Regisztráció Blogot indítok
Adatok
danleis

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A…..
A blog.hu csapatába keresünk rutinos, LAMP környezetben tapasztalatot szerzett OOP PHP fejlesztőt Javascript, XHTML és CSS ismeretekkel. Valamilyen MVC framework ismerete, Java illetve ExtJS tudás előny, de nem feltétel.Akkor jelentkezz, ha főállású munkahelyet keresel, hosszú…..
danleis 2010.01.09 23:25:24
@Blogerovac: hát az ASP.NET az tényleg elég gyenge :) ezzel egyet értek. meg hát az MS-nek van még jónéhány megoldása aminek be kéne kerülnie a "Hogyan NE írjunk keretrendszert?" c. könyvembe, amit már régóta tervezek megírni :)

sok hányadék rendszert láttam már én is. dehát az okos ember más hibájából is tud tanulni nemde? :) nem egy olyan projektet láttam, ahol picipénzből akartak nagy rendszert és olyanokra bízták, akikre nem kellett volna. aztán amikor jöttek a deadlineok a "guruk" kezdték elhagyni a sűlyedő hajót. és akkor jön a "rendben megfizetünk egy profit, csak rakja rendbe" megoldás, amikor aztán az ember két hányás között megpróbálja rábeszélni a menágereket, hogy "könyörgöm hadd írjuk újra, mert ebből nem lehet...", se dokumentáció, se rajzok, se kommentek.

(és hogy értelme is legyen annak amit írok) mindenkinek melegen javaslom a design patternek, kódolási konvenciók, fejlesztési módszertanok, tervezőeszközök és a kommentezés megszokását és használatát - egy közepes fejlesztő háromszor többet ér, ha kommentezi a kódját, mégha nem is egy lángelme, mint a zseni, akinek a munkáját senki sem tudja folytatni. bár meg kell hagyni, az utóbbi stratégia is lehet életbiztosítás :)
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
Magyar történelmi latinságok IV. Jelen posztomban Szörényi László friss tanulmányát szeretném ajánlani és megvitatni, amelynek címe: Nimród zsoltára. Ősmagyar Dante poklában? Egyébként a teljesség kedvéért: ebben a tanulmánykötetben jelent meg. A tanulmány…..