Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fashion victim

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van, amikor egy-egy kollekció darabjai annyira jól sikerülnek, hogy a nemzetközi celebek és divatméltóságok már rongyosra hordják, így a nagy reklámérték csak a visszájára fordul. Hogy miért is? Azért mert már halálra unják a rajongók is például Dolce and Gabbana téli…..
OurFashion Rúzs egy ötévesen 2011.09.10 08:54:00
Suri Cruise pink kalapban és skarlátvörös rúzsban ugrándozott a minap New York utcáin, mire a bulvársajtó ismét szétkürtölte, hogy Katie Holmes milyen 'érdekes' nevelési elveket vall, hogy ezt hagyja. Ezzel szemben szerintem mindannyian emlékszünk arra, amikor hasonló idős…..
A Lancôme új arcápoló korrektorának, a Visionnaire-nek a piacra dobását még sosem látott lelkesedés előzte meg külföldön. Angliában több hónapos várólisták előzték meg a bolti forgalomba kerülést (sőt, bizonyos vidéki városokban még most is vannak), ráadásul akkora…..
Nézd meg, már megint kik járnak jól: akik amúgy is a legjobban keresők közé tartoznak… persze havi 300-500 bruttóval könnyen lehet ugrálni, nem értem, hogy miért megint ezeknek segítünk. Először odaadunk nekik milliárdokat az alsóbb rétegek pénzéből, most meg itt van a…..
fashion victim 2011.09.12 23:06:09
Valaki itt nagyon el van tevedve.

1. Szemet multik??!! Egy multinal konnyeden lehet keresni 350-500-at, meg fonoknek sem kell lenni hozza. En legalabbis 400 korul kerestem mielott kimentem kulfoldre 3,5 eve. Es napi 8 oranal nemigen dolgoztam tobbet (hogy oszinte legyek leginkabb csak 7.5 volt, havi zaras elott talan 8,5)

2. Ha esetleg keresel ennyit egy kisebb cegnel, akkor sem vagy bejelentve ennyire. Ha a szemet multik nem fizetnek becsuletesen a jarulekokat, akkor meg ennyi sem lenne az allam bevetele. Foleg miutan manapsag az divik a kis cegeknel, hogy a Mercivel jaro ugyvezeto onmagat reszmunkaidoskent jelenti be, hogy meg a minimalber utan se kelljen fizetnie. A tobbi alkalmazott meg minimalberen van. Ha egyaltalan be vannak jelentve.

3. A szemet multinal en tobb tizezres (szazezres??) SAP treninget kaptam, kikuldtek 3 honapra kulfoldre treningre teljes ellatassal, valamint nyelvet is tanulhattam. Cafeteria, berlet es kajajegy is jart. Amikor a Papa-Mama bt-ben dolgoztam otodmagaddal, akkor maximum almodozni tudtam errol.

4. A multinal elmehettem masoddiplomazni, kinyomtathattam a teteleimet az irodai nyomtaton es alkalomadtan nyugodtan telefonalhattam az irodabol. A Papa-Mama bt.-nel a fonokom argus szemekkel figyelte a nyomtatot es amikor havonta megkaptuk a telefonszamlat, akkor a napokig hozza sem lehetett szolni, holott a telefont magancelra senki nem merte hasznalni.

5. A multinal minden honapban ugyanazon a napon jott a fizetes. A Papa-Mama Bt-nel minden honapban emlekeztetni kellett a fonokot, hogy bizony eltelt egy honap. Ekkor eszbe kapott, es ha nem felejtette el, akkor masnap boritekban csusztatta a penzt.

6. A multinal a legjobb rendszerekkel, a legmodernebb technologiaval dolgozhattam es a munka jellege az en teruletemen sokkal erdekesebb volt, ami abbol fakadt, hogy kulfoldi partnerekkel dolgozhattunk. A Papa-Mama Bt-nel a munkam mellett meg nekem kellett figyelnem, hogy mikor fogy ki a patron a nyomtatobol, meg kellett rendelnem a cuccot es ki kellett cserelnem a patront. A gepem allandoan beszart es nemegyszer nekem kellett ujratelepitenem. Az ilyen goldok miatt termeszetesen a sajat munkammal csusztam, igy a rendes munkaido utan nemegyszer bent kellett maradnom kesoig (amit termeszetesen nem fizettek ki).

