Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morten Harket (törölt)

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
–Mondta olvasónknak egy turista, akivel ellenőrök kiabáltak a Nyugatinál. A lány napijegyet kért a pénztárban, de vonaljegyet kapott, és azzal utazott a metróban, mondván, az napijegy és kezeléstől számítva 1 napig érvényes. Az ellenőrök lecsaptak rá, elvették az…..
Morten Harket (törölt) 2009.11.26 11:00:20
@eszkimó asszony:
Nos, a Budapesten élő külföldieket onnan lehet felismerni, hogy az útlevelükben vagy van valamilyen hosszabb távra szóló vízum, vagy tartózkodási engedély. Pld a tartózkodási engedély megszerzése ügyvédi költséggel 200,000 forint felett van, a vízum jogosultsághoz pedig vagy be kell fektetni Magyarországon vagy egy itteni oktatási intézménybe kell beiratkozni (ez is meghaladja az évi 1 milliót).

Ezek után gondolod, hogy az a nyavajás külföldi, aki amúgy sem érti a helyi nyelvet, azzal szórakozik, (miután egy rakás pénzt elköltött az itt tartózkodására) hogy nem veszi meg a havi bérletet és direkt ki akar cseszni az ellenőrökkel azzal, hogy egy lejárt buszjegyet és az útlevelét lobogtatja? Mindezt azok után, hogy az itt élő külföldiek pontosan tudják (a saját internetes fórumaikból), hogy a BKV ellenőrök milyen brutális állatok?
Morten Harket (törölt) 2009.11.26 11:22:53
@eszkimó asszony:
Nem felételezek semmi pozitívat a BKV ellenőrökről. Az is nagy teljesítmény, hogy némelyik tud olvasni.
Nem tudjuk mi volt az útlevélben. De mivel a posztoló szerint amerikai útlevél volt, azért valószinűleg tényleg túristák voltak (és akkor nem igazán ismerték, hogy a jegykezelés hogyan működik itt) mivel amerikai államplgárok hosszabb távon csak vízum vagy tartózkodási engedély birtokában élhetnek Magyarországon (és a fenti okfejtésem miatt valószinűleg lett volna pénzük bérletre).

"a helyi jogszabályok, helyi utazási feltételek, mint ebben az esetben is, nem ismerete nem mentesít senkit sem azok betartása alól"
Nos igen. Azonban mintha a BKV utazási szabályzatában lenne valami olyasmi, hogy ha a külföldi nem kezelte helyesen a jegyét, akkor sem kell megbűntetni. Hanem az ellenőr felhívja a figyelmét a hibára és vetet vele egy új jegyet.
Mert van valami olyasmi, hogy országimázs, amire a Magyar Turizmus Rt évente milliárdokat költ erre (szerintem hiába). Mert különben nem jön ide többet és valószinűleg otthon elmondja a többieknek, hogy ne jöjjennek ide és akkor a magyar turizmus még 1 millió embert fog elbocsájtani.

A probléma ott van, hogy a BKV ellenőrök a külföldieket MINDIG saját zsebre akarják megbűntetni.
A Homár saját tapasztalatból tudja, hogy az Elektromos Műveké a taplóságban amúgy közismerten világszínvonalú magyar mezőny legértelmetlenebb, legkommunistább, legportásszemléletűbb ügyintézési rendszere. Egy téli napon a csajommal és Homár Miriammal (1) meg Homár Borisszal…..
Milyenek is az „Új erő” külpolitikai elképzelései és törekvései? Egyáltalán: vannak-e ilyenek? A kérdésnek különös aktualitást ad, hogy október 24-én a Jobbik nemzetközi együttműködési megállapodást kötött négy nyugat-európai radikális és/vagy…..
Morten Harket (törölt) 2009.11.24 13:27:57
Érdekes ez a Közel-keleti testvéreink iránti jobbikos rokonszenv. Mert nem igazán világos, hogy a Jobbik mit is akar profitálni belőle.

