Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Első mohikán

0 bejegyzést írt és 1126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit szólnál hozzá, ha sötétedés után az íróasztalodnál kortyolgatott kávédból arra néznél fel, hogy egy vadidegen áll a nappalid közepén? Mit lehet ilyenkor tenni vagy mondani? És vajon mit keres ott? Igaz történettel készültünk!..
Első mohikán 2020.08.02 03:04:58
@Bela Voltam: "Jogszabályi hivatkozast kerek".
Minek nézel engem, jogtár böngészőnek? Nem tisztem mások tudásbéli hianyosságait pótolni, nézz utana te, ha ennyire kivancsi vagy.
Es igen, megtehetem, par eve valtozott a törveny, a sajat otthonodban, plane ejszaka, gyerekekkel stb. nem vagy köteles merlegelni, hogy a támadás mennyire komoly, nekik ugorhatsz elvagni a torkukat, ha ijedtedben úgy ítéled meg, hogy veszelyben az életed, életetek. Az, hogy egy sima balfasz besurranó tolvaj volt, az az ő baja illetve kockazata.
Első mohikán 2020.08.02 03:07:08
@nincs1agy: Figyelmeztető lövés? Minek? Meg megrongálod a berendezést. Kettőt testre, meg egyet lábra, aztan ossza be magának.
A rendőrt meg hanyagoljuk, szerintem a betörő sem ragaszkodna hozzá.
Első mohikán 2020.08.03 12:32:26
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Csakhogy ez az előírás az éles lőfegyverekre vonatkozik, a gumis pedig csak egy riasztópisztoly, amit bárki alanyi jogon, mindenféle vizsga és engedély nélkül vásárolhat. Nem vagyok köteles ismerni -és nem is kell- ezt a szabályt, ami ráadásul életszerűtlen és betarthatatlan egy önvédelemre használt gáz-riasztó fegyvernél. Jól is néznénk ki, ha valaki(k) rámtámad és előtte fel kellene szólítanom meg levegőbe lőnöm...
Szóval durr kettőt melkasra, a többit meg a végtagokra és utána kérdezek.
Pénteken, kora délután a hétvégi bevásárlást követően, szembe találkoztunk azzal az ellentmondással, hogy míg a megoldandó szülői feladatok száma már csak egy, a gyermek aktivitási szintjén még a legedzettebb Geiger-Müller-számláló is kiakadna. Velenceiként adta magát egyből a kérdés a feleségemtől…..
téveszmék "Egy az Isten" 2020.07.20 00:56:41
  Egy az Isten - így hangzik az Unitárius Egyház jelmondata, de mit is jelent ez valójában? Tényleg előrelépést jelent a monoteizmus a többistenhithez képest? És mit lehet kezdeni a kereszténység Szentháromság tanával? A következőkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.   A vallástörténészek…..
A fizikumok hierarchiájában számos szintet különböztethetünk meg atletikustól, az átlagoson és a skinnyfat-en át a túlsúlyosig. A tápláléklánc legalján viszont kétségtelenül azok állnak, akik 20-30+ kilós súlyfelesleget cipelnek magukon. Az állatvilágban a hierarchiában elfoglalt pozíció a túlélési…..
Első mohikán 2020.07.19 00:04:50
@dr utcai arcos: Attòl tartok igazad van. Fogyókúrázási céllal elkezdtem rendszeresen biciklizni. Minden áldott nap reggel körbebicikliztem a Velencei-tavat, 30 + kilométer jó tempósan, ahogy a csövön kifért. Egy teljes hónapig, egyetlen napot sem hagytam ki. Az étkezésen nem változtattam semmit, nem ettem se többet se kevesebbet, mint addig, gondoltam elég lesz csak a plusz mozgás a súlyvesztéshez. Hát nem lett elég. Egy hónap alatt egyetlen megveszekedett grammot nem fogytam...
Iskolai lőterek ellen érvelünk, de horogkeresztes náci egyenruhát gyűjteni értelmiségi magatartás? A hazai liberális ellenzék újabb mentális csődje. Az Orbán-rezsim nem csak szavakban él háborús retorikával, de mindennapjainkat, már gyermekeket is érintő döntésekben jelenik meg az egyre inkább…..
Első mohikán 2020.07.14 01:15:54
Ungváry saját bevallása szerint falerisztikus, azaz a numizmatika azon ágát műveli, amely a kitüntetések gyűjtésével foglalkozik.
Ennek peremtémája az egyenruhák, karjelzesek stb. gyűjtese is, amiben jómagam semmi kivetnivalót nem találok, mivel én is a kitüntetésgyűjtők táborába tartozom. Nekem is van -otthon, a falra akasztott tárlóba tűzött- német vilagháborús kitüntetés gyűjtemenyem, a szovjet es a magyar kitüntetések tablója mellett, melyekben a Habsburg-, Horthy- valamint a Kádár éra kitünteteseit tartom. Ugyanúgy, ahogy Ungváry is, aki szintén gyűjti a különböző magyar korszakok kitüntetéseit IS (!). A német mellett. És a szovjet mellett. És az egyéb naciók jelképei mellett, mint kortörténeti dokumentumok, melyek jellemzően katonai -militaris, jujj!- jellegűek, lényegükből szükségszerűen következve, hiszen a kitüntetések ab ovo a katonai cselekedetek, hőstettek stb. elismerésére talàlodtak ki anno.