7. A multiknal mindenkinek megvan a pontos munkaterulete, de emellett meg rengeteg erdekes projekt van (six Sigma, process harmonisation, stb), amiben reszt lehet venni. A Papa-Mama Bt.-nel nem igy van. Ez meg akar plusz pont is lehetne, de amikor ket diplomaval a fonok beszolt, hogy fozzek mar az ugyfelnek kv-t, akkor az szarul esett.

8. A multiknal nagyobb biztonsag van: vannak policy-k, a fonokod akkor sem rughat ki egyik naprol a masikra ha nem birja a pofadat, ehhez vegig kell mennie egy igen bonyolult es hosszadalmas proceduran. A Papa-Mama Bt-nel minden ok nelkul egyik pillanatrol a masikra repulhetsz. JA es ha netalaltan beteg vagy vagy terhes leszel, akkor a multinal a tenyleges fizetesed utan kapod a penzt, arrol nem beszelve, hogy rohogve otthon maradhatsz 3 evet a gyerekkel es visszamehetsz utana dolgozni.

Ja es a multitol konnyebb egy jo allasba csoppenni kulfoldon. Mar akinek ez szamit.

Na szal el lehet errol vitatkozni, en mindkettot probaltam es a Papa-Mama Bt a remalmaimban ne jojjon tobbet elo.
Az összes barátnőm betér a Primarkba, ha Londonban jár (meg persze én is), mert egyszerűen ilyen jó cuccokat ilyen olcsón sehol máshol sem lehet kapni. Még a H&M-ben sem. Persze nem szabad kiemelkedő minőségre számítani (bár nekem van tőlük csizmám és blúzom is, amit 3…..
Nagyon remélem, hogy számotokra is ismerős az az érzés, amikor rádöbbensz, hogy már nem is tudod mit kell hordani a hideg időben. Szinte minden nyár után megijedek, amikor hirtelen megérkezik a hideg idő. Ziláltan lépek a gardróbhoz és próbálom a legfelső, szinte már…..
Nem vagyok az a kaftánt és színes kendőket keresztbe magamra tekerős típus, de Camilla Franks munkái mellet már nem tudok elmenni szó nélkül...Legutóbbi tavaszi-nyári kollekcióját a görög mitológia mellett a bengáli tigrisek inspirálták. Elsőre furcsán hangzik ez a páros, de…..
OurFashion Napi kedvenc: Olivia 2011.08.17 22:31:00
Olivia Palermo. Stílusikon, tervező, tévésztár, celeb, stylist és mostanra minden más is, ami bármilyen apró módon köthető a divathoz. Aki valaha is nézett MTV-t, biztosan belefutott már véletlenül a Hills, vagy a The City című valóságshow egyikébe, talán fel is tűnt ez az…..
Amióta a Topshop Magyarországra is szállít a webshopjából, már nem álom a híres high-street márka ruháinak a megszerzése. A téli lookbookjukat elnézve pedig egyre biztosabb vagyok abban, hogy hamarosan letesztelem ezt a szolgáltatásukat, ugyanis nagy esélyét látom, hogy a szezon…..
OurFashion Álom a lábadra 2011.07.29 10:45:00
Magas sarkú cipőt venni nem különösebben nagy feladat. Annál nehezebb azonban olyat találni, ami nem csak 5 percig kényelmes és nem töri véresre az ember lábát néhány órás viselés után sem. A legenda szerint a drága, designer cipők olyanok, mintha viselőjük felhőkön járna,…..
Vivienne Westwood a minap egy magazinnak nyilatkozott arról, hogy szerinte Kate Middletonnak 'problémája van' a szemsminkjével, ugyanis az az éles szemceruzavonal, amit mindig fest, keménnyé teszi a tekintetét. A kritikus punk nagyasszony helyette elmaszatolt ceruzavonalat vagy a szemceruza…..