1. A palesztinoknak politikai erejük nulla és nincs egy vasuk sem. Ásványkincseik nincsenek, kivéve egy csomó homokot. Külföldi segélyekből élnek, ami azt jelenti, hogy a barátkozás a magyarok és palesztinok között nekik lenne fontosabb és kifizetődőbb. A palesztinpok valószinűleg szivesen vennének anyagi felajánlásokat a részünkről, de nem igazán tudnának adni érte semmit.
2. A Szaddam iránti szimpátia kifizetődő volt a múltban (egyes szélsőjobbos magyar pártok kaptak egy rakás olajat jó olcsón Irakból) de ennek sajnos vége. Az, hogy az Iránnal való barátkozás miért lenne jó, nem világos. Politikai erejük kicsi, a muszlim világban sem szeretik őket a többségi szuniták és nem igazán szeret velük senki üzleteni amióta atombombát akarnak készíteni. Arra mondjuk jók lennének, hogy gázt adjanak, de ugye se magyar-iráni csövezetékünk, se gázszállító tankerünk nincs.
Esetleg adhatna Irán egy kevés nagy tisztaságú plutóniumok és akkor mondjuk gyárthatnánk atombombát mi is és mindjárt komolyan venné mindenki a Jobbikot. De akkor inkább Észak Kóreai testvéreinkhez kellene fordulnunk, mert arra felé olcsóbb és könnyebben beszerezhető az atom.
3. Még mindig azon vagyok fennakadva, hogy mit fognak szólni az egészhez a jobbikos szavazók. Mert ezek a potenciális szövetséges országok/politikai csoportok se nem jobboldaliak se nem demokratikusak a szó európai értelmébe. Persze lehet, hogy a turáni politikai eszmerendszer szerint ez az igazi jobboldaliság.
Milyenek is az „Új erő” külpolitikai elképzelései és törekvései? Egyáltalán: vannak-e ilyenek? A kérdésnek különös aktualitást ad, hogy október 24-én a Jobbik nemzetközi együttműködési megállapodást kötött négy nyugat-európai radikális és/vagy…..
Morten Harket (törölt) 2009.11.23 13:11:25
@Blackrock: "egyébként ide a rozsdás bökőt, hogy a jobbik korrupciós ügyeitől lesz hangos a média a 2010-es választások után"

Lehetséges, hogy már most is erről szólna, de a Jobbik egyenlőre még nem tette közzé a pénzügyi beszámolóját az elmúlt évekről, akárhogy is kérlelte az Állami Számvevőszék.
Morten Harket (törölt) 2009.11.23 14:32:36
@chillman: "Nézzétek meg a lengyeleket!! 2004-óta nemzeti párt kormányzott.. minden jobbra fordult.. "

Hát ez egy erős csúsztatás. Mert 2004-óta ugyan a kormánykoalíció jobboldali, de a Lengyel Családok Ligája és a Leper féle parasztpárt eléggé csendestárs volt a koalícióban, mert ha megszólaltak jól pofán lettek vágva. Egy olyan jobbközép polgári párt kormányozott, mint amilyen itthon a Fidesz.
Azután 2007-ben boldogan erősítették meg a választók ezt a jobbközép pártot, hogy ne kelljen tovább függenie a koalíciós partnereitől (ekkor bukott el az egyik Kaczynski iker, a másik sajnos még köztársasági elnök). Mert a lengyeleknek is elegük lett a szélsőségesekből 3 év után.
Másrészről pedig, a lengyel jobboldali szélsőségek tényleg jobboldali értékeket vallanak a magukénak, ami a NATO és USA melletti elkötelezettséget és oroszellenességet jelenti.
Polír Ízlések és pártok 2009.11.20 14:11:00
Azt mondják, az vagy, amit megeszel. Valószínűleg mert azt eszel, amit a meggyőződésed diktál. (Manapság mondjuk inkább amit a pénztárcád enged, de ez most nem egy válság-poszt.) Ezt látszik alátámasztani a következő hír is: jelentős eltérés mutatkozik az amerikaiak…..
Nagy-Britanniában a médiafigyelem középpontjába került az a probléma, hogy a fiatal lányok körében eddig nem sikerült vonzóvá tenni a kerékpározást. Egy országos vizsgálat szerint a fiúk átlagban 220 kilométert tekernek évente, a csajok viszont csak 38-at. Egy lányok körében…..
Ma délelőtt újabb öt ember szenvedett kipufogógáz-mérgezést a szocialista Molnár Gyula hőn szeretett újbudai plázájában, az Alleeban.Tegnap már egy csomó eszméletlenül fekvő embert kellett a garázsból és az élelmiszerboltból (!) kipufogógázmérgezéssel kórházba vinni, de…..
András fotózta a 2006-os számú Combinón ezt a matricát, amit persze nem a BKV ragasztott ki, hanem egy borzalmasan rossz csendőrhumorral és hasonló helyesírással megvert utas a cég nevében. Szomorú, hogy a Kétfarkú Kutya-féle vicces álközlemény-forma ilyenre is képes, de egy…..
Morten Harket (törölt) 2009.11.10 10:54:09
@chilii: De igen van ilyen az utazási feltétekben. Azonban nem tartatja be senki.
Az ellenőr csak a nemfizető (meg néha a fizető) utasokat vegzálja, mert azoktól még remélhet némi pénzt. A hajléktalannak nincs pénze, azt békén hagyja.
Révész Máriusz véresre verésénél is ott volt a Rebisz elitosztaga, derült ki a bíróságon. Törött csontok, kilőtt szemek szegélyezték V. őrnagy alegységének útját 2006. október 23-án...
Morten Harket (törölt) 2009.11.10 10:35:19
@derelyegrádi szellem: "Beosztottjaitnak meg újrajátszani jelenetet, de most akként, hogy ők lesznek egyesével civilben egyedül, és én jelölök négy-öt csávót, akik nagyon szeretik rendőröket"

