Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belaneni

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok régi parasztház maradt fent az országban az idők során. Sajnos számos közölük rémes állapotban van, de akadnak olyanok, amik gyönyörűen fel lettek újítva és tökéletesen illenek a 21. századba is. Kiválogattunk négy olyan eladó parasztházat, ahova bármikor szívesen…..
Nem a kerékpárosokat érintő háromnapos razzia eredményét veszi alapul a rendőrség a bringások ellenőrzését érintő döntéseknél. A 2013. július 13-16. közötti razzia eredményéről kiadott hivatalos statisztika szerint az ellenőrzött 446 kerékpáros közül csak egyetlenegyet…..
belaneni 2013.07.25 18:29:21
@Szakyster: szerintem meg nem. jó lenne, ha valahol meg tudnám találni az összes vonatkozó szabályt, mindenesetre egy 2012-es cikkben ezt olvastam: A kerékpárosok tekintetében például a véralkoholszinttől függően differenciálják a bírságolást, és a jövőben a 0,5 és 0,8 ezrelék közötti véralkoholszint csak akkor lesz büntethető, ha a kerékpáros veszélyhelyzetet teremt, vagy ha főúton közlekedik.
Ennek fényében a 0,2 -ért bármekkora bírságot adni nem korrekt. Ez pénzbeszedés.
belaneni 2013.07.25 19:37:55
@cso zsi: köszi, ebben viszont ezt írják:

Ha a közlekedésben részt vevő járművezető véralkohol-értéke 0,51 és 0,80 ezrelék közé esik, ez az érték általában még nem érinti a biztonságos vezetésre való képességet. Ilyen esetben az elkövető szabálysértési felelőssége állapítható meg.

és

A júliustól életbe lépő Btk.-ban, az eddigi 0,8 ezrelékes szabálysértési határt 0,5-re fogják leszállítani. További változás lesz, hogy míg jelenleg az alkohol fogyasztásából származó befolyásoltság mértékét vizsgálják a bíróságok, az új jogszabályok szerint mérlegelés nélkül ittasnak kell tekinteni azt, akinek a szervezetében a véralkohol szintje a 0,5 ezreléket meghaladja.

