milliárd euró volt a feladatra beterveze, végül ténylegesen kb. 40…..
Az elmúlt egy hónapban két várva-várt stratégia játék is kijött, mindkettő komoly történelmi háttérrel. Előbb az Europa Universalis 4, majd a Total War Rome 2. Kezdjük az előbbivel. Az  EU4 közvetlen előzménye a harmadik rész, amelyhez - ha jól számolom - négy…..
Shikaka 2013.12.15 11:12:49
@hami: Nagyjából így látom én is. Az EU szériában azokkal izgalmas a játék, akik egyrészt az események sűrűjében vannak (Európa, Afrika északi része, Szentföld) másrészt vagy nagyobb hatalmak (Kasztília, Ottománok, Franciák, stb.), vagy egy rövidebb szenvedés után legalább középhatalommá tehetők (Bohemia, egyesített német fejedelmek, lengyelek, magyarok).

- az "egyéb" helyszíneken nem történik soha semmi (afrika, indiánok)
- ha nagyon kicsi vagy, a játék az AI hülyeségének kihasználásába és reload használatába fullad (pl. nem japán/kínai Kelet-Ázsiaiak)
- az Európán belüli pici államok (ír államok, Erdély, Szerbia, stb.) meg kábé addig érdekesek, amíg be nem kopogtat a szomszéd nagyhatalom. Ha megtörténik akkor csak reload-dal, vagy az AI nagyon buta döntéseit kihasználva tudsz nyerni.

Szvsz a paradox csúcsterméke a Crusader Kings (1) és a Victoria II. (a CK2 jobb, mint az 1, de inkább csak bugokat és a motort javítja, újítás nem nagyon van)
Shikaka 2013.12.16 20:15:46
@hami:

Van a Victoria 1-el kapcsolatban egy olyan érzésem, hogy az EU2 után kaphatott a paradox jó pár olyan sirámot, hogy "békében nem lehet semmit csinálni", erre lett a megoldás a Vicky gazdaságmenedzsment része, de kicsit túllőttek a célon.

Én sosem boldogultam vele, de lehet hogy teszek vele egy újabb próbát.
KatPol Blog [KNN] 9 perc 2012.02.08 08:00:00
Az index.hu-n - meg a Yedihot Ahronotnak hála szerte a világban - megjelent a hír, miszerint Izrael államot kevesebb, mint 9 perc alatt eltörölhetik a Föld színéről egy iráni blogger számításai szerint, alapvetően kétféle reakciót válthatott ki az emberekből. Vagy sápítoztak a…..
Shikaka 2012.02.09 10:57:48
@SchA:
Én olvastam hozzászólásokat néhány honlapon, kábé az ment mindenhol hogy 5-10 ember leírta hogy ez egy röhej ebben a formában (viccesebbek párhuzamot vontak a magyar politikusok hasonlóan reális terveivel).
Később ezen emberek helyét átvette néhány ember aki szerint 'Izraelnek annyi' illetve 'fel kell készülni arra, hogy mikor végük, visszajönnek Európába'.

Szerintem csak annyiról van szó, hogy akinek nyilvánvaló hogy ez egy vicc, nem biztos hogy élvezi a második csoport társaságát annyira, hogy leálljon "megvitatni" a témát.
Shikaka 2012.02.10 12:54:55
Januárban több mint 1 millió dohányos kapott tüdőgyulladást, vagy más betegséget a szigorú dohányzásellenes törvény miatt.Éjszakánként a kocsmák környékén sokan tömbösítik a cigarettázást, és vagy előre vagy visszamenőleg szívják el a hidegben az alkoholhoz…..
Shikaka 2012.01.31 13:06:47
@Gery Greyhound (project ELE^EN):
Amelyik kocsma időben lép, sok leendő törzsvendéget kenyerezhet le, az biztos.