Szóval ez azért nem fog megtörténni, mert bárki is alakít kormányt szüksége lesz a jelenlegi rendőrségre. Amikor vége lett a cucilizmusnak, akkor sem tudott egyetlen kormány lekasztani sehonnan egy másik rendőrséget, államigazgatást. A jelenlegi aparátussal kell gazdálkodni. Ki kell emelni a főkolomposokat, őket elítélni de a kishalak megússzák. Mert nincs helyettük másik.
Ez nem Németország, hogy keleten kirúgtak mindenkit a rendőrségtől és a hadseregtől, mert ott voltak a feddhetetlen nyugat németek helyettük. Itt a legtöbb embernek valamilyen múltja van.
Morten Harket (törölt) 2009.11.10 10:44:13
@derelyegrádi szellem: Szeretném, ha igazad lenne. De attól félek, nem így lesz.
Szeretem Kertész életigenlő depresszióját. Nem mondom, hogy olyan akarok lenni mint Ő, én olyan akarok lenni mint Én, de pontosan ez a lényeg. Kertész pontosan olyan mint önmaga, megengedheti magának hogy önmaga lehessen, felépítette saját magát, a sorsából, igen sorsából, nem…..
  6 milliárd forint. Körülbelül ennyi közpénzből vásárol 6 millió ampulla H1N1 vakcinát az EÜ kormányzat.   A tárca 4 millió ampulla átvételére kötött szerződést  az Omninvesttel, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet pedig további 2…..
Morten Harket (törölt) 2009.11.04 23:04:03
@mavo: "egy offshore tulajdonú cég nem offshore. Nagyon nem az.
Az Omninvest egy teljesen szabályos Kft"

Szóval miért is érdekes, hogy off-shore tulajdonú az Omninvest? Leginkább azért, mert ugyan Magyarországon az Omninvest Kft teljesen törvényesen működik, de mindössze annyit tudunk róla a cégnyilvántartásból, hogy a tulajdonosa pld. a Kalifaszi Ltd amit mondjuk a Britt Virgin szigeteken jegyeztek be.
Miért érdekes ez az egész? Azért, mert gyógyszerkutató cégek nem szokták elrejteni a tulajdonosaikat a nyilvánosság elől, hacsak nincs nyomós okuk rá.
Mi lehet ez a nyomós ok? Pld a tulajdonos egy nemzetközi gyógyszergyár, amelyik nem óhajtja felfedni magát, mert kockázatos fejlesztéseket folytat és ha félresikerül a vakcina, akkor a gyatyáját is leperlik róla, mig egy off-shore céget senki sem perel.
Vagy mondjuk a tulajdonos a magyar egészségügy minisztériumban dolgozik és meglehetősen korrupció gyanús lenne az eset, ha kiderülne, hogy a saját cégével kötött a minisztérium nevében szerződést.
Hát ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az Omninvest off-shore tulajdonú cég. Mert hatalmasat kaszált a H1N1 megrendeléssel és igazán érdekelne, hogy hová megy az a sok pénz. (És a közbeszerzési eljárások átláthatóságát nem is emlitem).
A neve alapján nem is gondolnánk, mekkora vihart kavart Lou Jing Kínában. A húszéves lány a sanghaji Dragon TV Go Oriental Girl című énekes tehetségkutató műsorába jelentkezett, de van egy aprócska szépséghibája: fekete a bőre. Jing apja ugyanis egy afroamerikai férfi volt, aki…..
Morten Harket (törölt) 2009.11.04 12:10:45
@Karchy:
Mennyi az az ennyi? Magyarországon a legnagyobb számú nem fehér külföldiek a kínaiak és vietnámiak. A számuk összesen nem érik el az 50,000 főt (ami ugye a lakosság 0.5%-a).
Ha nem vagy kiváncsi rájuk, járjál plázába és ne a piacra.
Morten Harket (törölt) 2009.11.04 14:03:40
@pupak30: "ők egy olyan rendszerből jönnek amely alapból intoleráns és ezt indulatból érvényesíti is."

Azt gondolom az agresszió mindig is a kínai nemzeti karakter része volt. A nagyon sok kínai közül csak viszonylag kevés élt huzamosabb ideig demokráciában. A császári Kína és később a kommunista Kína, vagy a jobboldali diktatúra által vezetett Tajvan sem volt túl kellemes hely nyudodt, demokrata beállítottságú állampolgárok neveléséhez. Azok, akik elhagyták Kínát a 19.-20. században és például elmentek Kanadába vasutat építeni képesek voltak felvenni egy normális életstílust és pld Vancouverben a már ott született kínai sem rajong a kommunista Kínából frissen betelepültekre, mert kulturálisan nem érzi hasonlónak magához és bunkónak, agresszívnek tartja.

