Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Első mohikán

0 bejegyzést írt és 1140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1848-as szabadságharc kitörése után néhány hónappal került a trónra a 18 éves Ferenc József, miután V. Ferdinánd a család nyomására lemondott. Anyja, Zsófia főhercegné nyomására, apja, Ferenc Károly főherceg is lemondott a trónról, így kerülhetett oda a fiatal fú...
Újabb árucikk került a figyelem középpontjába. Egy olyan lötty, ami eddig tömegcikknek számított. Olcsó (volt), és minden sarkon kapható (volt). Nem is foglalkozott vele a kutya sem. Eddig! Szerintem még mindig sokan vannak, akik azt sem tudják, eszik e vagy isszák. Illetve – a szokatlanul nagy…..
Első mohikán 2021.11.01 12:47:24
@Ferenc Valenta@Ferenc Valenta: 2013-as HDI-m van, abban csak Eolysos rendszer működik. Azt mondod, hogy a még újabb francia dízeleknél váltottak és már nem vagy nem csak Eolys, hanem AdBlue rendszer IS van? Ez a rengeteg nyomorult kiegészíő részegység -részecskeszűrő, kettős tömegű, start-stop stb.- mind csak kétségbeesett erőlködés, szükségmegoldás, ami a kurva szigorú előírásoknak megfelelés miatt van csak koloncként a dízelmotorokon, mi meg javíttathatjuk a plusz elromló alkatrészeket horroráron. Ez már felesleges és káros szükségmegoldás szerintem, el kéne engedni az egyébként szuper dízel-rendszert, feláldozták a környezetvédelem oltárán. Persze a teherhajók egymilliószor több károsanyagja nem számít...
Idejétmúlt lett a régi vicc, mely szerint az újszülött kisbabáról kérdezik a szülőket: – Kisfiú vagy kislány? A válasz: – Majd 18 éves korában eldönti. A "szép új világban" már nem kell várni a nagykorúságig, az óvodások is eldönthetik, hogy fiúk vagy lányok szeretnének-e lenni. A Daily Mail-ben…..
A science fiction, vagy röviden sci-fi mint műfaji kategória olyan könyveket, filmeket és egyéb művészeti produktumokat (pl festményeket, képregényeket, színi előadásokat ... stb) jelöl, melyeknek cselekménye a tudományos fantasztikum körébe tartozik. Rögtön hozzá kell, hogy tegyem: elvétve fordul…..
      Nyáron elég sokat utaztam és kisebb nagyobb falvak is útba estek. Nagyon bírom a falusi kocsmák hangulatát, tehát amikor nem én vezetek be szoktam ugrani egy sörre, biliárdozni, ilyesmi. Feltűnt, hogy egyre kevesebb a vendég. Már nem is annyira igazak Petőfi sorai. A de a kocsma bezzeg…..
Első mohikán 2021.08.30 02:58:40
@tso: Végülis csak a lenyegről nem volt szó, ami a címben is van....
A válasz talán sokakat meglephet, hiszen a legtöbben élből az ikonikus Szaturn V rakéta hatalmas F-1 hajtóművére gondolnak, de épültek annál erősebb hajtóművek is. Attól függően, hogy hogyan határozzuk meg a kérdést több helyes válasz is adható...
Az előző posztban írtam egy ajánlót az Időhöz, amelyben igyekeztem spoilermentesen fogalmazni, mélyebb filóba így nem tudtam belemenni, úgyhogy alábbi eszmefuttatásban ezt pótolnám, de a poszt tovább olvasása előtt még egyszer szeretném felhívni a figyelmet, hogy a következő írás : SPOILERES...
Szép nagy olvasótábor összeverődött a blog körül. Sokan kíváncsiak voltatok a híreinkre, érdekességeinkre. Sok minden történt, amikről mi mégsem írtunk. Hosszú ideje tartozunk nektek sok féle helyzetjelentéssel. A magyar drón szabályozásról, a nemzetközi helyzetről, meg sok minden másról is...
Első mohikán 2021.08.04 02:10:54
@geegee: De. Ők is -a blogírók- így csinalják, de egy nyilvanos blogon mégsem írhatják le kerek perec, hogy mivel szar és betarthatatlan a szabályozas, szarnak bele es reptetnek illegalban. Szerintem nyugodtan tedd te is, pláne, hogy -mint a cikkben is utaltak rá- ez a szigorú szabályozás nem ellenetek készült ilyenre, hanem az oknyomozó újsagírók munkáját akarjak megnehezíteni. Jó szelet...vagy nyugodt eget...vagymi.