Ebből az nem derül ki, hogy az 5,0 alatti értéket is büntetik. Arra mi vonatkozik?
Új házat vett a Született feleségek egyik főszereplője, Felicity Huffman és férje, William H. Macy. Egészen pontosan a szomszéd birtokot vették meg, így aztán az egyelőre kérdés, mi lesz az ingatlan sorsa. Érdekes koncepció szerint bővítgeti a 90-es évek második felétől…..
belaneni 2013.01.22 01:39:24
  A múlt héten fellázadt a "romkocsmák népének" utánpótlását nyújtó társadalmi réteg: az egyetemi hallgatók közössége. Emlékezetes, hogy a keretszám csökkentéssel egyidejű támogatáscsökkentést nem tudta ellensúlyozni az orbáni retorika, valamit a ködös Matolcsy…..
Olyan konyhai eszközöket láttunk ma a szentendrei Skanzenben megtekinthető izgalmas kiállításon,amelyeket szerintem a legtöbb családból össze lehetne szedni a hétvégi házak sufnijaiból vagy a nagymama spájzszekrényéből. Az 1945 és 1980 közötti lakáskultúra változását…..
Úgy látszik, hogy a hetedik kerületi önkormányzat elirigyelte az ozorai eredményeket és támadást indított a belvárosban szórakozó überdeviáns hippik ellen is. A hatásvadász cím és bevezető után a(z általam ismert) tények következnek. Az esetről, ami csütörtökön…..
ET? Sandokán? Keresgélj évszám szerint!   ..
belaneni 2012.03.07 18:37:16
"Sziasztok! A halloween-i lámpás óta nagyot fordult a világ. Megszületett Zora, a testvéremék gyönyörű kislánya. Rögtön barátra is szert tett, Koma személyében, aki egyébként egy nagyon nyitott macska, Rudi Úrral is jó kapcsolatot ápol" - írta…..
belaneni 2012.02.13 10:50:35
" Kedves cukiság blog!Úgy látom mostanában nem túl aktív a blog, ritka az új poszt, komment meg pláne alig van. Ezért küldök nektek néhány fotót a világ legcukibb macskáiról (az enyémek, tehát azok), hátha másnak is tetszenek.A cicák testvérek, súlyos macskanáthával…..
belaneni 2012.02.11 14:48:53
@Szolgálati Füldugó: Igazad van, valószínűleg szkennelnek, a számítógép beállításainak megváltoztatása meg csak egy hobbi :) Elsősorban földimogyoróval lehet őket lekenyerezni. Azt véletlenül sem szabad őrizetlenül hagyni, mert kiszolgálják magukat, viszont jó magaviseletért (mármint megelőlegzem nekik, hogy a vesztegetés után 5 percig jók lesznek) szoktak kapni néhány szem sótól alaposan megtisztított mogyorót.
"Tisztelt Cukiság!A mellékletben Hombre, a félperzsa cicánk képei találhatóak.Szerintünk önmagáért beszélnek..." - írta nekünk Hunkó ZsófiaSzép cica, köszönjük szépen!..
 Végre itt a hideg, és a melengető, tartalmas levesek ideje. Ha egyszer kénytelen lennék állást foglalni, és kiválasztani a számomra legfontosabbat az ételtípusok közül, biztosan a levesre esne a választásom. Mindig van itthon legalább kétféle, mert minden este ezt vacsorázom, de az utóbbi…..
"Sziasztok! Az eb neve Pamacs, 2 hete még igen hosszú volt a szőre, de így, fodrász után elkél neki a mellény, hogy ne fázzon. A baratnőm szerint leginkább buszsofőrre emlekeztető ruhadarabban pózol itt, Shrek cica-tekintettel, hátha van nálunk valami finomság :)" - írta…..
"Kedves Cukiság!Sok szeretettel küldöm Nektek az alábbi - szerintem - cuki képeket, remélem, találtok köztük kedvetekre valót. :) Egy kis leírás a képekhez:A csiguszom Alma, a lassan hároméves afrikai óriáscsigusz. Mivel nem egy fürge jószág, és én mondom, imádja a…..
"Kedves Cukiság.hu!  Szeretném bemutatni családunk új tagját, Csipát. Ismertebb nevén Csipetke, Csipeszke, Csippenet és újabban Pöppenet. Most lett 9 hónapos, tud ülni, és ok nélkül dorombol. Eddigi élete néhány fontos eseményét mutatnám be.1. Első, póráz nélküli…..
"Sziasztok! Ő itt Dezső, születési nevén D4. Viselkedéskutatásoknál használt standard kísérleti pati, hiperaktív génekkel felturbózva. A kutatás zárásával D4 hozzánk került. Most a standardból lett Dezső tanulmányozza a mi viselkedésünket. Amikor teheti, alszik és…..
belaneni 2012.01.16 11:56:11
@parabarbara: küldtem nekik képeket, hátha hamarosan...