Tehát nem a kínaiban van a hiba, hanem a környezetben, amiben felnőtt.
 Nagyon úgy tűnik, hogy hazánkban is gyarapszik a Bolognai rendszert ellenzők tábora, erről ír következő levelünk szerzője is. A 9 éve szerzett tanári diplomája nem egyenértékű a bolognai rendszerben megszerezhető tanári képesítéssel, újra el kell végeznie a tanár…..
  A nagy (majd a kis) generáció után - kár lenne tovább véka alá rejteni, - megszületett Bösztörpuszta népének legifjabb generációja is. Ki hinné, a kuruc.info okozta gerjedelem nem lohad esemény után sem. Sőt különös névadási extázisban teljesedik ki. Szittya anyák pedig…..
Üdv mindenkinek!   Nekem is van vicces tapasztalatom hozzánemértő de nagyonjólnézekki „HR”-es kisasszonnyal.   Néhány évvel ezelőtt XY nagyvállalat pénzemberével kerültem üzleti kapcsolatba. Igen gyümölcsöző üzletet ütöttünk nyélbe, néhány kreatív…..
Morten Harket (törölt) 2009.10.21 15:12:38
Tudom, hogy már lassan hagyományai vannak az MT-n, hogy mindenki leírja, hogy milyen hűlye HR-esekkel hozta össze a sors. De azt gondolom, ez nem minden esetben a HR hibája:
1. Releváns HR képzés ma Magyarországon magyarul nincs. Sajnos egyes egyetemek Bachelor szinten is belekezdtek a HRM oktatásba, minősíthetetlenül alacsony szinten. Normális tananyag nincs, arra pedig nincs pénz, hogy jobbat fejlesszenek. Angolul van Master szinten olyan HRM ami tényleg jó szinvonalú, de az fizetős így leginkább a pályaelhagyó pegagógusok számára (akik a magyar HRM jelentős részét adják) nem elérhető.
2. A HR manager sajnos a vállalati struktúrában a "futottak még" kategóriában van. Ez egy parkolópálya, ide bekerül az ember és maximum kihal innen, mert CEO a HR managerből soha nem lesz. Ezért a HR általában frusztrált és az egyetlen olyan helyzetben villogtatja a méregfogait amikor ő az erősebb: az interjún.
3. A legtöbb cégnél a HR-nek egyáltalán nincs sem elméleti sem gyakorlati ismerte a cég fő tevékenységéről (pld. IT, gépipar, autóipar, vegyipar) ezért ő is tudja, hogy az interjún nem tudja felmérni, hogy az illető mennyire lenne kompetens egy pozició megfelelő szakmai szintű ellátására. Ezért leginkább olyan pótcselekvésekbe menekül mint a jelölt külsejének kritizálása, ha már más érvei nincsenek.

Végül: a jó viszony a HR managerrel nem igazán lendíti elő a karriert, de a rossz viszony jelentős akadályokat gördíthet...
Morten Harket (törölt) 2009.10.21 15:51:01
@xstranger:
Hát, egy jobb cégnél a HR-t csak addig engedi a szakmai vezető szóhoz jutni, amig elmondja a szokásos "soroljonfelháromjóésrossztulajdonságot" vagy "mondjonegymúltbelipéldátavevőorientáltságáról" kérdéseit. Ha valahol engedik a HR-t bűntetlenül garázdálkodni és mondjuk a szakmai vezető ítélete nem írja felül a HR ítéletét, az már a céget minősíti.
Subba Isten városa 2009 2009.10.20 12:00:00
Ezúton is szeretnénk gratulálni Rio de Janeironak a 2016-os Olimpia rendezési jogának elnyeréséhez, valamint tiszta szívből drukkolunk, hogy addigra ne legyenek olyan durva összetűzések arrafelé, mint ez. A szombaton kezdődött bandaháborúban tizenketten haltak meg, egy iskolát és…..
Morten Harket (törölt) 2009.10.20 15:40:21
Nem hiszem, hogy a brazilok ne gondolták volna ezt át, mielőtt beadták a pályázatot. Valószinűleg felhúznak ide is egy Alphaville méretű városrészt: en.wikipedia.org/wiki/Alphaville,_S%C3%A3o_Paulo aztán azon belül lesz az olimpia. Kivül a favella lakók pedig továbbra is gyilkolják egymást, mintha semmi sem történt volna.
@Teker: a favellák bekerítése szerintem többe kerülne és demokráciában (mert ez ugye már nem Kína) nem szokás bezárni a szegényeket a városrészükbe csak mert rontanák az utcaképet