Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vercse

22 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
250 kerékpárost sikerült megvendégelnünk október 3-án reggel 7 és 9 között. Elmentünk az Erkel, a Szent Imre, a Petőfi és a Waldorf Általános Iskolákhoz, a Török és a Líceum elé a Főtéren két helyen majd a piacnál osztottunk reggelit. 158 perec, 9 kg pogácsa, alma, túró…..
Képek : https://picasaweb.google.com/102270874232470500492/CM2013OszSzeptember22?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIm_rYzIk5biGQ&feat=directlink https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.221457254681290&type=1 és videó vasárnapról: ..
Az Autómentes Napon ( szeptember 22. vasárnap ) a szokásos közös tekerés ( 16 órakor indul a Főtérről ( kerékpáros? ) rendőri felvezetéssel ) után üzemanyag pazarlása nélkül autózunk. Bárki megtapasztalhatja milyen sok energiát emészt el feleslegesen pár méter autózás. 17…..
Az ideális kerékpártároló intermodális csomópontoknál: egyszerűen és biztonságosan megközelíthető és fedett. Veresegyház Kismaros ..
A Szolgálatból is értesülhettetek róla, hogy mostanában jó pár bicót loptak el. Tanácsot is adtak lakat választásra, itt a Kerékpárosklub tanácsa: http://kerekparosklub.hu/kisokos/hogyan-lakatolj Az ismertetésből kimaradtak a mi klímánkon nem gyakori, de mégis rendkívül…..
Boldog születésnapot a ma születetteknek!..
Egy újabb használható kerékpártámasz a Szabadság téren.  ..
Megosztjuk az üzenetet: "2013. május 9-én délben ellopták a lányom KTM Chicago narancssárga biciklijét a Török Ignác Gimnázium elől! Levágták a lakatot. A sárhányóján sárga biciklis (1m oldaltávolság) matrica van, a kormányon fehér matricán fekete szám. Aki látja,…..
Április 26.-án a Magyar Kerékpárosklub gödöllői tagjaiból álló csapat bringaórát tartott a Waldorf Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak. Ezen az órán a 4. és 5. osztályosok vettek részt. Az előadáshoz szükséges laptopot, vetítőt, vásznat a diákok hozták-vitték,…..
Nem fedett, nem őrzött, nem fűtött, de használható! Az isaszegi kerékpárral közlekedők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a vasútállomás kerékpártámaszát tervezői nem találtak egy kihasználatlan épületet az állomás környezetében, így egy mindenki által gyorsan…..
Két hete tiltakozik a vasúttal szemben egy kerékpár, egy oszlophoz lakatolva. A vasúti díszes kerékgörbítő nem alkalmas kerékpár tárolásra. A 9 hónapja ünnepélyesen átadott, vasúti épületbe zárt támaszok a bezárt ajtók miatt szintén használhatatlanok. A tiltakozást azért…..
A pénzügyi ínség végre rábírta a Rendőrséget, hogy járőreit egy olyan járművel lássa el, amivel a gyalogos sebesség ötszörösével közlekedhetnek, ötször akkora területet bejárhatnak, hangtalanul megközelíthetnek helyszíneket, üldözhetnek futva menekülő bűnözőket.…..
Sokan félnek télen az esés kockázatától. Mások azt gondolják, hogy az idősebbek már kerékpárral nem tudnak közlekedni. Itt vannak a gödöllői bizonyítékok, hogy télen is lehet kerékpárral biztonságosan közlekedni.  Ezzel a kényelmes fotelbringával nem gond a piacon a…..
Úgy tűnik, közeleg a tavasz. A biciklis elpakolhatja a síkesztyűt és veheti elő az esőponcsót. Én legalábbis ezt preferálom esőben. Lehet venni tökéletes esővédelmet nyújtó esőkabát/nadrág párosokat, de abba beleizzad a kerékpáros. Az esőponcsó alulról szellőzik, de az…..
A kép Gödöllő egyetlen, de mégse folytonos 800 méter hosszú, váltakozva osztott, osztatlan és önálló kerékpárútjáról készült. Itt pedig a mellette lévő közút. ..
Tegnap lakossági fórum zajlott a Művházban a HÉV-Metró fúzióról. Az ott hallottak elgondolkodtattak. A szakemberek szerint az 1500 gödöllői által rendszeresen használt HÉV elöregedett, folyamatos javítgatása már többe kerül mint ha kidobnánk a régit (szerelvényeket és…..
vercse 2013.02.01 15:24:58
Ötleteim vannak, de a messziről jött ember azt mond, amit akar :)

@Zef: Nem vagyunk annyira kreatívak, hogy kitaláljuk mitől lesz több kerékpárral közlekedő, de a máshol bevált módszereket alkalmaznánk, a zsákutcákat elkerülnénk.
Ez volt a téma a január 7.-én megtartott, kibővített Kerékpár Munkacsoport megbeszélésen. Koncepciószinten megterveztettünk a Tandem Közlekedésmérnöki Irodával két verziót: 1: A szálloda sarkától a temető sarkáig vezetne egy kétirányú kerékpárút a jelenlegi úttest…..
A kerékpáros közlekedésre vonatkozó részt idézzük innen: http://www.godollo.hu/gazdasag/varosfejlesztes/index.php?doc4_id=36 Jelenleg a Dózsa György út egy szakasza mellett található kerékpárút, amely a városközpont felé haladva az út beszőkülése miatt a Körösfői…..
"Bringával járnál a városban, de nincs mindenhol bicikliút és félsz az autók között? Nem ismered a Kreszt?" Gyere el a Magyar Kerékpárosklub gödöllői szervezete által rendezett bebiciklizés akciójára! Sötétben mi se látunk. Legyen lámpád, világos!? November 25-én 16 órakor…..
Lakossági fórum a Köztársaság úti tervezett felüljáróról IDŐPONTVÁLTOZÁS! Időpont: 2012. november 26-án, hétfőn 18,00 óra Helyszín: a Premontrei Szent Norbert Gimnázium Aulája A fórum része a Rákos mh. (kiz.) – Hatvan áll. (kiz.) vasúti vonalszakasz…..
vercse 2012.11.21 15:17:06
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Ezt valahonna kimásoltam. Most itt: www.godollo.hu/hirek/hirek/index.php?newswf2_id=48067&newswf2_action=

IDŐPONTVÁLTOZÁS!
Időpont: 2012. november 26-án, hétfőn 18,00 óra
Helyszín: a Premontrei Szent Norbert Gimnázium Aulája

Javítom a postban.
Nagyon kényelmesek és biztonságosak az olyan kerékpárutak amik kis szintkülönbséggel vezetnek egyenesen sokáig kereszteződések nélkül. Ilyenek a folyók, tavak és leginkább a vasút mellett vezetett kerékpárutak is. A levegőt nem mérgezik az autók, állandó zajukat se kell…..
Készítettem egy kis videót a városban kerékpározva. Visszanézve az engem megelőző autósokat, az jött ki, hogy az autóvezetők 27%-a 50 cm-nél kisebb oldaltávolsággal előzött meg. A többségnek (73%) köszönet a kulturált előzésért! ..
Gyertek szerdán (nov.21.) 16 órára a Török Ignác gimi elé, onnan indul a közös tekerés a kerékpárosbaráttá alakított Lumniczer és Dalmady utcák átadására! ..