Nekem a törvénnyel egy bajom van, hogy nem nagyon lehet betű szerint betartani. A törzshelyünk olyan (egyébként a 2010es nyitás óta van nemdohányzó szint), hogy az utcafront kb. 4 méter, van egy földszint olyan 20 hellyel, meg egy pince olyan 50-60 hellyel.
Ha tényleg betartom a törvényt, akkor vagy balra a zöldséges elé, vagy jobbra egy kávézó elé állok be, vagy kiállok a négy sávos nagyjából közepébe.

Valaki írta, hogy Dublinban lakott és ott tök jól működik. Nos, én is laktam Dublinban, és tényleg jól működik. Van azonban egy különbség: Dublinban mondjuk van a Temple Bar negyed, ahol szinte csak kocsmák vannak. De úgy, hogy különálló épületek, ezért sok kocsmának van hőlámpás terasza vagy hátsó udvara. Ezt Pesten nem nagyon lehet megcsinálni, tapasztalatom szerint a szórakozóhelyek 80%-a pincehelyiség (saccra), 2-3 méter utcafronttal.

Az egyébként nem probléma (dohányosként) hogy ki kell mennem az ajtó elé. A probléma az, hogy
- szerintem az utcában lakók k.rvára nem örülnek neki, hogy most a részegek éjfélkor még kint röhögcsélnek, nem bent (a kocsma meg üres)
- sok helyen lehetetlen betartani a 'bejárattól 5 métert'
- a propagált célt (segíti a leszokást) természetesen nem fogja elősegíteni
Atrox keresztes háborúkról szóló vendégsorozatának második részében elesik Jeruzsálem és megalakulnak az első lovagrendek...
Shikaka 2011.12.09 12:39:12
@Bélabáttya:
A Wiki 30ezres keresztény seregről beszél. Elég nehezen lehetett volna Jeruzsálemből átdobni mondjuk 20ezer embert (hogy valaki maradjon is) a Nílus deltába, gyalog, a sivatagon keresztül.

Hajón elvileg lehetséges, de a résztvevő nemesek valszeg már a Jeruzsálemi útra való összeg miatt csődközelben lehettek, úgyhogy nem hiszem hogy Velencét ki tudták volna fizetni.
KatPol Blog Tank porn 2011.12.03 14:00:00
A második világháború utolsó lövései több mint 65 éve dördültek el, és a fokozatosan napvilágra kerülő archív dokumentumok az elkötelezett történészek számára új megvilágításba helyezhetik ugyan a konfliktust, azt nagy bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a…..
Shikaka 2011.12.06 16:15:21
@molnibalage: Szerintem érdekes. Nem csak lövészárok-rendszerek egymás ellen, de volt ott német-orosz front, meg történt ez-az az oszmánoknál, a tengereken, afrikában is.

Mondom, szerintem érdekes, pláne a várható huszadik Normandiai partraszállás vagy El Alamein dokumentumfilm tükrében.
Shikaka 2011.12.07 08:59:19
@molnibalage:
"ibanon? Szerintem még az évtizedet sem mondanám meg a fele. A másik fele meg kb. azt sem tudja, hogy hol van. Abházia? "

Pont ezt mondtam, hogy az ilyen konfliktusokról is kellene film, nem csak a 2.VH agyonbeszélt részeiről.
Megjegyzés: Olvasóink már hiányolták, hogy a hungárus népről és a Kárpát-medence viszonyairól nem sok szó esik a Carcosák világában. Nos, most elkezdjük kitölteni ezt a fehér foltot is, amiért a köszönet legújabb külsős közreműködőnket, Borit illeti… Íme az első…..
Az Ars Magica első, harmadik és ötödik kiadásaMegjegyzés: Ez a cikk eredetileg a Talizmán fanzinban jelent meg 1996 májusában, vagyis tizenöt éve. Az akkori aktualitások fölött rég eljárt az idő, ezért itt-ott átszerkesztettük, a téma azonban ma éppúgy számot tarthat a…..
Shikaka 2011.10.13 14:50:05
@Rigorel Carcosa:

Azon gondokodom, hogy szerintem néhány regényt is érdemes lenne ajánlani annak ellenére, hogy az írók gyakran szemérmesebbek, mint a valóság volt.

