Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalandféreg

6 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KKBK Gazdasági bérgyilkos 2010.09.15 19:15:00
Ahogy korábban már a zsebforradalomban is posztoltam róla, elgondolkodtatónak tartom a Zeitgeist által felhozott borzalmakat és az arra válaszolni próbáló idealisztikus Vénusz Projektet is. Nézzétek meg ezt a szeletet és gondolkodjatok el a minket érintő dolgokon. Lázas hidegrázás…..
KKBK Bajkereső 2009.12.08 16:48:00
  "Meglepetés hihihi", mondta Tréfi és megtette, amihez épp kedve szottyant. Nehogy már ne merjek irni ide, vagy máshova, ha épp úgy tartja kedvem ;o) E posztban Benedek jelenség című posztomat csonkolom meg kicsit, mert túl hosszúra sikeredett. Tömören…..
KKBK Az állam mint piaci szereplő 2009.12.15 14:11:00
Miért ne jelenhetne meg az állam a piacon mint szereplő? Kezdek egy szemléltető példával. Az OTP Bank 2008 első 9 hónapjában 298,3 milliárd adózott nyereséget ért el, de a válsággal sújtott 2009-es évben sem nagyon úszhatja meg 150 milliárd alatt. Úgy alles zusammen a…..
kalandféreg 2009.12.21 20:29:56
@bunko_jobbos: javítottam, köszi!
kalandféreg 2009.12.21 20:34:42
@bunko_jobbos: Nem tudom emlékeztek-e, de miután átvette a stafétát a Medgyessy kormány, egyik első intézkedésük volt, hogy eladták az FHB-t. A guta majd meg ütött. De az nem esett le, hogy ez volt az első ilyen próba.

Köszönjük az elismerést :o)
kalandféreg 2009.12.21 20:36:58
@bunko_jobbos: "Azaz kamat nem létezik, egy kitalált, mesterséges konstrukció, nyilván az emberek kifosztására. "
Én ennyire nem látom sarkosan a helyzetet. Aki pénzt ad kölcsön az kockáztat és költségei is lesznek. A kamattal nincs bajom, de EZZEL a kamattal, ezzel a kontroll nélküli piacgazdasággal már nagyon is van.
És a legszebb, hogy mikor egy mondatban leírom a piacgazdaságot és a kontrollt, a legtöbben kommunistának néznek :o)
Melyik RT-ben eshet meg az, hogy az igazgatóság leváltja magát, majd a részvényesek kifejezett tiltakozása ellenére új igazgatóságot jelöl ki önhatalmúlag? Egyikben sem, de mindez nem az ő hibájuk. A miénk. Mert hagyjuk és elvárjuk, hogy mindent a szánkba tegyenek. Még a…..
kalandféreg 2009.12.20 22:42:36
@Frank'Leó: Nem, természetesen nem gondolom mindenről, hogy rágalom, de szerintem több "ügy" tartozik ez utóbbi kategóriába, mint a megalapozott esetek közé.
98-tól, mikor a kommunisták megértették, hogy érkezhet olyan politikai szereplő, aki a társadalom igényeit figyelembe véve igyekszik kormányozni, ezáltal óriási és nehezen kikezdhető társadalmi beágyazottságra tehet szert, mindent elkövettek, hogy ezt megakadályozzák. Mivel a média zöme már a kezükben volt, hogy a "közirókról" és az "értelmiségről" ne is beszéljek, nem volt nehéz dolguk.
Gonosz összeesküvés rángatja dróton a fogyasztói társadalmakba született embereket - ezt vallják azok, akik a tervezett elavulásról beszélnek. Eszerint a folyamatos profit és a termelés pörgetése érdekében egyes gyártók direkt nem tartós árucikkeket terveznek és árulnak.…..
KKBK Polgári engedetlenség! 2009.12.02 02:20:00
Egy közönyös, összetartástól mentes csüggedt társadalommal bármit meg lehet tenni. Ha egy hatalomnak mögöttes céljai vannak, elemi érdeke hogy ilyen társadalmat hozzon létre. Iskola példáját láthatjuk ennek a folyamatnak, ha magunkra nézünk. A hatalmak ilyetén munkássága…..
  Ergé szombat esti polgárháborús posztja után eléggé szíven ütött a hír: a borsodi Sajóbábonyban a Jobbik/Gárda és a helyi cigányság közötti feszültség miatt a rendőrség lezárta a városba bevezető egyetlen utat. Már a szombati jobbikos-gárdás lakossági fórum…..
kalandféreg 2009.11.16 15:14:00
@bryan:
A mondandódnak ezzela a részével értek egyet, és ez egyben a lényeg is:
"Ha nem javul a közbiztonság és ezzel egy időben a cigányok helyzete kurva nagy baj lesz. Ha csak az egyik történik meg akkor is ugyanez a helyzet."

Ez laza kis bemelegités volt, amolyan előétel féle. Ami most a pengén táncol, azt nem nem tesszük ki az ablakon, annyi szent.
Mindkét fronton tenni kell, mégpedig azonnal. A cigányság össznépi managementje nyissa ki a pofáját de iziben, vajdástul, kolompárostul, mert rajtuk múlik a legtöbb.
Sokkal nehezebb a jobbik helyzete. Találtak egy eszközt, amivel komoly parlamenti tényezővé válhatnak, de ha tovább használják, elszabadulhat a pokol. Nehéz ilyenkor belátást kérni, mégis azt mondom, hasznos lenne legalább ideiglenesen letenni a gárda egyenruhát, hangzatos jelszavakat és mindent, ami a száz okból megvadult cigányság indulatai alá adja a tüzet.
kurvanagy baj van készülőben! józanság könyörgöm!