Másfél hónap alatt több, mint 40 állásra jelentkeztem, ebből 12-szer hívtak fel, azaz ennyi első körös interjún vettem részt, második körre 3 helyen jutottam be, és meglett az az egy, ami mindent visz! Gondoltam, megosztok pár tanulságot a blog olvasóival erről az elmúlt…..
fashion victim 2011.06.20 22:56:45
Mindig is érdekelt milyen egy Fashion’s Night Out, de soha nem voltam a megfelelő időben a megfelelő helyen. Most azonban elérkezni látszik az első alkalom, hogy magam is részt vehessek ezen az eseményen (ugyanis Londonba költöztem 10 hónapra). Tulajdonképpen a budapesti Style…..
Valamivel több mint három hónappal ezelőtt nem véletlenül éppen innen, Londonból indultunk a rovattal. Ez a hely tele van pezsgéssel, dinamikával, itt mindig történik valami, legyen szó akár kulturális eseményről, izgalmas kiállításról vagy divathétvégéről, ezért most írjunk le egy óriás vargabetűt…..
 Szeretném a jövőben néhány kedvenc termékemet valamint márkámat bemutatni, melyekkel Londonban ismerkedtem meg. Tartózkodom attól, hogy "tipikus angol"-ként beszéljek róluk, óvatosan inkább úgy fogalmazok, hogy otthon nem volt szerencsém ezekkel találkozni, itt…..
Mindössze 7.5 fontos szállítási költségért végre mi is megkaphatjuk a világ egyik legjobb high-street márkájának, a Topshopnak hipertrendi darabjait. Éljeeeeeen! Máris nézek magamnak néhány menő táskát és esetleg egy tearuhát is.www.topshop.com ..
Rengeteg dologról írnék, de ma ahhoz kaptam ihletet, hogy az írásról írjak, azaz arról, hogy milyen is az angol stílus emailben.Azt mindenki tudja kerek e földön, széles-e világon, hogy az angol egy nagyon udvarias nép. Aki belép a szigetre, rögtön észreveszi, hogy itt bizony a…..
“Nothing tastes as good as skinny feels”Nem is akarom lefordítani, kommentelni, agonozálni rajta - csak csendben tátom a szám.Forrás: WWD..
Mit csinál a kedves divatimádó turista, ha elered az eső, vagy nagyon hideg van Londonban? Lelkiismeretesen végigjárja az összes nagyáruházat, hogy részletesen megszemlélhesse a kínálatot. Itt nem tilos tapogatni, emelgetni, valamiért nem követik szúrós tekintetek az ember minden…..
Egy pocsék nap végén letöltöttem a képeinket, beraktam a tesóm egyik első mix cd-jét 2005-ből, és nekiállok beszámolni Amszterdamról.1. napZs: Merre menjünk?F: Zsuzsi, jártunk mi már erre? Nem. Akkor erre megyünk.3. napZs: Te figyu, jártunk mi már erre?F: Ja, tegnap is, meg…..
A hitelesség kedvéért el kell mondjam, hogy írás közben megállás nélkül nyeldesem a könnyeimet...Majdnem. De talán képes leszek egy remélhetőleg utolsó bejegyzést írni a hőn szeretett Bayswater Inn Hotelről. Sokat gondolkodtam, hogy hogyan is búcsúzzak magamban és a blogon,…..
Mindhármunk számára ez volt a legemlékezetesebb és legnagyobb pillanat. Még a szavunk is elakadt hirtelen, pedig a Trocadero metrómegállóból feljőve nem is láttuk az Eiffel-tornyot. Kétségbeesve mondtuk, hogy márpedig ha itt van, akkor már látnunk kellene. Ekkor tettünk néhány…..
Hihetetlen, hogy ami 2 hónapja még csak egy kósza ötlet volt, amelyet félve vettem fel az esti Skype napirendjébe, most mindössze 4 nap távolságából elérhető közelségbe került.Párizs. Eredetileg azért találtam ki, mert a hideg rázott a gondolattól, hogy a híres-neves 25.…..