Sienkiewicz: Keresztes lovagok
Passuth: A harmadik udvarmester
Waltari: Mikael
Waltari: Mikael Hakim
Eco: A rózsa neve
Shikaka 2011.10.17 22:06:45
@Alister:
Bakker ezt csak most néztem. Az ókori Asszíria és Babilon az egyik kedvenc korszakom, úgyhogy irígykedek.

Hegedüs Géza 'A megalázott Babilon' című könyve általánosban az egyik nagy kedvencem volt.
Shikaka 2011.10.18 14:38:39
@elGabor:
Ezek szerint nem csak én olvastam :D

@Rigorel Carcosa:

Ha más korból is 'ér' az ajánló, akkor van még pár a tarsolyomban:

Waltari: Turms, a halhatatlan földi élete (ókori görögök, etruszkok, rómaiak). Waltarira jellemző 'járjuk be az akkori világot' regény.

Waltari: Szinuhe (egyiptom, hettiták, krétaiak, sumérok), csatlakozik a Waltari-féle 'vándor' regényekhez, de itt egy jószándékú vallási reform balsikere is kifejtésre kerül.

Vaszilij Grigorjevics Jan: Tatárjárás-trliógia (Dzsingisz kán/Batu kán/A tatárjárás) Ez azért érdekes különösen, mert bemutatja a hadjáratot kapó országokat, mindennapjaikat és szokásaikat (rusz hercegségek ill. Horezm a XIII.században)

Bernard Cornwell: Excalibur-trilógia.
Enyhén szólva nem vagyok meggyőződve, hogy hiteles (lévén a kora középkor forráshiányos részén játszódik ez nem csoda) viszont egy jól felépített, logikus, és kellően 'idegen' az író által felépített VI.századi Britannia.
Úgy értem, hogy a szereplők gondolkodásmódja nem modern, és a történetbe jól bele vannak fűzve a babonáik. (és itt nincsenek középkori asszonyok akik a diszkrimináció miatt sírnak, mint a Katedrálisban)

Robert Graves: A Vitéz Belizár
Egy regényes életrajz Belizárról, a kor bizánci sztár hadvezéréről, kicsit elfogult stílusban. A korrajz miatt mindenépp hasznos.

Van több is amin gondolkodtam, de végül kiszórtam egy csomót ami túl romantikus köntösben tálalja a választott korszakot, vagy sok modern, a környezetbe nem illő dolgot vetít vissza (legjobb példa a Katedrális).
Sokan azt hiszik, a képzeletgazdagság bizonyítéka, ha egy adott szettingben orrvérzésig tömegelnek a különféle egzotikus fajok meg kultúrák, és minden friss kiegészítő két-három újabbal szaporítja a sort. Nos, ez nem dús képzelőerőre vall – inkább az ellenkezőjére.…..
Shikaka 2011.09.21 12:57:38
@Judea:
"ltalában nem tudunk kilépni az emberiség kereteiből, minden kitalált faj egy embertípus megjelenítője"

Ez így is van. Mindenhol ahol játszottam az ember karakterek voltak túlsúlyban, az egyéb pedig valamilyen emberi kultúra, vagy jól sikerült képregény/filmsorozat alapján volt kijátszva. Pl.
- warcraft III utáni ork: büszke indián
- warcraft előtti ork: brutális barbár
- lizardmen: azték
- törpe skald: a bukott sógun az utolsó szamurájból
- fantasy környezetben élőhalott karakter: Roy Batty

"de pl. a KéM is minimalista a fajok terén (Csak ember van, de abból van pár nép.). Ott gondolom ez vezérelte az alkotót. Meg az, hogy a darkosabb világban idegenül hatnának a "jó" és "aranyos" fajok"

Lehet, de én inkább úgy látom, hogy egy REH-Vance-Lovecraft novellában szereplő (nem emberi) faj sokkal távolabb áll az embertől mint egy törpe vagy ork.
Egy mélységlakó, egy félig ember-félig kígyó lény, egy elrontott és így háborodott klón kijátszása és csapatba illesztése annyira nehéz, hogy nem érdemes egy alapkönyvbe játszható fajként kidolgozni. Pláne akkor, ha az illető rendszer a lehető legkevesebb szabályozást szeretné tartalmazni.

