Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beczl

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelentem, megerkeztem az uj otthonomba. Be kell valanom egesz uton be voltam szarva, hogy hova megyunk, de mint kiderult, ujdonsult gazdijaim jottek ertem es elvittek uj otthonomba. Tegnap elvittek harom kistesomat, így ertheto hogy kicsit be voltam ijedve, arrol nem is beszelve hogy jott egy fura…..
Például azzal, ha meg merjük említeni neki, hogy a busz nem a kijelölt helyére állt be a pályaudvaron, amit nem mondtak be, így lemaradtunk a járatról. Sztorink közben megismerkedhetnek a székesfehérvári buszpályaudvar félelmetesen hatékony kommunikációs rendszerével: a…..
beczl 2009.12.15 11:19:25
A Székesfehérvári pályaudvar amúgy is egy kész káosz. Közel 5éve utazom Fehérvár és Veszprém között, de minden nap egy új kihívás! :-) A következő dolgok mindennaposak (Különösen az Alba Volán kedves antipatikus sofőrjei jóvoltából)

1.) A Busz nem a saját helyére áll be, mert:
- éppen egy másik áll benn a helyén akinek a sofőrje éppen kávézik, dolgát végzi, stb...
- csak lusta egyszerűen lusta beállni.
- az "ismerősök" tudják honnan indul, a többi utas meg rohadjon meg

2.) Ki/beszállítás nem a kijelölt helyen, hanem a forgalmi sáv közepén történik az esetek 60-70%-ban. Úgy, hogy mindkét oldalon megy a forgalom.

3.) A busz megáll a középső sávban, majd a sofőr leszáll ügyet intézni (forgalmi iroda, pisilés, kávé, ismerős, cigi stb...) csak "1 percre" . Ami azt eredményezi, hogy qrva nagy dugó lesz perceken belül főleg délután.

4.) Direkt olyan kocsiállásra áll be kiszállítani, ahol ki van írva (és várakozó tömeg is van), hogy 4-5 percen belül indul(na) a busz, csak még nem ért be (pld. Budapestről). Majd kiszállítás után elmegy a 3. pontban felsorolt ügyeit intézni. Ez azt eredményezi, hogy a kocsiállásra beállni szándékozó járat nem tud beállni a helyére, sőt sok esetben sehová sem, így köröznie kell, mint a mérgezett egérnek. (ami késést és az utasok bosszankodását is magával hozza) Láttam már olyan esetet, amikor a rossz helyen megálló sofőrt többen is figyelmeztették, de az eléggé paraszt módon egyszerűen "ki a fasz vagy te? Mit közöd van hozzá!"-val válaszolt, majd röhögve elment a dolgára.

5.) A másik lol helyzet, mikor egyidőben (vagy 2-5perc eltéréssel) két busz is indulna az adott kocsiállásról. Pld. 16:45 Győr és Tatabánya 14-es kocsiállás. A sofőrök ilyenkor az erősebb kutya baszik felállásban döntik el, hogy ki fog beállni. :-)
szirszarjaim Kismedve 2009.08.28 09:19:00
Még nem döntöttem el, ez a poszt a héten megkezdett érdekességek-sorba, vagy a nem sokkal korábban megkezdett kult-sorba illeszkedik-e jobban. Talán mindkettőbe. De inkább az utóbbiba. A Citroen Dyane-ről, de inkább annak a furgonjáról, az Acadiane-ről lesz szó ugyanis. Mindkettő…..
beczl 2009.08.28 12:54:01
@Andrew0807: Nekem van egy éppen ugyanilyen kék színű általam felújított jó állapotú Majorette Acadenie járgányom. Ha érdekel keress meg.
Azt találtam ki, hogy a közeljövőben bemutatok pár ritkább ésvagy érdekesebb darabot a gyűjteményemből, így vélhetően nem kell teleraknom ezeket a posztokat már mások is megírták, így kattintsatok-típusú linkekkel. Az első ilyen akkor egy Batmobile. Egy, és nem az, de még…..
beczl 2009.08.25 11:47:24
@RÁJEN: Hát igen. Előbb-utóbb mindenre fény derül! :-)