Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gizi a laborból

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bayer Zsolt bepancsolt Simicska Lajosnak, Simicska legecizte Bayert és Orbánt, majd azt mondta, hogy ebben a háborúban valószínűleg valaki elhullik. Mindezt azután, hogy a kormány az RTL Klubbal való békülés jegyében bevezeti az ötszázalkékos reklámadót, ami…..
Eléggé hihetetlen, hogy a Népszabadság nem számolt azzal a lehetőséggel, hogy a Gurcsány-botrányt esetleg maga Gyurcsány generálta volna. A Guevara nevű célszemély elmondása szerint „az őszödi miniszterelnöki beszéd kiszivárogtatója egy MSZP-s politikus, aki a…..
Bala ismerősének anyukáját egy 20 ezer forintos nyeremény igéretével rántották be termékbemutatóra, ahol fél óra alatt megkapta az OTP-hitelt a halom túlárazott kacatra: Hadd meséljem el mi történt egy győri barátom anyukájával, szegény elég félénk, ha velem csinálják,…..
Tisztelt Mt!   Segítséget szeretnék kérni valakitől, aki járatosabb a munkajogi kérdésekben. December 7-én dolgoztam utoljára, főnököm ezen este azt mondta, hogy szól, ha majd kell jönnöm.19-én hívott telefonon, amikor közölte, hogy a papírjaim az irodában vannak,…..
ras2 Tanévnyitó iskolasirató 2013.08.31 22:48:26
Pusztuljatok bilincses iskolák! - mondta a költő (igaz, felkiáltójel nélkül), s most úgy néz ki, felerészben teljesül ifjúkori kívánsága: az iskola pusztul, a bilincsek maradnak. Orbánék sok gazemberséget követtek el, de a legnagyobb gaztett valószínűleg ez, amit az iskolával…..
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
Bizonyítottság hiányában 17 vádlott közül 15-öt felmentett csütörtökön a kaposvári törvényszék katonai tanácsa a bűnszervezetben elkövetett vesztegetés vádja alól, első fokon. Az ügy nem is az év, hanem az évtized botránya.Az úgynevezett tábornokperben az eljárás 2009…..
Gizi a laborból 2013.03.01 07:12:24
@Blogger Géza: Az igaz, hogy a tettenéréses vesztegetési ügy 2009-ben történt, azonban az ügyészség már az orbán diktatúrában, a tizenhatodrendű vádlott "feltáró" vallomása alapján terjesztette ki a vádat a többiekre. Csalárd vádalkut ajánlottak a tettenért személynek. Az ügyészségnek pontosan tudnia kellett, hogy a vádalkujában megszerzett bizonyítékaik semmisek.Vagy ha nem tudták, a tudatlanságuk őket minősíti.

Együtt örülök a felmentett vádlottakkal.
„Mint kormányrudat használta a reményt és a félelmet; az egyiket, hogy féken tartsa az athéniak önteltségét, a másikat pedig, hogy felemelje és vigasztalja őket, ha kedvüket vesztették.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   HAZAFIAS KÖTELESSÉG MARADNI ÉS EMELNI A…..
Pézsma A nagy zabálás 2013.02.09 14:21:05
„Nemcsak az Alaptörvény Átmeneti rendelkezéseinek megsemmisített szabályait, de egy sor egyéb, az Alkotmánybíróság által korábban törölt jogszabályt az Alaptörvénybe ír be a koalíció. Úgy tűnik, a parlamenti többség tart az AB-től, mert azt is megszabják, hogy a…..
Gizi a laborból 2013.02.10 02:26:40
A Budapest Szobrai (akinek már a héten bemutattam egy remek montázsát) tette közzé a fenti képeket, melyeken jól látszik: visszaépítik az obeliszket a Zeneakadémia tetejére, amely hiányzott róla évtizedek óta. Épp úgy fog kinézni az egyik legszebb szecessziós pesti épületnek a…..
Gizi a laborból 2013.01.17 19:55:55
Mindig tudtuk, hogy vastag arcbőr kell ahhoz, ha valaki politikus akar lenni. Hoffmann Rózsa ismét bizonyította ezt a tételt: most éppen 49 középiskolai pedagógus nyílt levelére reagált olyan mértékű kamuzással, amit tanítani kellene. A kérdés akkor a legszomorúbb, ha eszünkbe…..
Gizi a laborból 2013.01.12 07:22:28
@tükörfúró:

Tanár lennék.
De csak voltam. Semmi nosztalgia nincs bennem volt hivatásom iránt.
A '70-es évek elején kiölték belőlem. Akkor megfogadtam, hogy nem leszek holmi vb titkárok kapcája.
Ezen blog megírására a családunkkal  megtörtént események vettek rá, minél több emberrel szeretném megismertetni ezt a veszélyt, ami nyugdíjas szüleinket és nagyszüleinket veszélyezteti. Cégnevet és családunk nevét nem említem, hátha a cég vezetői úgy gondolják hogy…..
Orbán Viktor torkához valahol, valakik kést szögeztek. Nem úgy ismerjük szeretett miniszterelnökünket, hogy a józan politikai megfontolás jellemezné. A NER atyja eddig semmi jelét nem mutatta annak, hogy belátó, mértékletes, tisztességes lenne, ha a politikai hatalom…..
Gizi a laborból 2013.01.05 19:19:53
@Pipas: Abban igazad van, hogy minden bírói döntésnek van egy nyertese és van egy vesztese. De ennek az ügynek (a regisztrációnak) nem szabadott volna eljutni a bíróságig, sőt: ha a jogászok értettek volna a szakmájukhoz, akkor a törvénynek sem szabadott volna megszületnie. Még egy egyszerű jogi diploma is elégséges lett volna ennek az eldöntéséhez. Aki erőltette a regisztráció törvénybe iktatását, azt minden szakmai érv bevetésével le kellett volna beszélni szándékáról, nem pedig nagy hangon magyarázni annak szükségességét.