Ezen nincs mit fogast keresni, csak az Ungváryt szándékosan besározni akarók hiszik, hogy ezzel eszközt kaptak a kezükbe.
Ennyi erővel jómagam is nàci, sőt mi több, kommunista, kádárista is lehetnék.
Mint ahogy a világhaborús tankmaketteket építők és gyűjtők is, akik az autentikus megjelenítés szándékával kis haborús dioràmaba rendezik a horogkeresztes felségjellel festett mini Tigriseiket....
Nonszensz ez a levezetes...vagy inkàbb szánalmas. Kedves cikkíró, keress más fogast Ungváryn, mert ezzel a szösszenettel inkabb sajat magadat jàratod le.
Teker a Család Az első biciklim 2020.06.22 14:18:25
A futóbicikli utáni első gyerekbicikli kiválasztásakor a rózsaszín unikornis is fontos szempont volt. Amikor azon gondolkoztam, hogy milyen legyen a gyerek első „igazi” biciklije, nem sokat tudtam még arról, hogy milyen szempontok szerint érdemes választani. Ami fontos volt, hogy a gyerek…..
Most nincs kedvem…, Jajj, ez olyan hosszú…, De ugye végig lefelé fogunk menni?, Ott vagyunk már? – sokak számára lehetnek ismerősek ezek a kifogások, ha arról van szó, hogy közös bringatúrára induljunk a gyerekeinkkel. Nem mindig egyszerű rávenni a család ifjabb tagjait, hogy belevágjunk egy közös…..
Tavaly nyári kalandjaimat elevenítem fel néhány poszt erejéig. Akit érdekelnek a szaftos részletek, azok számára elérhető az eredeti felületen a felkészülésünkről és utazásunk napjáról szóló bejegyzések, ám most következzék a lényeg, maga, egy igazi magashegyi túra, méghozzá két beauceronnal. A…..
Első mohikán 2020.07.09 02:40:57
@clemens: A könnyű csúcstól azért távol van, szinte az első kilomètertől meredeken, monoton emelkedik ès nagy a szintkülönbség is. Talán csak azért kecsegtet könnyebben teljesíthető sikerèlmènnyel, mert rögtön a làbàtòl indulhatunk, nem kell messze begyalogolni hozzà a főgerinchez (majd vissza).
Nekem csalòdàs volt, semmi újat, többet nem nyújtott, mint a többi, nehezebben megközelíthető csúcs vagy hágó. Se làncos szakasz, se tengerszem, se vìzesès, se egy köztes menedèkhàz, csupàn vègig a kilàtastalan, folyamatos lèpcsőzès. Semmi èrtelme nem volt megmàszni, csak az ezt is tudjuk le, hogy kipipáljuk mind szàndèk.
Első mohikán 2020.07.09 02:49:09
@clemens: 5-6 éves gyerekek vigyorogva...
Én anno találkoztam olyan apukával a Krivánon az utolsó, négykézláb teljesíthető szakaszon, aki a hátán vitte az alig fél éves fiát a csúcsra. Ő is vigyorgott. Mármint a kölök. Üdítő látvány volt.
Vajon milyen sorsa lett az utolsó magyar királyi pár gyermekeinek és azok leszármazottainak? Ha valaki nem trónörökösnek születik, akkor hat-e a XXI. századi életére az, hogy a 100 éve élt nagyszülei, dédszülei vagy ükszülei uralkodók voltak? ..
Gyermekkorom egyik legnagyobb élményeként hagyott lenyomatot bennem az édesanyám barátnőjénél eltöltött vendégeskedés. Szüleim félve hagytak ott a kedves házaspárnál arra a néhány napra, addig nem nagyon töltöttem időt nélkülük sehol sem, elvégre még a negyedik életévem se kerekedett ki. Nyaralásom…..
  Nem tudom, ki hogy van vele, én mindig nagyon szerettem régi családi történeteket hallgatni sosem ismert dédszülőkről, ükapákról, szépanyákról. Ha ehhez még fényképek is párosultak, az meg külön öröm volt. Az sem zavart különösebben, ha csak annyit mondtak "valami rokon", mert már senki nem…..
Első mohikán 2020.06.01 05:21:03
@Salgo: Köszi, hogy belinkelted az írásodat, jó volt olvasni, egészen magával ragadott, fellelkesültem. Valami hasonló érveléssel, példákkal akartam én is családfakutatásra bíztatni rokonaimat, ismerőseimet, de te olyan szépen megfogalmaztad, hogy utólagos engedelmeddel megosztottam velük.
Mégegyszer köszönöm, nekem átjött, amit akartàl a gondolataiddal üzenni.