Ha a játékosok akarnak egy 34.000 éve hibernált és egy teljesen degenálódott világra ébredt valakiket, vagy az ősemberekkel szemben folyamatosan tért vesztő értelmes hüllőket játszani, akkor kidolgozzák a mesélővel és kész.
Shikaka 2011.09.21 13:03:15
@Shikaka:

kiegészítés:
"- fantasy környezetben élőhalott karakter: Roy Batty"
Frankenstein szörnye jellegű volt.

A sok játszható fajra kitérve még azt figyeltem meg, hogy a D&D fajai közül néhány nálunk felesleges volt. Gnóm, félszerzet, ifrit, aasimar karaktert egyszer sem láttam, de a tiefling, elf, törpe is nagyon ritka.
Nálunk "gyakran" félelf és ork fordult elő, utóbbi valszeg egyéni perverzió, több alkalommal az egész parti orkokból és goblinokból állt.
A Harn hősei Kérdőív 2011.09.12 16:38:00
Az alábbi kérdőívet azzal a szándékkal kezdtem összeírni, hogy az újonnan beugró, és már meglévő játékosaimnak küldöm át mélben. Aztán rájöttem, hogy általában véve is érdekel, hogy oszlanak meg a vélemények ezekről a kérdésekről - jó volna tudni mit érdemes, hogy…..
Shikaka 2011.09.13 17:53:26
@Chomy:
A modern technika + fantasy érdekes téma. Ha illeszkedik a világba akkor mindenképp jöhet.

Ha nem illeszkedik, hanem inkább poénforrás (mondjuk Conanben egy lezuhant Enterprise űrhajó) akkor nekem necces.
KatPol Blog Der Islamische Stürmer 2011.09.06 08:00:00
Néhány napja az Al Jazeera egyik cikke - amit mellesleg MJ Rosenberg jegyez - hívta fel a figyelmemet a Center for American Progress (CAP) legújabb tanulmányára. A tanulmány a "Fear Inc: The Roots of the Islamophobia Network in America” címet viseli, és azt a különös…..
Shikaka 2011.09.08 13:23:17
@lvjtn:

"egy "nyugati" országban eddig szinte korlátlanul lehetett az iszlámot gyakorolni, addig számos iszlámot államvallásként védő államban bűncselekmény bármi más vallásúnak lenni."

Érdekelne amúgy, hogy hány olyan országot tudsz felsorolni, ahol üldözik a nem muszlimokat?

Iránban a zsidó, keresztény és zoroasztriánus vallás képviselőjének garantált helye van a parlementben.
Aszem tavaly muszlimok fogták körbe a templomot ahol keresztények imádkoztak és vigyáztak rájuk.
english.ahram.org.eg/News/3365.aspx

Hely ahol nem lehet más vallást gyakorolni - és éppen most be is ugrott - az Szaud-Arábia, történetesen nem "ellenséges" ország. Lehet hogy van még egy-kettő, de általánosságban nem jellemző hogy "bűncselekmény más vallásúnak lenni".
Nemrég találtam rá ifjúkorom egyik magyar szerepjátékos újságjának néhány korai példányára  - és itt vegyük figyelembe, hogy egy lassan 20 éves kort elérő sajtótermékről beszélünk. Nosztalgiával kezdtem olvasgatni, aztán rádöbbentem, hogy az elmúlt évek alatt…..
Shikaka 2011.09.05 08:46:59
A cikk szellemiségével nem tudok egyetérteni sajnos.

Felvetések egymás után:

1. AD&D/M* és a tápolás

Van olyan játékos aki szeret tápolni meg gyakni. Ez van. Ilyen játékossal (és végletekig 'optimalizált' karaktereivel) én rendszeresen találkozom WoD, Shadowrun vagy CP mesékben is, nem rendszerfüggő.
Példákért érdemes elolvasni egy-két WoD regényt, amik tele vannak nagyon morcos férfi, illetve nagyon szexis női gyilkológépekkel!