Egy-egy filmre nem csak a pazar színészi játék vagy a pergő cselekmény miatt emlékezhetünk. A hiteles miliő megteremtéséhez elengedhetetlen a korhű hangulat, ehhez pedig a megfelelően megválasztott bútorok, ruhák, kiegészítők.  Van az úgy, hogy egy-egy film vagy sorozat…..
belaneni 2012.01.15 15:59:15
@sbotond: tényleg, a Nagyításból a lakás, az jöhetne
Az elmúlt 1-2 évben az egyik legközkedveltebb esküvői trend az volt, amikor a menyasszony élénk színű cipőt viselt a fehér/ekrü/tojáshéj színű ruhájához, majd ezt a fotókon fel is villantotta. Most pedig ennél is továbbléphet a házasulandó pár, amikor is a vőlegény…..
belaneni 2012.01.14 15:59:06
Praxis Meghalt a szerelmem 2011.12.30 11:29:00
Nem egyedi a történetem, tudom. De attól még mélységesen szomorú, mi több, tragikus.Az év elején történt meg velem, s a Szerelmemmel a saját otthonunkban. A Szerelmem meghalt. Akkor, év elején. Nem kellett volna így történnie.   Most úgy nagyjából elképzelem a sok -…..
belaneni 2011.12.31 16:24:09
Kedves posztoló! Őszinte részvétem, én teljesen megértelek. Én csak majdnem vesztettem el így a barátomat, az orvosok szerint csoda, hogy túlélte. Neki akkor kezdődött az 1-es típusú cukorbetegsége. A háziorvos azt mondta, influenzás. Az éjszakai ügyeletesek (hosszas könyörgésre jöttek csak ki) rákérdeztek az alkoholra, mondtam, hogy napokkal ezelőtt ivott utoljára. Ennek ellenére egymás között megbeszélték, hogy "piás", beadtak neki egy nyugtatóinjekciót, rászóltak, hogy mit zihál (!) és persze, hogy fáj a gyomra, majd elmentek azzal, hogy sokba fog ez kerülni nekünk. Másnap a mentősök jobbra-balra forgatták, nézegették, addigra már nem volt magánál. Végül eszükbe jutott megmérni a cukrát, szerencsére ők le tudták olvasni, hogy "mérhetetlenül magas". Szép komótosan levitték a mentőbe, pedig gyakorlatilag nem volt eszméleténél. A mentőben, ami sziréna nélkül, normál tempóban vitt be minket a kórházba, vidáman nyugtatgattak, hogy nem lesz semmi baj, meggyógyul, csak cukorbeteg. A kórházban odatolták az ügyeletes orvos elé (már este volt), aki csak annyit mondott: Az intenzívre. Most! Reggel elküldtek, hogy még semmit nem tudnak mondani. Délben már azt mondták, meg fog maradni, bár még kómában van. Vérátömlesztést is kapott, mert vért hányt. Három nap múlva szerencsére kijött a kómából. Utána meg kellett tanulnia cukorbetegséggel élni. Én pedig megtanultam megmérni a vércukrát, méghozzá digitális mérővel, ami nem csak annyit mond, hogy HI. Ez azért fontos dolog. A kórházban egyébként először engem vontak felelősségre, de elmondtam a teljes történetet. Elkérték a papírt, amit az éjszakai ügyelettől kaptam, az orvos nagyon dühösnek tűnt. Remélem rendesen kiosztotta az éjszakai ügyeletet.
"Sokféle macska létezik, olyan, aki felkelti a gazdáját, ha ég a ház, vagy olyan, aki megérzi, ki hal meg legközelebb az idősek otthonában. Az előbbit nagyra értékelem, utóbbi kicsit parás, de egyik sem annyira megdöbbentő, mint amit az én kisebb gyermekem tud.Bogyi…..
belaneni 2011.12.10 16:35:14
Eljött hát a várva-várt nap, mostantól hivatalosan is lehet már hangolódni a karácsonyra 1000-el, így Advent első vasárnapjának tiszteletére én is elkészítettem a magam adventi-koszorúját. Hö. Ami nem is koszorú. Gondolom egyéb blogokon kaptatok már egy kis ízelítőt…..
Horthy Miklós két villája is eladó (im) Befejezetlen űrközpont Óbudán (“azóta az épületből minden mozdítható anyagot elloptak.”) Hatalmas oszlopakvárium faragott faállványon (az épületről már volt egy külön poszt, de ezt akkor nem láttam) Két ingaóra - csak hogy…..
A Universal Channel műsorára most ért el a Kékpróba (Rookie Blue) című sorozat második évada, aminek forgatására a Universal jóvoltából jutottam el. A beszámoló alant, a szereplőkkel készített interjúk majd szépen sorban jönnek. “Nem értem teljesen, hogy mit akarsz, de…..
belaneni 2011.10.10 10:54:03
@alfabela2: @sixx: forog = kamera forog, utána jön az action-nek megfelelő "tessék!".