Neil Peart, a Rush legendás dobos-szövegírója tavaly adta fel hosszas küzdelmét a rákkal. Munkásságát és örökségét nem lehet eléggé méltatni, most mégis egészen más téma kapcsán került a híradásokba. ..
Sziasztok! Aki képregényeket gyűjt, sok kérdéssel szembesül a gyűjtés során. A kérdések nagy részét mások teszik fel nekünk (Ez nem gyerekeknek való?), viszont magunkat is sok alkalommal képesek vagyunk válaszút elé állítani. Mi lehet a probléma a képregény-gyűjtéssel? Ezeket a sorokat olvasva…..
Az idő múlásával és a technika fejlődésével egyre több, régebben mindennapos foglalkozás tűnik el. A huszadik században Hollandia utcaképe is jelentősen megváltozott - eltűntek a kézikocsis árusok, a tejesemberek, a hajós árusok. Róluk is szól Vera posztja...
Első mohikán 2021.05.10 07:06:44
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Hagyományosan cigányok által vegzett munka volt a vályogvetés is, a valyogtéglák formázása es a napon kiszárítása. Idenymunka volt, hiszen száraz, napos idő kellett hozzá. Ezért jellemzően a falusi építkezesek is nyaranta történtek.
Kis híján balesetet okozott az a járművezető, aki a megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó „farvizén” haladt lendületesen a szombathelyi Vörösmarty utcában. Az esetről videót is készített a szemközti sávban közlekedő gépkocsi fedélzeti kamerája. A szirénázó mentő a kórház irányába tartott,…..
Első mohikán 2021.02.18 21:39:15
@Gösser söralátét: Én a videóról nem irtam semmit, csak a sajat esetemet irtam be. Szerintem keversz valakivel.
Első mohikán 2021.02.18 21:40:49
@Privateer: pontosan. Nem vitatom. De mimt irtam nem erdekel a szabaly, amikor a szerettem életeről van szó. Vallalom a következmenyeket.
Első mohikán 2021.02.18 21:45:33
@horrorpornó bábszínház:Harminc éve van hivatasos jogsim, masfél millió kilometert vezettem, egyetlen balesetem, sőt meg koccanasom, meghúzasom sem volt....
Neked miota van jogsid? Mennyit vezettel okostojas?
Nem az ilyenek miatt vannak a balesetek, mint en, hanem az ilyen okoskodo faszok miatt, mint te.
Nem a Föld az egyetlen bolygó, aminek a felszínét valamilyen folyadék formálta. A Szaturnusz egyik holdján, a Titánon kisebb-nagyobb tavak hullámzanak, és folyók csordogálnak igaz, víz helyett folyékony etán és metán alkotja őket. A Marsnak a Földhöz hasonlóan jégsapkái vannak, a felszínén pedig ősi…..
Első mohikán 2021.02.18 01:27:06
@rdos: "A Föld - Hold rendszer a Naprendszerben unikum. Minden más bolygónak a holdja(i) jóval kisebb(ek) arányaiban a mi Holdunkhoz képest"

Pluto - Charon?...
Sokat vagy úton? Rendszeresen kocsival közlekedsz? És van a csomagtartóban vészhelyzeti ellátmány? Ha igen ellenőrizd, hogy minden megvan-e, ami kellhet, ha nincs, akkor ideje bepakolni a lenti lista szerint!..
fáymiklós Miska, a huszár 2021.02.05 06:44:35
Messziről olyan szörnyű, hogy az ember halogatta a találkozást Miskahuszárral, az M7 mellett álló gigantikus ólomkatonával. Milyen a magyar ólomkatona? A legnagyobb a világon. (Milyen a szovjet törpe? Óriási!) Aztán az ember egyszer csak letér az autópályáról, és ahogy közeledik, valahogy minden…..
Első mohikán 2021.02.06 12:49:26
@sylvain: Szépen felmondtad a fideszes narratívát, ügyes vagy, jár a keksz.
Nem baj, hogy egy szó sem igaz belőle, elég, ha letudtad a napi penzumot. Várhatod az utalást.
Lord Palmerston személye szinte megkerülhetetlen volt a viktoriánus kor első felében. Politikai pályafutását 1807-ben kezdte, s szinte halála napjáig aktív politikus volt. Olyannyira, hogy végül miniszterelnökként halt meg 1865. október 18-án, eléggé aktívan. Hozzá kötődik az az anekdota, amely…..
