Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Euclio

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kiskereskedelem Kohlhaas Mihályainak és Mihálynéinak korában élünk. KT elképesztő igazságkereső hadjáratba kezdet a „Sibrik Miklóson lévő” Penny Marketben, hogy visszaszerezze romlott olasz édességének az árát. Az semmi, hogy nem kapott pénzt, de a végső szívás…..
A biciklisek elgázosítása után most a kínaiakat irtana ki Bockor Gábor, aki már majdnem harmincmillióba fáj idén a Sláger Rádiónak. A műsort az ORTT egyfolytában figyeli, így biztos, hogy a tegnap reggeli műsort miatt is többmilliós büntetést fognak számlázni a rádiónak,…..
Euclio 2007.04.05 10:05:47
Én reggelente a konyhában vagyok kitéve a tárgyalt műsornak ("bocsi bumcsijának" - brrr) családi okokból -- nem kapcsolhatom el a rádiót, nincs más választásom. Általában kb. 5, legfeljebb 10 percet töltök a konyhában, de igen sokszor teljes apátia lesz rajtam úrrá arra gondolva, hogy milyen sokan ezt a szennyet veszik önszántukból magukhoz reggelente. Meg vagyok győződve róla, hogy az "az vagy, amit megeszel" mondás erre a területre teljesen igaz, az ember által hallgatott/nézett műsorok mintegy beivódnak az emberbe, és többé-kevésbé magatartási mintául szolgálnak a műsorokban szereplők megnyilvánulásai. Csoda hát, hogy annyi gyökértapló emberrel vagyunk körülvéve (bár hozzáteszem, nem csak velük).
Valaki azt írta, van választási lehetőség bőven. Ez sztem. messze nem igaz általánosságban. Budapesten elég sok rádió van, de azért korántsem fedik le műsorukat, hangvételüket tekintve azt a spektrumot, amire lehetőség és igény lenne. Vidéken pedig a helyzet még rosszabb. Arról nem is beszélve, ha hosszabb autó/vonatúton szeretnél rádiót hallgatni.
A cd/mp3 player sem univerzális megoldás; van, akinek jobban fekszik az, ha változatosan szekesztett (=> kerrádiók tehát kizárva) műsorral kínálják meg, nem pedig a saját készletéből kell gazdálkodnia (rádióból sok számodra új zenére figyelhetsz fel). Ráadásul széles rétegek egyszerűen nem rendelkeznek cédégyűjteménnyel, az mp3-ról meg talán még csak nem is hallottak -- tessék már kicsit körülnézni a világban.
A cédé, mp3 amúgy is csak zenehallgatásra ok, van, akinek másra (is) van igénye.
Arra is kíváncsi lennék, ahogy valaki a munkahelyén szóló rádió + fejhallgatón hallgatott egyéb mellett még dolgozni is tud...
Azt hiszem, minél többféle rádióra lenne szükség, hogy mindenki megtalálhassa az igényeinek, kulturális, értelmi színvonalának megfelelő műsort.
Nomeg a rádió/tévé a szórakoztatás mellett arra is jó (lenne), hogy a hallgató betekintést kapjon a sajátnánál esetlegesen igényesebb kultúrába; bizony van, akire ragad is valami. De ehhez arra van szükség, hogy a műsorok zöme ne az alsó 10%-nak szóljon.
Hétfőn még azt hittük, hogy hallucinálunk, aztán kedden bebizonyosodott, tényleg Kolláth György feje inog a csokornyakkendő felett a falkában. Az alkotmányjogász egy ideje már égeti magát az ATV Vonósnégyes című rémségében, de ezt a merész húzást még mi is sem néztük ki…..
Szeretném, ha a versem beolvasnák a Magyar Rádióban. Van például egy ódám a kórházreformhoz, egy rövid haikum Kóka János kamatlábáról, meg egy borongós szonettem, amiben Hiller István fodrásza kesereg. Kifejezetten Lukács Sándor hangjára írtam mindegyiket, már alig várom,…..
A Művelt Alkoholista Savanyúság 2007.02.18 21:22:00
Azt hallottam, csak ezút jön a tél, a hét vége felé, piha, úgyhogy gyorsan megzenésítem ezt a még december végén eszembe ötlött témát, amely a január–februári tavasz miatt elsikkadt menet közben. Karácsony és újév közt két napot bécseztem, mászkáltunk…..
w Szigorúan ellenőrzött vonat 2006.12.05 13:42:00
Kádár János puritán ember volt, nem gyűjtött vadászkastélyokat és tavakat. A legnagyobb  méretű luxustárgy, amit használt, a különvonata volt, ami most a Vasúttörténeti Múzeumban tekinthető meg. A speciális vonat intézménye azonban nem szűnt meg. Ma is lehet az embernek…..
A Kék fény legendás műsor volt, egyrészt Szabó László és állandó partnere, az SZTK keretes szemüveg miatt, aztán ugye itt ütköztették a szocialista erkölcsöt, meg hasonló elveket a bűnözők, rendzavarók, virgonckodó ellenzékiek világával, aztán azért is legendás volt,…..
Az angol Channel4 nem egy félős csatorna, adtak ők mér le olyan műsort, melyben állatimádók mesélték el, hogyan szokták kielégíteni kis házkidvenceiket, igen, úgy, ahogy mi bele sem szeretünk gondolni, de hát nagy az Isten állatkertje. Volt aztán nekik egy olyan boncolós műsoruk…..
A turistakönyvektől eleve nem vár sokat el az ember: egy csomó dilettáns azt hiszi, hogy ha jól bejárt egy várost/tájat, akkor képes lesz róla egy könyvet is összehozni - ráadásképpen a dolog még kifizetődő is. Az emberek ugyanis nem látszanak megfogadni Pozsonyi Bucó Ádám…..
Euclio 2006.09.18 14:04:49
"a magyar szerző által írottal meg sem próbálkoztam" -- Na, gratulálok ehhez az őstulok hozzáálláshoz.

Kedvenc utikönyveim innen vannak:
www.utikonyv.com/
Nekünk szól, és jó. Meg aktuális. Eddig a Máltát és a Párizst vettem meg/használtam, de a honlapról kiderül, hogy van Berlin is. Lehet, hogy 'gg' azt hagyta ott a boltban.

Igaziból úgy kell neki!
Euclio 2006.09.18 16:00:16
Félreértés ne essék, nem akarom én itt a miniszterelnök vagy pártja kollektív farkát a kis számmal illetni, se kutyám, se macskám egyik sem, de ez a fletózás tegnap este a Fábry Showban kissé unalmas volt. Mert nem baj az, ha valaki cinkeli a kormányt, tegye, annak idején Hofi…..
Letorrenteltük Önöknek a Banksy és Danger Mouse által meghekkelt Paris Hilton-cédé borítójának képeit a kortárs művészet jegyében, sajnos maga a remixelt zene még nincs meg, de rajta vagyunk. Addig is nézegessék a kilógó mellű, kutyafejű milliomosnőt! (Legjobbak…..
Euclio 2006.09.12 17:00:09
Ki nem sz@rja le? De tényleg!
A Comment:com úgy értesült, hogy az MTV végleg megszabadulna a bemondóktól, akiket még tavasszal száműztek a földi sugárzású m1-ról, a műholdas m2-re. A fikusz mellett mosolyogva műsort ismertető bemondót úgy néz ki végleg kiütheti a színesen pulzáló önpromó, meg a station…..
Euclio 2006.08.31 17:58:53