2. A Dungeon a szerepjáték legalja

Ez nem igaz. A _rosszul használt_, és hack n' slash-re fenntartott dungeon valóban az, de egy jól felépített és logikus dungeon nagyon hangulatos. Egy olyan világon, ahol nincs erős központi hatalom, van bukott/rivális civilizáció ott lehetnek mindenféle fura helyek, bár nyilván nem 1 napi járóföldre a lakott területekről.

A 13.harcos megvan? Ott 'Grendel' lakhelye egy Dungeon. A Fallout játékokban az elhagyatott óvóhelyek szintén dungeon kategóriába esnek. Egy kalózos játékban Tortuga, egy 'muskétás' játékban egy Dumas-stílusú börtönsziget, egy Cyberpunk játékban a Kanszai reptér tulajdonképp egy-egy dungeon.
A dungeon nem más, mint egy érdekes helyszín, amit ha jól készítenek elő, és a világba jól beágyaznak nem hogy nem káros, hanem kifejezetten előnyös a szerepjátéknak.

3. heroikus AD&Đ
Ajánlom, hogy játsszatok egy példajátékot valamelyik D20 verzióval közepes (3-4) szinten! (ha valakinek nincs kéznél, akkor a Kard és Mágia - egy egyszerűsített, nagyon kellemes rendszer - ingyenesen leszedhető) Nagyon fontos, hogy úgy próbáljátok, hogy _a mesélő nyíltan dob_ és nem kozmetikázza az eredményt, hogy védje a karaktereket!
Ha megvolt a mese, akkor kíváncsi vagyok, hogy ki mondja még, hogy az AD&D heroikus :D
Az ókori hadseregekről sok leegyszerűsített téveszme kering, többek között a ponyvairodalomnak, igénytelen játékoknak és Hollywoodnak köszönhetően. Ha valaki ma meghallja Karthágó vagy Hannibál nevét, jó eséllyel egyből a harci elefántokra fog gondolni. Ehhez képest…..
by Rammjaeger83 & SchA A közelmúltban egyik kommentelőnk hívta fel a figyelmünket arra, hogy mindeddig nem mutattuk be tárgyilagos, kiegyensúlyozott módon a Peru és Ecuador közötti határvitát. Ami azt illeti, a közvélemény túlnyomó többségéhez hasonlóan mi is úgy véltük, hogy ez csak két…..
A szerte az arab világban zajló forradalmakról annyi okos gondolat jelenik meg nap mint nap az interneten, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Gondoltam, én is leteszem a közmondásbeli két centemet a forradalmak leképződéséről a médiában és a nyugati reakciókról általában,…..
Shikaka 2011.03.19 00:16:13
@SchA:

Elnézést kérnék a semmihez sem kapcsolódó hozzászólásért, de szeretném SchA mesternek megköszönni ezt a linket.
Egyszerűen hihetetlen ez a Fox-os "elemzés", egy kincs!

"everybody on this side wants ancient Babylon for their Calyphate" :D

"if Morocco flips, it puts pressure on Portugal and Spain!"

EPIC! Köszönöm!

A poszt egyébként nagyon tetszik, főleg a magyar értelmezések megvilágítása jó.
A kül- és biztonságpolitikával foglalkozó szakértők, újságírók körében alighanem a nukleáris proliferáció az egyik legnépszerűbb, legvitatottabb téma. Ennek folyamata állítólag az emberiség jövőjét veszélyezteti, és manapság (eléggé egyértelmű okokból) rendszerint…..
Shikaka 2010.09.23 09:03:25
@Decadurabolin:
"furcsa dolog ez, én még ugy tanultam, hogy mi voltunk az utolso csatlos, ha meglessük az utobbi pár száz év történelmét akkor jol láthato, hogy mindig kitartottunk a szövetségesünk mellett, erre mindig rá is fáztunk."

A 'kitartunk a szövetséges mellett' nem ugyanaz, mint hogy 'nem sikerült a kiugrási kísérlet'.