Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blogin

230 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokakban merül fel kérdés a nemrégiben elfogadott törvénnyel kapcsolatban. A törvény természetesen a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása, míg a  kérdés a következő: lehet-e dolgozni, dolgoztatni az ünnepnapokon? Kinek igen – kinek nem Sajnos a kérdés nem annyira egyszerű, hogy igennel…..
Blogin 2017.04.11 10:56:38
@Magentax: Szerintem értelmetlen a böjti szabályokra fogni ezt, a jelenlegi szigorú böjti előírás is engedélyez három étkezést nagypénteken. Nem azt jelenti a böjt, hogy nem eszik, csak aznap például kerüli a húst és csak egyszer lakik jól.
Tegnap este elindult a 2016-os gyűjtés is, a segélyszervezetekkel egyeztetve pedig idén már nem mentőfóliára gyűjtünk, mivel van hasznosabb eszköz, amely megvétele nagyobb gondot jelent. Vaskályhákról van szó, melyek Magyarországon családok tízezreinek jelenti a meleg karácsonyt, viszont egy…..
Zoltán barátunk erőteljes hangvételű levelében gyalázatot és blaszfémiát kiált, kétszeresen is, de szerintem azért nem kell ennyire szigorúan bánni a Spar farsangi akciójának kitalálóival az elbénázott játék miatt. Egyrészt az átlagmagyar szerintem kb. pont annyira van tisztában a farsangi időszak…..
A hazai médiafelületek tele vannak egy állami hirdetéssel. Az újdonsült propagandaminisztérium juttatta el tévékhez, papír alapú újságokhoz, internetes portálokhoz. Az első részében térkép tűnik fel, rajta Európa, tőle délre látható Afrika északi partja és a Közel-Kelet…..
Blogin 2015.12.23 09:50:54
Rendkívül jól alakul a gyűjtés, mikor ezeket a sorokat írom, már 2920 fóliát gyűjtöttünk össze. Ez nemcsak több a tavalyi 1661-nél, de jóval kevesebben is dobták össze! Tavaly sokat foglalkoztunk sajtómegjelenések szervezésével, amivel végül is 17 ezer emberhez jutottunk el,…..
A novemberi adakozók ma megkapták az e-számlájukat. Pontosabban csak 169-en, mert 33-an nem adtak meg számlázási címet vagy hamisat adtak meg. Könyörgünk: akkor inkább ne küldj pénzt! Nekünk kötelező számlát kiadnunk minden rendelés után, és ezt akarjuk is, mert biztosíték,…..
Egy hét sem kellett 1300 fólia összegyűjtéséhez: épp ma értük el ezt a számot, mindössze 6 nappal a gyűjtés megkezdése után. 2014-ben az első nap 700-egynéhány fóliát gyűjtöttünk, idén az első nap 800-nál is többet adakozott össze a magyar internet népe. Mivel féláron…..
Már csak egy hónap van hátra karácsonyig, és idén is lesznek, akik a fűtetlen lakásban vagy az utcán kénytelenek átvészelni a zord időjárást. Ezért idén is gyűjtünk melegen tartó izolációs fóliákat: Te is megmenthetsz egy életet mindössze 339 forintért! Tavaly 1661…..
Nem olyan régen jött divatba nálunk is a Mindenszentek előestéjének megünneplése, amely egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep. Ryan Duncan azt gyűjtötte csokorba, hogyan is viszonyulunk ehhez az egészhez mi, keresztények? Nehéz más olyan ünnepet elképzelni, amely annyira…..
Mikor először találkoztam a következő videóval, naivan azt gondoltam, hogy jópofa. Persze a videó végén szánalmasan vonaglanak a hölgyek, és erőteljesen hangsúlyozzák a…..
A tandem ejtőernyős ugrást sokan kipróbálták már, de sokan még csak kacérkodnak a gondolattal. Én már kétszer ugrottam, így most azoknak adok tanácsot, akik nem szeretnének végig arról álmodozni, hogy szívesen ugornának még egyszer. Rámegy az egész heted minimum. Az…..
Videóra vették, ahogy egy varsói köztéri szentmisén a Lengyel Köztársaság elnöke, Andrzej Sebastian Duda észreveszi, hogy egy széllökés miatt földre került egy szentostya. Az elnök habozás nélkül fölvette, majd a paphoz vitte. Az Eucharisztia a katolikusok legnagyobb…..
Taxizni a mai világban igazi felső középosztálybéli közlekedési megoldás. Ha úgy tetszik, keveseket érint, a többségnek a buszbérlet is drága. Úgyhogy tökmindegy, milyen a taxiszolgáltatás Budapesten. Ettől természetesen a történet még példaértékű – vagyis benne van,…..
Egy közelmúltbéli facebookos posztban az ismert vatikáni ördögűző, Gabriele Amorth atya kijelentette, az Iszlám Állam maga a sátán, egyúttal elítélte a nyugati országok tétlenségét. Az atya szerint a spirituális szinten zajló dolgok öltenek testet a földön, és a…..
A Vatikánban gyűltek össze az ördögűzés szakértői áprilisban, hogy teológiai és tudományos szempontból tárgyalják a démoni megszállottságot. Az évente megrendezett összejövetel, az „Exorcism and Prayer of Liberation” (ördögűzés és a felszabadító ima) papok és…..
A hírek szerint Ferenc pápa egy magánbeszélgetésen elmondta régi barátjának, Oscar Cresponak, hogy két fontos, szerinte elavult szabályt reformálna meg. Crespo szerint a pápa a papok házasodási tilalmán és az elváltak egyházból való kizárásán változtatna. A jelenlegi…..
Ferenc pápa márciusban Pompeibe látogatott – Szent II. János Pál és XVI. Benedek után harmadikként. Útján a Szűz Mária-szentélyt látogatta meg, amely a sátánizmust is megjárt Boldog Bartolo Longo nevéhez kapcsolódik. Longót a modern Pompei alapítójának tartják, mivel ő…..
Megvetik a nagyvállalatok kapzsiságát, büszkék független vállalkozásaikra és minőségi, kis számban előállított kézműves termékeikre, mint a koporsók, sörök vagy éppen kávék. Sokuk szakállt visel, és mind ugyanúgy öltöznek. A leírás alapján beszélhetnénk akár…..
A gyónás rengeteg érzelmet válthat ki valakiből – megbánást, felszabadultságot, szégyenkezést és így tovább. Keveseknek jut azonban eszébe, vajon hogyan éli meg az egészet a gyóntató atya. Mike Schmitz atya ezt árulta el az Aleteia oldalon megjelent írásában. Schmitz…..
Basel Yaldo atya, akit 2006-ban raboltak el az iszlamisták, kilenc év után tér vissza szülőhazájába, Irakba, hogy Bagdadban püspökként szolgálja az ottani keresztényeket. A most 44 éves káld katolikus papot elrablása idején három napig tartották fogva, s ezalatt többször is…..
Egy saját logikai parafrázisát jegyeztem le Arisztotelész és Aquinói Szent Tamás – az alábbi előadásomban hivatkozott és ajánlott – ontológiai (“lételméleti”) istenmagyarázatának (illetve azok egy kis részének). Aquinói Arisztotelész tételeit dolgozta tovább, és…..
A luxus divatház mögött álló, nyíltan meleg tervezőpáros nemrég egy interjúban állt ki a tradicionális házasság intézménye és a hagyományos családmodell mellett, sokakat felháborítva ezzel. Akadtak azonban támogatóik is, méghozzá a témát személyesen ismerők…..