A túra idején gyönyörű napsütéses idő volt, így hirtelen elhatároztam, hogy elindulok valahova.  A célpontot már ismertem, csak az volt a kérdés, mikor kutassam fel, úgy látszik, ekkor jött el az ideje. Ahová indultam, egy Árpád kori kis földvár, ami nem is olyan régen lett beazonosítva, ezáltal…..
"...a mérhetetlenül nagy űrben és a világegyetem élete során léteztek vagy léteznek-e más intelligens civilizációk, amelyek a miénkhez hasonlóan felfedezték a csillagokat, és bizonyítékokat is hagytak az erőfeszítéseikről?" Léteznek földönkívüliek? Ez egy olyan kérdés, amivel mindenki találkozott…..
Első mohikán 2021.01.25 08:36:53
Az rendellenes(nek tűnő) alakjara már régen magyarázatot találtak.

www.csillagaszat.hu/hirek/miert-hasonlit-egy-szivarra-a-csillagkozi-terbol-erkezett-oumuamua-alakja/

A pályájában pedig semmi rendkívüli nincs, ilyne egy csillagközi térből erkező égitest -amikből szintén milliárdnyi van- útvonala.
Sajnos nem idegen civilizació alkotta szonda vagy űrhajó, ha az lenne, akkor rendellenesen, extrém módon változtat(gatta) volna a haladási irányát ÉS sebességét, hiszen bizonyára talált volna a rendszerünkön közelebbi vizsgálatra utaló nyomot....
De nem tette, hanem tovarobogott, mint minden tisztességes aszteroida.
Ez van sajnos. Varjuk a következőt!
Első mohikán 2021.01.26 10:24:46
@steery: Én is, mas is linkelte be mar a magyarázatot az alakjára. Termeszetes úton keletkezett es formálódott ilyenre. Görgess feljebb/lejjebb.
Első mohikán 2021.01.26 10:24:50
@octy: Hintamanővernek hívják, mi is kihasználjuk ezt a jelenséget a szondáinkkal a bolygókat használva, hogy irányt es nagyobb sebesseget valtsanak.
Az lett volna rendkívüli, ha nem gyorsul fel.
2020.decemberében kerestük fel fiammal egy közös kirándulásunk során a Zámolyi templomromot, amely közvetlenül Zámoly község köztemetője mellett található, a településen kívül. Innen Zámolyról később átmentünk egy másik közeli templomromhoz, ezen a napon két helyen is voltunk, először ide jöttünk…..
Az Amerikai Haditengerészet USS Scorpion nevű tengeralattjárója éppen útban volt Norfolkból az Azori-szigetek felé. Feladata az volt, hogy megfigyelje a szovjet haditengerészeti tevékenységet az Azori-szigetek térségében. 1968 május 20-án és 21-én a tengeralattjárónak előre megbeszélt…..
Nem tartom magam babonásnak, de úgy 10 évvel ezelőtt egy dolgot azért mégiscsak elhittem, miszerint: amit az év első napjában csinálsz, azt csinálod egész évben. Szóval azóta minden évet egy kirándulással indítok, és már alig várom a január elsejét, hogy egy remek felütéssel kezdjem az évet. Mivel…..
Két nyáron át is terveztük, hogy a svájci-olasz határon fekvő, 4000 méter feletti Grand Combins -t megkerülő útvonalon végigmenjünk. Végül a harmadik nyárra sikerült a dolgot összehozni, "köszönhetően" a pandémia miatt felszabadult nyári hónapoknak. A vonzódásunk oka egyrészt a szinte végig 2000…..
Első mohikán 2020.12.27 23:26:49
@LebensraumamOsten: Urizalnak, vagiznak jómódjukban ez a hitvany, köpedék banda...
Nem zavar, hogy a benzinköltsegen kívül nulla forintba került?..
Még neked is menne két, a soron eltöltött hét között, ha nem a seggeden ülnél otthon a tévé előtt sörözve.
A gyümölcsök sokszínű felhasználhatóságának és tartósításának köszönhetően a szürke, fázós időszakokban sem kell nélkülöznünk a nyár ízeit. A meggy is ilyen: fagyasztva, befőttként és szörpként találkozhatunk vele. Mi most ez utóbbit teszteltük, hét különböző meggyszörpöt kóstoltunk meg. Melyik a…..