A miniszterelnök tegnapi rádióinterjújából a bölléres hasonlatot ragadták ki az értelmezők. Az elméletieskedő típusban a budapesti főpolgármestert láttatta, aki ha „benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort”. E típus „vidéki” változatát…..
A macskák szeretik, ha simogatjuk őket. Biztos ez? Bármikor és bárhol jól esik nekik a simogatás. Biztos ez? Volt már, hogy kedvesen meg akartad simogatni a cicád, de az nem örült neki, talán meg is karmolt? Elmondom, miért van ez, és a cikk végén leírom, hogyan kell "jól simogatnod" a cicád, hogy…..
Gondolatban már vagy ezerszer megírtam ezt a bejegyzést. Néha, amikor nem olyan hangosak a gyerekek, vagy amikor épp nem tudnak beszélni (pl. esznek), vagy ha megszökök a fürdőszobába, olyankor azonnal beindulnak az agytekervényeim, és azon kapom magam, hogy írok. Mármint nem szó szerint, mert arra…..
A 2020-as év az eleje óta egyre furcsább - és a kijárási korlátozások miatt egyre furcsább is lesz. Kissé apokalptikus, hogy alig vannak az utcán emberek, minimális a forgalom, de a tavaszi fényekben minden ragyog - a karantén miatt kihalt városok még a korábbiaknál is szürreálisabb fotótémákat…..
Első mohikán 2020.04.16 15:36:40
A 70-es években minden gyerek gyűjtött valamit. A lányok általában a szalvétákra voltak rákattanva, a fiúk pedig vagy bélyeggyűjtésre, vagy pedig rágópapírok gyűjtésére adták általában a fejüket.Persze most nem az iskolákban megvásárolható Takarékbélyegekre gondolok (bár azt is igyekeztünk szorgosan…..
Körösök Vidéke A vizek őrzői. 2020.04.07 09:08:23
A horgászat mint szabadidős tevékenység egyre népszerűbb hazánkban. Manapság aki kedvet kap hozzá kis energia és anyagi  ráfordítással akár órák alatt kaphat horgászatra jogosító okmányokat. Sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. Sajnos az a tapasztalatom, hogy sok mostanság lett horgász nem nagyon…..
Sok ember ragad a napi vagy éppen a heti rutinja börtönében. Ami főleg akkor baj, ha sok időt töltünk a TV előtt, közösségi médiákon vagy engedünk a rossz szokásainknak. Ahhoz, hogy megtörjük ezt a monotonitást, fókuszáljunk egy hobbira, amit élvezünk és segít hasznosan kitölteni az időnket...
Franciaország északi részén, közel a belga határhoz, 1906 március 10-én reggel fél hétkor szörnyű tragédia történt. A Courriéres városa mellett levő szénbányát hatalmas robbanás rázta meg, mintegy 1100 bányász halálát okozva. A most következő cikk Európa máig legnagyobb bányakatasztrófájával…..
Ha már így bekényszerültünk a négy fal közé, gondoltam itt a nagy alkalom, felderítem a terepet, és megnézem, hogy mi az a lakásban a takarításon és selejtezésen kívül, ami már hónapok óta várat magára. Eszembe jutott, hogy már egy ideje tervezem, hogy megragasztok néhány gyerekjátékot…..
A svédek sok mindenben büszkén eltérnek az átlagtól, nagyon innovatív nép, általában elég fegyelmezett, ráadásul elég puritán is. Több területen is létezik a „svéd modell”, például a munkaerőpiacon, ahol például az emberek 90%-a kollektív szerződéssel van foglalkoztatva, vagy épp a…..
Első mohikán 2020.03.21 07:02:09
@luis5: Ellenzéki vagyok, szerintem is Svédország sok-sok tekintetben bezzeg, a tesztelés hiányát viszont óriási hibának tartom.
Ahogy azt nálunk is.
„Az elmúlt száz év legsikeresebb tíz évi kormányzását” követően nagyjából egy hónappal napról napra egyre katasztrofálisabb hírekkel kell szembesülnünk. A családok többségénél a túlélés vált a legfontosabb célkitűzéssé. Nem, nem a migránshullám megújulása fenyegeti a magyar családokat, hiszen…..
Első mohikán 2020.03.20 05:07:12
@clemens: Persze, lehet zsíroskenyeren is élni sokaig, de minek?
Főleg kicsi gyerekekről gondoskodva, akiknek szükségük van -ha felelős szülő vagy- a húsra, friss gyümölcsre, zöldségre stb. Nem olyanra , amiket összehordasz.
Sokannvannak úgy, hogy inkább megadok most mindent a gyerekemnek, amíg tehetem es nem ķépzek tartalékot inkább -nem is nagyon tudok-, minthogy kuporgassak azert, hogy hatha egyszer szarban leszek, közben meg egy jövőbeli rémkép miatt nyomorogjunk. Es ez nem ugyanaz, mimt a carpe diem, milliók élnek így, mert a keves keresetükből a legminőségibb életet akarják kihozni.