Egyébként az egyszerű jogi diploma valóban csak az alap: vannak a különböző jogágak és erre specializálódnak is a jogászok. Vannak alkotmányjogászok, munkajogászok, polgári-, illetőleg bűntető ügyekre specializálódott jogászok,stb. Biztos vagyok benne, hogy a fidesz körül is sertepertél néhány alkotmányjogász, és a közigazgatási jogágon belüli választási jogban járatos szakértő. Senkinek nem volt egy szava sem a regisztrááció ellen? Akkor milyen tudással rendelkeznek?

De ha olyan okosak és bölcsek a fidesz emberei, miért nem gondolkoztak el azon, hogy vajon az ellenzék ellenkező véleményének nincs valami alapja? Az önhittség, a beképzeltség, a "mi mindent jobban tudunk" - nem jogi diploma-függő!

Az Alkotmánybíróságra nem azért van szükség, mert "egy sima diplomával nem triviális az, hogy kinek van igaza." Az Alkotmánybíróságra azért van szükség, hogy a törvényhozó hatalom által meghozott jogszabályok megfeleljenek az alkotmányosság követelményének. Bármilyen meglepő: az Alkotmánybíróság csak meghatározott ügyekben jár el és ezen belül viszont nem csak törvényeket, hanem önkormányzati rendeleteket is megsemmisíthet és meg is semmisített már.

De nem folytatom tovább, csak megismétlem eredeti mondanivalómat: Nem rettenetes, hogy 2010. decembere óta amelyik törvényhez az Alkotmánybíróság hozzáférhet, arról kivétel nélkül megállapítja, hogy valami lényeges hibája van?!
Egyik kedves olvasónktól kaptunk a tippet, miszerint Káposztásmegyeren van egy büfé, ahol az egyik legjobb burger kapható a városban. Most arról ne beszéljünk, hogy ezt mondani mekkora divat mostanság, valamint ha mindig kaptam volna egy ezrest, ahányszor ezt hallom, akkor milliomos…..
A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ... ..
Most nem Gyurcsánnyal, hanem Bajnaival keverték össze külföldön. Hogy is lehetne elfelejteni azt, amikor a svéd televízió képernyőjén a meccset Csányi Sándor mellett élvező Orbán Viktor alá lazán odaírták, hogy Gyurcsány Ferenc? Most Portugáliában derült ki, hogy…..
Vajon szükség van a fiatalok szexuális felvilágosításra? Hoffmann Rózsa szerint: „A politikai erő most nem a felvilágosítás, hanem az etika felé indult el.” Kérdés, a köznevelési főilletékes szerint akkor a felvilágosítás és az etika egymást helyettesítheti a…..
Véget ért az idei X-Faktor egyik különversenye, hogy Malek Miklós szavaival éljünk, Jimmy fia Krisztián a hangokkal vívott hősies küzdelem végén a fater szellemét megidézve távozott a műsorból, amiben tényleg most énekelt a legjobban egyébként. Jó, Jimmy Még nem veszíthetek…..
Gizi a laborból 2012.11.25 15:57:38
@sixx: Azért a harangöntő jut az eszedbe, mert van ilyen mondás: annyit ért valaki valamihez, mint hajdú a harangöntéshez. Valahol, a tudatalattidban, erre emlékezhetsz.
Most tényleg, emlékszik valaki olyan esetre, hogy Orbán Viktor külföldön volt, és ahol tárgyalt, részt vett, érdekeinket védte, végül Magyarország számára hátrányos döntés született?Nem, ilyen nem volt. Egyszerűen a személyes megjelenésének varázsa, a tárgyalástechnikája…..
Ilyen is van! ..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott minden általános iskolának elküldte a fent olvasható levelet. Az egykori színházi rendezőnek volt már néhány nagy dobása. Ő szervezte a magyar történelem nagy pillanatait idéző festménysorozat elkészíttetését, és ő ötlötte ki az…..
Az év eddigi legdurvább áramos sztoriját olvashatják egyelőre két felvonásban. Naiv ügyfél újonnan vásárolt lakásában 2,5 hónappal a beköltözés után az ELMŰ váratlanul leszerelte a mérőórát. Mint utólag kiderült, az átíráshoz hiányzott valami dokumentum, de erről sem…..
Új-Zélandon nagyon drága ám az internet. Annyira drága, hogy Magyarországon meg olcsó. Ilyen egyszerű az új-zélandi Flip reklámüzenete, meg persze ott van az érdekes hangzású, titokzatos nyelv, meg a furcsa népviselet. Mert a műszálas otthonka csak valami népviselet lehet valahol…..